2008. március 31., hétfő

Képes történetem


Ez egy kis képes áttekintő bejegyzés az eddigi pókeres pályafutásomról.

A legelső tanodás találkozó alkalmával készült decemberben (2006) Egy kis kocsmában volt az egész póker asztal lapokon, nyolc személyeseken. Itt találkoztam először Vikivel Ell-lel és Zsolttal is bár akkor egy szót sem váltottunk. Ugyan csak ekkor beszélhettem először Tóth Ricsivel.



Barátokkal és ismerősökkel egy kis pincében egy falapon toltuk. Akkoriban a zseton készlet még elég nagy show volt így a proli kis diák körökben.




Fél évvel később. A 2. tanodás találkán. Előkerült a napszemüveg :P




A győri csapat verseny. A Schmidt tesókkal (Mike és Zoli) ekkor már valamennyire jóban voltunk :) Eléggé ahhoz, hogy egy teamben küzdjünk. Befigyel a chip shuffle :P eltartott pár hónapig mire megtanultam XD




Éretségi osztás után egyből menni kellett az Excaliburba :D Csak így elegánsan és menőn.




Az eddigi top. A Budapest Poker Open. Rengeteget tanultam és egy álom vált valóra a kijutással. Azt hiszem ez egy olyan áttörési pont volt, ahol eldőlt, hogy mit is akarok a pókerrel.




A family :) Ahol elkezdtem a komoly játékot (komoly 12c/25c alapon) és ahol remélem eljutok ameddig csak szeretnék. Ell, me, Viki, Zoli, Miki. Egy kis Irish pub-ban. Nagyon sokat köszönhetek a tanodának Vikinek és mindenkinek akit ott ismerek. Megtaláltam a pókeres társaimat, akikkel együtt mehettem Győrbe, akikkel
mehetek majd Bécsbe versenyezni, és akikkel neten is együtt robotolok. Remélem sok jó közös élmény vár még ránk. Imádom ezt a csapatot!

4-1

Ha ennyi a maximális outjaid száma ellenem akkor elég nagy favorit vagy ellenem.

Avagy, jól játszottam meg, tehát örüljek hogy csak kicsit buktam.

Jah... Ismét egy kis sírás. A fura, hogy nem lettem ideges ma egyik bad beat-től sem. Cake pokeren toltam 12-14 asztalon. Fura hogy ilyenkor jobban oda tudok figyelni és könnyebben dobni mintha 6 asztaloznék csak.
A lényeg hogy egy 200$ os potot mákolt el egy majom ellenem j3 al flop 2 párja volt nekem set, riverre leesett neki a 2J ből az egyik.
3as all in floppon. összesen!!!! volt 1 outjuk, természetesen riveren le is esett.
Ezen kívül még volt megannyi cumi nyali fali cock sucky és természetesen én nem tudtam mákolni.
Csináltam néhány hibát, bele futottam egy Fullal JJ2 board 22 nálam nála JJ... kifizettem.

Összességében 30$ buktam ami sztem baromi jó ahhoz képest, hogy megint hányszor csaszték szét az arcomat. Volt egy orbitális fish. Aki 3x mákolt ki és 400$ al ült bent nl100 on. Nagyon gay.
Over párt dobtam 4es all inben. természetesen 2 flös draw meg 1 top pár volt bent összesen de az emlegetett fishnek turnon már párosodott is a kickerje.
Eh... Megy ez csak nem nyerek.

Persze voltak nyertes partyaim is. 33 al floppoltam egy setet. Egy ember betelt én csak adtam mert nem volt veszély kint. Turnre pokerem lett és csak calloltam végig all inig ment.
Egy másik 3as párral flop QA3om. Jackpot szagú. 3as all in lett a vége és valszeg azért nem mákoltak ki mert a turnon drawing dead volt az AK és az AJ is. Amúgy ha lett volna outjuk lejött volna mert a 3asomat körbe dobálta hogy ha vki sorra megy v nagyobb poki párra megehessen :P Mindhiába. De sajna nagy party-k ennyi. VOlt olyan hogy 3db AA-t 1 percen belül 3x buktam. 2x úgy dobtam el mintha 2es poket lenne egyszer meg kimakizták.

Toltam 1 tourt is (épp most tolok még egy ugyan olyat és most 4x eztem egy fullal. Flop set 44 el. Betpotolok. 3 bentlevő adja. Turn 3. flös card. Csekkelem egy minibet megadjuk. 4. flös card pározza a 3ast a boardon. Betelek 1 call 1 raise all in 1 raise all in én all int tolok 1 call és 2 flöst láttam meg egy muck-ot) 5$ os 5k gntd rebuyos tour amúgy. ITM hoztam a másikat 60tól fizetett 4x edik lettem. 1 add ont vettem. 4M em volt amivel kb 25-30. helyen álltam és egy hero úgy gondolta hogy az A4 az remek megadó lap all inre QK volt nálam
és természetesen kitartott a csávó.

Tetszik a cake tolni fogom majd még. Most a 250$ bentlévő bónuszt akarom kiszedni. Már csak 60 van bent. Még ma meglesz asszem (lol). Jah és van még egy Arany kártyám ami ezúttal egy pikk bubi :P