2020. december 8., kedd

S a szót tett követte avagy Itt a póker oktató előadás (p1-2/4)

 Gondolkodtam előző bejegyzés alapján mit lehetne feltenni ide, és sikerült megtalálni egy pár hangfelvételt.

2010-ben a TheFlop-os pókertáborban tartottam én is előadást. Javarészt az élő pókerről fog szólni. Van itt 4 file vmivel több mint 1 órányi anyag ezeket fel fogom rakni ide, és kommentelem is a saját dumámat itt írásba hozzá, mint ahogy a blöffkirályosban is (mert ellentétben a rosszakarók agendájával ez standard procedúra és nem valami oltás sablon)

Végig hallgattam már 1x, de most még1x megteszem, hogy live commentelni tudjam ide.
A 4 rész úgy oszlik el ha jól emlékszem, hogy
1. Bemutatkozás
2. Halandzsa online pókerről és hozzáállás vesézés
3. Live poker
4. Live poker

Elsőnek felrakom most a bemutatkozást meg a haladzsa részt. Ebbe lesz a legtöbb faszság, mert egyrészt nem voltam über über pro benne, másrészt az alatt a 10 év alatt kb minden megváltozott, de akkor is érdekes relikvia lehet a nézőpontom ami akkor volt és lehet reflektálni, hogy mennyit változott azóta a dolog, és hogy amik most alapok azok régebben nem léteztek.

A 2. rész második felében, és a 3. 4. részben pedig sokkal részletesebben az élő póker rejtelmeiről fogok beszélni, hogy mikre lehet odafigyelni, milyen dolgok vannak amire esetleg nem is gondoltok, és könnyen elsajátítható dolgok ezek, csak kurva sok idő és dedikáció kérdése (tehát nem könnyen elsajátítható :D) Szal, mondhatnám, hogy "első 5 perce a videónak ingyenes, utána pedig 15$ per videó, meg mellette coachingot adok 100$/h ért élőbe) De ez most ennek az ellentéte és ingyen tudás osztogatás mert senki nem csinál ilyet.


Zárójeles tökölös rész:
(Na....gondoltam milyen egyszeru lesz feltöltöm a hangfile-t youtube-ra és akkor megvagyok.
Nem lehet hangot. Ok konvertálunk videóba. Sikerült. Na akkor most feltöltöm youtube-ra. Feldolgozás közbe valamiért megakad, nem irja ki mi a baja de nem lehet feltölteni.
Na akkor feltöltöm a bloggeres cuccal. Az megy, de eszembe jut, hogy az meg egy rakás szar és konkrétan ha mobilról nézed nem jelenik meg (mint ha ott se lenne) és akkor kellene a link amihez meg kellene a YT feltöltés. Megpróbálok egy másik konvertert, csak azt meg le kell tölteni. Ehhhh, ez annyira elveszi a kedvem az egésztől.
További kutatások azt mutatják, hogy az a baja, hogy nincs a videóban kép. Tehát kell csatolni hozzá képet, csak online converterbe ilyen opció nem volt. A youtube meg rohadék és nem írja ki, hogy ez a baja vele. 

Na. Sikerült megoldani. Több szünettel és hajhullatással, kb 5 óra szenvedés (tiszta játékidőbe 1,5-2 óra kb)
Szal először átkonvertáltam MP4 be mert yt-ra videó formátum kell. De ahhoz nincs kép. Utána képet próbáltam hozzá rakni. Leszedtem 6 azaz HAT konvertert a gépemre, és a fele szar volt és nem működött avval amivel írta, a másik fele meg fizetős volt de ezt sehol nem írta csak amikor megvolt a konvertálás és mondja hogy "na kéész az első öt perc a többiért meg $$$ pls". De vágod mind úgy volt leszedve és reklámozva hogy free a kurva anyjaba. Nem avval van a baj h fizetős hanem avval, hogy ingyenesnek hazudja magát. Na átszopkodom magam ezeken letöltögetem a hegyi csiga internetemmel, és semmi.

Utána nézek olnine convertert, de semmi nem convertál, vagy csatol mp4 hez és ott is kamu a legtöbb, de találtam véletlen egyet ami mp3 ból és képből csinál neked mp4 et avval a képpel.
Ezek után már csak egy másik convertert kellett online találni (mert amivel mp4 re converteltem az darab limites volt) és sikerült a wma-t mp3-ra konvertalni, es utana sikerult képes mp4-be és azt meg elfogadta a youtube. God fcing damit!)


Na mind1 itt az első videó:
https://www.youtube.com/watch?v=eO8DZcx52to






Az introhoz nincs különösebb kommentem asszem.

Itt a második videó
https://www.youtube.com/watch?v=GVwD_j-2bho





Na az első amit megjegyeznék 1:00 körül amikor a trackerekről beszélek.
Akkor még nem voltak ennyire terjedelmesek és szerteágazóak, nem néztek ennyi statot és ennyire customizálni se lehet. Most már jóval másabb a véleményem a tracker hatékonyságáról. Abban nem változott a véleményem, hogy gyakorlatilag kötelező csaló program játék közben, és aki nem fizet be rá az kurva nagy hátrányba helyezi magát, ha HUD-os teremről van szó (és többek között ezért is mondom, hogy nem a színvonalát növeli a játéknak, hanem a belépési küszöböt, az alap feltételt ahhoz, hogy esélyed lehessen nyerni).
Szal most már sokkal több minden mutatnak mint anno a HEM1. Akkor még PT talán nem is volt, de mint említettem nem voltam nagyon jártas a kérdésben.

1:56 KK preflop dobás. Aki azt mondja nem lehet eldobni az nem játszott elég deep stack pókert még. Ennyi. Szerintem kurva nagy halság mindenkép felkötni magad 4-500BB vagy mégtöbb bb-vel egy KK val pre. Mert szerintem ilyen deepen már nagyon le lehet szűkíteni a range-et amikor valaki ennyi lóvét be akar lapátolni. Persze sok embernek nem dobod el, de van jópár player fajta akinek kérdés nélkül dobod (Bajusz, Ottóbá és társai).

2:20 Na ez egy olyan dolog amit el is felejtettem már. Nem volt régen preset button raise amount. Tehát nem volt az, hogy 1 gombnyomásra pot akárhanyad részét berakta neked. Ha be akartál hívni fél potot, vagy harmad potot, akkor ki kellett számolnod. Triviális apróságnak tűnik, és lazán rá lehet mondani, hogy milyen király kényelmi funkció, hogy magadnak pontosan beállíthatod a bet sizingokat és ez így is van. Ez rohadtul segíti a multi tabling robot játékot, és elvesz azoktól akik maguk figyelnének oda és néznének ilyen sizing telleket. Mert amikor nincsen preset button és pontosan neked kell mindig beírnod hogy mennyi legyen, akkor kurvára tele lesz tellel az egész.
Ez tipikusan az a példa ami gaming-ben is szokott lenni, néha a megkövetelt kényelmi funkció véglegesen megváltoztatja az egész játékot jó vagy rossz értelemben. (wow auto raid group finder, auto pick up akármilyen ARPG-ben).
Szóval ezt most hogy így visszahallgatom tényleg egy hiány a mai online pókerből, amire kb már senki nem is emlékszik, hogy hogy volt és teljesen elfeledett. Én se emlékeztem rá bakker!

4:30 nem akarok hülyeséget mondani, de asszem Zsugabubus :D

5:30 Négy bukó nap :D Igen azt azért tudni kell, hogy az online pókerrel ellentétben, a live pókerben a hosszútáv teljesen máshogy jön ki. Emlékszem anno Walkman-el nézegettünk egy ilyen CG szórásos szimulációt és a lényege az volt hogy jó nyerő BB/100 online tud 100.000 leosztás után is hatalmas varianciát és eltérést hozni az EV-től, a live pókerbe a fele akkora bb/100 mint amit én hoztam is 3-4000 leosztás után hozta az EV-t minden szimulációban.
Szóval ritka amikor sok napon át vesztesz, és jah van olyan, hogy "ezen a héten nem jöttek lapok" mert ugye ezerszer lassabb mint a netes cucc. Lemegy óránként kb 30-35 hand max.

6:00 a 20BI az live cg nyilván. Azt hiszem még mindig tartom magam ehhez, hogy kb 20BI-vel azért ha tudsz játszani el kell, hogy tudj indulni. De ha nagyon tutira akarsz menni akkor 25-30. Elvileg nem fogyhat nagyon el. Jó kérdés hogy mi az 1 beülő 100 vagy 200 BB mert nem mindegy, de 200BB vel 20BI nek elégnek kell lennie.

10:25 Lehet sírna régi önmagam, ha tudná, hogy az RB ből élek most meg. Mondjuk lehet pislogna is, ha látná, hogy mennyi rake-et termelek havonta :D. De tartom, hogy szánalmas korcs faktora ez a pókernek, és nincs túl sok köze az igazi pókerezéshez az egésznek.

12:40 Mit se sejthettem, hogy ez csak a sötét ómene a jövőnek. Ha jól tudom 50/100 on valami 7 vagy 10% a rake és van JP rake is mellé és ráadásul valami 5k vagy mennyi a cap?! De a CCC-ben is az volt a legszarabb, ha 15 vagy 30 eurós pot volt, mert 30€ potnál már lejött mindig 1€ a JP-re, 3€ rakebe, 1€ osztónak, és konkrétan 16.66% rake-et fizettél. Nevetséges. És eleinte volt normálisan cap az asztaloknál max rake-re és aztán azt is levették. Tudod milyen kurva tolvaj dolog egy 800€ kasszából amikor lebasznak belőle 40€-t. Kibaszott rablás. 0 Rake backkel, bebuksz két ilyen partit meg megnyersz két ilyet és a 0 szaldó helyett ott ültök mind a ketten (ha ugyan avval toltad össze 4x) fejenként -80€-ban + jatt ugye....és akkora potból már többet ad az ember. Szal JP +2 meg jatt 4-4, lehet mondani -90be. Lol Fuck this. Valszeg deep 100/200 alatt nem is lehet megélni ebből a cuccból. 1 éve kérdeztem rá utoljára akkor asszem az volt, hogy 100/200 on 4k volt a cap 500/500on meg 3k, de lehet hülyeséget beszélek. Na de az reális bazdmeg, nem 40 euró meg fölfele uncappedbe a világ vége.... wtf.


A kövi videóban más sokkal több praktikális dolog is el fog hangozni, de nem akartam csak azt kiragadni, így az elejétől rakom fel, hogy kerek legyen.

Folyt köv :)



Nincsenek megjegyzések: