2010. november 6., szombat

The Holy Quest

Hogy sikerüljön beszerezni végre a hot dog-ot. Mikor másfél hete összetörtem a kocsimat, éppen az Euró Parkba mentünk Ercsivel a telóját szervizeltetni. Nem jutottunk el oda. Pedig ott lebegett a szemem előtt már a hot dog (nem nem azért ütköztem lol)

Aztán Voltunk sétálni a Kopaszi gát-on halovínkor, és vártuk a 23 ast hazafelé, mikor eszembe jutott, hogy itt is van olyan hot dog amilyet szeretek. De nem mentünk el, mert az Obi is zárva van miért pont a kajás lenne nyitva előtte, és amúgy is mindjárt itt a busz. Persze a buszról láttuk, hogy nyitva. Na sebaj. Tegnap mentünk az Euro Park-ba hogy bedobjuk a telót szervízbe :D És el is jutottunk. És a hot dog-os megszűnt. Wáá.

Ma sétáltunk csepelen, és eszébe jutott Ercsinek, hogy van a Cs pláza előtt is hot dog-os olyat amilyet én szeretek :) Mentünk és hült helye volt, csak a kővel kirakott alapja a helynek, meg az eresz ami alatt van, meg 1 kihúzott kábel :'( Jövőhéten meglesz :D Megyek obi-hoz és ha nincs, addig nem jövök haza míg be nem szerzek egyet.
amúgy...


Ami amúgy a helyzet, hogy eldöntöttem, hogy nem véletlen, volt ami történt, és valamerre terelni akar a dolog. Elmentem még egyszer pókerezni gyalog. Érdekes volt, mert elég fura állapotba voltam akkor, haragnak lehetne nevezni, de nem volt nagyon tárgya. És ez a hülye érzés ami rámjött séta közbe, meg ilyen kb világ fájdalmának az érzete, de nem volt rossz érzés, és játék közben, mivel ezek rajtam voltak, annyira betompítottak érzelmileg, hogy perfect killing machine voltam. Olyan telleket kaptam el, hogy még én is meglepődtem, maximumra kihasználva mindent stb. Dobtam mikor kellett betettem mikor kellett, blöfföltem mikor kellett. Aztán jött 1 bad beat over pár vs pár, meg egy cooler AK val KKA boardon full AA ellen és gg volt. És elgondolkodtam ismét:

Ugyanis mikor összetörtem a kocsit, mondtam, hogy nem fogok akkor addig menni amíg meg nem javítják. Mikor tudtam már h kb 2 hét lesz. És ezt azért mondtam akkor, mert úgy éreztem, hogy vannak dolgok az életemben amiket rendbe kell tennem, mielőtt vissza megyek a havi 20 sessiönös tavasz/nyárig tartó grindolásba.

Neki is vágtam. Először is az első nap kb mikor ez az elhatározás megszületett, úgy keltem fel reggel (és tényleg reggel) hogy bakker de éhes vagyok, kéne egy Kroaszó :D (tudom Croissant...vagy mi) a pékségből frissen. És felpattantam és elsétáltam. A szokásos kelési időmnél kb 6 órával hamarabb. Jól eső érzés volt, és most ezt csinálom majd minden nap.
Emellett a sok sétálás, meg néha éjszakai elmélkedés + zenehallgatás a buszon, vissza idézte a régi időket, és megtörtént a következő áttörés, egy ilyen hazajövetel során, elkezdett az agyam megint bekapcsolni, és villámként csapkodtak belém a felismerések dolgokról, amikről elmélkedtem, vagy beszélgettem valakivel előtte. És jött, hogy megjegyezzem míg hazaérek, hogy le tudjam írni, hogy majd egyszer rögzítsem a blogba is.

W-nek a postjába volt egy pár komment sorozat Csajbitól is ami végleg elhatároztatott afelől (asszem) hogy akarok majd egy könyvet írni. Sokat gondolkoztam már ezen, hogy kéne egy jó pókeres könyvet csinálni, mert úgy érzem, és úgy is tapasztalom, hogy tele vagyok olyan ötletekkel, amik egyrészt halál forradalmiak, mert nem írt róla senki, vagy aki rá is jött nem osztotta meg még a világgal, és úgy érzem ez folyamatosan gyarapodik, és bizonyos része azért talán itt is megtalálható, meg az előadásban is benne volt. Az tuti, hogy nem mostanába lesz, mert rengeteg rengeteg idő. A fő probléma ami miatt nem érzem magam ultra ösztönözöttnek rá, hogy nincs benne sok pénz. Egyrészt, mert magyar országon ki a fene lenne kiváncsi egy élő pókerről szóló és elmélkedő könyvről, másrészt, ki venne olyan könyvet amit valami ismeretlen ember írt, aki nem is tud felmutatni semmi eredméynt (hogy tudna hisz cash game-s). Tehát bazi nagy reklám kéne neki, valami híres fasz nevével pl Majka stb. A baj evvel rögtön az, hogy akit ez a név hoz lázba, az marhára nem fogja értékelni. Egyzóval sztem kicsi a célközönség magyarországon. Külföldön meg ha lenne is akkor nagyon messzire kéne menni (US) és oda szintén a bazi jó reklám kell. RGO ha van Opra sticker a könyveden garantált best seller lesz, ha meg nincs és nem vagy ismert akkor rötyi. Úgy érzem idő elteltével lesz elég ambícióm, hogy ne azért írjam meg, hogy milliomos legyek belőle és akkor lesz valami.

Ugyan csak nagyon foglalkoztat a póker oktatás is. Léptem is az ügyben valamennyit. Egyelőre megnézek majd egy ilyen oktatást, aztán merítek belőle, hogy mi kell az embernek, és utána ha jól sikerül az első pár órám(mert olyan dolgokat mondok amiket más nem és még az érdeklődését is felkelti az embernek), akkor remélhetőleg híre megy és beindulhat az a része. Jó lenne, mert úgy érzem menne, és van mit átadnom.

Az uccsó amit most említenék az meg egy sima fordítás. Walkman írt, hogy volna egy könyv amit le kéne fordítani csak úgy. Neki fogunk majd vágni szerintem és lemagyarosítjuk. Ez nem pénzre fog menni mert nincs fizuról szó se, de ha jó emberekhez elkerül és tetszik nekik majd akkor még lehet belőle bármi is. De a lényeg, hogy gyakorlom vele az angolt a fordító skillemet, és valszeg többre megyek vele mint CS-zéssel :)

Kövi bejegyzésbe megpróbálok betekintést adni, egy ilyen sétálós agymenetembe hogy miken elmélkedek és jövögetek rá :)

Písz