2021. július 23., péntek

Széles vásznú vetítés: MynJoe Matiné!

 

Üdv. Ez a bejegyzés kicsit másabb lesz a szokásosnál. Szoktak lenni interjúk a pókerakadémián és amikor valami nagyon fura elkezdek írkálni. Most ezt végig csináltam az interjú alatt, hogy ne állítsak hamisakat, és relatív pontosan tudjak idézgetni és azonnal reflektálni is az egészre. Az interjú megtalálható itt:
A pókerakadémia oldalán (ha ide klikkelsz bárhová...azért kék!)

 

Üdvözlünk a mozinkban. Foglalj helyet, a vetítés már is kezdődik:




A TLDR verzió az, hogy ez lehet, hogy nem is igaz ez a story, semmi mérvadó nem hangzik el csak vetítés megy ezerrel. Önellentmondásokkal teli üres bla-blának tűnik minden. Én nem ismerem az interjú alanyt se az interjáztatót, de az alapján ami itt elhangzik ez a fickó egy kókler gambler aki élete hot runján van. Vagy valami hasonló, elég nehéz kitalálni, hogy mi a valóság mert semmilyen szám nem hangzik el mindig csak a ködösítés.

Kicsit utána néztem így az egész dolog megírása után. Két gráfot találtam az emberről. A party-n -2% ROI a PS en 9% Roi, összesen kb 4k turnin 2 év alatt. Nem tudom, hogy versenyen mi számít hosszú távnak, meg azt se, hogy mi számít jó roinak. Ránézésre egyik se egy tartós gráf, mert látványosan nagyokat ugrál minden felé. De jó volna tényleg tudni valami igazi adatot. Nem tudok és nem is akarok tőle tournament skill-t elvitatni, de a bele tett idő nem arról tanúskodik, hogy ez a szintje. De hé, lehet hogy tényleg ő az új póker Jesus.

Na itt vannak a jegyzet kommentjeim az interjúról, abból több kiderül:

“A pénz az ami lehetővé tesz mindent” és a hasonló dolgok amik elhangoznak az elején. Minthogy a pénz szabaddá tesz és társai. Szomorú szerintem ha valakinek ez a valósága...illetve nem szomorú mert ha ezt szereti és jó neki akkor jó neki, de itt a kérdésem az volna, hogy mennyibe kerül a békés élet? Hol és mennyiért kapsz harmóniát? A stressz által járó öregedést, egészségvesztést, folyamatos szar érzést a drogokon kívül mivel tudod tartósan kiváltani amit pénzért kapsz?
Miért Siker=Pénz?

Sokat elmond a társadalomról, ha egy kisgyerekben ezt a benyomást kelti.


Miben mérik a “haladást”? Az életbe haladni kell és a mércéje a pénz….is it though? Vagy inkább csak az elsőre leglátványosabb mérce...általába akik tele vannak lóvéval azok ki akarnak állni a színpadra megmutatni, hogy mekkora királyok és felsztárolni magukat. Ebből az következik, hogy őket látják. Olyan akar lenni sokmindenki. Erre ők meg jó havidíjért még kurzust is ajánlanak neked és már is ott van a válasz, hogy miért gondolja mindenki azt, hogy siker=pénz. Mivel senki nem tudja neked ránézésre lemérni a belső fejlődésedet, hogy mennyire vagy emberséges, empatikus, toleráns, béketűrő, harmóniára törekvő. Ezek olyan értékek amiket nem tudsz pénzre váltani és rohadtul nem lesz egyértelmű a legtöbb embernek elsőre, hogy ezek az értékek benned vannak ellentétbe a dákó nagyobbító villogó ékszerek meg kocsikkal.


Miért is nem sikeresebb az az ember, aki minden anyagi létet le tud gombolni, és remeteként élni függetlenül mindentől? Nem kell hozzá pénz sem. Nem a hazugsága a kapitalista világnak ez az egész story? Hogy a pénz a szabadság, a megváltó, a messiás. És a legnagyobb hazugsága, hogy ha elég keményen dolgozol, akkor neked is sikerülni fog….Hiszen annyira sok keményen dolgozó ember van, és a közelébe sincsenek sokszor még az anyagi biztonságnak sem, nem hogy a gazdagságnak. Nem lehet, hogy ez az egész egy ámítás? Egy hit, egy vallás, hogy mindenki maxon pörögjön a főnökök meg bezsebeljék érte a hasznot?

Fura, hogy az interjúban elhangzik, hogy mekkora nyomást érez arra, hogy gazdag legyen, de arról nincs szó, hogy mit tett ezért. Az elhangzik, hogy nem ért hozzá, de nagyon akarja, (a játék készítést) meg továbbtanulni sem akart, de akkor hogyan akart sok pénzt? Mondjuk jó válasz rá a póker. Igazi simlis szar az egész és lehetsz vele sikeres instant tudás nélkül is a mákfaktor miatt. Persze a legtöbben nem így sikeresek benne, hanem durva melóval, de róluk nem látsz címlapos storykat (tehát nem “igazán sikeresek”) de akkor is fura, hogy a sikerességet lázálomként űzte tiniként, csak az elhangzottak alapján nem lett belerakva az, mondjuk ami egy megalapozottan sikeres embernek benne van, az a 5-10 évnyi munka, hogy felépítse magát tudásban oda, hogy az lehessen.


Érdekes tanulmány a szülőktől ellopot pénz meg amik elhangzanak. “úgyis vissza rakom” “nem volt számomra más lehetőség” (a pókeren kívül). Ehhez ha hozzá vesszük a 37 alkalommal történő másfél éven keresztüli folyamatos vesztést, akkor szerintem határozottan ki lehet jelenteni, hogy ez egy függőség volt. Egyértelműen ő volt a fish és lopta a pénzt, hogy fűtse a lázálmát meg a függőségét. Az is egy érdekes kérdés, hogy miért gondolta úgy fiatalon, hogy nincs más út csak a póker. Elég gáz.


Hiányolom az interjúból a transzparenciának azt a részét, hogy semmilyen konkrét nem hangzik el a tétekről, mennyiből játszott milyen téteken amíg bukott.


Zavar az is, hogy “hatalmas variancia” néven van csúfolva a fish gamblerkedés. Az, hogy nulla BR management, meg “nagyon laza BR management” az nem takar mást mint full gamblerkedést. A póker akkor skill játék, ha van hosszútáv. Ha kizárod a hosszútáv esélyét is az ilyen get rich quick scheme-el a “siker” üldözésének mámorító tévképzetében akkor ezt kapod. No BR management full gambling. Mellé meg lehet mondogatni, hogy “nagyon akartam” “nagyok a kiingások”. A swingek hatalmasságát szerintem nem a swing dollárban kifejezett mértéke határozza meg. Az hogy nl1000-en elbuksz 5k-t az nem hatalmas swing, hanem egy kedd délután. Az hogy nl50-en buksz el 5000$-t az már hatalmas swing. Értem én, hogy lehet az előzőt is swingnek nevezni, de a pókerben arra mondják a hatalmas swinget, amikor egy azonos téten hatalmas kiingásokat produkálsz, nem 5 téten gamblerkedve.

Ami külön fura, hogy elhangzik többször is, hogy “nem tudom, hogy jó vagyok e vagy sem” meg a nem foglalkozok a tanulás részével meg nem elemzek handeket etc etc. Most elnézést kérek, de így az első harmad után ez egyelőre egy full degen gambler kép és nem valami sikeres skilles mukinak az útja. Bár lehet ez csak a kezdetek voltak (első 2 év….de nem tudom milyen évet írunk ebben a történetben így nehéz)


Nekem nagyon furcsa, hogy valakinek nem sikkes kissebb téten játszani, főleg ha tanulni akar valami újat. Illetve ismerős és nagyjából összecseng az eddig elhangzottakkal: “nekem gyorsan kell sikeresnek lennem”. Egyáltalán nem értem eddig ez a story arra jó max, hogy hogyan ne csináld, mert ha felkeresnél pár adósággba vagy bűnözésbe csúszott tagot akik elgamblerkedték az életüket ugyan ezeket mondanák. “én úgy érzem meg tudom verni” (annak ellenére, hogy nulla tapasztalat és csak az egó mondatja)

Nekem az is furcsa, hogy ha valaki olyan kurva jó a pókerben, hogy intuitíven intelligenciából megfejti az egészet, az hogy nem teszi fel magának ezt az alapvető önismereti kérdést: “miért érzem úgy, hogy kevés időm van? Miért kell minden most azonnal?” Erre a válasz általában annyi, mert úgy gondolom, hogy “nekem ez jár” bármilyen felállásban legyen az az elég jó vagyok hozzától kezdve bármi más indok.


“Ha kockáztatok és nyerek akkor ott vagyok hetekkel, hónapokkal korábban.” és miért nincs megemlítve ennek a másik fele, ami miatt az egész kapkodós dolognak EV-ben nem hogy nincs értelme, hanem konkrétan minuszos lépés, ha bemákolsz valami nagy versenyt akkor lehet behúzod, de amúgy meg soha nem jön áttörés ha sngzik az ember vagy CG-zik kivée ha ugyebár, masszívan roll felett játszol.

Utána elhangzik még párszor, hogy neki nincs B terve, nem is lehetséges, hogy neki dolgoznia kelljen, csak a poker játszik az életébe semmi más. Ha hiteles az elbeszélés ezt akkor gondolta így, amikor másfél éve vesztőbe volt. Nem értem, milyen fajta logika vezet ide. Azt se bírom, hogy minden más munka=átlagos élet. Aláírom sokban meghatározhatja a munkád az életed, főleg ha full kötött, de azért szerintem ezer millió más életpálya is van ami nem hagyományos, de nem is pókeres. Ez az egész többízbeni kifejtés csak arra enged következtetni, hogy full szűklátókörüségben szenved az interjú alanya, vagy szenvedett akkor amikor így gondolta (bár úgy beszél róla, mint ha ez jelenleg is így lenne).

Az ilyen fajta gondolkodás juttatja el az embert oda, hogy lopjon másoktól mint ahogy az itt meg is történt, vagy csaljon vagy hazudjon, mert mindig igazolni akarja az összes hibáját avval, hogy “de nekem csak ez van” “én tudom, hogy meg tudom csinálni”, de a hiten kívül semmilyen más kézzelfogható dologgal nem tudja ezt alátámasztani. És bár úgy gondolom néha kellenek ilyen leap of fate-ek (nemtom mi ez magyarul. Becsukod a szemed és ugrasz mert hiszel benne) de azért a 35. befizetés utáni leégés azért lehet mást mondana.


Sorry hogy ennyit időzök ezen, de szerintem ez egy fantasztikusan rossz példája annak, amikor az ember az elhatározottsága miatt éri el amit szeretne. Az, hogy annyira all in vagy bármiben (ami eddig másfél éven át csak vitte a pénzt, és mind önhibából), hogy azt kijelented, hogy vagy ez, vagy megdöglök a híd alatt az full beteg hozáállás.


Az interju utolso harmadába jön az önellentmondás, hogy máshol is meg kell mutatnom, hogy jó vagyok (bár nem tudom a pókerben az elmondottak alapján eddigre nem sikerült, mert mindig leégett) és ezek után 10 hónapig nem csinált semmit és nem pókerezett. Ez is ellentmond mindennek amit eddig mondott arról, hogy nyomást érez arra, hogy megmutassa, milyen király és hogy meggazdagondjon. Saját bevallása szerint se volt nyerő nl200 felett, és nl1000en gamblerkedett. Utána meg elment tőzsdézni elégetni a pénzét. Kíváncsian várom, hogy lesz e valami tanulsága a történetnek, mert eddig csak elrettentő példának mutatható fel.


Tényleg elnézést de hát ez van benne az interjúba. Amikor a befektetésekről beszél: “én kiszámoltam….DE aztán” XD

Meg elismerte, hogy nem nyert nl200 fölött, de utána kiemeli, hogy mekkora visszalépés nl1000-ről (ahol fishkedett és shotolgatott fényévekkel az adott br felett a saját elmondása szerint) nl20-on játszani. Az ilyen fajta megjegyzések azok többek között amik miatt szerintem eléggé rossz fény vetül a beszélőre. Mert ez is full kérkedőnek meg hivalkodónak tűnik. Egybeesik a sikert hajszoló képpel, mert mindent büszkeségnek, meg eredménynek akar titulálni, még egy ilyen totál egyszerű alapvető és kötelező dolgot is ami a sikerhez vezethet: alázatosság. És nem arra gondolok, hogy ne köpködje a kártyát, hanem beismeri, hogy fasz volt és utána bekussolva vissza megy oda ahová kell. Ennek az ellentétét váltja ki amikor beközli, hogy “elképzelheted mekkora visszalépés volt nl1000-ről 20-ra visszamenni”


Jah interju vége fele látszódik, hogy a történéseket jelen időbe meséli és abból az álláspontból amilyennek akkor látta (talán…?). Ezekből fakad, hogy az evvel kapcsolatos kritikáim döntő többsége akkor ezáltal csak egy elemzéssé válik a jövő nemzedéke számára, hogy mit ne csináljanak XD. Mert belátja, hogy fasz volt, ego volt és vesztegette az idejét (bár nem tűnik úgy, hogy megváltozott volna).


Nem derul ki soha hogy miben fejlődik mitől és hogyan. Csak emlegetve van, hogy fejlődik a játékom, egyre jobb vagyok, érzem hogy...


Interúztató: “Na most ilyen magas CG téteken való eljutás után, miért álltál át MTTzni?”

Válasz: “Azt nem tudom, hogy nyertem-e nl2000$-en.”


Ez a két mondat összefoglalja tökéletesen szerintem az interjút. Sajnos a kérdező nem kérdez igazán bele a fájdalmas valóságokba legtöbbször. Hogy lehet valaki jó játékos, ha azt se tudja, hogy nyer?! Vagy inkább nem is akarja tudni mennyit bukott? Meg az nem eljutás nl2000-ig, hogy felteszed 1 shotra a bankrollodat. Nem ez alapján mondják valakire, hogy nl2000-et játszik vagy sem. Wtf?!


Lol utána folytatódik a válasz: “Nyilvánvalóan nagyon nagyon nyerő voltam végig, mint kés a vajon, de nem játszottam eleget, hogy kiderüljön mennyire.”

Fuck off! Én nem hiszem el ezt az egészet akkora trollnak tűnik tényleg. Vagy full trollkodás megy, vagy olyan alacsonyan van az az IQ mérce, hogy nem látszik a fűtől. Vagy képtelen koherens gondolatokat formálni, vagy legalább leközölni azokat.

Ez az ember egy kurva nagy vetítőnek tűnik az interjú alapján. Kicsit idővesztegetésnek is érzem végig hallgatni de már nincs sok hátra és kiváncsi vagyok mi van. De hozzáteszem 3-4 napja hallgatom, annyira nehezen megy.


Birom amúgy, hogy így belekezd valamibe amiről fogalma sincs, és megállapítja magáról azonnal a legelejétől, hogy kurva jó benne és könnyű az egész. Persze számok meg adat (tények) sosincs mögötte. A legvégén ugyan ez az MTT-kel kapcsolatban.


A mottója lehetne “megy ez anélkül, hogy megtanulnám” (tőle hangzik el)


Az is folyamatos ellentmondás, hogy állandóan fél éveket hagy ki, de közbe meg ki akar törni minden áron és az életét is felrakni rá.



Az is rohadt unszimpatikus, hogy amikor feltesznek egy jó kérdést “Akkor szerinted is a CG az igazi póker” akkor nem válaszol rá 1 szónál többel, csak viszhangozza a kérdést. Ez itt a legvégén van. “igen. Az mtt easy a cg nem. A jó cg-s könnyen nyer mtt-n az mtt-s meg nem cg-n” És ez a felszínesség átsüt az egész interjún. Én csak azt hallom ki belőle, hogy azt állítja magáról, hogy mély gondolkodó meg GTO-t játszik úgy, hogy sose tanulmányozta, de érzi, hogy a GTO-t nyomatja a játékában, és akkor ilyen rohadt felszínes amőba válaszokat nyomat egy tök összetett kérdésre, és egy másodpercre se feltételezi nyilvánvalóan, hogy tévedhet, vagy lehetnek valid érvei a másik oldalnak. Felhozza a sablon szövegeket kifejtés nélkül: Kisebb stack, icm, deep cg és kész. 0 gondolat.


Olyan ez az interjú, mintha a Lucsó-t nyomatták volna spottlightba és letolt gatyóval kiderülne, hogy semmit nem tud az egészről mélységében (nem mintha ezt nem látná bárki akinek szeme van) és humbuk blablázik.


“Nem tanultam soha még egy videót se néztem de elég magabiztos vagyok abban, hogy jól játszom” melyik csoport szájából hallassz ilyet elhangozni? Prok, vagy degen fishek?


Azt mondja 2 éve versenyez. Mennyit tolt le ez alatt? Megnézném. Meg a gráfjait is. De vicces, (mert kommentekből kiderült, hogy 26 éves), de már kiöregedett, meg már nem elsődleges a póker mert nincs rá ideje meg minden. Újfent fuck off!

Kurva szar. Fájdalmasan unalmas volt az egész, semmiről nem szólt. A kérdező bele bele kérdezett jó kérdésekkel néha, de eléggé lazára hagyta, hogy tele bullshitelje az egészet, és nem voltak ott a visszakérdések amikor a bődületes faszságok elhangoztak.

HAHA! Kurva jó a legvége. “hogy is hívják ezeket a top pókereseket?...elgondolkoztam, hogy beülök NL40k$-ra és játszok egyet ezzel a….csávóval...ja a Limitless…”


és a bajom az interjúztatóval, hogy erre azt reagálja, hogy


“ja és akkor csodálkozzanak el rajta, hogy ki ez akit nem ismernek és mégis jó”


és nem azt kérdezi, hogy “ha nl200-nál nem voltál feljebb soha nyerő, akkor mi az anyád faszára alapozod, hogy neked az nl40k$-n bármi beleszólásod lenne, és hogy nem veszed észre magad, hogy te vagy a kibaszott hal bazdmeg?!”


Nem hangzik el az egész interjú alatt egyetlen értelmes kifejtés sem, vagy tényszerű dolog. Csak érzések és ego szarságok. Nincsen semmi alátámasztva. A legvégén is elhangzik “beülök magabiztosan a 25k-s versenyre, hogy jó vagyok, de aztán persze lehet, hogy nem”...na ez az igazi magabiztosság nem?!

Akinek van elég mintája az tudja, hogy jó e akinek meg nincs, az nem jó. Ennyi.


Tökéletes összegzés lehetne ez is a nagy MTT huszártól: “Elfelejtettem a 10k-s verseny 2. napját. Állandóan elkések a versenyekről. Beregeltem a versenyekre azt elaludtam. Ilyenek is vannak”


Na pont így néz ki egy szuper highroller pro pokeres. És aki ezt az egészet elhiszi annak annyit tudok javasolni, hogy fizessen be GG-re mert szükség van a pénzére a pókeres társadalomnak.


Az a jó, hogy legalább a fájdalmamat amit ez az egész okozott egy blog post-ra tudtam konvertálni :P

Nincsenek megjegyzések: