2010. április 19., hétfő

A "nagy" kérdésre a válasz

Erről már lehet hogy írtam egyszer

A kérdés: Miért van az, hogy ugyan azok az ismerős arcok vannak, egy csomó FinalTable-n?

Mert beneveznek évente 10 EPT 10 WPT meg 20 WSOP eventre, és minden pokerezni tudó hozná ezt az eredményt, csak keveseknek van pénze és ideje erre a vállalkozásra mondjuk 5 éven át.

Amúgy arról akarok írni, hogy az elmúlt 9 nap tapasztalata alapján százra megváltozott a mikrostake játék. Fullra ki lehet vágni a kukába az összes tananyagot meg minden szart amit írnak, mert azok maximum arra jók hogy nullára kigyere (ha szerencséd van).

Épp magyaráztam Erikának { :) } hogy miért ne kezdjen el pokerezni. Egyszerűen el se tudom képzelni, hogy egy full tapasztalat nélküli player, hogy a faszba tudna itt bármit is csinálni. Én tudom: Sehogy. Érdekes. Szerencse hogy vágom a dolgokat és csinálom azt is ami nincs egy könyvbe se. EG.: River Blöff. Ráadásul minden tananyagban az van, hogy mennyire nem kell blöffölni stb stb. Hát ne tedd és adogassátok körbe körbe az AA kat meg a seteket egymásnak. Gecire megkeményedett a játék ahhoz képest, hogy mikro limit (full ringről beszélek persze). Nagyon szívesen megnéznék egy két ilyen "ismerős arcot" hogy hogyan bírnák egy éven át. Szerintem a 90%uk kiesne.
Persze ezért nem lehet megállapítani, hogy ki a jó pókeres meg ki nem mert ezer módja van a game-nek.

nemtom, most ennyi jött.

2 megjegyzés:

Walkman_ írta...

Hu, érdekes amit írsz, nem tom milyen lehet azon a limiten a mezőny, de 1/2-n, 2/4-en olyan kacsamadarak beülnek hogy öröm nézni. Sokszor 5/10-en is 2 HALLAL jelölt emberke próbálkozik...
Lehet csak annyi a különbség hogy kis téten óvatosabbak a játékosok és nem tolnak nagy blöfföket, akkor viszont neked kell többet blöffölni, az ilyen egy utcásokra gondolok hogy sok CBET, stb, stb. De igazából sose jástzottam ott, lehet te jobban tudod mi kell oda, szal hajrá :)

Gizdalord írta...

:) szzerintem egyértelmű hogy magasabb téten több a hal. NL100tól felfele inkább. Érdekes a mix az 1 utcás blöff azért nem jó mert cbeteket nagyon sokszor megadnak tényleg csak úgy. Szal szelektívnek kell lenni.