2008. december 2., kedd

Yin-Yang

Csak azért ez a cím mert a balansz, vagy kiegyensúlyozottság nem feltétlenül utalt volna egy pókeres szemével a lelki harmóniára.

A lényeg, hogy felismertem, hogy ahhoz, hogy totál boldog legyek, nem kell eldobnom a pókert a szeretteim érdekében, hanem meg kell találnom a megfelelő egyensúlyt a dolgok között és azt fentartani.

csak ennyit akartam :)

4 megjegyzés:

Walkman_ írta...

Erre ilyen sokáig tartott rájönni ? :)
Szerintem bármit lehet úgy csinálni hogy közben boldog legyél és foglalkozz a szeretteiddel is. Minden csak az emberen múlik. Úgy értem vannak alapbeállítottságok, én pl. alapból egy óriáskocka vagyok, de imádok a barátaimmal túrázni, korizni, billiárdozni, akármit, és bármilyen függő vagyok, sose (na jó talán 1-2x max) volt még olyan hogy volt valami program, vagy hívtak valahova és ne mentem volna a póker miatt!
Minden csak azon múlik hogy te mire mennyit akarsz fordítani.
Ha valaki munkamániás és mondjuk kurvajól keres, de a feleségét csak reggel látja fél órára, az nem a munkahely hibája, mert ő akarja ezt csinálni. Nyilván nem olyan fontos neki a felesége, mert akkor keresne egy kevésbé jövedelmező állást, ahol több ideje lenne. Ha meg a felesége ezt a fejéhez vágja, ő erre meg azt mondja hogy "dehát mindent csak miattad csinálok", az meg oltári nagy kamu, mert előbb őt kellett volna megkérdezni.
No ez lehet hülye példa volt, de szerintem tényleg az a lényeg hogy az vagy ami akarsz lenni ( ha pókeres, pókeres, ha kocka, kocka)
és arra fordítasz időt amire Te akarsz.
Én pl. mondjuk nem akarok ennyire függő lenni, de ez is csak rajtam múlik, senki nem fogja helyettem megvalósítani az álmaimat (a legnagyobb álmom egy szép kis család, szépséges feleség meg két gyerek és no anyagi problem, de a legfontosabb hogy megadjam nekik amit tudok és szeressenek, mert ha nem szeretnek szart se ér az egész - bár ez az egész elég lehetetlennek tűnik pillanatnyilag)
nekem kellen több időt fordítanom más dolgokra.
Szal számomra erre rájönni qrva egyszerű volt és gyorsan ment hogy mit hogyan kéne tenni, csak a megvalósítást nehéz behúzni :)

Na ez jó kusza komment lett és nem is ide kapcsolódik minden, de kinem törlöm ha már leírtam, bocs :)

Gizdalord írta...

np. Vágom amit mondasz, de a balance eddig is megvolt csak azt hittem, ha majd jön valaki akkor a ókert félre fogom dobni teljesen ami nem helyes gondolat és nem lett volna kerek.

Niknek bácsi írta...

Egyet kell hogy értsek, bár a póker ha élőben és neten is játssza az ember nagyon idő igényes, mert nem lehet úgy leülni játszani, hogy tudod, hogy lehet hogy 1-2 hétig nem ülhetsz újra asztalhoz...rontja a játékot, legalábbis az enyémet...

Névtelen írta...

Igen.Meglehetősen érdekes kérdést boncolgatsz...
Én is gondolkodtam már ezen.
Meg kell találni az egyensúlyt, ha nem találod meg hidd el egyik oldalad sem lesz jó...
Mindenből csak egészségesen...:-)
Ezt próbálom én is....de nehéz.