2012. március 6., kedd

Just Think About It

"Gondolkodj el ezen"

Pokertől független bejegyzés.

Az élet egyik legnagyobb igazságtalanságáról szeretnék írni ami nem is az élet igazságtalansága, hanem a társadalom balfaszsága. Csávók és csajok lesz a téma, illetve a testiség és a lelkiség.

Sokat gondolkoztam azon már, hogy milyen unfair dolog, az, hogy az életedet igazán csak 1 ellenkező neművel oszthatod meg teljes mértékben a többiekkel szemben, vagy természet ellenesen tartózkodni kell, vagy simán nem olyan szintre emelni egy adot barátságot hogy szóba jöhessen bármi más.

Vegyünk példának egy lelki kapcsolatot egy fiú és egy lány között. Van egy ismerősöd csajszi. Jóba vagy vele elkezdtek barátkozni, és tényleg mélységeket ér el a kapcsolatotok. Közbe neki is van barátja meg neked is barátnőd, van, hogy nincs, de igazából az egyikőtöknek mindig van. A barátnőddel együtt vag ymondjuk 3 éve de a csajszit meg ismered vagy 5 éve már, átsegítettétek egymást sokmindenen, számíthatsz rá. De....

Sosem ismerheted meg úgy mint a barátnődet, hiszen sosem lesz természetes hogy meztelenül lásd, sosem fogsz vele egy ágyban aludni, sosem láthatod meg a romantikus oldalát, sosem engedhetitek egymást olyan meghitt közelségbe, hogy jó legyen. Miért? Mert ott a barátnőd és a társadalom szerint tilos ezt csinálni. Gyakorlatilag le vagy limitálva annyira, hogy ha van egy barátod aki ilyen lelki kapcsolat vele nem csinálhatjátok azt, hogy ha nagyon érzéki hangulatba vagytok akkor csókolóztok, vagy szeretkeztek egyet, mert "az nem helyes". Ha egy éjszakás akkor azért, ha hosszú távú akkor meg azért mert akkor elgyen a barátnőd, vagy ha a szeretőd akkor meg az a gáz. Olyan nincs, hogy lehet, amikor rátokjön csináljátok, mert az ellenkezik mindennel, még ha ti ketten el is tudnátok fogadni, hogy néha így van. Nem le vagy limitálva egy ellenkező neműre. WHY??!

Testiség és lelkiség. Érdekes gondolat, hogy melyik a bensőségesebb. Egy ölelés, vagy egy csók? Véleményem szerin sokkal kifejezőbb egy ölelés és sokkal közelebbi mint egy csók. Persze nem egy random ölelés, hanem egy olyan amiben mindketten teljesen benne vagytok szívvel lélekkel.

Ezt lehet... De miért? Azok alapján ha van barátnőd nem létesíthetsz lelki kapcsolatot egy másik csajjal, nem tölthetsz vele pár napot együtt, nem smárolhatod le, nem simogathatod, vagy csapkodhatod meg a seggét ha úgy hozza a kedved, mert ez mind a megcsalás kategóriába esik. Az ölelés ugyan akkor meg nem.

Nekem nagyon fájó pontom marad ez, hogy igazából nem lehetek teljes lelki kapcsolatban csak és kizárólag egy lánnyal, mert ez a hülye társadalom idióta szabálya. Szerintem nagyon rossz, és fogalmam sincs mi kéne ahhoz, hogy ezt át lehessen alakítani.

Mert szerinem ha van valaki akivel együtt élsz, az nem ilyen kizárólagos dolog, hogy nem alakíthatsz ki mással lelki kapcsolatot, ugyanakkor vannak ezek a szabályok amik lehetetlenné teszik, hogy igazán kialakíthass mással is lelki kapcsolatot, ami egész egyszerűen elgátol attól, hogy egy idő után valakit teljes mértékben megismerj. És ez baromi szar.


Van 1 ismerősöm csajszi, persze akire ezt alapozom, de érdekes, mikor megkérdeztem akkor azt mondta, hogy a csók az mennyivel érzékibb meg minden. És én ebben nagyon nem értek egyet mert a csók az csak testiség. És honnan lehet tudni? Mert azt csak 1 valakivel teheted. Viszont tudni lehet, hogy léteznek lelki kapcsolatok anélkül is hogy csókolóznál az illetővel és az ilyen dolgokban az ölelés sokkal sokkal fontosabb (és egyben kb az egyetlen megengedett dolog is) mint a csók. A barátnőm meg azt hiszem egy kicsit hülyének néz ha inkább ölelgetném mint hogy csókolgatnám.

Meh....

És a szexből is elegem van néha. Komolyan elgondolkozom, hogy mekkora nyugodt életem lenne ha kasztrálódnék. Akkor kiderülne, hogy ki az aki igazán értem szeret. És kb... talán a tökéletes megoldás arra, hogy egy illetve több ellenkező neművel igazi tiszta lelki kapcsolatot élj. Mert nem merül fel soha az életbe a testiség mert ki van ölve az ösztön. Ezért lehetnek érdekesek a buzi+csajok mint barát kérdés.

Persze jó gyakorlat az ösztöneiden uralkodni és irányítani önmagad, ugyanakkor helytelennek érzem, ha ezt csak azért csinálod mert a társadalom ezt diktálja. Igen is légy ura önmagadnak, és ne menj a farkad után, meg ne zabálj orba szájba meg ilyenek, de amikor ott van az a feeling, hogy most annyira tökéletes lenne a csók akkor God fucking damn-it ne kellej már a társadalom és az iskola által belénknevelt kondicionált szart érezno hogy "ez bűn".... mint a kibaszott egyházba. Fasz szar kontrol alatt tartott világ.

Énpont két éve vagyok együtt a barátnőmmel, ez a kérdés már előtte is felmerült bennem, de most mit tehetek? Ne legyen soha barátnőm mert úgy indítok neki ha csajozok, hogy jah ezek az elveim ha nem tetszik szoszi? Mert ez annyira polgárpukkasztó, hogy senkit nem találnék aki megérti, vagy aki meg eljut oda hogy megértse az már rég a barátnőm olyan jóba vagyunk, de mivel nem tisztázhattuk előre ezért ugyan ott vagyok vágod?? Mekkora geciség?


Egy kicsit másról. A szerelemről és a haragról emg a düh-ről.

Szerintem a szerelem az egy káros nagyon rossz érzés, ami minden ami egy szeretetet megmérgez. Hogy ezt kifejtsem nézzük meg mi a szeretet és mi a szerelem.

A szeretet, az amikor valakit szeretsz azért ami, elfogadod, segítesz neki, és megteszel mindent, hogy boldognak lásd. kedveskedsz neki és örömmel gondolsz rá.

A szerelem: Minden amit fent írtunk plusz. meghalsz a hiányától ha nincs veled. megőrülsz érte, ha veledvan, és megtébolyulsz már a gondolatátol is, és ha nem lehet a "tiéd" totálisan bekattansz.

Ha valakit szeretsz, akkor elfogadod, hogy ha más felé viszi az útja. Megérted, hogy az élet milyen és elfogadod olyannak. Nem kattansz be, nem leszel öngyi, meg depi. Szeretettel gondolsz rá azután is ha már nincs veled (bármi is legyen az ok) és kész. A szerelembe meg érvágás és trauma.

És én pont ezért mondom egy ideje, hogy nem tudok szerelmes lenni, mert kinőttem. persze Anti romantikus dolog, és ha párosítom avval, hogy inkább ölelés mint egy csók mi a fasz marad bennem- mondhatná a külső szemlélő- de annyival több ez, hogy leírhatatlan.

Mint ahogy a szenvedés, a düh, a tilt (haha póker referencia), a harag a gyűlölet. Pont ugyan ebbe a névsorba jön a szerelem is. Ha ezeken túl vagy, akkor az életed sokkal letisztultabb. Olyan hihetetlenül más. Nem hatnak rád a mindennapok szarságai, nem bánod ha szenvedsz is egy kicsit, mert tudod, hogy oka van és célja is és ez az életed gyümölcse amit saját magad termelsz meg a tapasztalataid által.

És ha sikerül kilépned ebből a körforgásból akkor többé nem elszenveded ezeket a dolgokat, hanem megfigyeled csak ahogy veled megtörténnek és átmennek rajtad, illetve, ha eleget szenvedtél már, és nincsen rá többet szükséged, ki is kerülsz a körforgásból, és egyszerűen megszűnik számodra a szenvedés, a düh, a gyűlölet, a harag a szerelem. Persze nem egycsapásra, de fokozatosan múlik el. Megérted, hogy miért történik és több leszel. Sokkal több.

Van egy jó az Eleven Hold-tól:

"Néhány dolgot még át kell élnem,
Addig biztos, míg úgy nem érzem,
Hogy kéjből ugyanúgy elég már,
Mint a fájdalomból."

Majd berakom az egészet a végén a zenével együtt is. Jónéhány éve ismertem meg, és annyi minden van benne, és annyira sok év mire megmegérti az ember az egészet.


Szóval ha elkezdesz felfelé emelkedni azt hiszem, és elhagyni ezeket a dolgokat, akkor megszűnsz eszköze lenni az érzelmeknek és az ösztönöknek. Nem lesz többet olyan ,hogy a farkad után mész, nem lesznek segfej döntéseid dühből. Ha elkezded ezeket a dolgokat felülről látni, akkor eszközként kezdheted el használni. Ha szükséged van egy kis haragra, hogy erőt adjon, akkor hagyod, hogy átjárjon átmenetileg, ha tudod, hogy a párodnak szerelmes csókra van szüksége elő tudod hívni azt is és megadhatod neki azt amit szeretne. A gyűlölet megszűnik és elfogadsz mindenkit olyannak amilyen... és elkezd mind1 lenni, hogy élsz e vagy sem.


mert van ez a transzcendens élmény, ami kb a feljebb emelkedett érzésből egy kis kóstoló, amilyen a menyország lehet körülbelül. Ahogy megszabadulsz ezektől kerülsz egyre inkább a menyországba, ami nem más csak egy állapot.

Amikor ráérzel arra, hogy mennyire semmi vagy a mindenhez képest, de a minden is vagy egyben, és te is ő, és ő is én, és mindenki a fától a patakig. És átjár egy olyan hihetetlen érzés, hogy egyszerűen a tested nem bírja és örömkönnyekben és zokogásba fakadsz. Egyszerűen térdre zuhansz, megfogod a földet és érzed, hogy az is tevagy. Eszedbe jut az össes ismerősöd, akit szerttél, akit utáltál és rájösz, hogy mind érted van, és te mind értük vagy és....minden lényegtelen mert minden lényeges, és semmi nem számít, mert minden vagy. Csak most éppen testben.
(most nem írom le a konkrét iilyen fajta élményeimet szerintem elég szépen átadja)

Valami ilyesmi lehet, amikor elkezdesz távolodni a testedtől, és a lelkedhez leszel közelebb. Amikor nem a test vagy már többé, hanem a lélek. Aki örökké él, akinek nem számít se idő se tér, akire nem hatnak az ösztönök, mert azok csak az eszközei a testnek amit felülről néz és tanul belőle. Aki te vagy, de azt hiszed hogy te csak test vagy mert ezt is belédnevelték. De nem baj mert idővel mindenki rájön :)

És többek között azt hiszem ezért se leszek soha többet depressziós, nem fogok lesújtódni, ha meghalnak a szüleim, én leszek az aki örömet hoz majd a temetésre, mert tudom, hogy mi a pálya és rajtam kívül még a "halott" fogja tudni ha ellátogat a saját temetésére majd. Megmosolyogjuk a szoorkodókat, hogy még nem értik de ettől szép.


Olyan szép. Az egyik barátom éppen mostanában esik szerelembe. Annyira jó látni ahogy átjárja az érzelem, és annyira boldog vagyok tőle.

És kb egy idő után azt hiszem minden, bárminek a megfigyelése ilyen boldogságot fog tudni okozni. És isteni lesz. És isten leszek. Hiszen ha minden vagyok akkor az is. Isten része és egésze :) A sejtem nem én vagyok, de mégis én. Valami ilyesmi értitek :)


Azt hiszem ennyi jött most ki. A második felére jött meg az ihlet ez azt hiszem érezhető volt. Arra gondoltam, hogy szeretném ezt az írást felajánlani az összes ismerősömnek és barátomnak, aztán ahogy elkezdtem írni rájöttem, hogy mindenkinek :D

És tényleg a végén nem számít, élet vagy halál. Az csak a test, ha felette vagy nem fáj többé semmi, és megérted.


Annyi mindent tanultam az álmaimból. Na de erről majd máskor talán.

A szám címe Eleven Hold: Sehol. Írjátok be youtube-ra és hallgassátok meg :)