2008. október 7., kedd

A hét póker videója

Elnézést előre, én ezt a postot már próbáltam magamba tartani, mert tuti nem fog túl jó fényt vetni rám, de hát most kikerült.

Daniel Negrenau. First of all, nagyon sokat kell még tanulnom, és játszanom, hogy arra a szintre meglegyen az esélyem eljutni, amin ő áll, hogy olyan jól menjen az egész, és igazán példaképem lehetne but...

Amit itt láttok http://theflop.net/magyar/pokervideo a Danieles (1 hét múlva lesz itt, most még a  fő oldalon van) az nem más mint a fucking obvious gondolatok szimplán való kimondása.

Kimondja az egyértelműt, és mivel a média mindenki figyelmét arra tereli, hogy a Negrenaunál nincsen jobb reader, ezért, ha ő readel valamit, és azt szándékosan ki is mondja, hogy még népszerűbb legyen, valamint, hogy bíztassa saját magát (ami kell ) ezért mindenki ámul és bámul hogy mekkora arc.

Csak annyi, hogy a leosztásokat amiket láttatok, szerintem értelmesebb pókeresek jelentős része ugyan így össze tudná rakni.
Amikor QT-vel megadja a visszaemelést és feljön a Q magas flop, azt mondja Aces- és miért ne. Két tipje lehetett AA vagy KK mivel nálla volt a Q és nem gondolta hogy a case Q jött föl. bemondta, hogy aces és így is lett. Ha KK-t mondott volna az is ugyan ilyen sikert hozott volna neki mivel egyel lőtt mellé. Kisvakból emeltek vissza rá preflop egy 3x-et ami ezt a két lapot jelenti (igen az esetek többségében élőben a wsop-n közép korai szakaszban)

Az Ak vs AJ vs 22 ben, meg baromi könnyű dolga volt. Setet floppolt és az egyetlen amitől tartania lehetett volna az az 55. Avval feltehetőleg nem emelt volna a csávó, de mivel emelt, és utána cbetelt, ezért (sztem) azt feltételezte Negrenau, hogy nincs nála annyira erős lap, hogy az szett legyen. AA kizárható egyértelműen. Az, hogy a csaj squeeze-elt az neki csak jót jelentett, az, hogy nem csak megadott, hanem emelt az neki megnyugtatás lehetett egy top pár közepes szerű kickerre. Azért is adta meg, hátha csak callol a srác. A srác totál fasz volt mert top pár top kickerre feltette a tour versenyét egy all in és egy call után. Negrenaunak meg nem lett volna választása és ha 55 van a csávónál aminek kb 20% esélye lehetett max (ez alatt azt értem hogy max 20% eséllyel játszotta volna meg ugyan így az 55 öt mint ahogy az AK-t, de inkább csak 10) meg be kellett vállalnia és meg is tette. Pretty clear. A csajnál azért nem gondolt két párra, mert egyszerűen nem adhadta volna nagyon meg A5 el vagy 52 vel az emelést preflop és 55-el ugyan így nem tolta volna be az all int.

42o vs 8js. Hihetetlen szánalmas a csávó benne. Szal ha valaki kicsit is tapasztalt a readelésbe, akkor, akkor is megmondja milye van, ha rivernél érkezik. Van kb 80000 tell benne. Ami meg közbe zárójeles, hogy a csávó nyitott, erre Negrenau vissza emelt, és kapott egy reraise-t egy ilyen bordon. Na megint nem kell sok ész ugye, hogy bárki kisilabizálja még tellek nélkül is, hogy wsop közepén ilyet nem sűrün csinálnak blöffből.

A hatalmas előnye negrenaunak abban van, hogy ő sokkal rutinosabb és gazdagabb is mint a többi ember, és ezért sokkal jobban oda tud koncentrálni a többiek játékára, míg a többiek azon paráznak, hogy ők ne hibázzanak. Rutin és vagyon plusz a gondolatok hangos kimondása, a reraise-ek mellé + bazi jó eredmények nagy versenyeken és megvan Mr Negrenau sikerének egyik kulcsa.

Still nagyon jó arc és bírom, csak a médiának ezt a faszságát nem.

Peace, és ne túl sok kővel gyertek :P