2010. május 21., péntek

Sit rep

át jól megy. Sajna tegnap volt egy 3 beülős down swingem, de semmi gáz. Így is annyi aplusz egyelőre majdnem minta z előző hónap :) Kell gyakorolnom a preflop all ineket AA val még mert ez a leggyengébb pontom KK-k ellen :)

Szines volt a nap és a végén reggel 6kor még volt egy ari hand amit le szeretnék írni, hogy érezzétek miről beszélek, és hogy tényleg megőriztem a hideg vért:

NL 25 volt (hm 9ö0% ban nl50 megy na mind1) Jön egy középső emelés 85c ig (pot) amire jön 2 call. MIndenki full stack. AdQc vel megadom csak mert beton volt az emelő. FLop Jd8d9d elcsekkelik hozzám mind. Nyitok egy testes 2$-t. Eredeti emelő dob, 1 call 3. dob. Turn 7d :D Csekkel. Hívok 4 et adja. River Ks. Csekkel és insta csekkelem a faszba :) MInd1 volt egy kurva nagy "fizikális" tellem rajta, ugyanis pkr-en rengeteg ilyen tell-t lehet szedni, mert sok asztalon nem látják a lapot és meg kell nézni + a netes timing tell stb. Any betre fold voltam riveren, és jól tettem mert ott volt nála a színsor.

Azért fontos ez talán mert egy bazi nagy bukó sessiön végén volt ez és nem robbant bele az agyam, szal úgy érzem rátaláltam a helyes mindset-re és stílusra.

10 megjegyzés:

GGGrande írta...

Az grat! Még sose játszottam PRK-en, milyen fizikális telleket lehet szedni? Mondj már példákat lécc!

Gizdalord írta...

Majd live az előadáson :D

Névtelen írta...

no offence, de ez tragikus megjátszás. coolerek vannak és kész, ne próbálj úgy csinálni mintha te vmi (nem létező) reading abbilytivel minden ilyet ki tudsz védeni. Menj vissza live játszani, ott deepen még sokszor alapja is van az ilyen játéknak. a net(főleg a 100bb-s) egy teljesen más műfaj. és miért játszol fr-en? sh (a hu cg a n#1 monjduk nyilván) A póker és a pénz is ott van. gl

W

Gizdalord írta...

W 100%os volt a read. 1 KK-t dobtam el eddig mióta elkezdtem az is 100%os volt NEm volt misplay ez full ring én terepem 1000000% volt hogy str8 flush-e van volt tellem is rajta több is ennyi. Ezt nem lehet kimagyarázni h szar volt sztem főleg, hogy van hogy QQ val adom az all int de nagy ritkán a KK is leves.

Nagyon nem tetszik, hogy ennyire csakis a számoknak élsz. Én próbálom magam bevezetni a precí számítós játék világba a netes pokerrel de te meg közbe totál deny-olod a tényt, hogy a pókerbe több is van mint számok. Még netesbe is. Főleg ha közelröl figyeled az embereket.

Gizdalord írta...

Ez meg a másik, hogy mi a király poker... miért te mondod meg, hogy az sh/hu jobb mint az fr?

Jobban pörög az tuti de pont emiatt mert te azokat nyomod mondod azt hogy fasz megjátszás volt mikor FR az ahol kell az abbility hogy a coolereket minimalizáltan bukd mert nincs annyi leosztás. Mind1.

Am azért FR mert abban van tapasztalatom és most kezdem előről építeni a BR-t, mert a wsaját utamat járom és a távlati terv is az FR csak mondjuk lehet turnikba meg omahába :)

Gizdalord írta...

Nem vagyok Hellmuth fan de kezdem megérteni az arcot amikor mondja, hogy a "lelkébe" lát és aztán kiröhögik. Nem lehet mivel érvelni azoknak akik tellekben (és tudom, hogy ez főleg 98%ban live vonatkozik) egyszerűen megérzik a bajt olyan szinten ami másoknak ismeretlen. Mert a számokat le tudja vezetni mindenki és azt bárki látja és nincs más lehetősége be kell látnia/elfogadnia a tényt, hogy úgy van, de hogyan magyarázod meg valakinek azt amit soha nem is ismert?

Hogyan írod le neki azt, hogy megérzed a félelmét a semmiből intuíció szerűen, amire ha elég időt fordítasz képesség szintüvé tudsz emelni? Ezt átélni lehet vagy elfogadni ha mesélik bizonyítani nem.

Ez olyan hogy: hogyan írod le a lelket, vagy akár az érzelmeket tudománnyal?

Dominick írta...

szeva géza nem izgulj akiknek szol a blogod akiket érdekel és akiket te érdekelsz biztosan olvassák ha sokáig nem irsz akkor is vissza vissza térnek most hogy ezeket az uj hozzászolásokat olvastam ugy érzem tényleg teljesen megváltoztál mintha egy másik ember irna sokkal nyugodtabbnak végiggondoltabbnak tűnsz
szurkolok neked és gondolom még sokan mások is

Gizdalord írta...

wow köszi Ez tök jól esik bár nem vagyok benne tuti, hogy ki vagy :)

Walkman_ írta...

Túlságosan misztifikálod a dolgokat még mindig. A read ahogy Negreanu mondta, egy logikus gondolatmenetből, megfigyelésekből, látott információkból levont következtetés. Nincs benne semmi "megérzés" meg intuíció.

A másik dolog ezzel kapcsolatban azt meg asszem Doyle fogalmazta meg; amikor "érzed" meg "látod a félelmét" egyszerűen olyan dolgok, amiket egyszer már tapasztaltál, pl. a sok-sok leosztás alatt láttad már ugyanezt a szitut, pontosan lehet hogy nem emlékszel rá, de az agyad minden apró részletet eltárol a tudatalattidban és ezt nem mindig tudod feltétlenül aktiválni az agyad racionális részével, ilyenkor vannak ezek hogy "érzem hogy valami nem stimmel". Azt hiszed hogy ezek valami isteni sugallatok vagy hatodik érzék :D Pedig mondom csak annyi hogy előjönnek a tudatalattidból, hogy ezt már egyszer láttad/hasonló leosztást/hasonló reakciót láttál már esetleg más embertől, csak nem tudod pontosan hogy hol/mikor/kivel, stb, de a tudatalattidban ott van és Phil Hellmuth is meg Negreanu is ezekre mondja hogy "halgass az ösztönödre" meg hogy ami elsőre beugrik az a helyes, mert ezek a dolgok sokkal hamarabb beugranak, képek/érzések formájában, mint amilyen gyorsan végig tudnád gondolni racionálisan.
Szal ezek a "megérzések", "soul readek" innen jönnek, ezt nem én találtam ki, sőt szerintem ha utána kutatsz kicsit neten, még kísérleteket vagy tudományos leírásokat is találhatsz a témában.

Gizdalord írta...

Majd 1x kifejtem jobban, de 3 kategória van

1. read tell

2. tudat alatti

3. ezek a megérzések

a 2. at fel lehet fejleszteni a tudatosság szintjére

3. at meg lehet tanulni, hogy megbízz magadban mintha idegen lennél magadnak és ráhelyezkedj nagy lóvéknál is.

Ha jössz esetleg a poker táborba aug végén akkor ott elmondom mert leírva ez kurva hosszú lenne,.

Ami másik nagyon fontos, hogy ott kifejtem majd rendesen, úgy hogy köze se lesz sok a pokernek hozzá.

Még mindig azt mondom walkman, hogy aki ennyire szkeptikus és megtagadja a létezését mindennek amit nem lát az úgy se fogja ezt soha az életben megemészteni.

Ha azt mondom neked asztrál látás, vagy 3. szem gondolom kugrasz az ablakon. Addig sajna bármi amit mondok leszűri az egód.