2020. január 23., csütörtök

Amiért mindenkinek fáj Norbi igazsága

Objektív kritikát szeretnék nyújtani. Tudom ez megrendítő manapság, főleg ahogy az "újság" meg FB cikkeket nézegetem.

Mi az amiben a Norbinak kurvára igaza van, és mi az amiben nem. Javarészt igaza van btw!

2 perces a videó nem olyan vészes. Elhangzik benne sok fájdalmas igazság, de csak hogy rávilágítsak a dolog valójára a helyzet olyan, mint ha valakivel akivel egészségről beszélgetsz, megjegyzed róla, hogy ő dagadt (mert valóban az mert 160 centi és 100 kiló) és ezen az a valaki meg az egész társaság felháborodik. Senkit nem érdekel, hogy tényleg dagadt, senkit nem érdekel, hogy igaz, az érdekel mindenkit, hogy végre fel lehet háborodni valamin, mert hát ki mond ki ilyen "sértő igazságot"

Mi az egyáltalán, hogy sértő igazság?! Az nem más mint igazság + idióta egó. Az igazság mindig igazság marad, ha megsértődsz rajta ha nem. Egyéni szocprobléma. Ha nem tetszik akkor változtathatsz rajta, úgy hogy magadon valtoztatsz, a hozzáállásodon, vagy homokba dugod a fejed és azt ordibálod az összes social media platformon, hogy "im happy with who i am" meg "az én testem" meg az összes dolgot. Ami igaz. De akkor is fucking fat vagy!

A Norbirol az egvilagon semmit nem tudok. Gyerek koromban nagy torna guru volt. Nem is erdekel semmi vele kapcsolatba, csak fel kell hogy lépjek az értelmesség érdekében, és ebben az esetben a számtalan hazugságot amit a nevében mondanak.

Onnan indul ez az egész, hogy láttam egy FB postot amin egy cikk volt linkelve, ahol a Norbitol idez egy paragráfust, majd azt átírja és aztán azt támadja. Straw-man. Amikor nem avval vitázol amit a vitapartner állít, hanem a helyébe raksz egy álltalad felállított bábut és azt támadod majd győzöd le diadal ittasan, miközben talán észre sem veszed, vagy rossz esetben direkt megvezeted a közönséget.

A videó:
https://www.youtube.com/watch?v=eWy8AP5x2uw



Végig megyek rajta mert nem hosszú. Igaz és Hamis / nem értek egyet-re fogom alapjába bontani, de nem csoportosítani, mert időrendbe mennék. Csak time stamp-eket írok majd, hogy mettől meddig hangzik ez el a videóban.

0:00-0:02
Első két secben avval nem értek egyet, hogy "a legtöbb". Nem hiszem, hogy a legtöbb ezért megy tönkre, bár ha majd a később kibontott érvelését hallgatjuk a kiszeretés maga az bizony a legtöbb házasságnak a végét jelenti. Azt is lehetne mondani, hogy az egyetlen indoka a házasságok szétmenésének....szinte. Az biztos azonban hogy a legtöbb házasság nem azért megy tönkre mert a nő nem ad magára. Az viszont már lehet hogy igaz, hogy a legtöbb férfi azért hagyja ott a csaját mert nem ad magára. Bár a "legtöbbet" itt úgy kell érteni, hogy ha van 20 indok, akkor ami a legtöbbet kapja az ilyen 10% körül van max. A legtöbb, de mégis csak minden 10-ik re igaz.

0:12-0:22
A nők számára a szerelem, és testi vonzalom sokszor főleg lelki alapú. Teljesen igaz A nők számára ez így van. Több ízben több csajszi is kifejtette ezt, hogy így van. Ez tény.

0:22-0:28
A férfiaknál meg nem. Ez is tény. Nem lehet vele vitába szálni. Ha ezt bizonyítani kell, akkor úgy se fogod elhinni a bizonyítékokat, mert ez is egy alapvető biológiai tény. De nem kell messzire menni nézz meg minden plakátot és címlapot és szólj, ha a túlnyomó többsége ami férfiakat céloz nem valami szexi csajjal próbálja magát eladni.

0:28-0:38
Totál igaz. Ami miatt a nővel maradsz az a belső érték ez teljesen igaz. De az is igaz, amikor begerjedsz akkor arra gerjedsz be, hogy jó a segge, jó a fogása, olyan élvezetesen nyög amikor etc etc...a lényeg, hogy minden egyes aspektusa testi. Nem a szeretetről beszélünk itt. Hanem a vágyról, hogy megdöngesd. És az testi.

A nagy mondat
0:48
"Sajnos a legtöbb nő a szülésnél cseszi el". Nem tudom mennyire igaz nincs statisztikám.
Azt viszont tudom, hogy a nő és a férfi ösztönei teljesen mások. Míg a nőket az élteti, hogy párt találjanak maguknak, akivel gyereket nemzhetnek, hogy aztán mindent megtegyenek a gyerekért, a férfiakat az mozgatja ösztön szinten, illetve nem a férfiakat meg a nőket, hanem a hímeket és a nőstényeket, mert ez az állatvilágból jön és ott is így van. Tehát a faszik kúrni akarnak és minél több nősténytől kölköt, hogy a DNS-ük tovább öröklődjön. A nőstény meg csak a saját magából jöttel akar foglalkozni.
Ez mind érthető, ez a természetből jön ez elvitathatatlan.
Aztán jön a társadalom kettős mércéje, amivel valamilyen szinten még egyet is értek, mert úgy gondolom, hogy az ösztönök meghaladása az emberi lét célja, csak az nem tetszik, hogy míg a nők ösztöneit pedesztára emelik, addig a férfiak ösztöneit meg megvetik és lenézik és démonizálják. Pedig ugyan onnan származnak.
Hiszen ha egy nő megkergül, mert gyereket akar akkor mindenki helyeslően bólogat körülötte, hogy milyen minta polgára a társadalomnak, arra fittyet hányva, hogy meg se próbálja megteremteni a gyerek számára biztonságos feltételeket, amit mondjuk a párja szeretne. Teszem azt nem albérlet, hanem saját lakás, rendes fizetés, hogy a gyerek menzája ne jelentsen problémát és hasonlók. De ha ezek után a nő szétzúzza a kapcsolatot és keres egy másik embert akivel gyorsan lepetézhet, akkor ennek állva tapsolnak.

Ha azonban a férfi követné az általa kódolt ösztönöket....Megvetés, lenézés. Jogos? Valahol igen. De attól még a férfi ösztöne nem más mint sok felé szétszórni magvait. És ez avval jár, hogy össze vissza kúr nőkkel. Ég és föld a megítélésbeli különbség ugyan arra a jelenségre, és szerintem ennek az alap koncepciónak a felismerésének a hiánya fájdalmas, és hatalmas képmutató kettős mércét állít fel a nők és a férfiak megítélésében.

És most had ne beszéljek, a nem kívánt terhességről, és hogy kinek a szava dönt, meg válásnál kik kerülnek 99%ban az utcára......................

0:50-1:00
Totál igaz. Ha a testiség indít be, és ezt megállapítottuk, hogy így van, akkor ha a testiséget ilyen szintű negatív változás éri, akkor csorbulni fognak a dolgok, és elkezdődik a kifelé kaccsingatás.
Lehetne érvelni, hogy előtte ott kéne hagynia az előzőt, de ott van a tisztesség a legtöbb férfiban, hogy nem akarja csak úgy otthagyni, és megpróbálja esetleg pont a gyerek érdekében elviselni a már régen nemkívánatos, teljesen megváltozott (testileg és lelkileg) embert, és ezért egy idő után amikor nem bírja tovább csak titokban próbálkozik. Mert fontos neki a gyerek, meg még valamennyire a párja lelki állapota is. Igazán lenézendő! Szemét férfi alak megpróbált tapintatos lenni.
Abban is biztos vagyok amikor az ilyen problémák merülnek föl, egymilliószor elhangzik és még veszekedések és sértődések is lesznek belőle, mielőtt a férfi valami más felé lép, és a másik fél meg dacosan szarik rá továbbra is.
Ez persze egy olyan jelenség ami fordítva is igaz tud lenni. Fickó megváltozik csaj próbálja vissza terelni, de nem sikerül és előbb utóbb elég lesz, de most nem ez a téma.

1:10-1:20
Sosem volt hál istennek ilyen élményem, de valóságot ragad meg a kép, hogy a csávó nem kívánja már a nőt, mert nem tetszik neki, de azért még próbálkozik eleget tenni a kötelességének. Amit a cikkekben direkt félre értelmeznek, illetve a sok idióta kommentelő "pár kilóval több lesz" nem fogja fel a különbség 57 kilóról felmenni 77 meg 87-re az nem egy kis extra, hanem hatalmas mértékű elhízás, és ha a szülés utáni években ez nem apad le, akkor ki lehet jelenteni, hogy megváltozott, és a másik félnek jogában áll újra értékelnie a kapcsolatot és a vágyát annak megtartására.

Persze hőzönghet mindenki ezen, de ez így van akkor is h a nincs szülés, csak az álságos társadalmi kép, ha gyerek vagy anya van a képben hirtelen máshogy ítéli meg ugyan azt a bűnt. Mert ha egy férfi vagy nő a kapcsolatuk közepén hirtelen olyan szinten változik meg, hogy rá se lehet ismerni, és mentálisan is ekkora legalább a változás hiszen az idézi elő a jelenséget aztán fizikálisan is, akkor mindenkinek jogában áll megpróbálni visszafordítani, és ha nem megy akkor otthagyni a másikat.
Külön gonosz dolog szerintem, hogy a gyerek mögé bújva ezt úgy gondolják egyesek, hogy megengedhetik maguknak.

Ami szintén egy szokásos társadalmi rákfene, hogy az anyát dicsőítik csak azért amit Norbi is leírt, mert teljesít egy ösztönt ami a legtöbb nőben benne van. Lepetézett. És akkor neki innentől kezdve csak az a szerepe, hogy felnevelje a gyereket, a férjnek, hogy fenntartsa őket, és ha bármi más sérelem éri a férfit befoghatja a pofáját és takarodhat túlórázni, mert nincs joga kritikát gyakorolni mert ki ő? Még gyereket se szült!

És a férfinek valóban nem ott ér véget az ösztön, hogy gyereke van és levághatja a farkát mert beteljesítette a természet álltal elvárt dolgokat. Míg a nőknél ez sokszor így van, azért sem adnak tovább magukra, mert nem tartják szükségesnek már, mert beteljesedést éreznek, mert kielégítették az ösztönüket. A férfi meg nem, sőt, ahogy torzul a kapcsolata úgy vágyik majd egyre jobban ki belőle, ami a nőre is igaz lesz, csak ők a gyerekükbe menekülnek ilyenkor általában.

Azt zárójelben jegyzem csak meg, hogy a tény fennáll, ha 57 ről 80 ra hízol és maradsz hosszú távon az kurva egészségtelen a testednek is akár hogyan racionalizálod, hacsak nem betegség miatt van ez így...de még akkor is egészségtelen, csak nem biztos, hogy tudsz tenni ellene rögtön bármit.

1:21:1:31
EZ a másik pont ahol nem értek egyet vele. Nyilván ezer másik okból is szétmennek a kapcsolatok, és lesznek árvák a gyerekek. Nem akarom szentnek beállítani a férfiakat sem. Rengetegszer van, hogy verik a feleséget, terrorizálnak, alkoholizálnak stb stb, de a témája a videónak nem ez. Hanem a szülés közbeni elhízás majd annak a túlsúlynak a le nem adása. Ezen a kereten belül viszont teljesen igaz az állítása.

1:28-1:45
Kiemelném, hogy itt hangzik el tőle, hogy "ha utána sem tudod leadni..." Amit szeretettel mindenki figyelmen kívül hagy, mert a narratívájuk a fontosabb, nem a tény, meg az elhangzott szó.

A másik ténymegállapítás pedig, ha 57 voltál és felszedsz 30kg-t akkor utána ha le is fogysz a tested nem lesz ugyan olyan és megnyújtottad a bőrödet és nem tudod vissza csinálni. Ez egy tény. Az is tény hogy ez a kinézet nem vonzó egyáltalán a férfiak számára, sem a nők számára. Ezt is kimondja ez is fáj mindenkinek mert igaz.

Sluszpoén, hogy Magyarország európa legelhízottabb nemzete, és érdekes módon itt a legnagyobb tabu arról beszélni, ha valakin lötyög a háj! Hisz már ez a kifejezés is megbotránkoztat rengeteg fogyasztói zombit! Hisz hogy merészeled megállapítani a szembetűnő, ordító valóságot?!
Az meg hogy  130 vagyok 180 centivel semmi közöd, és hogy a kosaramban meg kóla és cukros lötyi van, meg 3 zsák csipsz mi közöd van?! Az én testem én így vagyok szép, és ha te nem látsz annak akkor egy geci hímsoviniszta állat vagy! Meg "fat shaming"!
És amúgy is csak a génjeim tehetnek róla nem a kóla bazdmeg!

Ja csak egy final fuck you. Érdekes jelenségnek tartom, hogy nagyságrendekkel több férfi vallja be önmagának, vagy mondja bárki szemébe, hogy "Yep! I'm a fat fuck! Bite me!" és lép tovább. Legalább lehet tisztelni azért, mert a helyzetet a valóságában elfogadja és szembe mer nézni vele és nevén nevezni. A nők között ilyennel nagyon ritkán találkozni. (Női hiúság). Nem hogy nem ismerik be nyilvánosan, legtöbbször maguknak sem, és jönnek minden faszsággal, hogy mi az ok, de ők soha! Ők csak áldozatok.