2008. október 26., vasárnap

You got to have luck

Devilfish elmesélt egy történetet tv-ben, hogy az ő családjában a balszerencse mindig jelen volt. A dédapja hajótörést szenvedett és egy lakatlan szigetre került, víz és kaja nélkül. Három hónap múlva arra járt egy hajó és felvette. Ez a Titanic volt.

Hát igen, kell hozzá luck. 4% 400$-ért. Kajak volt.

Ha a gambling vér egyszer megcsörren...

Volt ma a fórumos verseny. (a gamblinges story a verseny beszámoló után jön)
 Természetesen kiestem 3. nak hátulról, természetesen kurva jó játékkal.
Első körben a maki Miki-t tudtam kijátsazani, úgy, hogy rámtolja a turnön és be is jött és volt 7783 boardon némi esélye a 33-am ellen a J8-ával.
Rebuy
Baromi szépen vissza szedtem magam, olyannyira, hogy CL lettem a szünetre, amikor is minden elromlott. Oda ült az asztalhoz (ezt ne vegyétek innentől sértésnek semmi bajom nincs avval, hogy így játszotok nektek erről szól) egy nagy adag feszes banda, Zizu, Sajtos, valami afro srác, Future, és az eddigi lazulatok is befeszültek. Az asztal felet tolyan feszült volt a hangulat, hogy kurvára lehetett érezni. Nagyon szar volt, ezt mondtam is nekik. Olyan érzésem volt, mintha mindenki a másik vérére menne, a torkát akarná metszeni, és az a baj evvel, hogy én nem azért mentem le, hogy nyerjek 20k-t 2. hellyel, hanem, hogy jót beszélgessek és szórakozzak, na nem ez történt. Megölték a játék kedvem. Ehhez jött, hogy Zizunak 4 egymás utáni lapjai Ak AA AK AK volt. Első AK-t bevállaltam 32o val, buttonról emeltem rámtoltam 12k ig megadtam emrt tudtam h csak 2 nagy lap és nem pár és nem jött. Megpróbáltam a stack előnyt kihasználni.
Aztán volte gy fasz gyerek (sorry de tényleg) akinek semmi köze nem volt a játékhoz, de 2x egymás után bele néztem valami kurva erős lapjába utána 1x egy tök idióta line-al RIver 20k ba amit addig check callolt belebetelt 6-ot egy 3. pár no kickerrel...(és mivel vagy nuts vagy blöffre tettem, csak megadtam és kickerrel vitte) utána tiltre kerültem. 9As el AK ba futottam. Vak all in, afro csávó agyfaszt kapott és 44-el megatdta (best case 50-50) nyertem ott, és utána A9s el all int megyek 24k-ig (3k vak) amit zseniálisan lecallolt megint mint egy igazi here Q9-el, persze flop Q.

Na de a gambling vér: Zsolttal szoktam side betelni minden szarra. A rendszer lényege, hogy break even-es 50-50 ekbe fogadunk és mindig addig toljuk míg a másik nullába nem lesz. Na most ehhez már olyan HU-t toltunk hogy kicsapós 10k ért fejenként :)

Utána az egyik osztó sráccal elkezdtem egy olyat, hogy kirakunk nyitva 6 darab handet. felváltva választunk kettő kettőt(1-1-1-1) és kidobunk egy boardot, és amelyikünknél a nyertes hand van az viszi a kasszát. Na ez is kb break even játék sztem, worst case 40-60 amibe az ember kerülhet, de előnybe éreztem magam, mert szerintem a kombós dolgokat jobban tudom számolni nála. Hát a srác az elején jött 60k val és a végére eltörölte a tartozását. A léányeg, hogy 10 darab coinflippet egyszer sem tudtam behúzni. Így azért elég jó, hogy csak hatvanba fájt, de elég fura módja volt ez a pénz elvesztésének elég gyors idő alatt. 1000 ből 2k aztán 5k aztán 10k-s partykat toltunk a végén. Hát ha 10-ből 10 et bukok meg is érdemlem ,hogy ne vigyek semmit haza, és amúgy is tuti, hogy baromi nagy szüksége volt apénzre (tanuló) és biztos vagyok abban, hogy azért ment ilyen jól a hónapom, hogy ezt most nyugodt és boldog szívvel oda tudjam veszíteni neki, ugyan is nem lehetne szerintem sokkal jobb helyen így hirtelen ez a pénz. Fura mód boldog vagyok miatta, és ezért egyébként tök mély gondolkodós állapotba kerültem és világ váltós gondolataim voltak tök jó. Amúgy amint ezt leírom ez most tudatosul bennem :) Mintha az önmegvalósítós gondolkozás meg beszélgetés aztán a Zsoltal egy jutalom (nyilván nem az, hanem következmény) lenne az egészért.

Interesting. Meg az is eszembe jutott, ha ezt a pénz nem buknám így el, akkor nem is lennék igazi pókeres (jó nem nagyképűségből de Phil jutott eszembe ahogy belecsúszott 1misi $-al a kínai pókerbe) meg amúgy is tudtam, hogy worst case break even-t játszom, mennem kellett. Azt hiszem pókeres karrier felé is igen nagy lépést jelentett ez a látszólag fura, hülye és drága este.