2008. április 6., vasárnap

Online radar jam, Live fountain of fortune.

Kezdem online

Leszoktam az omaha HL-ről. Marad a sima ha van éppen de erőltetem inkább az nl és fl holdemet az oceanon.
Pkr-en elkezdtem szépen felfelé menni. Volt egy party amikor QQ nálam. 1 limper. Én hátulról standard 5bb. BB call limp call. Flop 10JQ 2 kör. BB csekkel limper 16 os potba 15 öt nyit. Na mondom helyzet van. Megadtam, bb dobott. Még mielőtt feljött a törn már képbe rántottam magam és megvolt a lejátszás. Ha kör jön föl és bele hív tuti nyerő vagyok, ha nem akkor is valszeg, csak hívjon bele. kör 6. Nyitott 30 at én rácsűrtem ő megadta és drawing dead volt a j10-el. River 10 btw.

Volt azonban egy csúnya csúnya hibám. Beülök frissen egy asztalhoz pkr-en. Azt látom, hogy a csávó aki előttem van épp all int tol egy 52a egyszínű boardon. Jött egy call és 5Ao volt nála hmm mondom érdekes. Kövi partyban megint agresszorkodott mint egy vadállat és aztán meg kaptam egy AQ-t rögtön utána. Flop J5Q 2 kör. Nyitok visszaemel ismét, na mondom anyucid nem hiszem én ezt el már megint rátoltam, megadta 55 volt nála. Csúnya hiba és nagyon utáltam magam érte. Elhamarkodott döntés volt és valamennyire felesleges kockázat is. Sajna a radar most cserben hagyott, ill rossz szimatot fogtam :S elég tanulságos volt.
Ezzel a manőverrel meg egy KK vs Q5 (pont mint live) handdel ahol q5 nek most neten lett flopra 2 párja szépen kiiktattam az eddigi plusszom.
Ocean-ön elkezdtem vissza szedni magam nulla felé szép FL meg NL lel. Ami miatt ott buktam egy kicsit az HL meg mikor 2 perc alatt 2x szivattak le a draw-k (jobb lappal meg kellett adnom ugye az all int és nekik esett le)

Live. Ugye tegnap sikerült elperzselnem 30 ropogós bár kicsit rongyos ropit. Ma rákészültem lelkileg is a dologra. Amit írtam úgy is volt. Főleg a társaság miatt mentem le és úgy voltam vele, ha be is ülök, akkor fegyelmezett játékot fogok mutatni. Egy asztal összejött, lepasszoltam. Foglaltam egy helyet magamnak, de annyira benne voltunk a beszélgetésbe, hogy átadtam a helyemet a "maistro"-nak :) aki jó tippeket szokott adni. Kivártam másik asztalt. Első asztalról a két nem pont feszes playa át is ült és kerekedett egy szép kis loose table. Egy fish az elején szétszedett majdnem mindenkit, runner runerrekkel és 3 outokkal.
A taktikám sima über tight game volt. Ami még megér egy kisebb lábjegyzetet, hogy úgy döntöttem, csak 100bb vel ülök be mert a 200 ról már rég letettem és valahogy a 150 se jött be. Gondoltam kisérletezek tovább, hátha sikerül már egyszer belőnöm magam optimálisra (sikerült).
 Hozzá kell tegyem gyorsan, hogy a lapjárásom, tökéletesen segítette az elhatározásomat a feszes játékhoz. Leírom mik voltak aztán részletek. Tehát első három óra semmi. Aztán egy AQo aztán semmi megint 1-1,5 óráig aztán AA aztán semmi és egy AK. A semmiket pedig úgy kell érteni, hogy a lehető legrosszabb kombinációk minden körítés nélkül. 102 103 104 23 24 25 29 2j jq és főleg ezek. Semmi átmeneti. Poket párom 3x volt egy 44, 77 és egy 55. (meg az aa) suited con 1x 10j. KJ 0db. 1db KQs ami floppig 100 ért jó volt. Egy JA ami
semmire nem volt jó.

Időrendben QA. Ott üldögélek buttonon. Sok limp egy CO (cut off) hívás 500 ig. Adom. Meg még sokan. 
Flop A26 két káró. Egy ember belenyit 1500 at a kb 3ks potba. Az ember pont az aki a multkor minirézelt majd körön kívül dobott. Azóta megtanultam, hogy mindenét képes feltenni 2 párra, és hogy nagyon túlértékeli a flop 1 párt még kicker nélkül is így tudtam, hogy ez aligha erő, főleg, hogy nem hülye és AK val nyitott volna pf. Ezt easy callolja 3 ember legalább, meg egy körön kívül mögöttem is. Anélkül is ment volna de így még inkább egy raise. All in formájában 8,5k. Pot sized raise volt kb. Ezt megadta a csávó aki hamarabb rakta be a másfél k-t meg megadta a bazi nagy fish (na ez a másik csávó is egy nagy hal volt) Turn 7 káró. Picit leizzadtam, de mikor elcsekkelték megnyugodtam. Mind a ketten egy szaros lyuksorra jöttek. No com. 28k.

AA. UTG preflop 1k ig toltam 2 call aztán a nagy fish minirézelt. Na most ennek a fishnek lapfosása volt nekem meg még 28k-m Viszont bent volt a másik nagy fish is ami egy sima emelés ellen szólt és az is, hogy a pot
már most 5k. Nem akartam csűrni csavarni, rátoltam a 28k-t mert ott be akartam fejezni. Ha kisebbet hívok akkor tuti, hogy nem 1 hanem két megadást kapok és akkor meg tök mind1 mi jön föl vaktába betolom, oszt vagy nyerek vagy nem. A vicc az egészben hogy mind a kettő retek sokat hezitált és épp hogy dobták csak el külön külön. Ha az első megadja akkor a második is jött volna. Meleg volt még így AA val is, örültem az eredménynek.

AKo. EmeltemUTG+1 ből 1k ig. Egyik fish a nagyvak másik meg mögöttem ült (a mögöttem ülő calling station nem annyira nagy gambler meg mák zsák, meg nem is annyira agyatlan barom, ellentétben a bb vel) Adták ők ketten meg max még 2 ember. Flop Axx. 3 kör.Fish belehív 2k-t. Már ez picit fura volt, mert nem nyit ő csak ennyiket. Megadtam várva a turnt és, hogy mit lép. Benne volt minden a 
játékában nekem meg infó kellett még és egy turn lap, hogy kör-e. Hát nem az lett. Pikk A. Belenyitott 5k-t. Na mondom remek, flösse van, viszont meg kell hogy adjam ezt is mivel a fullra az implied oddsal hatalmasan jók az esélyeim. River K. 4. kör. Fish bele nyitott 15k-t én meg pezsgőt bontottam magamban aztán visszatoltam az all int ami még 15k volt, picit talán megbillent, de egy jól időzített odaszólással kiprovokáltam az insta call-t. 10js volt nálla. Jackpot. Majdnem 70ks kasza.

Ezek után 1 szer egy kisebb flössel vissza adtam neki 3k-t kb. Utána hosszú szünet és másik asztalra még reggel beültem egy kicsit kb 20 handre nyertem még 3k-t és így kereken +60 lett a vége. Jó volt, viszont azok az emberek akik láttak, most betonnak könyveltek el, tehát ellenük szépen lehet majd kisebb potos csatákat húzni.