2008. november 22., szombat

A legjobb szándék szerint

Best intention: Ez egy ruling (szabály) azokban a TV-s póker adásokban ahol a floorman/tournament director a Mad Marty Willson. Ez mit takar? Azt, hogy nem vagyunk robotok. Történt, hogy a csávónak volt egy sorhúzója flösshúzója meg egy párja nyitot 30k-t all in 50kig és felfordította még megadás előtt. Floorman jött és mondta nyilván nem dobott lap mivel szándékában állt megadni, ha akarja megadhatja. Ennyi. Európa, Anglia. Így kéne ezt csinálni. Ellenben mi van magyarországon?

Egyetlen egy darab floorman-t ismerek akit tényleg annak lehetne nevezni, vagy magyarországon a legközelebb van hozzá. A Miami-ban van. Mi lenne egy floorman dolga? Első körben meghozni a döntéseket egy adott kérdéses szituációban, határozottan, objektíven és következetesen. Ennek úgy kéne kinéznie, hogy van egy terem szabály és azt követve mindig ugya nazt a döntést hozza meg. Oda hívják, a dealert megkérdezi mi volt, a dealernek el kéne mondania személyeskedés nélkül, hogy mi volt az esemény majd a floorman-nek döntést kell hoznia. Emellett meg kell hogy védje az osztóit minden féle atrocitástól.
Na most általában nincs másik floorman Mo-n csak bohócok. Házszabály sehol sincs leírva, bár mindig hivatkoznak rá. Én vagyok a köcsög ha rákérdezek, hogy mi a szabály, és by the way a következetességnek nyoma sincs  házszabályban, és általában az első hat pontja az szokot lenni, hogy nekünk jogunk van mindenhez, neked meg semmihez, szépen bebiztosítva. Azt ne kérdezzétek meg, hogy miért mukkolhatja el a csaj az all in után a lapját és én nekem akkor miért kötelező megmutatni az enyimét, meg azt se, hogy miért van az, hogy pozicióból 2nd barrel blöfföt riveren feladva az agresszor miért mukkolhatja el a lapját, és megint csak annak kell mutatni aki (a riveren elől van mert nem volt hívás) fizetett, hogy meglássa a másik lapját.
Az megint másik dolog, hogy sokszor ha több floorman dolgozik egy teremben, akkor a ház szabály személyenként változó. Röhej.

Az osztónak is határozottnak kell lennie és az alap dolgokat "one sees all see" policy-t be kéne tartatnia és nem nekem kéne könyörögni, hogy ugyan csapja már föl az ember lapját mert 3 másiknak már megmutatta. Persze én vagyok a fasz, hogy kötekedem, meg hülye is, hogy nem nyulok oda és csapom fel, mert a csóka feláll és belekeveri a muck-ba de még mindig látszik melyik volt az de olyan fatökű a csávó, hogy fél és inkább keverni kezd pedig mondom, hogy mi van.
Naná, hogy én szoktam lenni a leghatározottab. Volt már rá párszor példa, hogy még a dealer is ellenem volt, és mondtam, hogy most addig nem fog a játék tovább menni míg ide nem hívjuk a floorman-t egy ruling erejéig. Eltartott egy darabig, de leszarom, ha ilyen fatökű mindenki. Persze a playerek engem szidtak, de....anyjukat.

A lényeg az, hogy sehol sincs magyarország semmilyen téren az igazi pókerhez.