2008. május 4., vasárnap

EPC

Hát megérkeztünk. Élmény volt!

Egy pár dolgot megtanultam.
1. Sokkal jobban jársz ha a szállásod a kaszinó környékén van
2. Nem jó ha a szállásodon felejted az összes magyar forintodat, mert rizikós, hogy a takarítók megtalálják...XD

Szal akkor élménybeszámoló.
Nekikerekedtünk ugye 1. reggel 8 kor. Ki is pöfékeltünk a száálsokig Sopronban. Miután átvágtuk magunkat egy akadékoskoó, bürokrata recepcióson, 20 perces késéssel megindultunk kifelé sovány koca vágtában.
A kaszinó baromi jó volt és baromi nagy. Volt bent 50 asztal (és volt egy nem kinyitott terem amiben további 20 asztal volt). Nem volt zsúfolva. Tulajdon képpen ahogy beléptél a dupla fotocellás ajtón egy szép nyitott hatalmas terembe kerültél. A jobbodon egy nagyon jó kis ülő/heverő garnitúra sorozat, a balod felé egy kis elkülönített rész a slot gépeknek. A bal oldalon továbbmenve volt az étterem rész egy bárpult, a bárpulttal szemben megint egy rakás ülőgarnitúra. Tovább befelé asztalok szépen elrendezve. Jobbfelé a bejárattól külön emelvényen 9 aszta, egy Floor pult ahonnan koordinálták a CG asztalokat. Mellette a kassza és tovább megint csak asztalok rengetege. A terem hátsó pontjában egy harmadik pult a Tourney-oknak szentelve, ahol lehetett regelni bármilyen sng-re amik kb 10 percenként indultak 15-től felfelé.
Tv képernyőkkel szépen el volt látva mindkét fal 1-1 naggyal és 4 kicsivel. Egy bazi nagy kivetítő vásznon ment a verseny állása.

Ami nagyon nagyon tetszett, az hogy ha zebránál állsz akkor az autósok úgy állnak meg mintha piros lenne nekik a lámpa, tök jó érzés volt. Meg az is kira volt hogy a teremmel szemben volt egy Burger King :P
Na de vissza a pókerhez. A CG Waiting List lebonyolítása iszonyat jó volt, méltó tényleg az Európa legnagyobb terméhez (jah név Poker Royale Card Casino). Oda léptél a floor pulthoz ahol egy TV-n fel volt tüntetve, hogy milyen asztalok mennek, milyen számon, és hányan várnak az adott helyre.
A neved bemondása után kérésed szerint felraktak a kivetítőre, az általad választott limit, vagy a spécin kért asztal számhoz és ha rád került a sor akkor mikrofonon bemondták a neved és mehettél. A pult mögött volt 2 ember aki irányította a dealereket, ha szükség volt rá, ekörül a pult körül volt az összes cg asztal, és ha floorman kellett fél sec alatt ottermett. A dealerek, folyamatosan jelezték ha seat open volt és ha új játékos érkezett akkor is
szóltak, hogy ne tudjon senki beülni egy reserved helyre.
Dealerek...Tényleg nehezen lehet összevetni a magyarokkal. Gyorsabbak sokkal, és értik a dolgukat, tiszteletben tartják a játékosokat, mégis fegyelmet parancsoló a tekintélyük. Ahhh volt egy dealer lány, aki olyan szépen osztott. Olyan kecsesen és folyamatosan mintha thai-chizna és az arcáról áradt a kedvesség és a nyugotság, ugyanakkor fürkésző tekintetét semmi nem kerülhette el. Egy igazi elf nő volt. Tényleg :P csak a füle nem volt hegyes de az arca és a testalkata egy az egyben (L)
A játékosok: Na ha ők mondják azt, hogy a póker sport akkor elfogadom.
Kis előtörténet. Mikor megérkeztem és várakoztam egy szabad helyre, megragadtam egy pókeres újságot ami angolul volt és kinyitottam egy random helyen. Volt egy kép ami megragadott, melyen egy kézfogó kézpár volt az egyik britt zászló színűre festve. A cikk maga arról szólt, hogy valóban kell e szok szerencsét kívánni az ellenfelünknek, különös kép mikor épp kimákolt bennünket egy tourneyből. Az újság szerint igen, ugyan is ez olyan respektet állít fel az adott játékosról, amilyet mindenki kívánhat magának. Tiszteli a játékot, nem fog a torkomnak ugrani ha leverem, egy igazi úriember aki űzi a kártyajáték sportját és méltósággal viseli el azt amit bevállalt mikor leült az asztalhoz, azt, hogy kimákolják. Épp agyaltam, rajta, hogy hát igen, ezt de király lenne megpróbálni, talán több lennék tőle...na jó lássuk hát ha megy. És ekkor jött a csoda:
Beültem játszani és a mentalitás mintha az újság oldalairól lett volna bevésve minden játékos agyába. Tisztelték az osztót, ő sose volt hibás, a másik játékos se volt, fasz, balek, fish, idióta ha kimákolta, teljes tisztelettel kopogták az asztalon, vagy mondták éppenséggel, hogy nice hand és viselték el a kudarcot. Ez a tény hihetetlenül meg boostolta bennem azt, hogy én ezt igen is akarom, és így fogok tenni ezentúl, és be kell valjam, hogy teljes mértékben sikerült is és többnek is érzem magam tőle.
Tourney-ba is, ott volt a vadállat aki első 4 partyba 3x ment all int kb, és én a 4. ben KK val megadtam neki a floppon ahol volt egy négyes párja és egy lyuksora, és ki is estem, de semmi rosszé rzés nem is maradt bennem. Kicsit bántam, hogy a triplázás kapujában így kibuktam a 30+5€-s freeze outról, de nem maradt rossz szájízem, bosszúvágy, harag, vagy bár mi ilyesmi.
Ez mind olyan dolog, amit szerintem magyarországon csak akkor fognak megérteni, ha ki is mennek és megtapasztalják, mert addig amíg a csávó omahában azt mondja nekem, hogy "hogy lehetsz ilyen patkány, hogy belehívsz még a riveren" a 2nd nutsomra (best full) addig itt nem nagyon lesz szemlélet váltás, viszont azt hiszem, hogy a kint nyert mentalitásomat, teljes mértékben meg tudom majd őrizni.

A floppos banda. Remek kis osztály kirándulás volta  póker sulival. Sajtival, Rikkel, Zsolttal, Hűsvizű petivel, a másik petivel aki Nepo-n volt tv ben ft-n, Mikivel olyan jól elvoltunk mint az állat. Hoozá adjuk még a képlethez, Bendundiékat Vikit és Ell-t és természetesen a felejthetetlen Vasmacsót is (fújatás, igaz Zsolt XD ) és egy maradandó élmény receptjét kapjuk meg. Nagyon élveztem az egészet és mondtam is mindenkinek, hogy ezt pár hónap múlva meg fogjuk ismételni :P

Köszi az élményt és kira volt mindenki !
(hh-s uncsi analizálást majd máskor)