2021. június 29., kedd

Pókerterem értékelő (1. rész): Duna Póker

(elő utóirat, nem tudom miért van a karakter köz meg a sorköz  máshogy a bejegyzés második felében, semmit nem állítottam rajta és nem tom megjavítani)
(Ha nem lenne egyértelmű a hülyék kedvéért: Ez egy vélemény. Az én személyes véleményem. Nem fizettek érte (bárcsak fizetnének). És még csak reklámozni se reklámozok vele semmit, saját felsőbbrendűségemen kívül, amit reklámozni se kéne hiszen magától értetődő XD (aki nem érti a szarkazmust annak jelzem, hogy az előző mondat az volt.))

                                        

 Nah megjártam a Dunát. 15 hónap karantén után végre emberek között voltam, és mint kiderült két és fél év után újra a dunában check-in-eltem XD

Három felé kell szedjem a beszámolót és azt hiszem a jó öreg "szarszendvics" technikát fogom alkalmazni, amikor mondok 1 jót, 1 rosszat, majd zárom valami jóval, így fogyaszthatóbbá válik a kritika az olvasó számára....bár az erre való figyelemfelkeltés csaknem biztosan meghiusítja ezt, de who gives a fuck?!

Szóval az első benyomás oké volt. Az első floorman nagyon jófej volt és beszédes, eldumáltam vele, régebben is találkoztam már vele. Zsír volt Shout Out to him!

Amikor odaértem kiderült, hogy a 100/200 az csak névértéken az, és 100k kellett volna, hogy játszani tudjak, és úgy voltam vele, hogy vittem összesen 100k-t, mert 50k 100/200 ra 1 beülőnek bőven jó és 2 bullet-tel megleszek 250BB deepen, de az idők változtak és minden csak névérték, így maradt az 50/100 amire beültem 50k-val, ami szintén csak név és rake értékben volt az.

Ez azt jelenti, hogy a rake az 7%+JP ami az átlag kasszák méreteivel számolva azt jelentette, hogy a rake kb 9%!!!!, ami elviselhetetlen és hosszú távon leverhetetlen, tehát ha valaki rendszeresen lejár és pénzt is akar keresni (vagy legalább nem folyton garantáltan bukni), akkor nem fog ha 50/100-azik akár milyen jó is a játék, mert a 8k!!!! rake cap miatt gyakorlatilag mindig full rake-et tudnak levenni. És ez van basszameg 500/500on is, ahol nagyjából minden partyba max rake lesz, vagy közel ahhoz, főleg 5 lapos omahán ami ment (266k-s potnál max a rake ott ami 3%), szal megértettem, hogy miért mennek az emberek privibe. Kb egy estényi rake-ből albérletet veszel ki egy hónapra és rendezed be fullosan pókerre annyiért amennyit levesznek. És érted 8k az még 500-500on sem kevés, és kurvára összeadódik. Halál unreal.

Na emiatt a rake helyzet miatt ugye semmi értelme kis partikat játszani mert minél kisebb a pot a jackpot+100-as annál nagyobb %-ot nyom rá a rake-re. És sajna egy ideig az én asztalom pont ilyen szar volt. Papíron álom és érdekes mert 500BB-s stackek ültek mindenfelé, de gyakorlatilag a játék sima 100/200 volt extra rake-el. A missisipi (button straddle) kb átlagban 500 volt kb mindig, tehát kapásból az 50k már csak 100BB volt. De senki nem akart játszani kb 1-2 emberen kívül és egy flop általában 1500-2000 be került.

Azt láttam igazán siralmasnak, hogy nagyon lesírt, hogy kik a szar regek meg kik a jófajták. A szar regek akik csak üldögélnek, csekkelésznek és 2 utca value betelnek ha van valami lapjuk és félpot alatt hivogálnak állandóan 0 kreativitás. Aztán a jobb regek úgy játszanak, mint annó én, rakják a missi-t aztán jól felbasszák a raise-t rá állandóan poziból a sok limperre mert hajjajajj baby!!! Nothing's really changed!

Semmi sem változott abból a szempontból, hogy még mindig nem lehet logikát találni az élő playerek "gondolatmenetébe", mert nincs nagyon. A cbet sizingok meg a donkok teljesen randomnak tűnnek, még a hülye short stack fiatal gyerek is aki 5k val ül elkattant, és lecallolt pre 2k-t J9s el (AJ-m ellen) hogy a floppon amikor bement a maradék a mákolt 9esével kivigye. De ami a lényeg, hogy még mindig kör call van ha az ember 1500-2000-ig emel, de ha nem is körcall 3-5 player ott lesz a potba. Aztán megy a csekkelgetés meg a 20-25% donkolgatás vagy cbetelgetés, aztán turn river senki nem mer soha se blöffölni se normálisan value betelni. Ami nem baj persze ha játékosként nézed, mert szuper olcsó minden draw, csak érdekes, hogy ez még mindig ilyen. Találtam 2 playert aki nem így játszott és színezte. (Látom az ellentmondást hogy "senki nem akar játszani" meg "megy a kör call", de aki vágja a pókert érti, hogy ez miért nem ellentmondás ebben a kontextusban, aki meg nem érti kérdezzen meg és elmagyarázom)

A másik érdekes hogy 2k vagy 20k semmit nem számít. Volt 2 party ami ide tartozik az egyik nem velem a másik velem. Ami nem velem volt:
Fickó limpelt A♣A-val. Valaki 1500 ig emelt, amit megadott egy player amire jött egy vissza 15k limpelő fickótól és 1 call(nem az eredeti emelőtől!). Flop 246 fickó egyértelműen shove-olt 30k val kb, amit aztán nagynehezen megadott a muki. Mit mutat... J♣6♣Turn J♠ ünnepelt mint az állat és bár a river egy 4. kör volt ugye emberünknél nem volt kör ász és bukta, de ezt nem tudta meg csak a legvégén. Szal érted 1500 jó 15k jó...wtf 50/100on 50k stackből!


Na az én party-m egy hasonló fickó ellen volt az első asztalomon. Nálam A3amivel megadtam középről a 200 élő vakot totál számítva arra, hogy lesz valami emelés. Így is lett, mögöttem egy regnek kinéző, "magát kicsit sokra tartó de amúgy semmi negatívat nem tudnék róla mondani azonkívül hogy talán beképzelt" reg XD (milyen jelző volt ? :D) emelés 1200ig jött, célpont megadja 1200-at meg megadtam én is. Pot 3800 kb flop 7♣24csekkel az élő vak, csekkelek én is, original emelő 1500, élő megadja. Na ez kb ami állandóan megy itt. Kis cbetek, egymillió call és reméli mindenki, hogy mutatásba elég a párja vagy hasonló. Mivel eddig semmi ilyet nem csináltam visszatekertem 6k ra. A gondolat simán annyi volt, hogy ez simán set-nek fog kinézni, és van jó table image-em hozzá, mert eddig egy party-m volt (aminek szintén semmi értelme nem volt amúgy) de azt mutatás nélkül buktam, és azon kívül egyszer mutattam lapot (és vittem ki egyetlen szaros alkalommal kasszát az egész este folyamán) amikor A5-el 2p-m volt.


Tehát original emelő dob, élővak agyal majd megad. Jó ez hetes lesz 99%-ban. A terv nagyon egyszerű volt. Minden magasabb törnön bombázok, és ha alacsonyabb akkor meg azért XD Mert vagy alakulni fog a draw amit reprezentálni tudok, vagy lejön a lyuksorom vagy bepározódik az alja amit nem akar, vagy fölé lap jön és nem fogja tudni tartnai. Na a turn az nekem szerintem relatív az egyik legszarabb lap volt a szinét nem nézve a 6. Mert evvel csak a 35 sor jött meg ami nem lesz túl hihető, és ráadásul a hetes alá jött a lap. Ezt a törnt el tudtam volna mögé csekkelni, ha nem káró, és riveren rányomatni, de mivel káró volt úgy döntöttem, hogy jó lesz ez, és miután csekkelt a fickó rátúrtam az all int ami neki 20k volt még. Agyalt rohadtul és itt megcsillant az élő pókeres skill.

Az szokott lenni amikor látom az ellenfelen, hogy valami olyanra készül amit nem szeretnék és nagyon bíbelődik a dologgal és határeseten mozog, vagy csak simán bizonytalan és el akarom mozdítani valamerre, akkor belekavarok neki. Az mind1, hogy fold, vagy call miatt van. És igazából ezt le is írhatom, mert ebből senki nem tud meg semmit XD hisz arról van szó, hogy érzékelem hogy szenved és próbálom valamilyen irányba lökni. Lehet azt akarom, hogy calloljon, lehet azt, hogy foldoljon, lehet, hogy valakinél egyenes pszihológiát használok, és lehet valakinél meg fordítottat. A lényeg, hogy agyalt 1 percig legalább aztán dumáltam vele, mondtam, hogy "valszeg a 7-es kevés" (tehát nem azt mondtam, hogy a 7-es kevés. Nem állítottam semmit. Csak felvetést dobtam oda neki amin őrlődhetett ő is. A felvetésre a választ már maga szülte meg) aztán ez elég volt arra, hogy relatív gyorsan eldobja és mondta is, hogy azért dobta el, mert dumáltam. Szal működött. Megmutattam neki természetesen a blöfföt, mert akkor tudom jól bevinni a labirintusba az embereket, ha meta game-elnek ellenem meg levelingelnek XD. Mondta, hogy azon vacilált, hogy lehet, hogy flush draw vagyok csak. 

És asszem ez is eléggé jól mutatja, hogy olyan minden mint régen, mert rohadtul mindegy volt itt is hogy 1500 vagy 6k utána 20k, ha top pár van akkor nincsen olyan pénz ami eltántorítaná...persze nem mindenki ilyen sőt....ráadásul ő is eldobta, de úgy csinált mint ha 2 párja lett volna legalább, annyit szenvedett vele

Ezen kívül még volt egy flop 2párom 62-vel amit szinét el kellett blöffölni riveren mert a 7-es bepározódott és szopóágra kerültem XD

Az első asztal java részt halál szar volt és akkor most térjünk a szarszendvics közepére:

Az asztal kurva szar volt. Volt egy pillanat amikor felnéztem, és kivétel nélkül minden kurva játékos a telefonját tartotta maga előtt és azt baszkurálta. Mondtam is nekik, hogy tragédia. És pont utána party-ba is keveredtem és mr "nem beszélek veled én annyival jobb vagyok nállad pro" basztatta a telóját miután én emeltem és ő vissza emelt. Kérdeztem az osztót, hogy mi a szitu, és mondta, hogy ez van. Kérdeztem, hogy legalább attól elvárhatom, hogy elrakja a telóját aki partiba van? Mondta, hogy nem. Mondom LoL. A fickó amúgy lerakta aztán szal ezért +1 neki én meg eldobtam a faszba, de ez az egész jelenet a következő miatt fontos:

HAHA. Most keresni próbáltam a komment sorozatot és törölte, de nem csak a sajátját, hanem töröltette az egész komment sorozatot, tehát az én kommentjeimet is amiket az ő kommentjéhez csatoltam.
Hogy milyen kurva érdekes dolgok vannak bazdmeg. A lényeg, hogy a pókerterem igazgatója Mészáros Péter azt állította a Fábri show-ban, hogy az a céljuk és arra törekednek, hogy egy nagy társasági feelinget alakítsanak ki vegas-i mintára, mert nem szeretik, hogy mindenki mindig a telefonját nyomkodja és az a jó ha beszélgetnek az emberek. Erre én rákérdeztem, hogy a házszabályba erre utal e valami, vagy csak vetített a tv-ben. Amire túl sok konkrét választ nem kaptam, amire rákérdeztem konkrét példákra, hogy mi van ha üzengetem a haveromnak a handjeim party közbe, miközbe ő játszik megírom a lapom amit dobtam, vagy amit gondolok a partyról, nézhetek e range táblázatot közben, jegyzetelhetek-e emberekről, futtathatok GTO solvert!!! vagy bármi más. Amire megint nem jött konkrét válasz illetve annyi, hogy ha zavar akkor tegyem szóvá és meglátják mit tehetnek. Én kifogásoltam, hogy ezzel az a baj, hogy én leszek a gyökér instant az asztalnál hogy pattogok valamint másfelől akkor valóban vetítés volt az állítása, hogy erre törekednek, mert valójában semmi erre utaló cselekedet vagy akár jel nincs.

Na és akkor vissza a jelenbe. Szóval nyomkodja a reg a telóját és kérdezem a dealert, hogy azért azt elvárhatom, hogy lerakja, mert nem szeretem (szóvá tettem ellenérzésemet) amire a dealer azt mondta, hogy "nem"! Tehát világossá vált az igazgató úr hamis állításának ténye. Aztán az is előfordult, hogy a egy másik fickó konkrétan telefonált, nyilván amikor AA-m volt és nyilván QQx volt a flop és Q volt nálla és engem konkrétan irritál, ha dumálnak játék közbe, mert nem tudom az embert rendesen readelni soha, és geci szar. Mondtam játék közben, hogy akkor megvárom míg lerakja, amire a fickó elkezdett ideges lenni, hogy játszak tovább és a dealer is hajtott, hogy nyomassam tovább. Hát basszák meg mindannyian!

Aztán dumáltam egy osztóval és mondta, hogy itt kurvára nincs semmi ilyen szabály meg sokmindent mondanak aztán annak az ellenekzője van. Szal pont egy akkora rakás szar az egész mint amilyennek gondoltam. De várjál!!!! Azt hiszed ennél szembemászóbb nem lehetne a szitu.

MOBILTÖLTŐK VANNAK BEÉPÍTVE A PÓKERASZTALBA BAZDMEG!!! Világít zölden és a posztóba van ahol a zsetonjaid tartod 2 féle usb charger és asztalonként legalább 6 darab!!!!!!! A konkrét frázis ami ide illik "Na elmehetsz a faszomba"

Szal ennyit erről. És ráadásul ez az egész mobilos mutatvány 6 rókámba került, mert pontcontrollra játszottam végig mert fos volt a flop de nem lehetet readelni és nem volt opció a hero fold ezért. Ráadásul a turn K volt.

A másik gond a mobilozással, hogy lesír rólad, hogy csak azért vagy ott, hogy elvedd a pénzem. Ha egy játékos szórakozni jön be, társaságért, élő póker feelingért, akkor nem azt akarja látni, hogy a mobilod mögül hetente előbújsz amikor jó lapod van. A nonverbális kommunikációja ennek magyarra: Leszarlak, csak a pénzed kell, azt csinálsz amit akarsz, számomra csak egy nüansz vagy amit el kell viselni, és ebben segít ha nem is veszek rólad tudomást és a telefonomat basztatom.
Szánalmas, hogy ezt semelyik teremfőnök, meg kártyatermes nem érti meg. Aztán meg csodálkoznak a kialakuló tendenciákon ami miatt rohad az egész póker.

A harmadik gond a mobilozással, hogy a hülye is látja, hogy csalhatnak. Amikor ezt elmeséltem egy hobbi pókeresnek, aki pár évente 1x játszik a haverjaival (Faterom :D) azt mondta, hogy be se ülne ilyen helyre, össze ülnek 3-an és mindjárt 6 lapból játszanak ellenem. Nincs az az ember akit ne húznának le. És kurvára igaza van. Érted...mi a fasz tartja őket vissza attól, hogy kommunikáljanak egymással, vagy tényleg egy GTO solverrel játszattasák le a party-t és effektív RTA csalást használjanak az asztalnál...vagy csak kérdezzék meg egymás véleményét a partiról miközbe megy, vagy kommunikálják a dobot lapjaikat. Ezért mondom, hogy a legalapabb minimum az lenne, ha lapod van a telefon lefordítva kell, hogy előtted legyen, hogy ne láss üzeneteket ha jönnek!
 

*
Edit: Ezt az egész bejegyzést 1 hete írtam Most beszúrom ide ezt a részt Miután láttam, hogy az igazgató kitörölte a komment láncot, felkerestem a Duna pókert kommentért, hogy mi az állásfoglalásuk a mobilozással kapcsolatban. Arra kért a direktor úr, hogy menjek be hozzá valamikor személyesen beszélni. Egy hétre rá lett kitűzve a találka, addig elnapoltam a bejegyzés közzétételét, jóhiszeműen, hogy adjak lehetőséget a dolgoknak akármik is lesznek azok. Időpontot egyeztettünk és mai nap délután 2-t lerögzítettük előtte lévő nap este. Felkeltem emiatt korábban mint szoktam, kaja meg minden nélkül egyenesen a kocsiba és bementem a terembe, pont kettőre odaértem. Sejthetitek, hogy mi következik....

A floorman közölte velem, hogy hát írt nekem valahol a fickó. Mondom nagyon nagy, nem tudom megnézni, de valahogy sejtettem, hogy ez lesz. Kérdeztem, hogy megadja-e a számát, hogy dumáljak vele, azt mondta nem. Mondom gratulálok. Én vagyok full fasznak nézve. (nem a floor által, az ő szemszögét megértem). Mondtam, hogy akkor kérdezzen már rá nála, hogy mit írt. Ezt elintézte nekem. Kiderült, hogy lemondta a talit, mert valamit elfelejtett ami családi ügy.

Hazaértem megnézni, hogy mikor, és látom, hogy 1-kor! Azaz 1 órával a találka előtt sikerült ezt facebook chat-ben megírnia.
"De hát mindenkinek van messenger a telefonján". Hát nincs. Ráadásul, nem tudom mióta szokás, ilyen rohadt rövid idővel az esemény előtt FB üzenetbe lemondani azt.
"De hát nem tudja a számod" Dehogynem. Benne van a rendszerben. Egy csettintéssel le tudja hívni
"De hát legalább üzent" És azt is látta, hogy nem láttam az üzenetét, tehát ha a legminimálisabb szinten érdekelte volna  az egész, akkor meg tudta volna oldani, hogy értesítsen. Ehelyett úgy döntött az igazgató úr, hogy szarik a fejemre, hülyegyereknek elég, ha 1 órával előtte FB-n üzenünk, azt kész. Hát nem bazdmeg. Még ha indulás előtt be is kapcsoltam volna a gépet, hogy megnézzem lemondta-e akkor se láttam volna! De legalább segített abban, hogy soha a kurva életbe ne akarjak visszamenni oda pókerezni. Megyek bármilyen privi játékba, vagy külföldre, de rohadjak meg, ha egy fillért is viszek ennek a helynek. Hozta a színvonalát a diri bácsi a helynek.*

Na pár másik szar még. az 5k-s zsetonok faszák. Az 1ks már kezd szar lenni, az alatta lévő olyan retkes, hogy összeragad tőle az ujjad 5 perc taperolás után. Erről nem tehetnek túl sokat... akartam írni elsőre de ez rohadtul nem igaz, mert külföldön nem ilyenek voltak, sőt anno a Miami-ban sem! Meg ha nem matricázott lenne ami valjuk be kurvára a gagyi kategóriába esik, hanem mondjuk rendes porcelán, vagy jó fajta fémbetétes legalább, illetve nem gumiszélű amire ragad a dzsuva, akkor lehetne őket faszán takarítani. Ezen gondolkoztam most még. Tényleg olyan fontos része a kaszinó élménynek a zseton, hogy leírhatatlan, és erre ennyire nem odafigyelni bűn. Tényleg retkes lesz a kezed tőle és összeragad pár perc után érzed a szutykot magadon. És végig gondoltam a pókeres élményeimet, és minden teremről ahol jártam az első 3 képbe benne van a zseton. Általában az első a terem összhangja, a második az asztal és a környezete a harmadik meg a zsetonok, vagy fordítva. Emlékszem minden terembe milyen volt és milyen fasza amikor jók a zsetonok és milyen undorító amikor szarok.

Ráadásul van ez a hülye magyar szokás, hogy lófasz stackeket kapsz. Váltasz 500BB-t és kapsz 10 zsetont, amiből felváltatsaz 1et és lesz 20db zsetonod....kurva jó. A live póker érzés és élmény része a "halomban állnak a zsetonok" nincs is jobb érzés mint scoopolni egy nagy kasszát és pakolászni a lét utána, meg alig kilátni mögüle. Az ilyen játékokon max 1k-s zsetonoknak kellene lennie, nem nagyobbnak és az egész asztalnak más lenne a feelingje. És milyen kurva szomorú, hogy ezt anno értették itthon néhány kivételes helyen, külföldön is értik mindenhol, de valahogy itt ez nem megy át. Pedig nem én vagyok az aki abból él meg, hogy kártyatermet csinál. Lehet olyan ez is mint a politika, nem a szakértelem számít hanem csak a kapcsolat meg a kenőcs XD (igen ez rosszindulatú beszólás volt az editálás alkalmával)

A legnagyobb baj amúgy viszont a levegőhiány volt. Kb 3 óra játék után kezdtem el érezni, hogy fáj a fejem, és elég könnyen felismerhető fejfájás volt, full oxigén hiány. Elhasznált levegő. Nem jön sehonnan friss levegő be. Az ajtó zárva, de ha nyitva is lenne olyan kevés lenne, hogy semmit nem érne, ventilátorok vannak, de az se ér semmit, mert az oxigén mentes "levegőt" keringeti csak. El is jöttem aztán 1 órára rá de akkor már kurvára fájt a fejem. Az asztalnál az osztó is és több játékos is megjegyezte ugyan ezt, és hát valljuk be, ha valaki komolyan akar evvel élőbe foglalkozni, akkor ezek gyakorlatilag ellehetetlenítő körülmények, főleg mert ész meg türelem játék és ha lerobban a fejed a helyéről mert úgy fáj akkor nem nagy okosság pénzt felrakni az asztalra.

Szar szendvics kellemesebb fele:

Viszont a kaja kurva jó. Az asztalok jók...illetve. Eh sorry de nem. Az asztalok jok lennének, ha a párnázott részen nem volna 10 darab aluminium lyuk pohártató, amik olyan sűrűn vannak, hogy nem tudsz felkönyökölni az asztalra úgy, hogy valamelyik könyököd ne csússzon állandóan bele, és mélyen vannak és vágják a kezed ha belecsúszik és baromi kényelmetlen. Ez még elég tré volt. A székek...háát. Van a szokásos gagyi ikeás szék, ami elgörbül ha elég dagadt a fószer aki benne ül, meg voltak új gurulós székek, de szerintem nem voltak jók egyáltalán, mert nem elég magas a háttámlája annak sem, és ... elgurul, meg az ülő része is fura. A CCC-ben amik vannak székek olyanok kellenének mindenhová. Sima párnázott magas háttámlájú szék. Semmi extra, de mégis fasza, és megfordítani is meg tudod és úgy is tudod nyomatni rajta.

De a posztó jó volt az asztalon és nem hullámos szar mint a már bezárt poker helyen itt budán. A  kaja mondom szerintem nagyon jó. Ez is amúgy egy tök fontos aspektus. Magyarországon a legutolsó hely ahol jó volt a kaja az az Acapulco volt 15 éve. Kurva sokat számít szerintem, hogy tisztességes áron tudsz venni tök jó fajta kaját, mert egyszerűen meghosszabbítja az ott töltött idődet, és nem az van, hogy fel kell állnod valahol kaját venni máshol, hanem játék közbe megrendeled, és játék közbe megeszed. Én hot-dogokat toltam amik faszák voltak, de kukkolásztam kinek mit vittek ki és 10/10-nek tűnt minden.

Ahogy talán írtam fentebb a személyzet teljesen pro (javarészt). A kiszolgáló csajok szokásos módon kirívó ruci nagy dudák (vagy szilikon, vagy normális, de mindenképp felpumpált push up cucc XD...standard poker személyzet magyarországon ... amúgy tényleg csak nálunk, külföldön tisztességes pincérek vannak pincér garnitúrában mindenhol, na mind1) az osztók jól tolták. Egy osztó volt aki marha lassú volt és hibázgatott is, de hát ez van. Ilyen amikor órabérért dolgoznak, és nem leosztásonként kapják a pénzüket.

A floormanek munkájáról ami a döntéshozás részét illeti nincs mit mondanom, mert nem volt semmi incidens. Az első floorman az barátságos volt és tökre sokat dumáltam vele, ami szerintem amúgy fontos, hogy egy floor emberközpontú legyen mert a játékos rajta keresztül érzi igazából "a ház"-at mert ő a megtestesítője, és ha a floor-al jó a viszony akkor tök jó élmény oda járni. A 2. floormannak épp szar napja volt, szal vele inkább nem léptem interkacióba. Ő hibázott is kétszer. Az egyiket szóvá kellett tennem, mert át akartam ülni másik asztalhoz, és table balace miatt nem lehetett, mi 7en voltunk a másik asztal meg 8-an és egy fickó oda ült be miután a floormannél váltott, és mondtam, hogy sorry de arra az asztalra várok 1 órája és beszéltem is erről a veled (floorral) és mondtam neki h szeretnék oda ülni. Erre aztán átrakta a playert hozzánk , de szinte neki állt feljebb aztán nemsokra rá át tudtam ülni.
A másik hiba az volt, hogy egy player 50-100-ra ahová 50k a max, beült 40k-val majd 1 party után ráváltatott még 100k-t, mert ő akart lenni a big stack bully az asztalnál, hogy csapathassa neki. Ezért már nem szóltam mert engem nem érintett és haver volt (kobra úr :D) aki csinálta, de hát bakker...feljegyeztem.
 *

Edit: Most amikor visszamentem ma, megint ez a floorman volt. Gondolkodtam még rajta. Korrekt volt, csak közbe olyan rohadt szar a kisugárzása. Ha csaj lett volna akkora a "resting bitch face" lenne rá a jó jelző. Olyan figura akitől nem akarsz semmit kérni, vagy kérdezni, mert az az érzésed van tőle, hogy csak ideges lesz tőle. És ezt sugározta akkor is amikor ott voltam játszani. És érdekes, hogy a floorman-ek magyarországon akkor tudnak pattogni a playerrel, ha normálisan számon kérsz rajtuk valami betartandó szabájt és nekik áll feljebb, de amikor a paraszt kurvaanyázik az asztalnál akkor kussolnak. Nem mondom, hogy ő is ilyen, csak azt, hogy potenciálisan lehet ilyen.*

Ezek apró hibák és megértem, hogy valszeg ezer másik dolga is volt, de azért elég fontos, a játékra hatalmas kihatással levő dolgok és azért ha az ember a teljes profizmust várja el, fontos, hogy ezek meglegyenek.

Szóval összességében nem volt egyáltalán rossz az élményem. -20k ba zártam amiből 20k a blöffös parti volt XD. Vissza fogok még menni pár alkalommal adni neki pár másik esélyt (EDIT: nyilván nem azok után amit művelt a diri), de csakis 100/200-ra, mert fuck a 9%-os rake a kisebb asztalon. Viszont ha a 2. alkalommal is megfájdul a fejem a szar levegő miatt akkor kb vagy csak ilyen kis 3 órás sessiönökre lesz jó a hely, vagy megyek felkeresni másik helyeket (mert vannak azért rendesen). Majd azokról is írok ha úgy alakul :)

Jah még annyit, hogy a telleket asszem ugyan olyan jól hanem jobban látom, meg még pár hamis tellet is elkaptam ami feltünt és be is bizonyosodott, szal még mindig jani vagyok én is XD

*
Edit: Most volt egy párbeszédem az igazgató úrral (direkt kisbetű a maximális tiszteletenség kedvéért (fentebb is....és ahol nagybetű ott csak szarkazmusból!!)). Továbbra is alátámasztja a hozzáállásával, hogy miért olyan a színvonal magyarországon amilyen. Kikérte magának a tisztelet hiányát amit tanúsítottam felé (káromokodás mentes egyenes kérdés és a történt események tényszerű leírása), amire leírtam neki, hogy azt ki kell érdemelni és annak az ellenkezőjét tette amikor a kommentjeimet törölte a sajátjával együtt, meg amikor a fentebbi módon felkoptatott a megbeszélt tatlálkával.
Ezek után még kijelentette azt is, hogy nem tudja milyen írást tartottam vissza a kedvéért, nem megköszönte!! hanem kikérte magának, hogy úgy lett volna "korrekt" ha erről neki szólok. Mondtam neki, hogy bár elhiszem, hogy ahhoz van szokva, hogy előre kapja a fülest, ha jönnek az ellenőrök, de én nem tartozok neki semmivel és akkor teszem közzé a véleményem amikor akarom....ráadásul érted én próbáltam jófej lenni. De mondom erre van az angol mondás: Actions speak louder than words - A szavaidnál hangosabban beszélnek a tetteid.

A legvégén még sikerült ezt a mondatot ellőnie: "Sajnálom, hogy nem tudtunk élőbe beszélni" Mondtam, hogy önmaga karikatúrája. Ennyire nem érzékeli, hogy erről papolok, hogy állít valamit és a cselekedetei az ellentétéről beszélnek. Mondtam neki, hogy vele ellentétbe én ott voltam a munkahelyén a találkozóra kijelölt helyen és időben. Tehát el lehet mondani, hogy én ott akartam lenni és ott is voltam, neki pedig csak annyit kellett volna tennie, hogy szintén ott van ahová kéretett a saját munkahelyén a munkaidejében. Annyira találkozni akart, épp csak megjelenni nem sikerült.

Én legalább nem teszek úgy, mint ha feljebbvaló anyámpicsája lennék. Ha valaki paraszt akkor nevén nevezem. Nem bírom ezt az állfelsőbbredűsködő szaralakoskodást, miközben politikus nyelven sziszeg, és közben teszi az ellenkezőjét a szavainak. Lehet akármilyen illedelmesen beszélő, kevesebbet ér, mint egy becsületes tróger közmunkás a szememben. A becsületed, a szavahihetőséged az egyetlen amit senki nem vehet el csak te fecsérelheted el Igazgató Úr. Nem is tudom ilyen fundamentális karakter hiányosságokkal, hogy lehet valaki igazgató. Illetve tudom. 1 szó a válasz erre: Magyarország.

Fuck this shit. Azt hittem tök jó lesz ez az egész meg minden, nem ilyen hányingerbe torkollik az egész. Fasz kivan. Inkompetencia a köbön.

Storyzok ide akkor egyet. GGpoker is ugyan ezt csinálta. El akartam kezdeni egy sessiönt. Nem indult el az asztal. Illetve levonta a pénzt de nem nyílt meg. -60$ dodó. Manuálisan se lehetett megnyitni, és utána újrainditás után se. Írtam nekik mailt. Jött a copy paste robot válasz, hogy válaszoljak 85 kérdésre, hogy bebizonyítsam nem én vagyok a full retardált. Mondtam nekik, h ezt a kört már kitöltöttem nekik, adjanak valakit aki érdemben foglalkozik vele. Kéri a versenyek ID-jét. Elküldöm neki. Azt mondja, jó...nem fogom vissza kapni a pénzt, mert manuálisan megnyitható. Mondom anyádért nem olvastad el a levelet amibe az első 2 mondat az volt, hogy hogyan nem lehetett megnyitni manuálisan sem őket. Eltelik 3 oldal szóváltás mire kinyögi a a végén, hogy "jó hát ha elhinnénk mindenkinek amit állít akkor kihasználnának minket". Mondom akkor ahelyett, hogy az időmet rabolják, és hülyének néznek mi lenne ha ezt írnák. "ha van bizonyítékod akkor tudunk csak refundot adni" kurva anyjukat. Érted, emellett ott baszom az anyám minden nap és termelem nekik vödör számra a rake-et és tízezres nagyságrendekben toltam a spineket eddig, pont most akarok 3 beülőt lelopni róluk ilyen kamuval.

Elküldtem a videót, mert ahogy írtam másik postban, be van állítva, hogy visszamenőleg rögzíteni tudjak. 24 perc után jött a refund.
De akkor is képesek voltak nem bocsánatot kérni, hanem kijelenteni, hogy nem az ő oldalukon volt a hiba DE ENNEK ELLENÉRE visszaadják, mert a tech team megnézte (az a tech team aki nem tudja megállapítani a hiba dátumát annak ellenére, hogy videóba küldtem el azt is és a windows clock ott van a sarokban) Erre írtam, hogy én is hívtam independent tech investigatort és megállapította, hogy minden up to date a gépemen és bőven a javasolt gépigény fölött van minden, és bár a hiba manifesztációja nem az ő oldalukon történt fizikailag, mert a program csinálta ami nálam van az én gépemen, az még mindig az ő oldaluk mivel ők irányítják és csak nekik van hozzáférésük a programhoz és a működéséhez.

Szal azok is bekaphatják a faszomat, hogy vetítenek meg vakítanak, meg ugráltatnak előtte, aztán valójában csak full hülyének néznek és közbe eljárják ezt a "szép beszéd táncot". Hát szopjon le mindegyik!

Kíváncsi vagyok, hogy melyik pókerfórumokról lesz kitiltva (ha bármelyikről is) ez az írás mert túl őszinte. Remélem erről az oldalról nem fog csalódás érni és szabad még a szólás ezeken a helyeken ahogy reklámozva vagyon.

És akit érdekel, hogy mi van a telefonok képernyőjén :D


 



EDIT: Ezt a történet kedvéért, a teljesség kedvéért és főleg magamnak jegyzetelem ide le. A FB csoportba a direkto 3 dolgot tudott kinyögni. Az egyik egy reflex komment volt arra, hogy milyen szar alak vagyok és annyit írt rá, hogy "ez csak a jéghegy csúcsa" utalva erre, hogy az emberek nem látják milyen vagyok valójában (mert ő olyan kurvára tudja), annak ellenére, hogy mident őszintén leírok a blogomba és a FB kommentekbe is és vállalom vele ellentétbe a szavaimat és nem állítok hamisat illetve nem törlöm visszamenőleg 1 hónap múlva.

A másik beszólása az volt, hogy nem igaz, hogy 8k a rake mindenhol. És nem írta volna oda, hogy mennyi!! Nem csak ennyit "Ez nem igaz, de le lehet írni" vagy valami hasonlót. Mondtam neki, hogy én kérek elnézést, hogy az illetékes személyzet ezt a tájékoztatót adta a teremben, és hogy nulla adat van erről kiírva bárhová a terembe vagy a honlapjukon, vagy bárhová. De hát ugye ő a korrekt fél.

Ezen felül a legelső kommentje az volt, ahol volt képe leírni, hogy úgy gondolja, hogy én nem hiszem el, hogy családi okok miatt mindta le, amit kifejtettem neki még az egész előtt, hogy elhiszem azt is, hogy azonnal szólt, de nem ez a gondom. Meg nehezményezte, hogy ő pedig több ízben is bocsánatot kért és nem érti mit kellene tennie. Természetesen érdemben nem reagált, mert arra eddig minden arra utal, hogy képtelen. Azért a saját szépen megfogalmazott válaszomat ami összegzi is jól az egész problémát bemásolom ide, nehogy ezt is vissza törölje és eltünjön a saját irományom. Érdekes megjegyezni amúgy, hogy az ő sablonos félrebeszélős szövegét 25-en likeolták, az én korrekt és valóságot pontosan ábrázoló reflekciómat meg ketten. De ez csak az átlag csoportba levő emberek értelmi szinvonaláról árulkodik szerintem....mondhatnád hogy "nem akarnak belekeveredni" de szerintem ez a cucc már elég nagy ahhoz, hogy bárki aki pókerrel bármilyen kapcsolatba van érintse, mert ez az egy fos terem van BP-n. Na mind1. Itt van amit írtam:

@Péter Mészáros Ha valaki szeretné berakom az egész chat-et egy postba, és láthatja és eldöntheti ki mit mondott és nem ilyen "azt mondta" dolog lesz.
Az én legnagyobb sérelmezésem az volt, hogy semmibe voltam véve. Lehet utána akár mennyi bocsánatot kérni. Az hogy közbejött neked valami teljesen reális. Le is írtam, hogy elhiszem, hogy közbejött és azt is, hogy azonnal szóltál, viszont sajnos az semmit nem ért és ezt magad is láthattad, hogy FB-n uzensz, ugyanis a FB kiírja ha látták az üzenetedet vagy sem.
Véleményem szerint ha ennyire rövid idővel a megbeszélt időpont előtt mondasz le valamit kutya kötelességed lemondó félként gondoskodni arról, hogy ez az információ eljusson a másik félhez. Tudod az adataimat benne van a rendszeretekben. Ott volt a lehetőség.
Namost ezek után amikor én ott vagyok a terembe, a Floorman-ed mondja, hogy "írt valahol neked erről" amire én azt mondom neki, hogy "gondolom FB-n azt nem tudom megnézni. Megadod a számát, hogy felhívjam" Amire a floorod azt mondja, hogy no fucking way, hogy megadja a számod, akkor itt már úgy érzem magam mint egy köcsög akivel szórakoznak.
Ezek után kitaláltam (nem lett felajállva), hogy megkérem a floort hogy akkor ő keressen meg téged és kérdezze meg mit írtál. Ezt megtette szájhúzások közepette (persze lehet h nem volt gondja a kérésemmel, de úgy tűnt nekem, mint ha azt kérném, hogy mutasson be a családjának, vagy mittom én, fizikai fájdalom hogy evvel a segfej gyerekkel kell foglalkoznia)
Ezen a ponton neked határozottan a tudtodra került, hogy én ott vagyok és rád várok és nem kaptam meg az üzenetedet. A minimum az lett volna, ha nem kaphatom meg az elérhetőségedet (ami egy vicc, mert egy pókerterem igazgatója vagy, és időpontot adtál nekem) hogy akkor felhívsz, vagy legalább a floor telefonján, vagy az irodába vagy akárhol telefonon szóba elintézzük és nem üzengetsz a flooron keresztül.
Ezen felül szerintem az is totál alap, hogy "ha már bejöttél akkor legalább kajálj egyet a házon" Nem arról van szó hogy ingyen kaját akarok. A bármilyen féle gesztus legminimálisabb jelenlétét hiányolom, ami azt az érzést közvetíti, hogy full hülyének vagyok nézve és le van szarva, hogy bejöttem, hogy itt vagyok, hogy nem kaptam meg az üzenetet és hogy vendég vagyok.
Ezek után nekem kérhetsz akár hány bocsánatot, mint elírtam sokszor, a cselekedeteid beszélnek a szavaid helyett. Nem érdekel a bocsánat kérés.
Ahogy azt is azonnal levágtam, hogy kamu minden amit a mobilozásról a showderbe lenyomtál, és utána a direkt felkeresésem után is kamuztál arról, hogy mit tesznek a termedbe ha valaki mobilozik, amit töröltél...amit aztán újra megkérdeztem az oldalatokon mert nem akartam a levegőbe beszélni és az elégnél is több lehetőséget biztosítani a termeteknek, hogy tisztázza ezt az egészet és ezen felül még a postot is félreraktam ezért, és ezt kaptam. Az állításaid teljes hamisságát a mobilhasználatró bizonyította a két incidens a termedben és utána te magad is bevallottad, hogy semmilyen szabályotok nincs a mobilra....amit előtte napokon át próbáltál előadni, hogy van, meg milyen eljárások vannak bla bla bla.
Te sérelmezted, hogy 0 hitelt adok a szavadnak. Itt áll hát feketén fehéren ismét hogy miért. Ezt te veheted sértésnek, szerintem az igazi sértés és megalázó viselkedés az volt, ahogy velem viselkedtél.
Az is egy kicsit erős, hogy azt mondod te csak simán elkérted a számom én meg simán nem adtam meg. Itt az idézet tőled:
"Add meg a számod, felhivlak de ha egy embert elkonyvelsz ennyi alapján 0asnak akkor nem tudom mi értelme van"
Én meg akartam adni és akartam beszélni de ez a komment sarkalt arra, hogy azt mondjam véglek, hogy bassza meg az egész, nem buzeránskodok tovább evvel.
A fentebbi idézet által igazoltad, hogy nem érted azt amit mondok és hogy az "ennyi alapján" az nem az, hogy lemondtad hanem minden ami fentebb van, valamint ha ilyen kurva szájhúzva akarod és nem tudod hogy mi értelme van akkor lófaszt fogok meg adni nem a számom mert a mondatodból is látszik, hogy le se szarod és amúgy is megint csak szavak és szavak lennének és nem a valóság.
Ennyi.
Felelősség teljes dolog az igazgatóság és a gyerekvállalás is. Mindkettő saját döntésed volt, nem várhatsz szimpátiát és együttérzést ezekért mert a te egyéni döntésed volt mindkettő. Ezek üres, érzelemre alapuló nulla indokok ha érvelésről van szó. Ha valamelyiket hiányosan végzed az a te hiányod és nem az én megértésem vagy toleránsságom hiányát ábrázolja. Ha egy igazgató nem jó az lényegtelen miért nem jó, az igazgatói munkavégzés kritizálásakor.


Nincsenek megjegyzések: