2020. december 11., péntek

Élő pókeres szövegelés - Part 3/4 Live CG Nitty Gritty

No itt a folytatása az élő pókeres előadásnak.
Ha nem jelenik meg a videó itt a link:
https://youtu.be/R-E0NmUhn70

Edit: Én itt kommentálgatok tovább, meg nosztalgiázgatok, lehet utána érdemesebb elolvasni mint közbe, nem tudom. Poén volt, csak rizsázni akartam meg folytatni a szériát :)

0:52 Ó igen a table selection. Ez érdekes módon mára az online pókerben egy üldözendő, sőt bizonyos termekben BAN és a pénzed teljes elkopzásával járó bűn. Ez azért van szimplán így online, mert a bot programok ledominálják az embereket, és tényleg nem marad hal a tengerben olyan gyorsan kiírtják őket.

Erről is van egy vicces story-m. Volt egy alkalom Lurdy-ba tolták a grinderek és megjött az egyik vietnámi fish. Az történt, hogy játszik 9 ember 1 asztalon, a vietnámi szó szerint leül a mellettük lévő üres asztalhoz, és írd és mond 1 másodpercen belül, mint egy ilyen komédiában, tülekeve egymáson átrongyolva rohantak az asztalhoz, hogy körbeüljék a madarat. És 1 valaki aki lassú volt, vagy partiba volt meg szopóágra került és nyalta a fagyit :D
Jó öreg wild-wild west. Mondjuk ez valszeg élőbe még mindig ilyen. Neten meg tényleg kell valamit csinálniuk az autómata beültető botokkal aminek ha megadod a paramétereket instant beültet, meg üzenetet kapsz telefonra, hogy új nick van a téteden bedobjon e mellé meg ilyenek. Szal a tipikus őserdő felégetés a rövid távú gain-re hajazó mentalitás.

7:00 ig nincs sok hozzáfűzni valóm, szerintem jó cucc még mindig igaz valszeg, és ki van fejtve rendesen.

Ááá az Acapulco. Végtelen mennyiségű asztal. Azt hiszem életemben 0 vagy 1 versenyt jatszottam ott mindig CGzni mentem. Kurva jo volt az ettermuk es asztalhoz hozták. 10/10-es mexikói pizza. Volt fasza 25k-s meg 100k-s zsetonjuk is arra is emlékszem, meg arra még, hogy nekik volt egyedül short handed asztaluk. Meg valaki mesélte, aki ott volt floor man (aki később Bécsben osztott nekem sokat), hogy sokat agyaltak rajta hogy kitiltsanak onnan, mert szemetszúró volt, hogy 18 évesen lejárok és rendes pénzel ülök be játszani és még nyerek is.
Ott találkoztam először az igazi nagy problémával, hogy a fiatal tehát feszes image-t le kellett dobjam magamról és állandóan mutogattam  blöffjeimet. De mint a mai világban a realitás sok embert nem érdekelt, de ezt meg faszán ki lehetett használni.

13:56 20/5 hand. Inkább 20/13 legalább de rohadt asztalfüggő. Ha hentes asztal akkor kevesebbet, ha nem akkor meg simán többet is. Nekem full ringen a PKR-en is asszem 25-33% vpip-em volt pedig az online poker és 9-10 fős asztalon...nem 6. Élőbe ha rendesen deep a játék akkor sokszor lehet a sima egy preflop raise-t ante-nak kezelni és megadni mindennel. Csak ugye ehhez kell a post flop tudás, kurva deep stackek meg ez a sok szir-szar apróság aminek a segítségével tudsz navigálni mint Han Solo az aszteroida mezőben.

17:20 Very wise stuff. Na ezt nem hiszem hogy nagyon bárki is reklámozza, vagy leírja bárhová. Mondjuk nekem általános iskolás élményből is fakad és a természetemmé vált, hogy minél jobban próbálnak enyomni annál keményebben állok ellen, emiatt vagyok valszeg olyan rohadt nehezen kezelhető vitákban és mondják rám hogy sose váltok álláspontot (ami tök kamu, mert váltok sokszor tényekre objektíven reagálva), de emiatt volt feszültség a munkahelyemen is amikor be akartak csicskítani, hogy ne fogalmazgassak véleményt a blogomba, meg ne kommenteljek oda ahova akarok a neten akármit, meg kussoljak csak el, és ez belőlem valahogy mindig a még több beszéd és ellenállást váltja ki. Lehet ez egy jó adottság a pókerben is.

Itt gyorsan megjegyezném a fentebb leírtak meg a videóban elhangzottak, és a pókeres csoportban némely mélyen tisztelt régi tag viselkedését az "újonc" felé, és a párhuzamot a magatartásukban amit felém tanúsítanak valszeg hasonló mélyről jövő indíttatások mentén. Na mind1.
Szal ott is basztatnak, hogy mit okoskodok, és semmit nem tudok, aztán mégis az elsők között vagyok aki oktató cuccot rak fel ingyen és nulla további üzleti hátsó szándékú megfontolásból, simán csak azért hogy nőhessen a pókeres magyar társadalmunk, még ha kevésbé keresettet is, mert ki játszik most live pókert, meg amúgy is minden csillogó szemű újonc (akik mára már rég kivesztek) csak azt látja, hogy mennyit keresnek az olnine playerek mert soha nem is hallhatnak a live pokeres életről. Ez talán jó betekintés lehet ebbe a másik világba. Na félre beszélek megint.

18:00. Ja. Amikor a kurva Ottó bá belepofázik egy 200k-s pontba a turnön hogy neki fullja lett volna, és miután party végén rászóltam, hogy nem kéne ilyet parti közbe, neki áll feljebb és megpróbál ledobni a zsetonjával, amire a biztonsági őr oda jön HOZZÁM, hogy álljak már le. És elmentem beszélni az egyik flórmennel (alacsonyabb iskolázottságu karakter mentes, mostanra alkesz...szal nem a jófajta...és beugrós volt...tisztelet se övezte na mind1) Elmagyarázta hogy hát ez van és kész....Reality csek bazdmeg.

19:00. Ezt kb soha senki nem értette meg. A pókerből megélő playernek kötelessége szórakoztatónak lenni időről időre, de legeslegalább szórakoztató játékot nyújtani, bevállalni a gamblerkedést ha egy fish gamblerkedni akar, és oda baszni néha nagy 50-50 eket mert kurvára megéri hosszútávon. Ez az ami túlmutat az online szerű rövid távú profit orientáltságon. Nem azt nézed, hogy "pff minek tegyem be 50% ra ha 55 re is be tudom, csak a varianciámat növelem" hanem azt látod, hogy ez az ember meg fog jegyezni és kurva sok actiön-t fogsz kapni tőle éveken át és sose tudhatod, hogy ki fog tudni meghívni egy jó privi game-be. Arról nem is beszélve, hogy az egész asztal feléled ha ilyen játék megy és mindenkinek kedve támad tolni. Röviden: You have to give action to get action.

Undorító széljegyzet, hogy sajnos ezzel az olyan kiszipolyozó loser faszkalapoknak is segítesz, akiket én száraz betonnak definiálok, akik az egész szarnak csak a röviddtávot nézik fülhallgató ipad-en film, vagy póker ott is és szarnak mindenkire és nyakába aggatva hordja a feliratot, hogy "szarok rád engem csak a pénzed érdekel" Na és amikor élőztem az ilyenből volt kurva sok, és ez leölte a fish állományt és kb ez kergette el a rekreációs playereket és kényszerítette a jobb játékokat privibe. Mert ki a fasznak van kedve ilyenekkel játszani, és a jobb profiknak meg púp a hátára potokat generálni meg kockáztatni, hogy aztán egy ilyen szar alak nullát belerakva legyen a kedvezményezetje az egész kialakult helyzetnek, mert kap egy jó lapot és a flish jó hangulatba van hozva. És valszeg ezért hívtak engem privibe és másokat meg nem. 

A többi nyerő playert meg általában azért hívták, mert ők is szerveztek játékokat és körbe ment, vagy mert volt más dark biznisz kapcsolatuk a háttérben Sziki meg Színes Géza. Azt se felejtem soha hogy a Színes mindent megtette, hogy kizárjon az ilyen helyekről mert megbasztam az asztalnál és nem tudott mit kezdeni velem, aztán nyomatta a vakítását a népeknek és hát érted, kinek fognak hinni, egy közéjük tartozó gengszterkedő drogosnak, vagy egy fiatal hülyegyereknek.

Nosztalgiázok itt össze vissza amúgy de arról van csak szó, hogy régen jártam már élőbe és marhára túl romantizálom az egészet XD

20:40 Ez a vörös lámpás ház volt Tatán. ahol a rabbi azt kérte a kurvától, hogy apácát szerepjátékozzon XD, meg a "vigyázzatok a szopófülkével, mert volt már, hogy nem lány volt benne". Na az egy igazi filmes hely volt :D Ha vittél két embert kaptál egy ingyen lányt is XDXD

Szerintem ez elég tartalmas rész volt. Van még egy 28 perces rész, az is hasonló részletességgel fog a live póker rejtelmeiről szólni :) Remélem valaki hasznát veszi.



Nincsenek megjegyzések: