2009. április 19., vasárnap

Reply

Kicsit elszállt az agyam, és az előző postok egyik komentjére kezdtem el válaszolni, ahol azt kérdezték, hogy miért nem használtam trackert soha neten. És azon kaptam magam hogy egy kisebb spontán kalandozós agymenős kép született:

Az a része talán még hasznos hogy leelemezd a bukó meg a nyerő partijaid, hogy mit csináltál jól/rosszul, de az teljes mértékben antipóker, mikor játék közbe kiraksz minden playerről 5-6 statisztikát, ami megmond róluk minden infót, mert vettél 100$ ért egy 100 millió handet tartalmazó adatbázist. Ez gyakorlatilag a netes póker valamire való kis statisztikákon kívüli részét is megöli, és gyakorlatilag az egész csak egy versenyfutás lesz a számokkal, semmi póker csak egy sima matekos faszság amit már egyre többen csinálnak és nem véletlen, hogy egyre jobban hanyatlik minden felé a lehetséges nyerés lehetősége (lol) mert mindenki erre kockul rá.

És egyébként is elhülyít és már csak figyelned se kell semmit, és mivel én a pókernek az élőt tartom, ahol van read van tell, van fáradás, van emberi faktor, nincs 10 perc után lelépés és 5 órás legalább egy sessiön. Ahol nem tudod azt megtenni, hogy 500 handet foldolsz zsinórban, mert elküldenek az asztaltól, ahol játszanod kell és nem várhatod ki a halál biztos lapokat, és egyébként is hiba volna, hisz ha tudsz pókerezni, akkor tudsz lapokkal játszani, post flop actionban részt venni és jó döntéseket meghozni. Képes vagy 100nagyvaknál nagyobb (megint lol) stackkel játszani, és pókerezel, nem a statisztikailag pozitív ev-s lapokkal hajtasz be preflop, és ülsz mint egy fasz a gép előtt naponta 8 órát, hogy lerohadjon az agyad, vibráljon a szemed, habozzon a szád, és tikkeljen a nyakad a görcstől, miközben a pofád a porba omlik a hihetetlenebbnél hihetetlenebb ütközéseken, és a tököd is lassan elszáll, ami után már csak egy elvetemült ugrás következik a negyedikről, hogy a képzeletbeli hím végtagod visszaszerezd és a zuhanás közben eszmélsz rá, hogy ott lobog utánad, mesztelen vagy és fél másodpercen belül (elkapott a fantázia :D) bele fogsz detonálódni a földbe. Ráébredsz, hogy mennyire szar is ez az egész netes póker és hogy ide jutottál. De nem baj, mert ápol, s eltakar. Bár a tested a bonc asztalon fogja végezni, ahol pontosan úgy fognak kibelezni, mint a neten a 10% os preflop nézésű asztalon a 3BB-s avg potos feszületek, akiknek fogalmuk sincs az egészről, és potenciális következő áldozatok a listán A Kaszás úrnak. De legalább egy új perspektívából fogod majd látni a világot, ahogy lehullik a hús lepel és sokkal alternatívabb képet látsz. Rájössz majd talán, hogy az egész egy színjáték volt, hogy a pénz nem is számít, de a színmű része volt, és mint jó színész te csak tetted a dolgod. Ugyan el-el merengtél az élet egyéb dolgain, megpróbáltad a kiszakadást életed folyamán többször is, de valami mindig vissza tartott; egy fájó emlék, egy elillanó csók, egy romantikus este, egy világ rengető fájdalom. Végül belenyugodtál, hogy ez a sorsod, és most újra kezdheted majd.

Hm várjcsak! Ott repül a tököm az ablakon kívül, ugranom kell...

9 megjegyzés:

Füli írta...

Áhá, már értem, szóval ezért nem használsz trackert! XD

Unknown írta...

sry, h ezt mondom, de ebben a postban jo sok suletlenseget hordtal ossze....

Gizdalord írta...

Fejtsd ki miért?

A kérdésedre ott a válasz, ha abban találsz sületlenséget az érdekel. A többi meg csak a kreatív elme spontán kitörése....magyarul random hülyeség igen. Tudod stream of consciousness

Unknown írta...

Hat, eleg egoista egy gyerkoc lehetsz, legalabbis nekem ebbol ez jon at :)

Amit Te csinalsz, az a jo, az az igazi poker... Ha vki atomfeszes, az nem igazi poker. Ha vki hasznal monjduk Pt-t, az mar egyenesen antipoker, LOL. Amugy en marha angy LAG jatekot tolok, megsem mondom azt, h ez az igazi zsuga. Persze sokkal nehezbb ezt jol jatszani, mint egy sima ABC pokert, ez teny.

Amugy kevered a trackert, es a hudot. En a statjaidrol kerdeztelek, es Te a hudrol fejtetted ki a velemenyed,de min1... A statok jok, sok mindent elmondanak a jatekodrol, segitenek fejldoni, megtalalni a hibaid, vissza nezheted a handjaid etcetc.
A hud is hasznos, de azert nem veszi le a terhet rolad... Az meg h elkockit, egyenesen hulyeseg... Segit donteni, ennyi. A szamok ott vannak, ha van egy komplexebb dontesi helyzet, akkor ranezel, es segit meghozni az optimalisabb dontest. Ennyi.

Gizdalord írta...

Egoista jah.

De neten toltam én is 2,5 évet legalább... ezért mondom h elhamarkodottan ne... na mind1.

A trackereken belül pedig (amiket én toltam..) van HUD option.

A tracker figyelőt jelent. Ahogy a te játékod úgy az övékét is.

Nálam ha valami megkönnyíti a döntésed az a teher levételét jelenti a vállamról.

Pont az tírtad le. Valaki 3 betel rád ránézel és tudod a számokból, hogy mindig ezt csinálja ezért easy decision. De ha nem lenne akkor vakaróznál, mert nem figyeltél oda eléggé.


Ami az anti póker részét illeti.

Őszintén, szerinted egy max 10% players/flop nézésű átlagban max 5 nagyvakos kasszás asztal micsoda? Mert nem póker. Nem tom vágod e hogy ez mit jelent. Körfold minden 2. handben. Flop 2 handenként ezért valszeg D vs BB. Nagyon fos.

Holdenper írta...

Énsem használok trackert/HUD-ot,mert tényleg kicsit elpuhíthat (bár van jó oldala is, pl rájöhetsz, hogy túl loose-passive vagy vakokról, vagy ilyesmik). De azért szerintem is kicsit túlzás ez a pot...ezt meg sosem értem benned gizda, hogyneked miért baj, ha hülyék, meg kockák lesznek a pókeresek? Az neked csak jó, mert lemegy a srác mínuszos skillekkel live-ra, temeg elszeded az összes pénzét. Ez csak +EV lehet:-D
Amúgy szerintem is a live az igazi póker és sokkal nagyobb feeling, hogy látod az embert, megszólíthatod, észreveheted hogy húzódik picit hátra amikor meglátja a flopot, csak az a gond, hogy live cg-t nem találsz 50K alatti beülővel (a homegame-k kivételével), szal kell hozzá egy kezdeti BR...

Holdenper írta...

LoL...nem pot, hanem post:-D és nem húzódik hátra, hanem hátrahúzódik:-) sry, ébredésután írtam

Gizdalord írta...

Nah erről is írok mindjár egyet ott kifejtem.

Unknown írta...

LOL

tudom mit jelent a 10%-os flopnezes :) Az is egyfajta poker! Nem tudom vagod-e?! :)

a 3betes pelda pont nem tul jo, hiszen azert azt eszrevenni, h nagyon sokszor kapjuk egy-egy playatol... ehhez nem kell hud :)