2009. március 27., péntek

Csak egy szesön

Igazából le akarok írni itt egy sessiönt amit játszottam nem olyan rég elejétől a végéig, hogy egy kicsi bepillantást adjak ajátékomból. Elvégre akik ezt olvassák, valszeg nem sokszor fognak ahhoz az asztalhoz kerülni CG-n ahol vagyok.

Ezen a héten volt. Lementem a szokásos 200k-val a zsebembe. Egy darab 500-500 as asztal ment ahol 1 kör omaha 1 kör holdem ment. meg volt 2-3 100-200as táfel. Be akartam ülni az 500asra. Majka akkor kitalálja, hogy az egy üres hely le van foglalva. A szabály ilyenkor, hogy várnom kell 30 percet és ha nem jön meg az ürge akkor enyém. Az ürge persze megjött. Last sec-be kb. Mind1 mert lett egy másik szabad hely ugyan ott. Na akkor az egyik ember (direkt nem írok nevet) azt mondta foglalt. Megkérdem, hogy kinek (olyan ember volt aki kamuból is lefoglalja, szal nem akartam, hogy beszopasson) azt mondja "azt nem mondom meg öcsi. hahaha. Erre mit lépsz? tegyél ellene valami" Mondtam, hogy teszek is. Szóltam floorman-nek. Azt mondta, ohgy a tag nem akar ellenem játszani és mivel ő már bent ül az asztalnál joga van ezt mondani. Nem akartam vitatkozni nagyon, most az egyszer elfogadtam az "érvelést" de több ilyen tuti nem lesz.

Egyrészt a csóka nagyon ellenséges volt és fenyegetőzött, a Majkába is negatív élmények voltak (Majkával 1x játszottam 20 percet kb omahán 3 fősön...az ellenséges tag volt a 3. és mindig lehúztam őket) Szal nem akartam ellenséges asztalra kerülni. Sajna a Vietnámiak nagyrésze is rákapott az omahára de nem ért ennyit nekem ez azon a napon.

Össze jött egy 4. 100-200 ahol váltottak 55k-ért 40 ért meg egy tag 100 ért. Hát én is százasért kértem akkor. Teljesen jó volt a felállás. A 100k-s az 1esen, őrült vietnámi 2es béna feszes 3as én 4es 3 short stack mögöttem internet kid 9es. Fiatal srác volt csak simán de sírt róla és a játékáról, hogy mi a pálya.

Mivel sokat játszok ott live, ezért igen könnyen be tudok illeszkedni a live playerek tömkelegébe, és nehezen tűnik fel egy nem elég figyelmes embernek elsőre, hogy azért kicsit más a helyzet. Gondoltam, hogy ezt meglovagolom. Hagytam a srácnak, hogy játszon, hogy csinálja amit a neten szokmott, a pozíciós emeléseit, a cbetet megf a weaknessre rámozdulásokat. Nem került nekem semmibe foldolgatni, megalapozni az image-t, közbe jobban rá tudtam fókuszálni, hogy az 1 és 2-es playerek pénzét szedjem el. Közbe megtudtam, hogy a sreác 2/4en tolja neten. Elég kincs infó volt ez (majd kifejtem), amikor is megnyílt a kövi 500-500as asztal. A 100k-s figura nem akart jönni, végül sikerült félig nekem félig a haverjainak rábeszélni, hogy menjen át, mentem én is, jött az internet kid, meg ott volt az egyik haverja ő is ment, meg a szokásos banda.

Alaposan megválasztottam megiont a pozit. 1es székre feszes ember került, internet kidek 2-3-ra. 4es megint feszes, 5-8-ig "regular" élősök, akikkel sokat sokat játszottam és kilencesen én.

A terv az volt, hogy 5-8ig playereknek ismerem már a patternjeit elég profi módon, ez nekem előnyt fog jelenteni, és tudom őket vagy izolálni preflop, vagy hagyni a netes csókákat, hogy ráinduljanak a kasszára azáltal, hogy én is csak gyengeséget mutatok és callolok. Ahogy vártam a netes srácok megbeszélték, valszeg, hogy hogy játszom, így már az image-m alapból megvolt.

A hibájuk persze az volt, hogy ugyan azt tolták mint neten, nem realizálva, hogy 5-8ig 80% az esélye két callnak legalább, és azt néztem, hogy hogyan dumpolják át a pénzt. Az egyikőjük legalább is. A másikuk nagy szerencsékkel megúszta a kamikáze játékát. Közbe a csapdám elkészült.

Cut off vagyok. 2 limp és 8as emel 3k-ig. KK-t találok. Pontosan tudom, hogy erre vártam eddig, erre volta z alapozás. Csak callolok. 1es nem emlkészem mit csinált asszem megadta, és a netes srác már tolta is a squeeze play-t kisvakból. Emelt 16-17k ig. Persze körfold, now it is on me. Volt előttem 75-80k. Eldöntöttem, hogy nekem már ez is szép pénz vissza emelek, ha megadja akkor meglátjuk. 35-ig emeltem. Evvel hagytam neki helyet arra, ha agylövést kap, hogy rámtolja, vagy fantáziát neki, hogy floppon megint csak megőrüljön. Rajta volt a sor callolt. Meglepett a callja, mert elég egyértelműnek tűnt a játékom....de csak belülről. Végig gondoltam az egészet, és ki volt zárva hogy KK ra tegyen. AK szerű lapra rakhatott, vagy esetleg valami kissebb pp-re, ha magából indul ki akkor talán arra, hogy meguntam az emelgetéseit. (később kifejtette, hogy azért adta meg, mert már ennyi pénze bentvolt 3:1 hez volt az oddsa a callra és úgy nem dobja el, persze KK ellen hiba ez de nem tudhatta) Ekkor magamba kicsit elgondolkodtam, hogy talán QQ, vagy JJ...esetleg AA...bár AA-t kizártam avval betolta volna, és nagyon nagy százalékot adtam annak, hogy csak move.

Flop: QJx. Legszörnyebb flop a számomra. Még mielőtt igazán felfoghattam volna, hog ymi történik, már be is tolta az összes pénzét, igazi shove volt. 70k. Nekem csak 40-45k. Kicsit elhültem. (legalább 2 percig gondolkoztam vagy még tovább is...ilyen kasszánál már nem mernek szerncsére beleszólni, hogy ne tököljek tudtam van időm) Fájdalmas volt nagyon elsőre. Hangosan gondolkoztam félig, az egyértelmű dolgokat kimondva. "Csak a Q-t nem akartam látni bármi más jön jó vagyok" Közbe a J is gen zavart. Átfutott a fejemen, hogy AQ van nála, draw-ra nagyon halvány esélyt láttam. Dobás közelbe kerültem, de mivel volt időm át tudtam gondoni még egyszer. Mondom hogy ha teljesen félrevezettem preflop, akkor elég valószínű, hogy hibát követ el most is. Ha AK-ra tett, vagy csak fogalma sincs, hogy mim lehet, és neki nincs nagy lapja, ez az egyetlen mód, hogy elvigye a party-t hisz én mondanék all int valszeg a csekk-re és az ellen már csak dobni tud. És amúgy is olyan hirtelen tolta be szinte gondolkodás nélkül. Nem is tünt nyugodtak ahogy néztem mert a beszédem közben elég erősen tanulmányoztam. 80-90% hogy jó vagyok. I call.

J9o volt nála. (turn K river Q)


Közvetlenül ez után a party után, vagy talán 1 handre-rá, kapok egy nyégyes párt. Emelt vakai 3k ig talán, megadtam kisvakból. Voltunk bent 5 en legalább. Álom flop majdnem AcQx4c. Elcsekkeltem mindenki más is a preflop agresszorhoz, aki amúgy a 100k-s csávó volt aki "a játékért és nem a pénzért" (pf persze) játszik. Hívott 20k-t. Gondoltam csak megadom, had jöjjön valaki, ha akar, vagy moveoljon rá (interneték nem voltak bent) és amúgy is csökkentsük a lemákolást és kerüljön be a törnön a lóvé. Ketten maradtunk. Láttam, hogy a csóka felstackeli a pénzét és a vonalra készíti...nem azért, hogy nekem jelezzen. Lejött a pikk hármas és és majdnem out of turn betolta. Elcsekkeltem azonnal be is tette. Átfutott a fejemen az, hogy flop set, de QQ val és AA val nem 3k-t emelt volna az tuti. Gyorsan megadtam. Kérdezi set? Mondom igen és felcsapom. "tudtam" és felcsapja a QA-t. 11:1 hez underdog. River DURR. Ász. Nagyot ordít én meg kitérek a hitemből. Felálltam és az orrom alatt szentségeltem egy kicsit. Baromi ideges voltam, szép play a KK val egy ilyen jól lejátszott set és ezt kapom. Azt hittem bustolt, de maradt még 70k-m mert nem volt nagy zsetonja a nagy stackbe amit betolt turnon csak kicsik. Ennek örültem egy minimálisat de a dühömet alig csillapította. Sit outra tettem magam.

Kimentem a teremből, mert nem akartam oda bent. Nem ordibáltam, csak hangosan elkezdtem szidni a hülye balszerencsés sorsomat, hogy még minimalizálom is és hiába ha én all in megyek akkor 50% baminimum bukom a 80%os lapokat, én nem mehetk all in-t nekem el kell vinnem show down előtt, vagy value betes hívással riveren de ha bekerül akkor végem. Aggonizáltam. Trappoltam fújtattam szét rugdostam egy újságot. Baromi ideges voltam. Fújtattam vagy 10 percig odakint, mire vissza értem. (szünetet tartok az írásban, sorry ez hosszú let, lehet nem fogyasztható´)

Éreztem, hogy most nem toppos a játékom idő kell, hogy lehülljek. Nem moveoltam semmit szinte, kezdtem érezni, hogy visszaállok normálisba. Kaptam egy lapot.

K9s (kedvencem) missisipi volt 2k az ötös pozicióba. Vagy 3 call vagy 1 dob 2 call, nem emlékszem. 10k-ig emeltem. A floppon ketten voltunk Mr 100k-val. Flopp A99. Elég jónak tűnt. Bele nyitottam 10k-t amire jött egy miniréz 20k ig. Kis hollywood, félig komolyan gondolva, hogy már megint ez a csóka... (közbe reloadoltam 100k-ig) vissza hívtam rá 50et. Nem vagyok róla meggyőződve, hogy csak így lehetett volna lejátszani, de úgy éreztem, hogy a figura egy kisebb ásszal is simán meg fogja adni. Egyrészt mer tnem tud játszani, másrészt, mivel lemákolt nagyon felbátorodott és úgy érzi sérthetetlen. Megadta töprengés után. Turn blank totálisan. Elcsekkeli ismét és betoltam a maradék negyven valamennyit. Megadta. Ekkor azt mondtam, "ha kidobsz egy ászt a riverre, valakit megölök" elég komolyan gondoltam. Én magam is lehettem volna a valaki. Nem jött ász, megúsztam. 200k-n álltam, és picit jobban éreztem magam. (150-el voltam benne)

Interneték ahogy az lenni szokott cg-ben elvesztették a kreativitásukat. Általában mindenki elveszti olyan éjjel 3 felé. Befáradnak. Hibázni hibáznak ugyan úgy, kezdem magam erősen átállítani arra, hogy ilyenkor minél többet tudjak fogni, mert elég holt időnek tűnik mindenki játékában, passzív és dobásra hajló play.

Egy utolsó handem volt ami számottevő. megint egy kicsi poket pár. 5ös emelt 3-4k-t flop előtt amit én megadtam. Talán volt köztünk még egy megadó ez se tiszta, de azt hiszem nem. Flop AKx ismét a szettemmel. Jónak tűnt. Bele nyitott 10k-t az emberünk. Elgondolkoztam ismét. Ő nem nagyon szokott semmikkel hívni, bár nála is az egy barell cbet általában megvan, de az nem ilyen hívás szokott lenni. Meggyőzött az ászáról. Én se szoktam nagyon vissza emelgetni, és eléggé torz képe van a játékomról (hülyének tart és fogalma sincs semmiről amit csinálok...igazából calling stationnak tart meg alkalmanként nagy blöffösnek) Negyvenig emeltem egy látszólag gyengét. Ő két ötöst dobott be, én meg két huszast. Agyalt majd meggyőzte magát, és megadta. Tudtam, hogy valszeg, a törnön se fogja tudni elengedni az ászát. Turn Q. Flös húzó kikerült, de még csak draw. Sora evvel nem egészült ki ha missreadeltem volna, így elég safe-nek tűnt. Elcsekkelte. beraktam 5db 20k-s zsetont. előtte 75k-volt. Valahogy sikerült levezetnie, hogy mivel többet hívtam mint ami előtte volt ezért megadja...persze közbe mondta azt is, hogy tudta hogy setem van...valszeg valójában scak nem tudta elengedni az ász-t. Olyat is mondott, hogy az is eszébe jutott hogy két párom lett KQ. Nem vagyok benne biztos, hogy nem volt két párja, minden esetre lecallolt. River J és kivittem.

Ezek után elkezdett kegyetlenül káromkodni. SSzidott, hogy kis féreg vagyok stb cigány duma...de ő mondjuk eléggé vérbeli volt (és ez nem sértés...ha valaki roma akkor az, nem tagadhatja le és nem sértődhet meg ha egyszer az...a cigány pedig a magyar szó rá...a roma az egy politikai make up word) Nem szóltam vissza neki hagytam had füstölögjön. Ráváltott kb 200k-t

Közbe megjött a high roller srác a Buci aki multkor a missisipire rátolta a 60at és kimákolta a KKmat. Jó arc akkor csak tilten volt. Beszélgettem vele sokat a devizázásról meg a tőzsdéről. Előbb utóbb meg fogom próbálni. Lehet már jövőre. Jó kis látótér tágító beszélgetés volt.

Volt még egy KK-m elég fura party volt (ez az uccsó) Nagyvak voltam. 6os emelt 2k-ig ami semmi különöset nem takart, mire Mr100k vissza emelt 6k-ig gombon. Na ez egy kicsit erős volt. vetettem egy pillantást a stackjére, és láttam, hogy előtte is van még 100k legalább. reraiseelt méghozzá baromi gyanús összeget 6k-ig a 2-re ez azt sugallta nekem, hogy AA vagy QQ..persze lehet neki az AK is nagyon erős lapnak számít, a lényeg, hogy ő magát nagyon erősnek érezte. A 2k-s ember is megadta. Flop QT9. Megint egy rémes flop. Elcsekkeltem 2k-s is és reraiser 20k-t rakott bele. Láttam rajta, hogy ezt a lapot nem fogja eldobni soha. Ennél a pontnál tudtam, hogy nem lehet AK. AQ-kis valószinűséggel, inkább AA tényleg vagy QQ és set. Amilyen tojás simán lehet kisebb poket pár is de TT és 99 is set a JJ vel meg open ended str8draw-ja van, és mivel csak calloltam eszébe se fog jutni az óver pár, az is garantált, hogy nem fogja eldobni, vagy bazi nagy under dog vagyok az esetek 85%-ban vagy nem és még akkor is van majdnem 25%esélye. 6k val voltam benne, nem akartam berakni ellene még 94-et ha el tudom szedni normális játékkal is. Eldobtam a másik ember is. Megmutattam a KK-t és ő egy JJ-t mutatott. Innentől nem volt sok eksön card dead lettem de totálra.

Aztán vége lett. 297 cash out.

Amiket kiemeltem azok főleg a kulcs party-k. Nincsenek benne az image építésről szóló dolgok meg a kis 10-20-30ks partyk amit vagy lappal vagy anélkül kivettiem...a tipikus mix up play ami miatt nem az van, hogy ha emelek körfoldot kapok. A nagy partik mellet ez a másik sava borsa a játéknak, csak ez rejtett, olyan behind de scenes.


Ilyen kb nekem egy sessiön. Direkt nem tértem ki név szerint az emberekre, a konkrét tellekre meg a patternekre hogy mit hogyan figyelek meg. Azért valami titkot meg kell hogy tarsak :P

Remélem nem volt halál uncsi.