2008. szeptember 5., péntek

Hülye Hand-ek és bénázások

Nem árt az önkritika gyakorlása legalább néha.

A nagy SNG-nél leírtam a hibáimat részletesen. Azért tudtam annyira pontosan, mert azok ragadtak meg, mert próbálom kijavítani.

Igazából cash game-n volt egy két hülyeségem amit csináltam, ami soha nem volt annyira hülyeség, csak hülyén sült el.

Volt egy olyan mikor TJQK-n megadtam egy emelést turnön és egy all int riveren, mert úgy voltam vele, hogy leszarom, és úgy vettem le, hogy két párja van. Persze A val volt sora rég.

Aztán ma volt még egy érdekes játék. Volt egy agyatlan fish aki előttem ült. Belimpelt vagy 4-5 ember, és már előre bemondtam, hogy a fish rá fogja tolni. Így is tette, ezzel szórakozott egy ideje. Aztán bemondtam, hogy egy A és megadom. Dealer voltam. A5 volt nálam. 46 volt az all in kb. Én minirézeltem egyet(nl200), hogy kiszorítsam a többieket és bemondtam, hogy most kéne, hogy rá....és már tolta is a buzi kisvak rá mögöttem, de szerencsémre nem volt sok a rátolás még 50 et kellett megadnom kb. Tisztába voltam vele, hogy ha jön az ötös jó lehetek. Persze AK volt nála, a fishnél meg 33.
Flop 5 ott is volt és kitartott, egy ilyen szép kis partiba. Baromi nagy mákolás volt. Igazából a mini réz, figyelmeztetés volt a többieknek, és ha full stack tolja rá el tudom dobni. Az AK-s rátolás még érthető. De azért minirézeltem mert 4 lap fogja így rátolni sb és bb ből: AA KK QQ és AK. Hát i took my chances mert No guts no glory, és be is jött :)  nem tudom, hogy hibásnak kellene éreznem magam. Úgy éreztem, hogy nagyon jó eséllyel random carddal tolta a fish és ezt már megtette előtte is jópárszor. 63 stb...

Aztán volt még egy hülye herozás live, kisebb potért. 82o val úgy döntöttem ninja-zok egyet. Betettem a 200 at, aztán mondják, hogy volt élő vak. Mondom és vissza venni visszavehetem? Már nem. És emelni emelhetek? Azt sem. Akkor megadom. kis és nagyvak is jött. 1600 pot. Flop 267 mind a három kör. Nálam 2s8h. Csákó előről, a szerényebb értelmiségüek köréből, bele donk betelt már sokadjára. Andris kolléga megadta az 1k-t és ekkor úgy éreztem, hogy legitim lehet a megadás, van itt skill is és pozició is. Turn As. Fishy nyit 2k-t andris eldobja. Itt biztos voltam benne, hogy Andris volt az aki flös draw-ra ment, de feladta. Volt egy olyan gutsy feelingem, hogy a flöss az nekem még jó is lehet, de az is előfordulhat hogy a kettes is elég. River Td. Fish agyal, érdekes tell-t adott le, amit azt hiszem jól osztályoztam, majd bele nyitott 3k-t. Megadtam neki a csumiba, mert érdekelt már, hogy mi van nála, és volt bennem remény (mint mindig), hogy jó lehetek. Jc4d-t mutatott ami totál miss. Kiborult mikor meglátta, és oda is mondtam neki, hogy nem nagyon érdemes engem kiblöffölni. (persze az ilyenek miatt vannak a rossz hero callok is amikor ugye 30k-t megadok riveren J magasra és becumom ^^ de ott miss readeltem)

A következménye az lett, hogy mikor flopon belenyitott és én megadtam, leállt és mindíg hagyta, hogy lejavuljam, ami kira volt.

Másik érdekes dolog, jön egy punk srác, fiatal tipikus szartaliga player. Mondja is a mellettem ülő, hogy csinált olyat, hogy behúzott egy potot és azonnal felállt (és nem azért mert mondta előtte hogy last hand) Mondtam neki sebaj, majd max kigáncsoljuk eltörjük a sípcsontját és beleszúrunk egy széklábat a vádliába, hogy maradni tudjon. Persze első találkozásunkkor be kellett szólnia.

Érdekesek ezek a beszólások, mert alapvetően azt hiszem én is ezt sugallom a többi fiatal felé, hogy ilyen tight foskanál player vagyok akit a netről szalasztott a jó ég tudja mi, és rendre becumizzák.

Tehát floppolok egy 3. párt, amit elcsekkelek, majd a később érkező királyra bedobom, és bemondom neki, hogy eldobom mert királya van. Persze jön a szöveg, hogy igen én csak (mármint ő) AA KK AK ra játszik. Ilyenkor mindig az fordul meg a fejembe, hogy ennyire hülyének néz (valszeg ja). Megkérdeztem, hogy mennyi humor bombont evett póker előtt, aztán meg mondja, hogy mit kötök belé, ő nem szólt nekem semmit. mondom "check back the chat log budy" Hülye fasz. Neki is szólt a 82o. Majd még leoltom vele mikor legközelebb találkozunk.
Azt hiszem ezek a long shot image gyilkolások jók az ilyen regular kurflik ellen. És tök király, hogy hatásosan tudom irtani őket ^^

Aznap elkaptam egy másikat is. Kopasz csákó sapka, és kussol végig az istennek nem szólalna meg. A8 al bekerülök. Floppolok 2 párt (A83)  Csek körbe (én legelől) Turn x be belenyitok. Megadja ez a csákesz. Ilyen csek callolós ürge, aki nem beteli nagyon a lapját főleg a top párt, mikor az egy A mert majd valaki úgy is stab-el és végig adogatja (általában ez arra jó hogy minimum value-t szedjen ki mindenből) megadta. Aztán lejött a river ami 3as volt és paired board lett bottomon és tudtam, hogy jolly lap azonnal, tiszta lett, hogy virul a pirula mert két párja lett erős ásszal, és akkor én ráhívtam egy nearly pot sized betet ami 10k volt és meg is adta. Megkérdezem, hogy milye volt, azt majdnem elküldött a faszba...mondom magamba duzzogj csak most én jártam túl a fejeden köcsög ^^

Jah lázadós lett ez a bejegyzés és mindenkit oltós, de tényleg imádom ezeket a nagyarc (heh mintha én nem lennék eléggé elszállva magamtól) regular gay gombócokat kopasztani. Jobb sokkal mint a fisheket. És a legszebb, hogy legtöbbször, úgy megyünk haza mindannyian, hogy mekkora fasz ez a másik, és aligha derül ki, hogy melyikünk (én XD) a jobb játékos.

Nah megyek is goldba...hm rég nem 50-100 azni kéne de sok a meló és jön az egyetem, és ez most kikapcsolódás. nem tudom mikor lesz ebből 250-500 v 500-500... bármikor ha a bestbe v a goldba lesz :D