2012. november 6., kedd

Visszatértem a bloghoz

Mégis ihletet kaptam az írásra. Sokszor lett volna kedvem de valahogy elmaradt.

Mostanra 100% vagyok benne hogy csak botok keresik fel a blogomat, hogy infót szűrjenek le belőle de nem baj, így legalább personal marad. Nem is rakom ki semmilyen oldalra hogy írom tovább.

Ez egy ilyen gyors bejegyzés lesz.

Beszéltem egy poker coach-al akinek van egy tanulója aki 400k hand alatt 140BI minuszt csinált. az EV-jéhez képest Az én nagy kérdésem, hogy mikor jön már el az az idő amikor valaki azt mondja, hogy jah ez nem véletlen, ez a matek és a hosszútáv ellentéte, nem lehetséges ekkora pechnek lennie mindenütt.

Szerintem arra van csak bedrótozva, hogy a rosszab döntések enyhítve vannak, így többet mákol a vesztő játékos és tovább bent marad a körforgásban, és sokkal több pénzt forgat meg az összes többi reg körül.

Az én személyes véleményem az, ha 400k hand alatt ilyen mértékben el tudsz térni az EV-d től, akkor a hosszútáv kitudja hány millió (tíz millió??) handnél van.
   Ezt nyilván az okozza, hogy a competition nagyon kiélezett, és ennek az egyenes következménye, hogy a végén csak a szerencsés nyer, és a nagy skill poker nem lesz más, mint hogy az nyer aki a szerencsésebben fut. Hiszen ha összeültetsz 6 ugyan olyan skillü playert, az fog csak nyerni...meg a ház. A ház mindig nyer.

A másik meg, hogy annyira elszaporodtak a coach-ok, jók vagy rosszak, és mind netes pókert tanít.
   Tökéletes hasonlatot mutat a valódi nagybetűs kapitalista, corporate világ felé. Van egy piac, amire vannak vevők. Sokan akarnak tanulni pókert, ezért sokan tanítanak. Akik tanítanak megszedik magukat, akik meg tanulnak azok meg találkoznak a 400k hand -140BI-vel és azt hiszik pechesek...pedig csak simán megsemmisítik a piacot avval, hogy maximális erőbedobással, mindenki saját önző érdekéből tanítja a dolgokat baromi drága áron.

Majdnem olyan ez mint a fking scam.