2009. június 7., vasárnap

How did all begin (p1: 2005)

Side note: elég érdekes gogo táncos csajokra pókerezni live.


Réges régen volt még 17 éves korom körül és előtt talán, amikor először találkoztam a pókerrel. A tv-ben volt Korda Gyuri bá által közvetítve valami pacific pokeres adás. Amikor megláttam, tökre meglepődtem, és baromi jól szórakoztam, hogy hogy lehetnek ilyen barmok, hogy kártyát közvetítenek. Tök nevetségesnek találtam. Nagy beszéd tárgya is lett ez akkor az osztályunkban. Akkor 3.-os voltam az 5 osztályos suliban év vége felé jártunk.

Egy napon, nem sokkal rá, az egyik haverom, Hierman Bálint, aki by the way a Shaolin Tesóm is :), mondta, hogy megnézte neten, ezt a pacific pokert, és le lehet tölteni a játékot. Át is ugrottam hozzá, talán még a Máté is jött és megnéztük és érdekesnek tűnt.

Hazaértem és elkezdtem letölteni. Nagy szenvedés volt, mire bejött az oldal, hát még mire letöltődött a kliens, az 56-ks betárcsázós, őskori kurblis internettel. Fel is telepítettem és elő ugrott az ablak, de semmit nem tudtam, mert regelni kellett először. Akkor még nem nagyon vágtam azt se, hogy mi az a zip code, de meglett. Mivel nem voltam még 18 ezért kamu reget készítettem. Félig kamut legalábbis. Meglett.

Az opció ott volt: Real money vagy Play money. Mondanom sem kell, hogy ugyan olyan szekptikus voltam a dologgal kapcsolatba, mint bármelyik nyugdíjas vagy a legtöbb szülő. Már maga a regisztrálási procedúra alatt, csomó volt a gyomromban, hogy lehet, ki fognak rabolni így családilag a neten keresztül, ha túl pontos adatokat adok meg. A real money gombot olyan messzire kerültem, amennyire csak lehetett.

Egy új világ nyílt meg előttem. A play money cash game birodalma. Éjjelenként nagy titokba felkúsztam az internetre. A monitort teljesen le kellett sötétíteni, hogy ne vegyék észre a szülők, hogy fent vagyok. Ekkor még vasszigor volt itthon, és suli időben, takarodó volt elrendelve. Elkezdtem játszani, vérrel és verejtékkel felvittem a 3k-s bankrollomat 100k fölé, ami egy hatalmas siker volt akkor. Minden egyes leosztást komolyan vettem, igazi tétre ment, és nem tartom kizártnak azt sem, hogy a legtöbben így is tolták.

Eltelt így egy hónap legalább, mikor megláttam, hogy van egy másik fül is (igen lol tudom). Rádöbbentem, hogy vannak sit and go-k és nemsokkal később, hogy MTT-k is. Nagyszerű élmény volt. Teljesen feldobott, és belevetettem magam, minden siker híján ebbe az új dologba, ámulva csak a first prize méretein.

Így mentünk bele a nyárba, amikor is jött egy pop up reklám, hogy valamilyen freeroll indul. Klikkeljünk a real money tab-ra és keressük meg. Ismét egy hihetetlen élmény ért. (ezek tényleg mind olyan felfedezések és élmények voltak, mint egy verseny győzelem legalább) Beszéltem Attilával aka Pstar/Pstar666 (Balogh Attila) akivel jóba voltam már rég, és nagy Quake-esek hírében álltunk. Átmentünk hozzá, és beléptünk a real money birodalmába.

Döbbenten lepődtünk meg, hogy mekkora pénzek vannak itt, hogy ezt játsszák igaziban is. Meg is találtuk a versenyünket, és ismét elhültünk, mikor rájöttünk, hogy ilyenek rendszeresen vannak, napjában pár alkalommal. Neki is vágtunk.

Attila Dunaharasztin lakik. Lejárkáltam hozzá elég sűrün. Általában Quake-eztünk LAN-ban. Eztán hozzá adódott a programhoz, a freerollozás is, és két verseny között még pinpongoztunk is. Tök jó emlékek. A versenyeken amiken indultunk pénzt nem lehetett nyerni viszont továbbjutást igen.

Az egyik ilyen sub-sub satellite versenyen sikerült aztán. 2000főből 10 ment tovább és 3.ok lettünk. Ez után olyan versenyen vehettünk részt ahol a nevezési díj 5$ volt és minden tizedik továbbjutott a 100k-s versenyre!. Éjjel háromkor kezdődött a verseny még ugyan azon a napon. Aludni se bírtunk. Feszültek voltunk, de a több mint 30 fős mezőnyből győztesként emelkedtünk ki, és esélyt kaptunk a nagy megváltásra. 3 napunk volt.

El se kell mondanom, hogy milyen izgalmas volt ez a három nap. Álmokat szőttünk. Olyanok voltunk mint két kis gyermek. Totál álomvilágban, és felhőtlen boldogságban. Nézegettük a prize pool-t. Csináltam egy táblázatot az ITM alapján, hogy ha ITM-ek vagyunk már akkor Hungaroringre mehetünk gold jeggyel és ha behúzzuk, akkor vehetünk egy külön lakást is (azért volt ekkora a pp- mert nem regeltek akkor még be annyian és csak 20 főre volt szétosztva az egész) Második hely egy kocsi volt kb. Szal elvoltunk.

Eljött a verseny napja. Két és fél óráig tudtunk bentmaradni, mikor is kiestünk. Erről írtam egy bejegyzést még régebben visszaemlékezés gyanánt "Tribute" címmel (http://gizdalord-theflop.blogspot.com/2008/04/tribute.html)

Utólag belegondolva, az a nagy szerencsénk, hogy nem nyertünk pénzt, mert a hamis account miatt száz százalék, hogy nem kaptunk volna egy fillért se, és az lett volna az igazi pokol. Így csak tanultunk egy hatalmas leckét, és egy baromi jó élménnyel lettünk gazdagabbak.

Nemsokkal ezután rájöttünk, hogy van másik póker oldal is és új vizekre eveztünk, ahol már igazi pénz várt ránk. A Boss media egykori termébe, a Sportingodds-ra.

Folyt köv