2009. március 30., hétfő

Be a good winner, and a descent looser

Stefánia Palota. Itt volt tegnap a póker



A cím onnan jött amit tapasztaltam. Elég érdekes sessiön volt. (gyors összegzés csak ami a pókert illeti aztán megyek a címre) első asztalon (500-500 holdem) lifteztem fél óra alatt szépeket. 80 bukó vissza 150 re ami nulla volt egy szép 3as kasszába ahol tudtam hogy a mókus agylövést kapott, ismertem már és láttam rajta és 2 barrelt herocalloltam 53-al ötös párral ami a legkisebb lap volt az asztalon volt kint A és K is. Sajna csak splitre volt jó, azt hittem nyerek. (turn 23k river 42k), majd még feljebb 220-ra. Kiszálltam mert átmentek a pénzesek a mixed tabée-re. Szar volt. Ott hagytam 100k-t omahába. Nem megy nekem az a játék és egyre erősebben hiszem azt, hogy az a lapokról szól és a holdemmel ellentétben a játékost nagyon nagyon nagyon!!! ritkán lehet csak játszani, ha egyáltalán. Majd írok egyszer erről.

Aztán 500-500 holdem. Vissza szedegettem majdnem, aztán egy AK-val be tudtam rakni egy hülye ellen preflop 9To val adta. Buktam persze a 150es kassszát. De vissza szedtem szépen, volt mastor play is 1v1 ben checkeltem riveren a nutsomat :P (sok rounderst néztem) és be is jött.

Aztán átültem a vadállat asztalra ahol gyűlt a lóvé. Miután beültek közölték velem, hogy nem is 500-500 hanem 500-1000. Nem volt gáz. 200k-val érkeztem az asztalra. Imádom amikor az asztal gamblerkedik. A missisipi átlagban 6k volt. Néha 3 néha meg 12k. Voltak 150k-s kasszák király magassal megnyerve, de majdnem mindenkinek volt legalább egy pókere is a játék folyamán...elég optimális a tüzijáték play-re. Baromi jól játszottam. Sikerült megkülönböztetni azon a konkrét asztalon 4 player típust. A totál fish aki nem nézi az ellenfelét. A Gazdag fish-t aki nézi az ellenfelét és azt hiszi hogy low floppon ki tudja játszani (42o val emeltem, álom floppot kaptam backdoor sorok, egy pár és egy flösdraw-is. Végén pedig board lettem....két pár négyes kicker...és A highal elvitte) A feszes gyakorlatilag locked seat-es playert, aki tud dobni ha nagyon erőszakos vagy ellene top párt befoldolja, de nem éri meg...gyakorlatilag töltelékek. És a player aki azt hiszi, hogy poziból le tudja játszani a feszes srácot, és azért képes egy idő után (már jó sok pénz betétele után) realizálni, hogy belesétált.

Fegyelemzett voltam elég kira volt, és baromira élveztem. Nagyon cool volt. Éreztem az ízét spot on volt minden readem. Oda valónak éreztem magam és a tét se zavart a legkevésbé sem.

A hely nagyon király volt. Kristály csillárok, hatalmas termek, királyság.


Na és a cím. Volt egy kínai csóka első handja AA flop A8x és 2 ellenfele volt egy A8 kétpár és egy 88as set... miutánnutssal kivitte ..hm szal ha nyersze gy partit néha lekopogod az asztalon mint amikor csekkelnél. Ez még nem tudom mi én is csinálom. Ha más nyer akkor elismerés hogy "nice hand" ha te nyersz akkor az vagy csak sima örömködés és megszokás ami rád ragadt, vagy egy ilyen rituálés áldozat és köszönés fortuna felé :) Bármelyik is poén dolog és mindenki csinálja. Na de vannak a parasztok akik rákúrnak 2-3 nagyot full tenyérrel full erőből néha még ordibálnak is hozzá. Na az sok. Legközelebbinek megmondom, hogy gyökér fasz. Szóval okay nyertél, de ne akard már megszégyeníteni a másikat a kurva életbe. Szerintem ez nagyon nem fair, ahogy a hangos "hoold, hoold"-olás se.

On the other hand ha pedig vesztesz, akkor ok legyél mérges. Én szerintem egészséges, ha az vagy egy kis ideig egy bad beat után, ember vagy ne gép, az a beteg, ha nincs rád semmilyen hatással. Ne okold a playert és a dealert se, ne nagyon káromkodj egy két szónál többet. Menj arrébb és ott blow up-olj inkább. Utána vissza és minden ok.
Volt a Bolond Robi. (mind1 aki játszik Bp-n ismeri) Állandóan pampog hogy omaha omaha. Elég feszes szo-szo player átlagnál jobb jóval. Kijátszottam a seggét nagyon csúnyán. A lényeg, hogy megadtam egy emelést preflop ő mögöttem ült 3k-t 17 ig emelte, volt 2 call én is megadtam, flop kordinálatlan 873 csekkeltük mind a hárman és ő bele nyitott 42k-t amit én 3. ként megcsekrézeltem és elszállt az agya, hogy milyen féreg játék, meg mennyire, gyenge, meg hogy madárnak nézem, hogy ilyen alap trükkel akarom dobatni. 5 perc után eldota a K high lapját (KJ volt nála) és kb még fél óráig mondta. Azért az arcába nyomtam, hogy ez a külömbség az omaha és a texas között, hogy itt én a szitut is megjátszhatom, és ha te így magadra akasztod a célkeresztet rádlőhetek, és ha csak figuráztál akkor nem tehetsz msát, el kel ldobnod.

:D Megint azt figyeltem meg, hogy felálltam az asztaltól egy csokiért, és amint eltűntem rólam beszéltek ezerrel. Ez tetszik. Oda figyelnek rám, sokszor utálnak, sokszor vadásznak, és sokszor félnek. Ezeket mind ki lehet használni, és ha tudod, kinél mi akkor profitot termelhet mind. :P