2010. június 2., szerda

Ébredj Fel!

Nem poker lesz.

Zenéről szeretnék egy kicsit írni, és ezen keresztül egy kicsit arra ösztönözni a jobb lelkületű olvasót, hogy elkezdjen egy kicsit körül nézni a világban, és újraértékelni, saját magát és értékrendjét ami szerint él, ami felé tart a világ, és amerre az Embernek kell tartania.

Nehéz téma először is mert a zene egy szubjektív dolog, mert a művészethez tartozik. Az egész oda tartozott egykoron, most már csak egy része. (jah ez olyan bejegyzés lesz, hogy rakok be példákat is meghallgatni)

Ugyanis szerintem ami mostanában a divat a fiatalok körében a hard core techno az nem az



Lehet evvel kötekedni meg minden, de bárki aki a lelkébe néz magának tudja, hogy ez nem az. Ez egy gépi ritmus ami egészségtelen. Tudományosan kimutatott dolog keress utána ha nem hiszed. Kicsapódik tőle a fehérje=megfő a tojás. Ember=fehérje...találd ki.

Ugyan csak nem az de egy kicsit másabb kategóriába a mostani sláger zenék Lady Gaga és társai. Próbálok nem avval érvelni, hogy mert nem tetszik. A személyes része a számomra ezeknek konkrétan, hogy nincs benne hang. Van 1 ritmusa 3 féle hang, és mindegyik attól lesz híres, hogy van benne egy fura hang/ritmus kombó amit egyszer eljátszanak soloba, és utána meg végig megy a dal alatt. Ez a dal csúcspontja általában. De ez csak a személyes része.
Ami miatt nem művészet szerintem, az hogy nincs semmilyen közlendője. Az egyetlen célja, hogy minél többen megvegyék és pénzt hozzon. Ez ki is van mondva. Miről szólnak ezek a dalok:
Csávó énekes: én vagyok a fasza gyerek, mindenkit megrakok. Je tele vagyok pénzel enyém a világ azt csinálok amit akarok.
Csaj énekes: Megőrülsz ezért a testért de nem kaphatod meg csak ha minden lószart megveszel amit akarok / Nem hatsz meg te egy senki vagy csak vissza tartottál nélküled többre megyek / Dugj meg
Sok építő jellegűt lehet ezekből tanulni és bizony, ennek az arculatára alakul a társadalom.

A klippekről meg ne is beszéljünk. Minél jobban szexre hasonlító tánc, minél kevesebb ruha. Pont. Éljenek az ösztönök semmi más. Te egy állat vagy tegyél is úgy.

Rap (és itt vezetném be az átmenetet hogy a jót is hozzam fel)
A rossz fajta siker rap+klipp receptje:




Ezek is ugyan arról szólnak. Szex, megtehetek mindent mert lóvém van. CSomónak a klipje cenzúrázott, mert az egész egy baszott nagy orgia.

Jó rap. Az én példám Fred Durst lenne a limpbizkit-tel. Tudom, hogy punkrock, de a lényegét vágjátok. Mivel nincs széles zenei ismeretem ezt tudom felhozni, meg a lényegét leírni, hogy miért az ilyen fajták: Mert elgondolkoztat. Mert kimond olyan dolgokat, amikkel nap mint nap találkozol, csak eltitkolod, vagy nem foglalkozol vele (Pl az eltömődött piszoárban úszkáló csikk, nem Limp de akkor is) Megmozgatják a fantáziáját az embernek, elgondolkodtatják, saját eddigi tapasztalatairól, újra értékeltetik azt, és ez által a hallgató fejleszti saját magát a zene által.

Másik nagy kedvenc nekem ami reprezentálja ezt az alternatív stílus. Például a SystemofaDown. Olyanokat mond ki, hogy be lehet rajta tényleg sírni és ez történik! Sokszor groteszk és hajmeresztő képekkel, de ezek azok amik sokkolják a tudatot és belendítik gondolkodásra hogy WTF!?!



Persze a sok ember akik megbotránkoznak azon, hogy valami ki van mondva ami úgy van, vagy mert jaj ordibál azok hanyat homlok ki is zárják az ilyen fajta dolgokat 95% legalább az embereknek), vagy épp lenézi, mert a lelki dolgokról szól ami mindenkiben ott van, csak sokan bizony ezt elnyomják, és mikor más jön ezzel, azt lenézik, hogy milyen proli, vagy nevetséges, vagy humbuk. Persze a másik gond hogy angol, és sokan nem beszélik és nekik ez kiesik, de van nekik magyar is :) Szerintem amúgy mindenkinek meg kéne lassan tanulni angolul, ha az információ áramlásba be akarnak csatlakozni (önként)és nem arra várnak, hogy valaki elhozza nekik a dolgokat.

Ez egy magyar alternatív:



Persze a másik része a zenének ami nagyon fontos, a tánc. Mindenre lehet, de itt is megfigyelhető a tendencia:
Mostani zenék--discokban party helyeken ahol mi van...? Hát aki volt ilyen helyeken az tudja. Szex meg drog. Semmi más. Ott kuffantanak a parketten vagy a wc ben kint ahol lövik is magukat és ez a party meg a buli. Így elviselhető az a zene. Ez tiszta nonszensz és nem nehéz megjósolni, hogy merre tart.

Aztán van aminek a mondani valója mellett vannak olyan részek amire lehet tombolni pl a Limpbizkit vagy a system. Meg az alter..hát az :D ja a beszívott hippik jobbra balra, meg a nem hippik is. De ha már voltál ilyen koncerten akkor össze tudod vetni a kettőt:
Szex, dugás, nyalás extasi --- egymásra borulós ölelgetős, szeretetet extázisban átélő emberek, fű XD

Ennyi jött most ki. ja meg vannak a bohóc zenekarok amik annyira nem reprezentálnak semmit, csak király, hogy lehet rá tombolni. Például kb minden death metal zenekar, akik azt játszák (a lírai én az összes zenében) hogy kemény csávók vagy halottak vagy küzdenek a halállal vagy várják. Az a tombolásra van :D

That is all for today.