2009. augusztus 13., csütörtök

Három érdekes dolog

Három érdekesebb dolog történt velem.

-Egy netes sessiön
-Poker out side of Budapest
-Idióta floorman ruling

Kezdem a végével. Voltam a Lurdyba ahol tudjuk, hogy mennyire nem csinálnak semmit a játékosok védelmében. Történt, hogy megy egy parti. Ottobá aki JJ vel és QQ val limp callol (néha limp foldol) AK val szintén és AA KK val emel. Nah floppon benyögi TJ9xen, hogy 2 párja lett volna. River 9 nél meg hogy fullja lett volna. A potba volt 100k és épp behívott az egyik ember (1v1 volt) 65k-t. Mikor vége volt a partinak mondondják neki, hogy ezt nem kéne mert... Erre ő, hogy azt mond amit akar. Mondtam, hogy tényleg nem kéne. Elkezdi magyarázni, hogy azt mond amit akar, ha akar hazudik. Mondom, hogy ez nem így van hívjunk ide egy floormant. Azt mondja ne szemtelenkedjek vele. Mondom floormant hívjuk ide. Szövegel tovább. Vissza dugom a fülembe a fülhallgatót. Hozzá próbál kúrni a fejemhez egy zsetont ami nem talál el. Oda jön a biztonsági őr megfogja a vállát, és elkezdi NEKEM!!! mondani, hogy fejezzem be a prédikálást. Az Ottónak habzik a szája és szid engem össze vissza. Én oda hívom a floormant az meg azt mondja, hogy azt mond, amit akar.

Kitértem a hitemből és ki is kellett ülnöm. Oda megyek külön az floormanhez, hogy ezt most nem modta komolyan. Aszongya, mit tegyen itt van minden nap az ottó, etikátlan játékossal nem tud mit csinálni, hogy büntesse meg, ki nem tilthatja. Mondtam neki, hogy akkor ültesse ki egy körre és majd abba hagyja. Ottónak szokása, hogy ha szar lapot kap akkor rángatózik és úgy dobja el, hogy mindig felfordul egy lap legalább. Ez ellen se tesznek semmit. Elmondom a floornak, hogy ilyen nincs. Beszélhet de nem a partival kapcsolatba, mert milyen lenne, ha a haverommal leelemeznénk a partit és úgy "döntenék" Ismétli önmagát mit tegyek bla bla semmi. Beszartam. Amint lesz kocsim tünök a helyről. Szánalmas.


Toltam egy omaha sessiönt. Kettő volt igazából. Az egyiken nem volt semmi, minuszos lett közepesen. Attilával voltam megint. Aztán elhatároztuk, hogy megfingatjuk őket. Nem volt nl200 se csak nl100 as full ring. Becuppantunk az összes asztalra ami 9 darab volt. Sima nl100 omaha hi. Volt egy arc akit néztünk, hogy mennyi zsetonja van 600 volt előtte ami később 800 lett.
4óra 15 percig toltuk 1500 hand. +1074$ lett ami nem rossz. Baromi sokat tanultam és tetszik. 2 jó partim volt a nagypénzes ellen, akinek majdnem mindenét sikerült áthúzni :) Rekord így majdnem 11 beülő plusszos sessiön :P


Elmentem live tolni. Budapesttől nem messze. Tök érdekes hely, Pisti úgy szervezett be, hogy menjek. Bemutatott mikor megérkeztem a kis bisztróba, és mondták, hogy játszahtok. 200-400 ment aa kis kocsmába. Az egész hely egy bárpultból, egy póker asztalból, egy biliárd asztalból és 3 asztal 6 sor ülő cuccból ált. Ment a játék.
Bulldog volt akinél váltani kellett a zsetont. Köbcös kopasz kigyúrt tetkós alacsony fószer, teljesen illett rá a név. Kaja pia rendelés ingyen. Godfather feeling teljesen megvolt.
Volt a tulaj akié a kocsma, meg a konyha is a faluba ami pizzéria is. Alá tartozott egy két törzs vendég család tag féleség Pl Pityubá, aki 5 percenként tolta a szilva páleszt és 50 vagy 100kból 1 óra alatt felment 500 ra és meg is ugrott (...) Ha kért valamit ugrottak. Buldog volt a lóti futi aki intézte az asztal dolgait, a rendeléseket adta apincér csajnak. Ő dirigált az osztóknak is és ostorozta őket, amikor hibáztak bármit is. Amúgy teljesen jó arc volt és a végén már oltogattuk is egymást. Mi meg voltunk a vendégek a keresztapa palotájában. A hús széle oda égett. Berendelte a pincért, hogy jöjjön oda és személyesen baszta le hogy fasz.

Teljesen más élmény volt. Emberek akik nem mind ebből akarnak megélni. Ott volt a Pityu én meg egyik haverja pityunak és egy csomó színes ember a faluból akik tolták össze vissza. Annyira időutazás feelingje volt. Ilyen lehetett Doyle-nak is valamikor mikor ment egyik helyről a másikra.

Sajna volt egy patkány arc. Gézának hívják. Lurdyba futottam vele össze és lehúztam. Utána beszólt és én nem hagytam magam és ezért megjegyzett. Nem nagyon toltam vele ezen kívül csak 1x. Megjött és kiborult, hogy ott vagyok. Elkezdi oltogatni a helyieket, hogy mekkora beton vagyok, hogy esélyük sincs bla bla bla. Persze kapom az AA-t a közepén az egésznek amivel buktam is a 300k-s kasszát. Persze kárörvendet. Olyan volt minte gy hisztis kurva amúgy. Pityuval jóba van ez az arc. Őc sinálja pásztón a játékot és tele van kapcsolattal a zsíros nagyobb játékokhoz. Totál underdog ellenem és a Pityu ellen csak enegem utál. Aztán húztam egyet 67s el amivel pf emeltem 10k ig. Akkor annyira nem magyarázott. Meg amikor master play-el QKs el kijátszottam 3 utcán. Nem írom le a lényeg az volt, hogy tudtam riveren (flopA) hogy bőven jó vagyok a K magas Q kickeres lapommal és csek rézen voltam, ha blöffölni akart volna, hogy egy éretre megjegyezze. Sajna csak csekkelt. (na jó leírom Parti: QK val utg ből megadom az 5k-s missisipit :) Igen ez standard volt. Tudtam, hgoy úgy is emelni fog még. Deepek voltunk 250-300k. 1 call volt még ő 20 ig tolta. meglepődtem, hogy ilyen kicsit csak, mert mindig over betelt. Csak megadtam, mert tudtam, hogy fosik tőlem. Jött még 1 call. Flop AJx gábri no draw. Bele kellett hívnom mert úgy véltem elhiszi az A-t. Hívtam 35-45k körül. Adta. Turn blank alacsony. Csekkelek és ő is. River x. Csekkeltem azért, mert tudtam, ha bele hívok meg fog próbálni kiblöffölni, esetleg hero callolni egy gyenge párral. Agyalt. Akkor már tudtam, hogy csek réz blöff a helyes játék, mert szinte semmilye sincs ha bármi is egyáltalán, és rajta voltam, hogy betoljak egy esetleges 50k ra 150-et abban a tudatban hogy 99% hogy viszem. Csekkelt és kivittem) Volt még pár érdekes cucc, de mindig levágtam, hogy mit próbál trükközni. Éreztem az embert.

Sikerült végül is vissza jönni, de feelinges volt a hely az élmény az új arcok és környezet. Az volt a baj, hogy próbált ugye fúrni. Szerencsére nem ő az isten és jóba vagyok egy másik hasonló kaliberű emberrel a Szikivel akivel játszottam is már és tuti nem fognak kiutálni csak a Géza háborog. A Pityu (fiatal velem egykorú srác) meg a Roli (kopasz tetkós magas gyúrós) meg rászóltak párszor, hogy vegyen vissza a stílusából. Meg elkértem a szervező telszámát és mondta, hogy szeretettel vár. Csak tré, hogy így egy enemyvel indítok...

Wors case ott van külföld, és ott az omaha is. Úgy érzem most stabil vagyok.