2008. december 5., péntek

New eRa

Ez a cím két értelmű. Egyik fele egy nagyon jó lelki állapotra utal ami jelenleg az eRa-n keresztül (zene) érezhető a legjobban, és szavakkal nem lehet lekommunikálni, but there is One out there who knows what I'm talkin' 'bout.

A másik az póker related. A leges legutolsóó részt  fordítom az RTL-nek. Baromi nagy megkönnyebülés lesz végre letudni mindet. Sok a fiatal. Sok az új stílus.
Az az érzésem, hogy a versenyeken, a nagyokon, ahol sok a satelit-es arc: EPT és WPT (főleg ept) (na ezt is most összetett okokból mondom, de pl EPT-n Gus-t úgy emlegetik mint Doyle-t a kora miatt is, nem véletlen) szal az EPT-n tuti befellegzet az agresszív "új" stílusnak ami egyértelműen az internettel érkezett, ahol ez a játék jó lehet, mert nem látnak. De ha bekerül egy tapasztaltabb kutya, ezek közé az emberek közé az átlátja és megeszi őket. Vagyis csak simán hagyja, hogy ráblöfföljék az összes stack-et. 3 bet light meg 4 bet light versenyeken elég durva. Az az érzésem, hogy evvel az "erős" preflop játékkal semmi más nem történik, csak kikerül a skill a játékból és vissza tér a szerencse faktor, mivel a póker nem preflop játék, hanem post flop, csak a remek 20bb-s versenyenk pont ezért szart se érnek (3 vakszint után 95% nak 20BB alatti stack-je van)

Persze van ahol jó még az agro játék, de fel kell ismerni, és nem lehet mindig úgy tolni.

A másik amitől hánynom kell így 96 rész után, hogy "a győzelemre játszok, nem érdekel, hogy 4. 5. vagy 6. leszek" Meg az ehhez hasonlókra "én nagyon agresszív leszek" bla bla. És tudod mi történik?! Semmi. Ez csak egy fasz szaros reklám. Nem lesznek über agrok csak simán játszanak, és a gyengeségre néha ráugranak, de nem játszanak hyper über mega giga agro-t (amit szerintem 2-300 BB alatti sztack-kel nem is lehet mert a 3bet all in az nem über agro játék még) . Feszeskednek és 1 verseny (sng) alatt moveolnak max 1 nagyot. Ezek az idősebbek voltak.

A fiatalok meg sokkal rosszabbak (ez az egész most egy elemzés részben a saját gondolataim álltal, részben tapasztalt szakkommentátor ötletei alapján). A lényeg, hogy a srác megad 3. nak nagyvakból 3 nagyvakot még pot odds miatt K7-el. Flop QKx. elcsekkeli kap egy hívást amire visszabasz egy 4xeset (25k ra 100k...vakok 2/4k tehát pf 16k volt z emelés) amire kap egy all in 75k-t amit persze kb insta callol. (és marad még kb 140k-ja) Pot odds?! Cashgame-ben lehet, de itt ez mekkora szarság volt.

Meg a netes csajszi az Annette Obrestadt. 3 bet light, és mivel nem neten van levágják egyből, kapja az arcába az emelést és insta fold. Aztán egyből a kövi hand-be 9es párral emel, kap egy visszahívást és gondolkozás nélkül egy overbetes all int rányom. Tök szar. Ebben hol van a skill?
Nem azt mondom, hogy jobban tudnám a pókert mint ők, de abban nincs skill, hogy van egy kiválaszott range-e amire preflop all int tol és ez 9es párig lent van. Ez gambling ezerrel, és semmi logika nincs benne. Ha meg kiesik akkor meg lenyilatkozza, hogy hát 9es pár 5 handedben nagyon erős lap bla bla nem tehetek róla. Faszt nem, csak egy idióta "agresszív netes pro" vagy aki nem pókert játszik csak valami korcs verziót.

Eh amúgy is utálom a tournamentet, mert sztem elég szar már a 100bb-s cash game is, mert nincs izzadás nagyon benne, hát tourney-ban meg 100bb-d egy deep versenyen van 30 percig kb. és ha van 20BB-d örülehetsz hogy milyen jól állsz. Sztem ezért is sokkal inkább luck a verseny játék mint a cg.

Persze tuti vannak ellen érvek is lehet vitatkozni velem, de nehéz lesz meggyőzni.

Edit: Mivel uccsó részt fordítom...és jött egyből kövi leosztásba még egy megerősítés. Miss 3 barrels. :) és a poén ugye, hogy reklámozza, hogy szuper agro. 4 way potba hátul van 6d8d vel. Flop T73. 3 check re hív. 8k-t 24 be. Ez ok. 1 call. Turn blank 1 check betel 23k-t 1 call. River blank. bet 30k- ra raise 80-ig. Mert 3 barellezik touron. Maradt neki is 140k-ja. Persze there is an agrgue for that game, de ezt tizes asztalon még hamarabb le fogják venni. Top2 je volt a csávónak flopból.


Amúgy tipikus sztem ezt már írtam mikor live elmegyek játszani, és látom, hogy fiatalabb arc player lesír róla, hogy netes, és jön a tipikus check-call, check raise-el amin neten nagyon elgondolkozol, de sokszor megtörténik, élőbe fura módon ránéztem és már rég röhögtem. Hand után mondtam neki egyből, hogy ez itt nem a net. Ott működik, sőt élőbe is sok ember ellen, de rossz ellenféllel próbálkozol (Pstar666 barátom ellen volt, aki szintén ugyan így levágta mert tolta neten nem keveset ő is)

nem tudom ennél jobban szemléltetni már, hogy a netes "póker" miért van nagyon messze attól amit igazándiból pókernek lehetne hívni.

Edit2: Jah meg is történt. Csak jót is akarok írni Annette-ről. Jól readel tök jókat csinál, ott van benne is az a hiba ami a fiatalokban, a nagyokkal szembe, a tapasztalat hiánya, de ott van még mindig az a hülye über agro baromság ami tök hibás. Ahogy kiesett az elég gáz. 4en vannak vakok10/20k 2 short stack 200-250k val CL 500k neki is kb annyija van. Bigstack buttonról emel 60k-ig mire ő all int megy 500 ig. Ez mi? J7o val. Button megadta persze AK-val. Mit nyilatkozott (eskü most látom az egészet): "Két short stack is volt az asztalnál. Neki és nekem pedig elég sok zsetonunk volt, ezért tudtam, hogy nem nagyon fog megadni ellenem nagyon sok lappal, mert azt akartja, hogy a többi játékos kiessen, és ezért sok lapot el fog dobni. Csupán balszerencsém volt, hogy AK volt nála." ---csupán sztem meg egy hülye volt hogy nem normális visszaemelést csinált ami után még simán eldobhatja és még mindig top2 ben van. Persze lehet mondani, hogy azért tette így, hogy ne tudják vissza tolni rá, de ez már annyira elmutálódott gondolkozás, a tényleg mindent minden szarral betoló agró játék fele, hogy nem is kerek százalék az esély rá, főleg nem élőbe egy shoot out verseny FT-jén. 3:1 oddsot adva vele...Imho