2009. június 16., kedd

How did all begin (p4: Live, up untill now)

Élő. Ezt volt a legnehezebb összegyűjteni hogyan is lehetett sorjában, de asszem megvan. Figyelem, elég hosszú lesz, szal akár 2 részben is olvassátok, vagy nem tom. :) Nem akartam tovább húzni még 1 résszel.

Arra tisztán emlékszem, hogy első live élményem egy freeroll volt. Hehe. Sose felejtem el. Oda mentem nagy mellénnyel. Napszemcsi, zene, sapka, póló...tipikus hülyegyerek feeling) szerencse coin minden szar és én voltam az 1. kieső 100 emberből asszem 5. leosztás után. AT-m volt asszem és az A magas floppon a Q setet kifizettem. Srácnak 5 leosztásból ebben lett 4. alkalommal fullja. Annyi volt, hogy hívott emeltem megint rábaszta. Mondták mennyi és elkezdtem számolni a zsetonjaimat. Mire megszámoltam a pirosakat addigra elfelejtettem mennyi fehér volt. Azt se tudtam, hogy vagyok, remegtem és el akartam ájulni. A dealer látta rajtam és kérdezte, hogy megszámolja-e. Csak bólogatni tudtam. Végül megadtam és kiestem. Utána elég hülyén éreztem magam, de kira élmény volt attól. Aznap este rémálmom volt a csókával aki kiejtett. Azt álmodtam, hogy olyan zsetton trükköt csinál, hogy lebegteti maga körül a zsetonokat. 3-4 darabot csak, így a felső teste körül. Gonosz muhaha röhögés és elküldte felém halálos sebességgel őket, és hajolgatnom kellett :D:D

A következő nagy élményem 2007 februárjához kötődik. Az első olyan verseny amire pénzt fizettem be. Korda valentin napi verseny. Korda megnyitója volt asszem. 25k volt a nevezés. Akkor épp ment a szekér és bele fért, bár sokat számolgattam. egy SNG-be kellett top nemtom mennyibe lenni. Virággal akkor már szakítottunk ugye, de a szakítás után még kavartunk egy fél évet elég rendesen, és itt épp jóba voltunk és eljött drukkolni. (hú ez hosszabb bejegyzés lesz) Ki estem, azzem egy 60-40et buktam talán. Azt az arcot aki kiejtett, most tudtam megbocsájtani :D Sose felejtem el ezt se. Gézának hívták őt is, és állandóan nyalókázik. Van mindig sima meg spéci nyalókája is. Jó arc, de nem nagy big spíler. (mostmár) Kiestem, de akkor utána Virággal megint nagyon jóba lettünk és semmi bajom se volt. Megtapasztaltam milyen saját pénzt veszíteni live.

Ezután találtam rá az Excalibur-ra ami azóta bezárt. Faja hely volt. Voltak 5ks unlimited rebuy 1 add on os versenyek heti 2x, meg akkor hihetetlen összegnek, 10-15-30ks, tűnő versenyek is. Persze úgy mentem oda, hogy se rebuy és add on is csak ha nagyon kell. Első alkalomra AK-val kiestem. Le votlam törve. Még máig emlékszem melyik asztal melyik széke volt. Aztán elindultam hazafelé. Látom, hogy a villamoson (4-6) egy csávónak kilóg a money a zsebéből. Mondom húha. Ki is esett neki, le a földre. Senki nem látta rajtam kívül. Felmértem az ürgét és módosnak tűnt, és úgy döntöttem ez a lóvé nekem jobban kell. Le is szállt. Még várnom kellett 2-3 megállót, hogy fel tudjam venni. Meglett. Mire haza értem nem lett em boldogabb és lelkiismeret furdalásom lett. Tavasz volt amúgy. Meg is beszéltem Virággal, és azt mondta amit hallani akartam, hogy jah geciség volt. Akkor az a gondolat volt már bennem, hogy basszus nem akarom, hogy a Póker Birodalmam, egy lopott tízezresre alapuljon. Hazafelé láttam egy tolókocsis kukázó embert, aki kényszerből csinálta. Megszólítottam és mogorva volt, ahogy valszeg az élet is őhozzá. Oda léptem mell éés a kuka mellé és mondtam neki, ne kérdezzen semmit csak rakja el, és a kezébe nyomtam, úgy hogy ne lássa és eljöttem. Megköszönte és zsebrerakta, de nem nézte akkor még meg ő se. Valszeg örült neki és asszem én is nagyon. Amikor érzed, hogy jóvá tetted a bűnödet. Hihetetlenül felszabadultam és jött néhány öröm könny is.

Másnap elmentem az Excaliburba a rebuyos versenyre. 65 induló. Szünetre 64 maradt bent. volt 63 add on meg 127 rebuy. Én nem vettem egyiket se. Mákoltam egy hatalmasat preflop AK val all in kerültem és AA ba futottam és triple uppoltam mert flop sorom lett. Emlékszem, hogy lecsesztek még a partiba lévők h ne ugráljak örömömben :) Volt nálam Apple loops, ilyen savanyú alma gumicukor és azt nyomtam az agyamba végig. Ft lett. Csak 8 fizetett. Valaki feldobta az alkut, hogy dobjunk ki az uccsó kettőnek is már 30 v 40k-t. Akkor szembesültem avval, hogy van osztozás. Helyeseltem szerintem 3 ember erejével. Belementek .Megváltás. Olyan boldog se voltam túl sűrűn (addig) ott ültem a tuti pénzzel még játékba. Baromi nagy feeling volt. Aztán potyogtak ki. 4 embertől fogva végig osztozni akartam de a "Kopi" nevezetű arc nem ment bele. Hu-ig jutottam és ott se akart. 1 hand volt. A2-vel mentem all int a KJ-je ellen és vittem a High-al. ő nyert 185k-t én meg 300at. WOOOW. Hát tök kész voltam. Ott megkaptam a floormen hölgytöl a Csillátol a Nicknevemet amit ő azóta is használ, most a Montecarloban dolgozik "Cicus" Mert sokat nyávogtam állítólag. Volt szurkoló táborom is. A dealerek is nekem szorítottak, meg volt egy Borisz nevű fickó. Akkor nem tudtam sokat, adta a lelkesedést. Mikor nyertem akkor megint szembesültem valami újjal "a dealerek köszönik szépen" elmagyarázták mivan. Mondom hát ok baz emost nyertem egy vagonnal. 20at adtam. Aztán mennék el és jött a Borisz, hogy adjak már neki valamit egy ötöst. Adtam neki és majdnem elszaladt a visszajáróval, de ráförmedtem. Utána szembesültem évekkel később, hogy ez a csávó ezt hivatásból csinálja és a kölcsöneit se adja vissza soha következetesen. Na mind1 megtanultam ezt is.

Lett live is BR-em. Az Excaliburba szokott lenni CG akkoriba. 250-500 (hehe igen) Persze, hogy egyszer nem bírtam megállni ez után és beültem. Hihetetlen mekkora madarak voltak. Persze a nyomás megint éles volt, hogy igazi pénz és live asztal, szal megint tök para volt de valamivel jobban kezeltem. Ott szembesültem avval, hogy jattolni szoktak. Elment 40k aztán volt nálam kártya és helybe lehúzták. Elment még 35k. A leges leg nagyobb barom ellen volt nutfullom mikor neki pókere volt. Szeretett all int blöffölni riveren.... Képzelheted. Szétzúzott a dolog. Akkor már jóba volt velem a pincér csávó is és ő is támogatott és drukkolt. Volt ingyen pia ott, meg a verseny szünetébe ingyen főtt kaja. Cool volt. Na akkor itt leittam magam pár sörrel mielőtt elhúztam. 1 hét alatt vissza szedtem neten, de nagyon sokáig ez volt életem legnagyobb mínusza.

Aztán nyílt az Acapulco. Járogattam CG-zni oda. 100-200 volt közel is volt, dream szitu. Hozzá szoktam a játékhoz és ment is. Tavaly nyáron tudtam meg pár érdekességet. Voltak akik ki akartak tiltani, mert hogy szemtelenül fiatal voltam, és sokszor nyertem és nem nagyon volt rajtam fogás a szikla game miatt. De nem lett semmi belőle persze.

2 meghatározó dolog volt itt talán még egy nap is történt. Találkoztm a Stumpf Andrissal, akivel régen régen toltuk egy általános suliba meg a játszótéren kis kis korunkba. Ő eleinte fel sem ismert, neki az volt az első élő CG kísérlete. Akkor is volt rajtam Fortune-s sapek meg póló. Úgy mesélte Andris a story-t hogy mikor meglátott, meg volt hallva, hogy itt ül egy profi pókeres és tuti végük lesz :) (van akinek akkor bejön az állca) aztán felismert mikor ráköszöntem. Beszélgettünk és adtam neki tanácsot az elinduláshoz. Neten, hogy kell, meg könyv tipp. Elváltunk aztán és fél évig nem is láttam.

Szóval talán ezen a napon volt, hogy nyertem eg yhatalmasat és zárásig maradnom kellett. Emlékszem erre is persze. A helyben az volta jó amúgy, hogy volt étterem is benne és felhozták a kaját és a pincér lányokkal is jóba lettem és a végén már automatice hozták a habos kakaót :P for free persze. Szal elkezdtem nyerni és nem illik felállni olyankor. Végül 20k ból lett 180k. Nem felejtem el ezt se sose. Volt előttem egy rózsaszín 100ks!!! Zseton meg két világos kék 25ks is. Látták rajtam az öregebb rókák, hogy ez nekem geci sok pénz. Mondták is néha, hogy el ne ájuljak, meg hogy hívnak mentőt :) Volt 1 ürge aki a végén 400€ként váltott rá és tolta mint a barom. Ellene bevállalósabb voltam és be is jött (nem lemákolással)
A legemlékezetesebb party reggel volt már totál ki voltam, sose játszottam ennyi ideig még. JT-m volt és bekeveredtem egy monster 4 way potba. Kis emelés megadtam még kis emelés volt azt is aztán egy all in amit 2 en adtak és már nem volt sok azt is addni kellett. Végül lett egy kis main potocska meg egy geci nagy side pot. Végig cekkeltük. Lent volt JTxJx Mondom két párom van egy T meg a board J. Main potra ss mutatott egy flöst. Sorba mukkolt mindenki majd én is, hogy bassza meg. Akkor mondja a dealer, hogy valaki mutassa meg a side potért. Én mukkoltam utsónak szal felcsaptam. Örjöngés az asztalnál, hogy mit csináltam. Akkor realizáltam, hogy mennyire benéztem. Bazi nagy vihar kerekedett. A dealer határozatlan volt és csajszi és pont mellette ültem. Kissebb hangzavar. A main potot megkapta a csóka aztán a dealert meggyőztem, hogy tolja hozzám a side potot. Elkezdte tolni, behúztam ezerrel, össze túrtam a többi zsetonnal együtt, hogy ezt el nem veszik már. A pot végig szét volt szorva nem lehetett tudni hirtelen mennyi volt benne azért. A main potos csávó akarta a side potot is, de mondták, hogy azt tuti nem kapja meg. Partyn kívül levők is azt mondták nekem jár a side pot, mert én mukkoltam utoljára. Oda hívták a floorman-t de mire megjött már lerendeztük. Phew. Meleg volt nagyon és kb 70k...

Volt még jó pár ego csatám a helyen. Volt 1-2 buzi dealer aki szopatott, mikor kicsit többet gondolkoztam, aztán szépen szóltam a managernek, hogy mi a szitu. Aztán volt még ott egy pipás tata. Aki okoskodott állandóan, és szét tudtam szopatni mert megélhetésinek mondott mindig és azt hitte tutista vagyok. Egy egós csaj aki magyarázott, hogy vegasban van kaszinója jobban tudja. Konkrétan show down előtt kicsaptam a lapot mert all in volt ő meg el akarta dobni mint 3. fél aztán magájénak akarta a kasszát és mondtam, hogy itt nem számít ez dobásnak. Elkezdett pulykáskodni. Mondom kérdezd meg a floormant aki épp a Csilla volt mert az Excalibur már bezárt ekkor :D és nekem volt igazam, ami tök jól esett, mert tényleg egy ilyen hülye picsa volt. Na mind1.

Excalibur is megszűnt. Itten tájba kerültem be BPO-ra. 11 óra játék alatt a legjobb andem egy TT volt ami elég tré. a 3. napra kerültem be a legtöbb pro-val. Az volt a kívánságom, hogy akkor legalább had legyek egy asztalon a Tóth Ricsivel. Behúztam :P

Kira volt a verseny, a szünetekben a svédasztal 78 féle fogással isteni. Elhatároztam, mint valszeg minden ambíciózus fiatal, valamit a pókerhez érő, de mégis fishi player, hogy kiblöffölöm egyszer a Ricsit. (persze egyszer mindenkit ki lehet blöffölni nem az a hosszú táv. De hát ez akkora kihívásnak tűnik meg story-nak való meg megméredtetés) Szal feszes image megvolt. Azt terveztem konkrétan, hogy a Riveren egy value betnek tűnő blöffel fogom dobatni majd vele. Ő ült az 1esen én az 5ösön. Limpelt party volt, ahol 44 el bekerültem a játékba. Floppon volt 2 ász is. Én hívtam végig ő csak megadogatott. Riveren már gondolkoztam a perfect value bet szagon és river 4.... Mondom bazmeg, nem így akartam. Totál blank volt a négyes. Ugyan akkorát hívtam mint amekkorát valuebett-nek kigondoltam. Post Oak szagú blöff volt, viszonylag kis hívás a pothoz képest. Annyira nem kicsi mondjuk, nem 1/7es volt de fele alatt volt. Agyalt és mutatott egy ászt és muckolt. Megmutattam neki én is a fullom, és megbeszéltem vele a partit, csak hogy megerősítést kapjak, hogy amúgy is működött volna. Mondtam, hogy így terveztem a river hívást. Persze nem hitte el, hogy ilyesmire képes vagyok és azt mondta, hogy ha nem négyes akkor biztos többet hívok. Tehát tuti, hogy bejött volna a játék, mert ettől a kis hívástól tett lapra, ahogy a jobb playerek simán egy maatőrt tesznek és teljesen jogosan, csak ezt tudtam és teljesen fel voltam fegyverkezve ellene. Igen tom elég szánalmas stratégiát formálni egyetlen egy blöffre egy ember ellen ,de a játékomat nem befolyásolta előtte egyáltalán, és tényleg igaz, hogy a Prok jobban teszik ha félnek az ismeretlentől, emrt az mindent tudhat róluk, viszont a pro semmit az idegentől.

Mákoltam még egy nagyot a piszok nagy card deadségembe. FOlyton stealek mentek és egyik bele futott QQ ba. 2 alá lapom volt és 2 párom lett végére és lemákoltam. Nem volt több mákom. Úgy estem ki végül 1 órával az 1. nap vége előtt, hogy körfold volt én buttonon pusholtam amit AK adott. 35%om volt. Floppon jött, törnre neki jött és kiestem. Nem volt rossz érzésem teljesen elégedett voltam a játékommal, hogy első ilyen verseny. Jó volt, baromi sokat tanultam tényleg belőle.
Volt még egy kis érdekesebb story BPO-n. Egy csókának lapfosása volt egy óráig. A pokernews-ba is benne volt. Konkrétan minden handbe vag yover párja volt, vagy az over párt top setelte fullota vagy pókerelte le. Nem egy pókere volt és isten tudja mennyi fullja. Gyakorlatilag evvel a verheetetlen nut nut nut nut nut szériával über CL lett. Tök tré volt nézni.

Aztán közbe Gold Crown ba kinyitott a pókerklubb, ami szintén bezárt azóta, meg akkor indulgatott a Lurdy is. Jártam a Goldba mert a Lurdyba ritkán volt CG és én nem nagyon toltam. Acapulco volt egy pár hónapon át párszor, de nem voltam még nagy live player, és eldöntöttem, hogy ráhasalok. Akkor derült, ki hogy 1 ponttal lecsúsztam az egyetemről és halasztok és lesz időm. 50-100 on grindoltam, és nagyon erősen ráfeküdtem arra, hogy kiélesítsem az előnyeimet amiket élő pókerből kovácsolni lehet. Viszont soha nem hazudok még az asztalnál se.

Itt találkoztam újból az Andrissal. Elmesélte, hogy tökre inspiráltam, és elkezdett játszani ahogy mondtam, olvasta amit kellett, és lett BR-je. Onnantól kezdve találkozgattunk és összebarátkoztunk best friends szintig,szal behúztuk :P Jókat szórakoztunk live, szép emlékek lettek és még mindig lehet egy csomó.


Itt lett bankrollom, a hely megszűnt lassan át álltam a Lurdyba ami Miami lett és itt vagyunk a jelenbe KB a többit már eléggé lehet olvasni. Jelenlegi legnagyobb bukó napom 500k és nem tervezem ezt túllépni amíg nem játszok 5000 nagyvakokkal, ami még arrébb van.

Egyet még talán nem. A theflop.net-en keresztül ismerkedtem meg februárban, pár nap alatt neten, majd aztán csak live az Ildivel, ami talán a legnagyobb all in amit valaha nyertem, és valaha nyernem kell :)



Ennyi :) ...eddig :D