2008. április 30., szerda

Charity

Gondolkoztam egy ideig, hogy egyáltalán leírjam ezt az egészet, aztán arra jutottam, hogy azért jó, ha megteszem, mert így hátha másoknak is megfordul a fejében.

Tehát a bécsi úttól fogva az összes pókeres nyereményem 7,5%-át (azért nem 5 meg nem is 10 mert egyszerűen képtelen voltam eldönteni) eladományozom, méghozzá gyerekeknek, gyerekes alapítványoknak.
Aki tud az majd írja meg, hogy milyenek vannak és, hogy a szöszbe kell ezt csinálni.
:)

Pot: 1400$

Omaháztam ma.
Indult egy laza -130 al.
Én kúrtam el valamennyire. Floppoltam egy szar párt. Preflop volt 1 emelés egy fishtől, a másik ember a partyban Vasika volt, aki ismeri tudja hogy omaha spíler. Flop alacsony 3 szinű board. Fish csávó betpotot hív, amit Vasika csak megadott. Az ugrott be, hogy valszeg nincs 2 párnál többje, ezért rátoltam az all int, mert úgy gondoltam, hogy a fishnél max 1 over pár van és így a potoddsom ha Vasika eldobja baromira jó lesz, 2 párral verem sorral verem sok outom volt és az extra pénzzel odd is volt rá. Sajna megadta mert setje volt és elmértem. Volt 3 backdoor draw-m is eggyik turnre megindult de nem jött.
Aztán sikerült visszaszedni magam -125 ről +125 re 1 partiban. 910JK val floppolok egy kis sort, nagyobb sorra húzóm, és flös draw-m is van. Turnre lejött a nagyobb sorom, 98 as potba beletoltam ennyit és adták 2 en is és mindkettőjüknél set volt, kitartottam.

És a halál hand. A2sA3o nállam. 1 emelés 3 ig 1 reraise 6 ig, csak adom, mögöttem egy raise pot 32, 4 call én reraise potot toltam kétszáz valahány dollárral mindenki adta. Flop 23J. Behívták a maradék 120$ omat amit adtam. Floppon 2 párral nagyon jó voltam, Turn A meghozta 2 embernek a flöst és egynek meg a sort és imádkoztam a fullért. Nem jött.
1400$ úszott el. Kicsit most sír a szám.
Közben holdemben 1v1 ben kimákolták a flop setemet riveren egy 160$ as potért még csak hogy tuti legyen ami frankó

Hó vége:+600$....

Vége a pech szériának! 'knock, knock, knock'

Érztem előre és be is bizonyosodott. Tudtam, hogy Béccsel el fog menni. Holnap utazunk. Addig még jön egy igen fontos bejegyzés.
Ennek meg az a célja hogy be lett ím másolva az összes lemaradt szösszenet, és bebizonyosodni látszik, hogy levakarom magamról a rossz szériát. Élő is ment net is, (mákoltam is omahán egy 20%-ot XD )
Igazából most értem haza a Goldból és baromi fáradt vagyok csak kellett már írni valami aktuálisat is.

Anti matek

Két kis bad beat ami odacsapott megint és felhozott egy érdekes tényt. Először is, hazajövök, leülök gép elé. 1. hand AA sok limp button 8 ig emel én 25 ig tolom, adja, flop 10 magas potot hívok rámtolja megadom, mutat QQ, turn Q.
Tegnap élő, mániákus idióta ellen, AK flop AK6 3 szín. Commitolósat hív ellenem, csak megadom, hogy beszippantsam a pénzét, még 1x annyim volt amit ott hívott (4k) (btw draw-kra 20k kat feltesz) Turn 8 river 8. „remélem nyolcasod van” mutat A8. Esély 0,2%

Ezek után nem csoda, hogy bennem természetes szorongás és félelem van a showdownoknál. Ha látok egy olyat, hogy dominálok valakit, vagy, hogy van 2-4 outja, kurvára nem az villan be a fejembe, hogy de jó dominálom stb, hanem imádkozok és izzadok amíg elém nem kerül a pénz, és ez nem normális, ahogyan az se, hogy minden alapom meg van erre.

Mi teszi a jó pókerest...

Gondolkodtam azon, hogy mik azok a dolgok amik valakit jó pókeressé tesznek, és meglepő eredményre jutottam.
Mielőtt belevágnék azonban egy pár hh-t megint megosztanék veletek. Jó napom volt ma.

Kezdjük ott hogy azért ez relatív. 2 és fél napja seggelek itthon anetes póker mellett, és sikerült összesen 3 darab setet előállítanom, abból egy meghalt flop all in után egy runner runner flös ellen, egy másik meg egy Q57es boardon 55 nállam, hívtam végig mint egy állat turn Q river 7. Uccsó rossz party omahában volt. 3 as all in. Teljesen jól mentem be mert volt egy sordrawm egy flös drawm és mellé egy párom is. A 240 es main potért egy setet kellett volna legőznöm (ugye floppon ment be minden) a 70es side potért pedig összesen egy darab nagyobb párt. Sikerült kudarcot vallani mindkettőben. És akkor jött a ma…

Történt az, hogy megint ülök szépen és nézegetem az AK imra a 10es magas floppokat és a QQ imra az Akx es floppokat. Nem keseredünk egyszer elmúlik. A mai nap volt egy setem. Yupííí. Sikerült kifizettetni nem kicsit. AA nállam. Flop Aq8 két kör. Preflop 4 et emeltem 2 call jött. Floppon nyitok 8 at amire egy minr 16 és egy call jön. 40 et belehívtam, ezáltal azt az érzést generálva az ellenfelekben, hogy talán még kiblöffölhető vagyok, illetve menekülő ha 3. kör feljön turnon és elcsekkolnánk és riverre nem esne le a 4. A 40$-et elég reflexből adták. Egy gyors fohász csak ne kör csak ne kör. Pikk 6. Bingo. Beteltem 40-et 2 1 all in 1 call én is rátoltam. Az idióta miniraise-s AK val jött kör K nálla. (nállam kör A) a másik meg JQ körrel. A gáz csak annyi volt, hogy az idióta miatt a drawnak megvolt az oddsa a callra, amennyiben halál biztos volt abban, hogy nincs nálla magasabb draw kint, ami így is volt, de nem hiszem, hogy annyira lehetett volna tudni. Riveren kitartottam és elvittem egy kerek kis 300 ast.
Másik party, most épp a nap zárásánál. QQ val egy jó read meg egy kamikáze csávó ellen. 10es magason egy A10 és egy draw ellen éltem túl. 260$ ért.

A legérdekesebb party azonban egy touron volt. Deep stack versenyre beneveztem 30+3 ért, hogy gyakoroljak a 100k ra.
75 150 a vak (5k induló zseton) másfél órája megy. AA-t kapok utg +2 ben. (eddigi image az hogy 3 vakos emeléseim ghyengék és raise-re dobok) utg dob én 3 vakot tolok (450), fold körbe ahol megad a button a kisvak és a nagyvak is. Előttem van a legtöbb 10k val, buttonnak 6k sb 9k bb 1k. Flop QJ2 mind a 3 treff nálam atreff ász csek csek. Én nyitok 450 et az 1800 as potba, mert azt várom, hogy emelni fog valaki, és aztán arra rátolhatom. Bbutton 1350 ig emel amit sb miniraiseli 2250 re. SS all int tol. Én all int tolok. Button megad sb foldol,
mutat button JJ-t és kitart riverig.


Tehát éppen, olyan állapotban voltam, hogy tudtam gondolkodni. Ehhez, még hozzá kell tenni azt, ami megindította az egészen az elgondolkodást. Ő a Pinyő volna. Megjelent ismét pkr-en és most, olyan vadász mezőkre került amelyeken nem biztos hogy járkálnia kéne, feljött az én terepemre pékáeren, az NL100 ra. (előre is sry Pinyő)
Élőben már sokat játszottam ellene, és mindenki álltal ismert, ha máshonnan nem a blogjából, hogy feszes ABC pokert játszik. A fura nekem az, hogy a Tamási versenyeket 2x is meg tudta nyerni zsinórban, és hogy hellyel, közel eredményes eleddig a pkren. Hogy miért kezdtem el agyalni rajta, mert idegesítő a játéka. Számomra (és szerintem a legtöbb ember számára) feltűnően feszes, teljesen egy kaptafára építkező ABC poker, egy kis set mining-el megspékelve, a hülye is látja ezt. Petoppan egy asztalra és csak akkor van esélye nyerni, ha valami hatalmas lapütközés keveredik, mint amilyenben, mérföldes pókeres (és amúgy más milyen is :P ) barátomat leverte, 66 Pinyőnél, Pstar666-nál AK flop AK6. Igen ilyenkor kifizetik, de máskor nem. Figyelem amikor egy asztalnál vagyunk és azt látom, hogy senki nem ad neki akciót (to give action, van ez a kifejezés pókerben, eléggé magáért beszél, nem is tudom jobban leírni) és ő sem ad senkinek. És itt ugrott be minden.
Ahhoz, hogy valaki sikeres és jó póker játékos legyen, nem elég az, ami a könyvekben van, nem elég egy jó stratégia, és az oddsok szerinti helyes játék, ennél sokkal több kell. Úgy gondolom, hogy ez egy kulcs kritériuma a sikernek, és most leírom nektek, tanodás sorstársaknak (tök szép így gondolni ránk, mint a jövő nemzedéke, az új magyar remények, és szerintem van benne realitás :D ego, ego)
Ahhoz hogy sikeres legyél, kell egy személyiség, egy megjelenés, egy stílus. Hogyan jelentkezik ez neten? Például, bevállalsz egy két drága drága draw-t, bele mész egy két coin flip-be, borded line döntésbe, break even megadásba, azért, hogy azt lássák az emberek, hogy te nem csak azért vagy ott, hogy ülj mint egy rakás szar, és betold a pénzed az über fasza lapodra, hanem azt is, hogy igen is részt veszel a játékban, az adott terem krémjében benne vagy, van tököd kockáztatni és játszani. Ez nem azt jelenti, hogy oddson kívüli megadásokat csinálsz, csak egyszerüen, benne vagy a nagy showkban is alkalom adtán, és ezáltal elkerülheted azt, hogy mikor beülsz egy asztalhoz, mindenki fejében az forduljon meg, hogy „na itt ez a faszfej feszes gyökér, húzok a rákba”. Van egy pár ilyen player és irritáló. Nem csak engem idegesít ez, hanem mindenki mást is. És nem fognak még csak arra sem menni hogy kimákolják, mert annyira hányingere van mindenkinek az egész ember kiállásán/hozzáállásán.
Ahol ez még jobban fokozódik az az élő játék. Most nem rég találkoztam ennek a tökéletes példájával. Először is azon felül, ami online segíthet beilleszkedni, ott van még a magatartás a humor, a rizsa készség, a beszólási faktor, és a külső :D Volt ugyanis, hogy Goldba vagyok és látok egy ilyen feszes palit. Ezek az emberek sosem elsőre gázak. Elsőre max egy szótlan feszes palit látsz aki nyer, ca nagy dolog, lehet hogy card dead volt (mindenki magából indul ki ugye XD) de amikor már sokadjára látod ugyan azt az ürgét, és megint ugyan avval a pofával (nem fapofának mondanám, inkább önmagától elszállt, túláradó magabiztosságot sugárzó kép) ül tologatja a tutira a lóvét és meg se szólal, csak néha odabök valamit.
Piszkálta piszkálta a szemem az ürge, de akkor derültem csak jót rajta, mikor a mellettem lévő odasúgta, hogy mennyire unszimpi neki az a pali. És tényleg az. Kurvára. Igazából én legszívesebben felrúgnám, de azt nem lehet ezért csak kikezdem mert irritál, és amúgy is belefér a pszihológiai hadviselésbe, és ráadásul még igazam is lesz (a többiek szemében is).
Az ilyenek live se kapnak nagyon eksönt, vagy csak a nagyon nagy fishektől, de a regular annyira nem jó játékosoktól, akikben a sok pénz igazán ott van hosszútávon, azoktól nem.
Hehe volt egy másik srác is. Lejön Mr Pokerstar. Ugye ps-es sapka meg felső, beül, árasztja az is magából a fentebb említett dolgokat, és mikor partiba van, körbe röhögjük háromszor és side beteket kötünk arra, hogy top set, vagy csak 2nd setje van.
Persze persze mondhatjátok, hogy ezt ki is lehet használni és agresszívan játszani, de aki így játszik az pont nem árasztja magából ezeket a tenyér viszketős tulajdonságokat. Jah másik „jó” tulajdonsága ezeknek az alakoknak, hogy mikor move-olnak mert épp elegük lett a beszólásokból akkor annyira átlátszó, hogy megint csak körberöhögöm és lecallolom, vagy épp a fish és már vissza is szedte a pénzét.
Szal próbáljátok meg elkerülni az ilyen fajta viselkedést. Jah van még 1. a netesbe. Beül full stackel az ilyen alak. Ugye mit tud csinálni, feldupláz egyszer, és utána kiül a rákba. Hogy miért? „mert egy idióta barom vagyok, aki a 100bb-jét rátolja a setjére aztán meg arréb állok, mert ahoz már gyökér vagyok, hogy értelmesen pókerezzek, egy deep stackes szituációban”
„Köszönjük Emese”
Jah igen, idegesítenek az ilyen alakok, ez azt hiszem lejött az írásom szóhasználatából, de akit ez zavar, az vegye csak a lényegét, aki meg nem tudja az kiss my ass!

Halál

Behalás ez a hónapom is.
Ránéztem az összegzőre és szánalmasak az adatok. Ok Ocean –170€ Ez nagyjából mind texas holdem. Cake –30$ belefér 2x toltam ott a hónapban, live 27k+ szánalmasan kevés ahhoz képest hogy senki nem tud játszani és mennyire feszesen tolom, pkr +800 és ebből holdem 0$.
Mi a tanulság: az hogy -Nem tudok játszani holdemet
-Tényleg egy kibaszott lapsivatag a hónapom megint.
Az egyes pontot nem tudom alátámasztani, mert egy előírt taktikát követek, a kettes pontot meg igen. Kezdjük neten: Órákat üldögélek mint egy idióta és foldolászom a lapjaimat és jó stealekkel tartom magam fent nullán, és amikor emelő lap érkezik akkor, meghalok a floppon és vagy contbet fold vagy check foldolok. Ez gáz. Főleg, hogy tényleg sokat tolom neten. A másik hogy az összes pluszom mindenből származik csak nem holdemből. Omaha és FL. Ennyi. Hogy miért van ez?? Halvány lila fingom sincs. Mert omaházni nem tudok szerintem annyira nagyon jól, FL-ezni meg végkép, holdembe kiépített stratégiám van tehát….vesztek mint egy hülye idióta….Ez mi?
Jah gyorsan még pár story-t ha valakit nem érdekel a hand history-s rész az ugorjon lefelé:
Van pár AA-s story-m Egy holdem. AA emelek flop 6 os magas all inig megyünk setbe néztem és mákoltam egy A-t… Kira volt. Végre egyszer. Nem full stack all in volt amúgy. Másik kettő omaha. Aaxx nállam tök mind1 mi. Floppolok egy top setet. Sikerül 300$ os potot összedobni hármas allinnel. Board Q8A 3 szín. Egyik drawing dead egy runner runner pokerra másik meg egy backdoor-ra várhatott. Guess wha’ Elbuktam menetrendszerint. Omahához képest az oddsaim az eget verdesték a maguk 90% ával. Rémes.
Másik Aaxx megint. Floppon van egy flösdróm meg egy párom, ami elég kevés de emeltem pf és 6410 volt a board. Mikor bement a píz akkor kb coin flip lehetett (megvallom őszintén nem tom pontosan mennyi) ugyanis 64xx et mutatott teljesen eltérő lapok semmi más csak a sima 2 pár. Turnre jött a 4 es és nekem izzadnom kellett de megint jött a megmentő Ász. Elég fishynek tűnhet, de amikor a pénz bement teljesen jó volt. Eh mind1
Amúgy fejlődök fejben is, ugyanis a hülye bad beateket simán viselem. A 300$osokat is káromkodás rugdalózás és hiszti nélkül ami pozitív.
Live. Több mint húsz órát lehúztam és szép kis mínuszt tudhattam magaménak. Az zárójeles tény hogy a nagyjából 25 óra játék alatt 3-4 nap alatt sikerült 1 db KK-t kapni ami természetesen 108 ellen meghalt és egy db JJ-t ami AJ ellen kitartott. Ezen kívül volt még egy darab AK-m és itt vége is a mesének. Volt 2x setem. 1x semmit nem vittem vele, és máskor sem. Ha meg eksön lenne leriverelnének. Ez így eddig elég card dead.
Ehhez hozzá adnám azt még hogy volt, hogy tartottam live egy jó pár órás szünetet. Újra beülök. 67s-t kapok sh asztalon 1 kis emelés egy megadás én hátulról egészítem. Flopra 8910. Csávó nyit potot 1500 másik rátolja a 10k-t én meg tudom, hogy kurva jó vagyok és még backdoorom is van színre ezért megadom. Másik dob Mutatás 10j. Turn….és vége (leges legelső hand) Visszeültem és buktam még egyet mert 1400 as potra 8 as magason hívtam 1000et, a 8asomra és KJ no draw semmi úgy érezte hogy az neki kurvára megadó és persze jött is ugye a K. Maradék kis pénzemet ismét sikerült baromi jól betolni és természetesen el is buktam. 67 volt nállam nálla meg 5A és flop 643 volt és csak épp hogy overbeteltem az 1ks kasszát 3k all innel amit megadott. Tudtam hogy gamblingelni akarnak ellenem hagytam. Nem is baj hogy megadja az a baj hogy 3 ból 3 x mákol ki és nem 3ból 1x. Anyjába.
Minden esetre pozitív vagyok, mert tudom, hogy Bécsben minden megfordul és onnantól véget é az idióta balfasz széria, ahol minden kis ….(káromkodás) lever mindennel. Readek mennek nagyon szépen, be is tudok feszülni amikor kell teljesen oké minden, tartom magam Viki taktikájához, nem tudom mi bajom lehet :D