2008. május 18., vasárnap

Go West

Jó volt. Megpróbálok minél részletesebb beszámolót írni.

A verseny előtti napot rápihenéssel töltöttem, próbáltam időben lefeküdni ami sikerült is (2 kor) de sajna nem tudtam aludni és fél 6 felé felébredtem és elkezdtem neten játszani. Kiszedtem a 250$ os bonust PKR-en és utána indultam a versenyre.

Taktikám nem volt konkrétan, úgy voltam vele, hogy amit a helyzet hoz. Jól látszott azonban, hogy akik több zsetonnal vágtak neki, általánosságban, jóval fejletteb playerek voltak. Első embert én ejtettem ki. Egy 5k-s ss-t AA val. Kitartottam a flushdraw-ja ellen.
Utána volt pár jó lopásom, ellavíroztam, ki tudtam szállni amikor kellett. Zolival ültem egy asztalnál nagyon sokáig.
Volt egy coin flop amikor 79s el 55-t nem tudtam megverni. Minden esetre hízlaltam astackemet szépen. 90 k körülig jutottam el a nagyszünetre, ami 6 óra játék volt és evvel az átlag kétszeresén álltam. Szinte végig short handed játék folyt és egy AK-s el megadtam egy ss all int 1010 volt nálla és nem tuudtam behúzni a második coin flippet se. Ez nagyon fájt, de 2 handre rá kaptam én egy TT-t és egy csajszi akitől eddig csak AA-s mutatást láttam, rátolta vakból az emelésemre. 2 dolog vezetett a callra...vagy több. Egyrészt úgy gondoltam, hogy coin flip a szitu, legrosszab esetben. Ezt tell-re alapoztam. Az is beugrott, hogy nyilván ki akarja használni az image-ét, és végül félig meddig tilten voltam hogy leszívtam avg alá az AK val. AJo volt nálla flop 1088 fullom elég volt.
Utána ment a nagy harc. Nem emlékszem hogyan mehetett, de a kövi döntő szitum megint AK val történt. BB voltam. Balomon utg, az addigra 14 főre zsugorodott mezőny leggyengébb tagja volt, teljes csoda, hogy bent volt még, emelt 5k ig 1800 as vaknál. Körfold mire a sb aki egy agro player volt 15k ig tolta vissza. Nah... Fish csávónál úgy véltem hogy worst case coin flip. Ugyanis A9 től any pocket párig mindenre ezt csinálta. Úgy véltem, hogy az emelésemet az agro player tuti nem fogja megadni (80k volt kb). A célom a pot kivitele volt, de a fish csávó megadta. Agro foldolta is, emberünk AA-t mutatott persze.
Ehh Utána megadott még egy all inemet A7o val de sikerült bent maradnom egy splittel. Teljes tilten voltam, de összeülés volt FT-re.
Lenyugodtam a pár perces szünet alatt, és rendberaktam a fejemet. A játék halálosan feszes volt. Én voltam a legrövidebb így AJ-t elégnek éreztem egy all inre preflop hátulról, körfoldra, amire BB isolation betet tolt. JJ volt nálla és kimákoltam (egyetlen mákom 70-30) Eztán besorolódtam utolsó 3 közé.
A döntő party. AKs Utg. Limpelek. Tudtam, hogy az agro csávó aki vagy vak volt akkor vagy button emelni fog. Meg is történt. 2ks vaknál beletolt 6k ig. Én itt 70-80k val álltam döntés előtt, hogyan tovább. Ha emelek az a fél stackem kb, ha az a célom hogy eldobja, és mivel limp raise folyamán voltam bent ezt is tettem. Betoltam a stackem felét kb, amire ő all int tolt. Hát a bajom az volt, hogy már láttam olyat, hogy az ember betel és raise-re reraisel blöffből. Megadtam. Miért? Először is hiba valamennyire az tuti, mert elég deep volt a verseny. Viszont eltökélt voltam, hogy top prize kell, így nem nagyon akartam kivárogatni, és AK val mint a bottom playerek egyike elégnek tartottam megint egy esetleges coin flippet. Háét neki is AA ja volt és itt végem is lett. Nagyon jó játék volt 275$