2010. szeptember 18., szombat

MIegymás

Nem is tom hol kezdjem...

Találkoztam Kópé Tour Majsztróval tegnap és beszélgettünk egy kicsit arról, hogy mi lenne reális elvárás a 100-200 tól. Abba maradtunk, hogy heti 5 alkalmas lejárással a havi 200 az teljesen jó, és ha abból 100 at fixen el tudok rakni BR növelésnek az nagyon király. Kivi vagyok, hogy van-e valakinek véleménye róla?

Tökre tetszik az a trend is ami felé haladok, hogy nagyjából teljesen lapfüggetlen vagyok. Volt szerencsém végre olyan CG-ben játszani, ahol mindnki 40el ült le és így végre a 200 as nagyvak tényleg csak ante volt. A party-k 80%ban benne voltam. Sokat emeltem és tök fura mert mikor olyan kedvem volt, hogy kettesbe akarom lejátszani az adott hand-et vissza emeltem az original emelőre tök mind1 mivel és onnan meg már csak readelés meg tellelés az egész. TÖkre tetszik, hogy így megy, hogy teljesen más fundamentalumokon van az egész live mint a netes cuccos. És ha bele gondolsz, ha netes FR-en a 20BI plusz egy hónapban nagyon király (lassan lehetetlen), mindezt 30k leosztás alatt, akkor mennyivel vagyok jobb live, ha ezt a 20 BI-t alapvető célnak érzem (nem halok meg ha 15 csak, de simán lehet akár 30 is) és nem izzadok vért érte, viszont 95% ban tudom, hogy hol vagyok egy party-ban, és nincs ilyen tippelgetés mint neten, hogy vagy igen-vagy nem meg kell nézni, vagy be kell rakni, hogy kiderüljön. Időben is kevesebbet töltök a játékkal, leosztás számban nem 30k hanem kb 1500 hand (max) Annyira érezhető a külömbség, hogy teljesen más féle tudás kell ide mint nethez. Sokkal több marginális döntés, sokkal több helyről kell infót szedni, nem lehet csak arra támaszkodni, hogy megvárom, és beteszem, főleg nem, ha nem az a fajta ember vagy akinek minden sessiönbe jön az AA-KK meg a nuts legalább 1x.
Lényeg, hogy szeretem ezt a helyzetet, és tudom, hogy nincsen sok aki így nyomná, ezért nem para az egész. Hallom innen onnan, hogy így privi, meg úgy privi, de nekem az a legnagyobb bajom a privi game-kel, hogy ott kiülősdit kell játszani annyi a hülye és olyan sok pénzért, és most már egészen hozzá szoktam, hogy feszes regekkel, meg alkalmi tourosokkal pokerezek, hogy nagyon nehéz lenne bebetonozódni. Szóval ez is jó, hogy nem vagyok rászorulva, az igazán fish gazdag játékosokra, mer tén pénzt csinálok azokból is akik nem azok.
Persze persze hibázok én is meg minden, nehogy túl önfényezőnek gondoljatok (aki olvassa valsz úgy is tudja) de olyan király, pl volt multkor egy early emelésem 4 v 5 call jött rá, és MR-reg aki játszik neten is már squeeze-elt is azonnal. Tök mind1 itt is mim van, mert ő neki fogalma se lehet arról (mivel nem ismer annyira), hogy mivel játszok, különösen fél tőlem mert előről emeltem, és én vagyok az egyetlen akit foldolni akar látni, és utána tudja, hogy a többitől nem kell tartania, és ilyenkor egy kb any2-val való vissza tolásra olyan szépen fogja eldobni mindenki aki mögöttem ült+ő is mint a szél. Mert erre nem készül föl. Persze ehhez kell tudni, hogy 3 bet párti. na mind1. Én eldobtam, 2 en megadták, egy under raise all in ment, amit megadott megint mindenki XD Szal az alap netes tudás ide igen kevés, ha nem látod az ellenfeleid fejét és a hajlandóságaikat.
Meg szerintem (annyira nem új bekezdés de más sok volt egybe) nagyon sokat számít az, ha duma mester vagy. Azon kaptam magam, hogy az utóbbi 1 hónapban, non stop én vagyok a móka mester az asztalnál. Néha nail-elek (oltogatok) néha csak beszélek másról, mindig keresem a partnereket a társalgásban, és a végén mindenkivel kibeszéltem mindent. Ez egyrészt nekem segít abban, hogy ráhangolódjak az emberre, másrészt meg tudom őket zavarni pl egy ilyen 3 betes szituban, és el tudom érni, hogy ne 3 an calloljanak, hanem csak egy. (Edit: Pont tegnap volt, hogy mikor megszűnt az asztal átültem másikra, de ott senki nem volt hajlandó komunikálni, mindenki tiszta halál fej volt. Mondtam is nekik kb 5 percen át 10 féle képen, kérdéssel, kijelentéssel, oltással, senki nem reagált semmit, mondtam nekik, hogy akkor itt vagytok hagyva, ha ennyire ki vagyok nézve, hogy szóra se méltattok. Korda Bácsi kicsit sajnálkozva kérdezte, hogy miért, meg nemár. Ő volt az egyetlen, aki valamennyire oda figyelt rám :D Egyszer félig be is szolt) Vicc persze, meg aki sose tolt komolyan live az úgy se hiszi el, de már megszoktam. Apropó:

Miért van az, hogy az ember az extrémumig őszinte, és jó ha minden 2. ember hiszi el csak amit mond. És ez nem csak a póker asztal mellett. Ha kérdeznek akár mit és egyenesen válaszolok, akár milyen témában, az emebreknek kb a fele hiszi el. Mekkora gáz. Ez tanított meg arra, hogy ne foglalkozzak nagyon avval, hogy ki hiszi el amit mondok és ki nem, mert a fele úgy se fogja soha, és ha képet mutatok, meg dokumentumot feketén fehéren ügyvédi pecséttel, akkor se fogja elhinni. Ehh...nehéz az elején de mikor már meg akkor easy stuff elengedni ezeket.

Asszem most ennyi, mennem kell amúgy is :)
Písz

ui.: most nézem a címet, hogy milyen jól elírtam, hogy a második betű is nagy lett, és kb emiatt nyert a cím még legalább három féle értelmet. Mekkora királyság. Just think about it!