2010. szeptember 14., kedd

Fura helyzet

Egy érdekes leosztásom van meg pár apró infó :)

A leosztás. 100-200 élő ugye. Pos kisvak. Stack 90k. 3 limp. Az asztal loose agro (amúgy béna) játékosa emel 3k ig. Anal: Eddig is sokat emelt általában 2000-t 1500-2300 között. Minden szarral tényleg és nyomi. Ez az emelés kilóg a sorból mert 200 ra tolt 3k-t ami nagyon erős jelenthet pár dolgot. QQ-JJ mert nem akar nagyon játszani vele. AA-t mert nem akarja hogy megadják 8 an (szokás AA val over raiseket csinálni live 4k ra kaptam multkor egy 23k-s at preflop) vagy AK AQ. Egy vissza emeléssel azonnal kideríthetem, hogy AA van e nála de evvel azonnal elárulom a lapomat mert az asztalnál a 3 ra 9k vissza (mivel passzív nyugis asztal volt) nagyon durva indikátor lett volna. JJ tuti dobja AK AQ-t is. Amivel. Pozin kívül is voltam, és úgy voltam vele, hogy sokkal többet tudok kihozni ebből 3 utcán át mint ha elárulnám a lapom, így csak calloltam. UTG limper papa (feszes image 60 feletti fószer) all in meg 25k val. Előtte baszott el egy AA-t nemsokkal pre limpelt és csak callolta az emelést. Na mondom ez kira... közbe a preflop emelő csak callol kb 75k-s stackből. Phu. Két dolog volt a fejembe.
A papánál simán lehet AA amivel most nem akarta beszopni úgy ahogy az előbb, akkor a másik fószernél nincs semmi és a reraise-t nem adja meg kizárom és 2 outra megyek 0 side pottal.
A papa megunta és betolta egy TT vagy Ak körüli lapra. A fószernál pedig AA van ezért csak callolt. Ha all in teszem akkor megadja és 170es poto csináltam preflop 100-200 on KK val 2 outra. Mert csak AA val fog callolni
AMi még megfordult a fejemben, hogy lehet van kint két KK vagy két AA mert ilyet is láttam már.
Végül azért dobtam el, mert úgy éreztem, ha ezek közül egyik se igaz, akkor se vagyok akkora favorit pre, hogy ennyi pénzt be akarjak tenni 100-200on. Főleg, mert sokkal jobban szeretem a nyereségemet magam elérni, és nem a kártya kezébe adni, hogy kitartok-e vagy sem. Úgy érzem a post flop játékom sokkal jobb mint a mezőnyé és ezért nem vagyok rászorulva arra, hogy 3k után betegyek 75k-t egy igen kérdőjeles helyzetbe. Ez a gyengébbenek való. Szerintem tök jó dobás volt ezek fényében. A

Amúgy szar volt mert a papa 88 volt a másik arc meg AQ, de amúgy ha 3 as all in lett volna akkor coin flip lettem volna összességében. Persze tudjuk, hogy az AQ eldobta volna és akkor 80-20 vagyok a 88 ellen, de tényleg ekkora összegért nekem nem éri meg mert sokkal többet tudok csinálni deep stacked asztalon, amilyen ez volt avval a 90 ropival.

Amik lehettek volna. Ugye ha pre vissza emelek az arcra 9k ig. Az szerintem sose derül ki, hogy a papesz akkor is betolja-e vagy sem. A csóka több mint valsz hogy megadta volna tudva, hogy hátul van, de ennyiért megnézi már. Ez előtt is mindig adta a 3 betjeimet. A flop QJx volt, ami nekem teljes csőd mert csak az AQ AK -t verem, és ugye amikre raktam elsősorban az JJ QQ AA volt és azon a floppon ott mind verve vagyok, emellett valszeg nagyon erősnek érezte volna magát a TPTK-val és lehet el tudta volna velem dobtani, pl egy hülye reraise-el. Szóval ez pont egy olyan hand volt amibe a KK rossz dobás mert bőven jobb volt a többinél, de átgondolva és levezetve pedig egyértelműen jó dobás. IMO. De ehhez kell hogy én post flop player legyek és ne pre, meg, hogy 400BB deep legyen a cucc.

Az egyéb most kimarad mert mennem kell. Majd soon