2020. június 30., kedd

Diggy diggy hoo' !

Dokumentálom tovább a transzformációmat.

Egy bölcs embertől hallottam, hogy "akkor kapod meg a dolgokat amikor már nem is akarod azokat"

Habár nem 100%osan gondolom, hogy ez illik a helyzetemre azért elég jól megközelíti. Toltam ezt a pókert 10 éven át aktívan, volt jó része is de nagyon sok szar is főleg a második felében, aztán hatalmas küzdés és szenvedés árán lemondtam az egészről és tanár lettem. A 6. évemet fejeztem be idén tanárként. A póker csak mint hobbi lebegett körülöttem és akkor is csak időnként. Valami amit poénból meg a régi idők emlékére tolok az Atkával, vagy nyáron lemegyek kicsit élőzni mikor nincs suli.

Aztán jött ez a karantén és szembesültem avval, hogy kellene valamit kezdeni a pénzemmel nem csak üldögélni rajta, és olvasgattam és megkérdeztem egy ismerősömet a dologról és random feldobta ezt a pókeres témát. Viszakozott aztán de bennem már abban a pillanatban megindult valami mélyről érkező hívás. Eleinte ráhagytam de aztán pedzegettem a dolgot míg végül belevágtunk a coachingos szponzoros cuccba és milyen fucking jól tettük.

Én az elejétől kezdve úgy álltam hozzá, hogy bizonyítani akarom hogy nem vagyok nyomorék és rengeteg időt öltem bele, a tanítás mellett 2x annyit bele raktam még a pókerbe. Kurva szarul ment az elején de nem azért mert hülye lettem volna, csak nem tudtam dolgokról amit tökre máshogy kell tolni a jackpot SNGkbe. Szal végül is hülye voltam hozzá de nem azért mert low iq lettem volna.

Aztán elkezdett javulni a játékom minden coaching után látványos mértékbe (mondjuk nem volt túl sok eddig még, de nem is volt róla szó h sok lesz sőt...) és egyszer csak be került a zöld sávba a dolog....tudod amikor balanszolsz es van egy vékony zöld sáv középen amibe tartani kell az ingát és nem engedni hogy elmásszon nagyon jobbra v balra.

Azért merem ezt most már leírni mert már van 3 heti mintám ebből  meg 12k game ami végig ugyan azokat a mutatókat hozta és nagyon bíztató ez a helyzet. Persze sosem szabad lankadni és sok áldozattal jár. Most vasárnap pl reggel 7 ig toltam non-stop és kellett volna még egy minimálisat, hogy még jobb legyen a hónap de már így is túl sok volt. Egész nap és éjjel ...kiváncs voltam, hogy meg tudom e tenni, de asszem túl nagy áldozattal jár, hogy utána felborul a következő 2 nap teljesen.
Szal úgy néz ki, hogy jól néz ki és azt a tényt már elfogadtam, hogy megy, és hogy tolni kell és hogy egy héten 7 napot tolom és 7-8 órába, de azt még nem érzem át, hogy mennyivel felszabadultabb lesz az életem.

Most pl pont nem játszok mert beszart az oldal és offon volt 3 órán át és amikor vissza jött a jegyzetek és jelölések nincsenek meg így úgy döntöttem gémingelek helyette mert a jegyzetelés az nekem nagyon nagy előnyöm és vakon játszanék így az ellenfelek ellen félig...szal ők többet nyernek avval h nincsenek note-ok és különben is megérdemlem. Csak fél napnyi adagot toltam le, de a kövi 2 napba majd bepótolom.

Hogy a nehézségekről írjak még: Kurva szar volt amikor még nem ment jól és azt hittem csak pechem van non stop. Reménykedtem benne, hogy kiderül hogy nem és ki lehet javítani, és végül ez ki is derült a statokból. De nagyon frusztráló volt és tehetetlenség érzés volt bennem, hogy én mindent úgy csinálok mint amiről szó volt és mégse nyerek...mert nem volt még minden elmondva. Ez volt a legdarkosabb része az egésznek de a lendület és az akarat tovább vitt rajta, de nem volt easy mert mellette ott volt még a suli is. És pont a suli végével érett be teljesen a dolog. Cool véletlen egybeesés....or is it?!

Érdekes, hogy mennyit jelenthet a 10 év gyakorlat a dologban. Szerintem fenomenális tempóba lettem semmiből kurva nagy nyerő és ez egyfelől a jó coaching miatt volt, meg azért mert azonnal mindent megértettem és implementálni tudtam. Felbecsülhetetlen ez az előny. Nem is hittem volna, hogy ennyit fog számítani. És a grinding, a székben ülés, a türelem meg már nagyon rég kialakultak bennem és adott volt. Bár az elején szenvedtem, de meglett a perfect position is meg mindent kialakítgattam, hogy lehessen ütni.

Előző hétre kitűztem magamnak 2 célt. Az egyik, hogy letolom a 8 órát naponta a másik, hogy anyázás és kitörések és köpködések nélkül. Aki tolt már pókert...vagy CS-t v bármilyen competitive gaminget az tudja milyen kurva nagy show ez. Úgy voltam vele, hogy akkora már két hét stat volt ögöttem, és a Z. néha kiborult amikor szar volt neki és én akkor azt mondtam magamnak...meg tán neki is, hogy mi a faszt kell kiborulni ha ez olyan szépen kihozza a hosszútávat 10-20k játék alatt gyakorlatilag a legbiztosabb műfaja a pókernek ez....és egyben a legnagyobb anti póker is btw, csak hogy legyen egy szép oximoron is az egészbe. Ha nekem ilyen jók lesznek a mutatóim akkor szent isten, hogy nem fogok anyázni meg kiborulni ha downswingelek.

És ez így is lett. Soha nem kiáltottam fel, vagy szitkozódtam igazán. Lehet ilyen tátogós mormogás elnyomtam amikor 2 óra alatt elment 50 beülő ami nagyon meredek volt, de utána vissza is jött és megerősített tényleg, hogy nagyon le kell szarni az egészet mert a végén ott lesznek a számok és az összes többi lelki megterhelés és önysanyargatás.

Egy másik érdekes perspektívázás. Vannak a jackpotok. 1 nagy meg két kisebb. Az alapján amennyit most játszok a kis jackpotnak ami 5$ on 600$ (400 to first place) átlagba 18-19 naponta kellene, hogy beadja 14000:1. És ez ilyen fasza masszív bónusz lehet ha behúzod. Na nekem amikor beadta tökre hányingerem volt, hogy kivert egy olyan hal akinek kb ez a 2. játéka életében (szó szerint) és kaptam 50$-t érte. És hányingerem volt de közbe gyorsan felismertem, hogy milyen fasz vagyok, hogy itt toporgok az aranybánya közepén, hogy nem enyém a legnagyobb aranyrög, közben meg rogyásig van a talicskám arannyal. Tiszta röhej, hogy az ember milyen könnyen megtalálja a misery-t
a nyomorúságot a legkirályabb helyzetekbe is. Úgyhogy ezt gyorsan le is ráztam magamról asszem.

Szerintem ezek tök fontos karakter fejlődések. Na a slusszpoén az, hogy eztán még bedobta 2x!!!!!!! és megint 3. és 2. lettem hogy baszná meg, de bakker bedobta 3x egy héten. Két hónapra kiütöttem a cuccot. Mondjuk nem bánom ha ebben pont ev felett fogok futni, bár amit a 3-al nyertem az meg kb annyi amit EV alapján hozni kell 1 ilyenben XD

Sajna nem tudok most több kicsit is érdekesebb dolgot írni mert egyelőre próbálom az életemet berendezni úgy, hogy a legoptimálisabb legyen ez, hogy mindenkire maradjon időm körülöttem de üssem a vasat is és markoljam a csákányt. Meg kell valljam nagyon kellemes teher ez :)

Jah btw a tematikája a cuccnak szó szerint Gold Mining és kommitálni kell magad órákra, hogy bizonyos aranyat kibányássz (games played) és azokért kapod a goldot a csílédbe és a végén beváltod cash bonusz-ra XD, és álmomban pedig igazi aranyat bányásztam és aggódnom kellett, hogy vissza érjek a suliba, hogy az óráimat meg tudjam tartani, és hogy vissza találok e a hatalmas lelőhelyre....Funny how this works.


I do this for our future!