2008. szeptember 16., kedd

Kábítás a számokkal...

...avagy duma a geekeknek.

Játszottam omahát. Kezdem kiküszöbölni a hibáimat, és felismerni, hogy mikor mi ellen hány százalék az esélyem (mármintt lassan totál pontosan), és közben eszembe jutott a Selindek, mert régebben láttam Ongame-n omaházni. Nem tudok róla sokat, csak, hogy állítólag nagy matekos, meg írt valami alap cuccost FL-hez.

Nem róla szól ez, csak róla jutott eszembe, hogy mennyire sok mindent lehet számolni és amit nem is, még arra is megpróbálnak valami szar köntöst ráhúzni a matekosok, hogy teljesen elvegyék az ízét a játéknak. Megpróbálják bebízonyítani, hogy ez szín tiszta
matek és semmi más.

Mikor ilyet hallok, hogy hát most bele blöffölök és ha 3 ból 1x megadja akkor jó vagyok (kb akkor break even) akkor a falnak tudok menni. Ez oké lehet a cbetekre, aláírom.
Azt annyiszor teszed annyi mindenki ellen, hogy tényleg matek, de amikor 1v1 van és river játék
és ilyen faszságot hallok vagy olvasok akkor ki tudok futni a világból.

Ez semmi más mint egy ilyen maszlag, amivel megpróbálják elkenni azt, amitől a póker igazán póker, amibe a skill van, és amitől az igazi jó játékosok, ezerszer jobbak a kockafejű gyíkoknál. A skill a ráérzés, a szimat. Ugyanis nincs olyan, hogy hosszú távú játékot tudnál számolni egy komolyan kialakult kasszánál blöffre, ugyanis, ez az ember ellen te nem fogsz még 3 ilyen party-t lejátszani még jó sok évig. Tehát itt nincs hosszú táv, itt rövid táv van, megérzés és skill.(mivel az évek alatt mind ketten annyit változtok, a világ helyzetével együtt, hogy gyk másik emberek találkozása)

Ez az amit nem vehetnek el tőlünk, és ez az amiért nyerők a nyerő játékosok. Kell a számolás is persze, de nem lehet mindent beskatulyázni, és az ilyen egy alkalmas skilles megvillanások teszik pókerré a pókert. Ugyan így igaz persze a tökös megadásokra riveren. Nincsen ott már rég semmi féle matek. Ott Póker van. Ott meghal a matek, ott kemény agyalás van. Hiába a 10:1 odds ha tudod, hogy verve vagy, és hiába a 1:5 over bet, ha tudod, hogy blöfföl, és meg fogod adni.

No guts, no Glory!