2023. november 2., csütörtök

Duna pókeres játékosok! Szólaljatok fel a kifosztó rake ellen!

 Egy elég komoly változtatásra készül a Duna póker, és úgy gondolták ezt a változtatást jobb lesz minél halkabban, és minél gyorsabban elintézni. Azért vagyok itt, hogy hangot adjak mindenkinek aki szerint gusztustalan, amit művelni készülnek. Valamint, hogy megpróbáljam reprezentálni az összes játékos érdekét. Ezennel megkérném a játékostársaimat is, hogy szólaljanak fel a saját és mindannyiunk érdekében!

A helyesírási problémákért és az esetleges pongyola fogalmazásért elnézést kérek. Nem volt lehetőségem ezekre elég időnt fordítani, mert nagyon szűk az időnk.

Gondolkoztam azon, hogy finoman és diplomatikusan fogalmazzak, de minek? A tettek úgy is önmagukért beszélnek és amire a Duna készül az nagyobb geciség, mint amit bármilyen szó tükrözni tud. Azon is agyaltam, hogy a "pókeres társadalom" érdekeit képviselve, visszafogottabb legyek, de az nem lenne önhű és talán már lassan el is fogadtatok olyannak amilyen vagyok így ez nem fog problémát jelenteni.

Szeretném ha mindenki tudná, hogy ez nem egy vicc, hanem véresen komoly.

A Duna póker vezetősége úgy döntött, hogy itt az újabb rake emelés ideje. De ezúttal nem azon van a hangsúly, hogy a max rake cap-et megemelik újabb 20%-al....bárcsak ennyiről lenne csak szó. (hogy visszasírom azt az időt, amikor azon ment a hőzöngés). Ennél sokkal gusztustalanabb. Jelen állás szerint meg fogják majdnem DUPLÁZNI a rake-et azon a téten ahol én játszom.

A változtatás(zárójelbe ami előtte volt):
100/100 rake 10%(7%) cap 12k (10k)

100/100 rake 7%(5%) cap 12k (10k)

500/500 rake 5%(3%) cap 12k (10k)

 Ezt a változtatást 1 nap múlva kívánják bevezetni a hét legforgalmasabb napján, pénteken. Erről csak azért tudok mert felhívták az osztók a figyelmemet, hogy egy kis A4-es lapra a kassza körül ki volt téve ez a tájékoztató.

Mit jelent ez és miért olyan fontos felhívni minden rendszeresen odajárónak a figyelmét erre?

A régi struktúra szerint egy 500/500-on játszó player kb 6000 FT/h rake-et fizetett. Ez kb ugyan ennyi 100/200-on és valamivel kevesebb alatta. Tehát ha ott játszottál egy hónapban 100-150 órát akkor letermeltél te egymagad a háznak 600-900 000 forintot! Ami ezen felül megmaradt neked az a te nyereséged volt. Jelenlegi állás szerint ez az összeg minimum 10000 forintra nő óránként, ami majdnem a duplája annak ami eddig volt. Ez a szám figyelmen kívül hagyja azt, hogy a cap is 20%-al nagyobb lesz tehát az átlag rake is feltehetőleg 3% mellett 12k val is megváltozna 6k ról, de legyünk engedelmesek és nézzük ezt el és csak vizsgáljuk azt meg, hogy ez a "2%"-os növekedés mit is jelent valójában, és miért majdnem egy 100%-os rake növekedés és miért olyan gusztustalan.

Gyorsan ideírom, hogy MINDENKI meg volt botránkozva ezen akivel beszéltem. A legnagyobb nyerő regek is elgondolkoztak azonnal, hogy oké milyen alternatíva van. Külföld, privi, online bármi más. Nem vicc. Ez az egész egy teljes mértékben fenntarthatatlan változtatás lesz, ha végbemegy ebben a formában!

Általánosságban, és magabiztosan ki tudom jelenteni, hogy a teremben igen kevesen kerestek havi fix 1 misit konzisztensen. Valamivel több azoknak aszáma akik talán csinálgattak 500k-t, de leginkább ilyen 100-300k körül vannak a nyerők főleg ha a kisebb téteket is nézzük.
Jelen körülmények szerint, ha lejársz ugyan annyit játszani mint eddig, (legyen ez mondjuk 120 óra, ami nem túl sok, de nem is kevés) 120x4000= 480 000!
Tehát innentől kezdve 480k-val fogunk mindannyian FEJENKÉNT többet fizetni azért ha eltöltünk havi szinten 120 órát a dunában! Nem volt elég az átlag 720k amit eddig fizettünk, most hozzá akarnak csapni egy extra fél misit, mert úgy is olyan jól ment mindenkinek, és annyira hemzsegett a ház a pénzben úszkáló pókerből megélő milliomosoktól.
Gondoljatok bele, hol lennétek...bárki aki ezt olvassa, hol lennétek...és tényleg nézzétek vissza ha írjátok, hogy nézne ki az idei évetek minden hónapja, ha az összesből levonnátok 480k-t?
Akik most egész nagy nyerőknek számítanak azok instant nullszaldós senkikké válnak majd eztán, a nullszaldósok mind halál bukók lesznek, és a legjobb nyerő playereknek is ez egy 25-50%-os pénzelvonást jelentene!!

HÁT TI NORMÁLISAK VAGYTOK?!


Nem tudom eldönteni, hogy ennyire ignoráns és inkompotens a vezetőség a kérdésben, és képtelenek utána számolni a dolgoknak, vagy csak simán ennyire leszarják az összes vendégüket és ennyire kurva kapzsik. Számít egyáltalán? Melyik a rosszabb vagy jobb? Óriási inkompetencia, vagy végtelen mohóság és a vendégkör teljes kifosztása. Melyik vezetőség alatt volna jobb sínylődnie a helynek? Az igazság valszeg valahol egy csúszkán található a kettő között, de a játékosok szempontjából lényegtelen is teljesen.

Olyan szinten készülnek kinullázni ezzel a magyar, Dunába élőzni járó pókeres társadalmat, hogy azt leírni se lehet. Úgy el fog fogyni az emberek pénze, hogy 20-án üres lesz a terem. Lehet ez a céljuk. Fasz se tudja! Lehet csődbe kell vinni a céget valamiért, és ez a legjobb út rá és közbe még beszednek egy szép búcsuzó pénzt. Hát konkrétan lenullázni készülik az egész élős társadalmunkat!

Azt hagyjuk is, hogy Omaházni ilyen struktúrával a kurva anyja se fog. Szokott lenni hetente 1x kb omaha, de ezek után kizártnak tartom, hogy bárki leüljön 12k cap 5% rake-el szarrá baszatni magát. Konkrétan ez omahában azt jelentené, hogy az asztalról levesztek 200-300k-t ÓRÁNKÉNT LoL! Pedig omahára van igény, mert az omaha versenyre várólista van, anniy a jelentkező, hogy nem férnek el a versenyteremben, de egy kibaszott CG-t nem tudtok összerakni rá, miközben 100 ember érkezik omaházni?!

És miért? Mert nincs rendesen tét határ. Mert ez az idióta missisipi határozza meg egy asztal méretét és az, hogy 500/500 jelenthet 50k 100k 200k meg 500k átlag buy-in-t is ami egy vicc és ráadásul ez dinamikusan változik mert ahogy jönnek a regek, azok elkezdik felverni a missi méretét és szorítják ki az új játékosokat! Ami erre a plussz vicc, hogy nem fix a missi, hanem össze vissza váltogatják, ki mennyit akar, vagy a mégrosszabb amikor 2k missi asztalon bemondjáa valaki, hogy "kör öt" és hirtelen 2,5x nagyobb az asztal mint amire beneveztem és lefelezik a stackem egy ilyen hülyeséggel.

Ez a missi arra jó csak, hogy amúgy telibe szét kúrja a hold'em ritmusát és elvegyen egy csomó előnyt a jó játékosoktól, csak ez már beleégett a társadalomba. De amire igazán jó ezen felül, hogy kérdés és kérés nélkül tudják feljebb léptetni a játékosok az asztal tétjét. Nem kell beleegyezés hozzá, nem kell a floorman, nem indul új asztal. Egész egyszerűen beültél 500/500azni 50-100k val és ha nem figyelsz oda 2 óra alatt 4x akkora téten pislogol, hogy hova a faszba tűnt a fél milliód, mert 5k missinél az csak 100bb és lestackelődtél egy AK val egy set ellen.

Nincsenek limitek, nincsen rend, és senki nem tudja ha leül, hogy mire számíthat. Még jó, hogy senki le se ül omaházni és holdemlre is egyre kevesebben ugyan ezért

Mit tudunk tenni?
(attól függ ki vagy. 3 felé szedném: játékos, duna vezetőség, egyéb játékszervezők)

Játékosok:

Szerintem semmit, mivel ez az egész helyzet nem egy alku tárgyát képezi. Nem véletlen, hogy 2 nappal előtte jelzik egy kis A4-es cetlire kiírva. Ha kíváncsiak lettek volna a véleményünkre megkérdezték volna a legprominensebb játékostársainkat. De nem tették. Mindenkit teljes sokkal érintett ez a hír.
Egyetlen dolgot tudunk tenni. Megpróbálunk tárgyalni, és addig se vinni a pénzünketa helynek.

Gondoljatok bele. Ha az eddigi rake-el számolsz, óránként 6000ft-ot vittél a háznak átlagba. Ha havonta játszottál 120 órát akkor az 720k csak tőled. Miből fognak érteni a legjobban? Abból ha nem viszed oda a pénzedet.
Ez az egész úgy működne a legjobban, ha közös bojkottálásba kezdenénk. Én teljesen nyitott vagyok a kérdésre, és szívesen várom az ezzel kapcsolatos diskurzust (mondjuk konkrétan ezt esélytelennek látom mert sok a gerinctelen féreg, de azért már azt is meg fogják érezni, ha 10-15-en nem megyünk le egy ideig). Avval tudjuk a leginkább a nemtetszésünket kifejezni, ha nem visszük oda a pénzünket. Geci sok reg van, és kurva sok pénzt hordunk oda állandóan. Megéreznék.


Duna vezetőség:


Esetleg leülhetnénk megbeszélni, hogy miért is olyan szar ez az egész így. Nagyon jól tudjátok ti is, hány regular playeretek van. Már az is egy hatalmas kompromisszumos lépés volna, ha a legnagyobb téteteket meghagynátok csak simán olyannak ami volt eddig. Olyan dolgokról álmodni se merek, hogy rendesen szabályozzátok az asztalok méreteit.

Ezen kívül még van néhány javaslatom, mert ha már lúd, legyen kövér:

1. Ha már úgy is fejenként havi 3/4 misit leviszünk, továbbra se legyen semmi szolgáltatás nyújtva. A legjobb lenne, ha a büfé árait is tovább emelnétek. Véletlenül se legyen az, hogy ennyi pénzért legalább egy retkes meleg ételt kapjon, aki ott bassza az anyját napi 8 órában.

2. Legyen zsetonváltási, vagy pénzkezelési díj. Számoljatok fel 1-3%-ot a ki és/vagy beváltásoknál is, hiszen azzal is rengeteg munka van.

3. A split potokat nem rakelitek, pedig tőlünk nyugatra sok helyen szokták. Miért pont ti lennétek az a terem aki kimarad a jóból?

4. Legyen egységes 10% a rake mindenhol, hogy ne kelljen a nyavajgást hallgatni. Akinek nemtetszik az elmehet a halál faszára, mert nincs konkurens terem a városban.

5. Legyen egy extra time collection-os rake gyűjtés, hiszen akik túl feszesen játszanak azok nem tesznek eleget a közös perselybe! Fizessen mindenki extra 3k-t félóránként!

6. Vonjatok mindenkitolt kasszából további "dealer gratuity" díjat. Hozzá kellene már szoktatni a magyar parasztokat a jattoláshoz!

Tiszta vicc. És közben mit kapunk amúgy? Semmit. Oké, a zsetonokat elkezdték rendszeresen tisztítani, ami a szememben őszintén nagy előrelépés, illetve adtok reggelit ha 500/500-on játszol, ami nagyon pozitív meglepetés volt amikor találkoztam ezzel, de ezen kívül van valami? Az osztók fele teljesen inkompetens, az osztók 99%-a nem tartatja be a szabályokat rendesen és nem vezeti a játékot egyáltalán hanem elüti az időt (meg tudom őket érteni, óránként 2,5k-ért, kinek kell a feszkó). Ezen felül a kaja kifejezetten szar. Panaszkodik rá minden játékos. Olajat sose cserélnek viszont mindent abban sütnek és a krumplinak is hús íze van. Az adagok kicsit viszont legalább annyira drágák, mint egy étterembe mennél kajálni. 4 róka alatt nem eszel 1 fogást kb, de legalább tudsz üvegbe palackozott csapvizet venni 700+jattért XD. A felszolgáló csajokat nem érheti szó egyedül, ők nyomatják végig rendesen.

Szal a legnagyobb kérdésem az volna a Duna felé, hogy mit kapunk azért mostantól extrába, hogy 2x annyi lét akarnak leemelni rólunk? Fogadni mernék, hogy az égegyadta világon semmi sem fog megváltozni!

Privi szervezők:

Ez egy kurva nagy lehetőség lenne számotokra, hogy megmozdítsátok a seggeteket, bevánszorogjatok a dunába és marékszámra halásszátok ki az embereket a dunából. Hát fogalma sincs a pókeres népség többségének arról, hogy mennyivel másabb egy privi játék. Igaz a fix 5% rake azért elég magas, főleg omahában, de legalább csak 6-7k a cap és így élhető és kb ugyan úgy 6k/h/player a rake amit fizetünk, ami belefér! Mondanám, hogy emelett kapunk ingyen kaját meg piát, de az hazugság volna, hiszen a "dobjunk a felszolgálónak" mutatvánnyal általába mindenki befizeti külön a maga kis ebédjének az árát. De a hangulat nálatok mindig sokkal jobb, mert ügyel általában mindenki arra, hogy visszahívják és sokkal normálisabb a társaság és sokkal nagyobb élmény így játszani. Szedjétek össze magatokat és indítsátok be normálisabban a magyar holdem-es privi szektort. Mindig sírtok, hogy holdemre nincs igény. Hát tessék, a duna elintézte hogy legyen. Annyian járnak oda mint a rohadás, nem hiszem el, hogy ilyen rake különbséggel és szolgáltatással amit ti csináltok ne lenne igény a játékaitokra! 

Utóirat:
Ha sikerül valami eredményt elérni akkor szavazásra bocsájtom, hogy milyenre csináltassam meg a frizurámat. Úgy is mindig mindenki azzal basztat XD

18 megjegyzés:

Dennis írta...

"A régi struktúra szerint egy 500/500-on játszó player kb 6000 FT/h rake-et fizetett. Ez kb ugyan ennyi 100/200-on és valamivel kevesebb alatta."

Ezt így sosem számolgattam live, online meg ott a PT, de ebben kb mi a matek? Ez hogy jön ki?

Máshonnan nézve, ha átlag 8 ember játszotta végig az 1 órát, akkor mondjuk 100/200on 48.000 ft rake ment le az asztalról?

Nem kétlem, csak nem tudom hogy számoltál.

Köszi!

Gizdalord írta...

Ki fogsz akadni rajta :D

(a hivatalos verziót írom)

Reggel bontják az asztalokat és ott szedik össze a rake-et. Ott voltam reggel. Átültettek egy asztalról amin este 8 tól játszottam reggelig. Elejétől a végéig rajta voltam, mert velem nyílt. Tudom mekkora játék volt, hány player, és azt is, hogy pontosan mennyi rake került a dobozba.

De amúgy ez se kell hozzá. Leülsz és elkezded írni, az összes ledobott rake-et azt megvagy vele.

Dennis írta...

Aham.

Hát ezt azért főleg a gamblerebb játékosok tolják össze, akik nem szeretnek dobni pre, de 3-4betelni sem annyira, ami után kevésbé van flop, mint a pre callok után, stb.

Egy feszesebb, akár 1.0-s ABC pókeres azért ennyit nem rak bele.
Legalábbis ezt gondolnám iyg elsőre.

Gizdalord írta...

Nem, ezt nem a gamblerebb játékosok tolják össze. Legyen úgy ahogy te mondod. megjátszol 25 handből 2-t mert giga geci nit vagy. Megnyersz belőle 1-et mert mellé szarul is játszol post. Akkor óránkétn 1x termeltél rake-et amit ki is vittél. Mivel nit vagy min raise de inkább 3 bet pot. 1 hand amit kiviszel 1 órában, garantáltan lesz 6k a rake belőle. End of story!

Hidd el, hogy bele raksz. De szólj ha annyit foglalkoztál vele és valami konkrét adatod is van, amivel támadni tudod az én konkrét adataimat mert ez a "szerintem nem ennyi" ez elég alacsony IQ-s. Már sorry. Hidd el, hogy a kérdésben azért nem hasraütős módon írtam.

Névtelen írta...

Ezt azért teheti meg a terem mert őrült sokan jàrnak pókerezni, ès ahogy mindenki tudja
nincs konkurencia pont nem foglalkoznak a regekkel ,mivel több a fish.
Gondolj bele lehet elmegy pár reg,de közben a sok fish-en mennyit keresnek a rake emeléssel.
A legtöbb játékos szórakozni megy oda ,nem érdeklik őket a rake mekkora.
Másik pedig a Duna Poker Terem hagy döntse már el saját maga mikor emel rakét.
Valószínű jó oka van rá ,ha ezt meglépi de ez csak rá tartozik.
Ha valakinek nem tetszik ez a változtatás nagyon egyszerű nem kell oda menni játszani:)
Azt is nézni kellene ennek a teremnek mennyi is a kiadása ,szerény számításaim szerint igen magas.
De ezt most nem részletezem mennyi mindenből is áll össze:)
Nos a véleményem az ,h. nem írni kellene ezzel kapcsolatban blogot meg írni az igazgatónak sírni-ríni mint egy pityogó kislány mert most jaj mi lesz ,ha kevesebbet keresnek a regek hanem el kell fogadni azt hogy aki élőben oda járt megélhetési pókeres ,ezzel a változással valószínű kevesebbet fog keresni, de még így is keresni fog.
Örülj annak idáig jól kerestél ,vagy kerestetek de semmi nem tart örökké!!!!!
Az életben semmi nem végleges mindig van amikor változtatni kell valamin.
És azon kell gondolkozni ez után merre is tovább.
Aki profi megélhetési pókeres az mindig megfog élni a pókerből.
Amúgy egy példa, ha bemész egy Lidl-be és kérsz egy terméket ami ára 1000 ft ,majd bemész 2 nap múlva és látod ugyanazt a terméket 2000 ft-ért akkor a megoldás az ,h. írunk az igazgatónak hogy ez nem fair:)
Haha vicces lenne...
Nem , ha nem tetszik amit a Lidl csinál ,akkor többet nem megyek oda!!

Üdv:Termo Team.

Gizdalord írta...

@Termo Team
Na de én meg had döntsem már el akkor a te érvelésed mentén, hogy miről nyilvánítok és milyen véleményt. Most mondtál ezzel egy jó nagy semmit.

Az kérdéses, hogy a regeknek mennyi szerepük van abban, hogy rendszeresen legyen jatek. Omahaba akkor van jatek ha a regek hajlandoak megjelenni rá mert behívja őket egy madár. Amúgy nincs.

Emellett rohadtul nem vagy szerintem tisztában a reg/fish aránnyal élőben. Regeknek nem csak a nyerőket értem itt. Hanem akik rendszeres látogatók. Azt is el tudom fogadni, hogy leszarják mennyi a rake. De azt is garantálni tudom, hogy amikor a giga rake miatt körbekérdezik egymást 1-2-3-6 hónap múlva, hogy nyert-e valaki, és rájönnek, hogy senki, akkor meg fog változni a hozzáállásuk.

Ráadásul milyen érvelés hogy csak a DUnára tartozik hogy mennyi a rake. Ez olyan mint ha azt mondanád, hogy a boltban csak a boltosra tartozik, hogy mennyi a kenyér XD Hát a nagy lófaszt.
Egyetlen dolgot tehetünk mint vendégek, felhasználók. Szót emelünk, és legalább nem nyeltük be szó nélkül. Most ez történik.

Érdekes lenne, ha pont te mondanád meg termo, hogy miből áll a terem kiadása. Hát ki vagy te!? (aki nem tudja termo egy olyan féreg, aki meglopta a barátomat 1500$-al és kérkedik vele)
Hidd el tájékozott vagyok a kérdésben. Megbeszéltem azokkal akik pontosan tudják, hogy mennyi. Az egy dolog, hogy nem vetek mindent papírra.

"regek hanem el kell fogadni azt hogy aki élőben oda járt megélhetési pókeres ,ezzel a változással valószínű kevesebbet fog keresni, de még így is keresni fog."

Ez az az állítás ami nincs így. a regek 80%-a aki eddig keresett ezután nem fog. a jobb regeknek meg ez lefelezi vagy harmadolja vagy elveszi az egyharmadát a pénzüknek. Nyilván van egy ökoszisztéma ami egy ponton túl nem működik. Én értem, hogy te netes grinder vagy és a RB ből élsz meg amikor épp nem lopkodsz, de amikor 5x akkora a rake mint GG-n és 0% rb-d van akkor hidd el vannak határok amiket nem lehet tartósan átlépni. Nem hiszem, hogy bármelyik reg le akarna járni úgy, hogy termel a háznak 1,5m-et és keres rajta jó esetben 500k-t ha top reg és 0-300k ha közepesen jó nit reg XD

"Örülj annak idáig jól kerestél ,vagy kerestetek de semmi nem tart örökké!!!!!"

Ezt te már csak tudod. De amúgy én eddig se jártam nagyon a dunába, most az utóbbi 45 napban voltam többet, de úgy néz ki irány vissza az omaha land és full privi továbbra is, nagyon max ha nagyon nincs semmi akkor lenézni és giga bumhuntolni dunába.

De te egy akkora türhős geci vagy amúgy csodálom, hogy ide merted dugni a képed, és felismerem, hogy ez tényleg te vagy olyan retek együgyű a fogalmazásod.

AMÚGY

" ha bemész egy Lidl-be és kérsz egy terméket ami ára 1000 ft ,majd bemész 2 nap múlva és látod ugyanazt a terméket 2000 ft-ért akkor a megoldás az ,h. írunk az igazgatónak hogy ez nem fair:)"

Konkrétan ha az emberek megélhetését veszélyeztetné...nem az igazgatónak írnának hanem tüntetnének. Ha magyar példát akarsz akkor a a netadó bevezetése volt. Mindenki elment sírni az utcára (ezt a felnőttek tüntetésnek / demonstrálásnak hívják) és csoda történt...

Mondanám, hogy szívesen megvitatom veled ezt is akár szóban, de tudom, hogy képtelen lennél bármilyen álláspontot megvédeni verbálisan, mert bizonyítottan fogyatékos vagy, és csak ilyen trössentéseket tudsz te is írni ami figyelmen kívül hagy mindent szinte és teljesen együgyű. De hát kinek mi jutott. Te ebben vagy nagy.

Névtelen írta...

Gizdalordnak a saját szempontjából (játékos) tök igaza van. Ki szeretne többet fizetni valamiért, amiért eddig sem fizetett keveset. De az itt ellenvéleményt megfogalmazóknak is igaza van. A cég oda árazza szolgáltatását ahova akarja/tudja. Mivel nincs versenytárs így könnyen megteheti. A játékos (a reklamáláson kívül) 3 dolgot tehet:
1. játszik tovább a megszokott limiten és igen, kevesebbet nyer vagy többet veszít.
2. Nem megy többet ide. Ez sokuknak az élő cash feladását jelenti.
3. Felmegy magasabb limitre, s akkor marad a rake ( kivéve az 500/500). Itt jön be a cég felelőssége. Mivel nincs maximális beülő így hiába 100/200 vagy 500/500 egy asztal limitje, ha beül 2-3 playa 200-300k-val és folyamatosan tolja a 2-5000 missy-t akkor a valódi limit nem az asztalra kiírt érték. A cégnek kéne kicsit jobban terelgetni az asztalokat nemcsak min. hanem max beülőkkel is.
Megnéztem de a cég honlapja szerint most is 10 asztalon megy a játék. Így rövidtávon bejött a cég számítása. És ahogy várható volt a közepes 100/200 tűnt el. Abból csak 1 asztal megy.

Névtelen írta...

Természetesen kinyilváníthatod a véleményed igaz a véleményed az, h. te akarod majd jól megmondani Budapest legnagyobb élő pókertermének hogyan is kell jól vezetnie a termét:)
És hogy a terem nélküled meg a regek nélkül semmit sem érne:)Nem véletlen vagy bukó játékos mióta világ a világ!
Gondolom elég rád nézni egy hülyére elkényeztetett anyuci kis hülye gyereke vagy!
Idáig próbáltam szépen fogalmazni,de kicsit meguntam az állandó undorító sértegetést ,így hasonló hangnemben beszélek veled ,épp úgy ahogy megérdemled.
Nos te kis elkényeztetett köcsög ,már akkor pókereztem élőben amikor te még terveben sem voltál:)A legelső élő termekben játszottam Budapesten mindegyikben...
Majd meglátod nem lesznek a teremben kevesebben fél év múlva sem mert a buta sötét fejed nem érti azt hogy nincs más terem Pesten.
Viszont a legtöbb játékos függő ,és az élő játékot sajátos szépségéért mennek napra-napra vissza a terembe.
Szeretnek játszani.
Tehát azon kívül itt a blogodba jártatod a nagy pofádat és szerelmes vagy a kommentjeidbe azon kívül szart se fogsz elérni.
De te egy olyan buta vagy ,aki azt se érti széllel szembe nem pisálunk:)
Ismét jól lejáratod magadat ,mint azt mindenhol..
Elvagy szállva magadtól mennyire okos vagy ,és az előttem lévő kommentelőnek csak ezt írtad "szerintem nem ennyi" ez elég alacsony IQ-s. Már sorry.
Értem aki kommentel a blogodba az mind alacsony IQ-val rendelkezik..De istenem nem lehet mindenki A nagy gizdalord,aki mindig mindent tud.
Hát igen a választékos szókincsed jelzi milyen szinten is vagy értelmileg.
Másik arról nem beszélsz az 1500$ kapcsolatban,hogy főleg te voltál mint befektető aki kitalálta termot h. lehetne kijátszani ,és szétbomlasztani a Termo Teamet???
Hát aki nem tudná csak annyit történt a drága Gizda geci befektetőék kitalálták az mtt backing csoportjukat megszüntetik egyik percről a másikra amiben több Termo Teames jó játékos is benne voltam ,és jómagam is.
És így tök jó lesz mert termotól mint oktatótól megszabadulunk,de mivel a játékosok mínuszban voltak így azokat pedig szépen átvisszük a Termo Teamből!!!Ilyen féreg vagy te ,és te mersz nekem jönni én lopok a barátodtól pénzt..haha...Amikor vissza ültettek 55$ ról 20$ ig...Megfelelő esélyt se adtok épp a mínuszt vissza nyerjem...És persze milliókat buktam ezzel ,mert férgek voltatok!!!!
Természetesen ahogy a játékosokat átcsaltátok hozzátok battléra...Milyen érdekes most pedig hol vannak az átcsalt játékosok hát MTT-én játszanak...hirtelen újra megnyitott az MTT backing azóta is milliókat kerestek a Termo által kioktatott játékosokkal....
Kábíthatjátok itt a jó népet az 1500-al!!
Úgy h. egy utolsó kis szarkupac vagy és hozhatok rólam le 30 szégyenfalat is:)
Másik magas tétes játékos vok ,napi 2000-3000 $ beülővel játszok...gondolhatod az 1500$-od mennyire számít nekem de azt utálom ha hülyének néznek!

Úgy hogy hajrá Gizda geci tüntess a Pókerterem ellen vonulj utcára.
Regek utcára gizda megmondja a frankót!!!!!!
Egy igazi kis csicska bohóc vagy a szemembe!

A Regeknek pedig csak annyit tanácsolok ha úgy érzik a terem új rake emelésével nem értenek egyet akkor egyszerűen ne menjenek le a terembe játszani ha pedig így is lemennek akkor az új szabályokat el kell fogadni.
Aki lemegy így is játszani ,és nem gizda gecire hallgat annak pedig sok nyerést ,és magas winratét kívánok:)

Gizda hülye gyerek te pedig örülj neki Termo válaszolt neked a blogodba aki egy magas tétes grinder és 11 éve nem rake-ból él ahogy te gondolod:)
Több időm viszont nincs a gyerekes blogodra:)

Utcára mindenki tűntessetek Gizdával a magas rake ellen!!!!!!

Termo Team!












Gizdalord írta...

Valami kamu nevet írj mar ismeretlen kérlek, mert nehéz így megszólítani.

Nincs energiám mondjuk litániákat írni. a 3 pontodra a saját bejegyzésemből idézek amit írtam, hogy mit tehetnek a játékosok:

"Semmit"...."Egyetlen dolgot tudunk tenni. Megpróbálunk tárgyalni, és addig se vinni a pénzünketa helynek."

Gizdalord írta...

Termo a te nyomorgásodra meg aztán végkép nem feccölök időt, hogy prüntyizzek. Én veled ellentétbe nem törölgetem ki a megjegyzéseidet. Szerintem tökéletesen magáért beszél az egész.

Ha akkora a pofád akkor gyere beszéljünk online vagy élő, aztán meglátjuk mennyire vagy az érvek meg a szavak királya.

Várom a soha megnemérkező válaszodat a felkérésemre.

Puszicsi a kopasz fejedre

Oroszlán vagyok írta...

Nyilván az alapüzenet igaz, a több rake nem jobb, hacsak nem az én zsebembe megy, de:

"Nem, ezt nem a gamblerebb játékosok tolják össze. Legyen úgy ahogy te mondod. megjátszol 25 handből 2-t mert giga geci nit vagy. Megnyersz belőle 1-et mert mellé szarul is játszol post. Akkor óránkétn 1x termeltél rake-et amit ki is vittél. Mivel nit vagy min raise de inkább 3 bet pot. 1 hand amit kiviszel 1 órában, garantáltan lesz 6k a rake belőle. End of story!"

Hááát. Egy ggn átlagosan óránként kivisz egy 200k-s/120k-s potot 500/500-on ill. 100-200-on?
Mondjuk bukik egy kisebb handet is, ahogy írod, missit nem rak, mert ggn, akkor mennyi a winrate-je? 30-50k/óra?
Te is azt írod, hogy "hiszen akik túl feszesen játszanak azok nem tesznek eleget a közös perselybe!". Akkor a gamblerebb játékosok mégis többet rakelnek, nem?

És "alatta", azaz 50/100-on a "a 6k-nál valamivel kevesebb" az igaz, ahol gondolom a valami, az több, mint 50%, nem? Ha 3k/fő/h-s rake lett volna 50/100-on 9 fő, 30hand/óra, az kasszánként 900 HUF, ami 12800-as potátlagot feltételez - szerintem az még egy pénteken is túlzás. Lehetett ilyen asztal, de nem hinném, hogy ez az átlag.

De ismét: ez nem lényegi kérdés.

Fingom sincs, ki az a Termo, de abban biztos igaza van, hogy a Duna Bp. legnagyobb élő pókerterme:-)
Viszont, Gizda, ha backing csoportban befektető voltál, az az én meglátásom szerint nem növeli a hitelességedet, tekintetbe véve a backingek folyamatos (biztos jogos, nem tudom megítélni) ekézését részedről. Mit gondolsz erről?

Gizdalord írta...

Hali

Nem játszottam soha 50/100-at ami most 100-100 de sokszor lattam 50-100k stackeket ott is. 50-et kb allandoan mindenki elott. Sztem ilyen assztalon 12k avg pot nem olyan nehez...sőt.

A nagyobb VPIP-es player több rake-et fizet ez magától értetődik szerintem. ggn-nek meg nem lehet lenni, ha normalis kártyás akarsz lenni. ggn ugy lehetsz ha ilyen duna jatekokba jarsz es nem a Vasas asztalára akarsz mondjuk beülni mert még a dunába se engednek be oda ha ggn vagy. Amúgy is give action to get action.

A backinges befektetésről szívesen mesélek ha érdekel. Röviden. Egy barátom találta ki magának, és adtam neki rá $-t mert úgy tűnt, hogy a cél az h segítsen minél több robotba belefásult embernek és a pénzcsinálás csak ilyen másodlagos ügy volt, ha beindul a biznisz.

Amit tudni kell arról a backingről, hogy a player alsó lépcsőn 80%-ot visz haza, felsőn meg 90%-et asszem. XD
Szal beszélhetünk etikus backingről meg ilyenek. Jogos persze a felvetés, hogy bakcinget szidni és köszbe backing backer lenni az mi? Erről is szívesen dumalok.

Oroszlán vagyok írta...

Nincs mindenki előtt 50k 50/100-on->100/100-on, és a 12k-s avg pot az a 3k/óra rake (volt). Tehát akkor tegyük fel, hogy a "kicsit kevesebb" az a fele. Vagy maradjunk abban, hogy egyikünk se tudja pontosan. Láttam én bőven nulla rake-es handeket is, meg 100 Ft-osokat. És arról még képem sincs, hogy mi megy/ment a high hand délutánokon, tippem szerint limp&check fest + egymásra nem hívunk.

"A nagyobb VPIP-es player több rake-et fizet ez magától értetődik szerintem" Ezt Dennis úgy írta le, hogy "Hát ezt azért főleg a gamblerebb játékosok tolják össze". Akkor úgy gondoljuk mindhárman, hogy igaza van.

Értem a backinges dolgot, így nincs ellentmondás, akár sőt. És mi volt a sztori kifutása? Gyanítom játékost könnyebb találni ilyen feltételekkel, mint befektetőt?

Gizdalord írta...

Hali. Számosíts egy kicsit kérlek és akkor átszámoljuk együtt.

Az én originál számom két helyről származik:
A privi 7k/h/fő 9 fővel 5% 6-7k cap-es jatekok holdem
A másik hogy 6k/h/fő a dunában az pedig az, hogy ott voltam elejétől a végéig egy asztalon és a rake számolásnál is. Ehhez hozzá jön hogy az asztal nem volt túl nagy pörgősség szempontjából és hogy a futásának max a felébe volt full ring ezért a 6k/fő az a legalacsonyabb becslés.

Tegnap voltam egy helyen, ahol pörgősebb volt a jatek es orankent nem ment le 15nél több hand. Ott a playerek több mint 10k/h rake-et fizettek 1k missi-s játék 5% rake 8k cap asszem. és mondom CSAK 15 hand per óra. Nyilvan mas volt a player pool és ezért megéri így is ülni benne. Még az osztók is kaptak 20k/h jattot tisztán XD

Az, hogy valakinek nagyobb a VPIP-je az attól gamblerebb lenne egy irgalmatlan nagy misconception. Az igaz, hogy a gamblerek nagy vpippel jatszanak az viszont rohadtul nem, hogy azért mert valakinek nagy a vpipje az gambler lenne.
Max akkor ha a gamblerség ebben az esetben a full konzervatív nit geci playernek az ellentéte, mert ugye azokhoz képest ugye minden gambler. Aki 0 blöff és 0 balanszal tolja full lineárisan a teljes range-ét.
Sok ilyen van sajna!

Oroszlán vagyok írta...

Na de te nem játszottál 50/100-on, én nem játszottam feljebb, mit tudunk számosítani?
Te azt írtad, hogy kicsit 6000 Ft/h/fő alatt volt az asztal rake-je 50/100-on, én azt gondolom, hogy legfeljebb a fele, de még az se volt egy rossz asztal. De tudod mit, a következő 8 órában írom 100/100-on, hogy mennyi rake-et dobnak le szumma, a mostani hozzáállásommal a játékhoz jelentkezem karácsonykor:-( És még ez se az 50/100 rake-je lesz 7%-kal, ugye, meg nem is reprezentatív, mert csak emiatt nem megyek le kedd délután egy órára:-) Neked milyen konkrét számod van az 50/100-as rake-ről?
A 100/200-on, 500/500-on, 1k missin nincs véleményem az óránkénti rake-ről, nem is írtam, hogy lenne.

Jó, tehát:
1 "Az igaz, hogy a gamblerek nagy vpippel jatszanak"
2 "A nagyobb VPIP-es player több rake-et fizet ez magától értetődik szerintem."
Formállogika: a gamblerek több rake-et fizetnek, mint az átlag.
Mondhatnánk akár "Hát ezt azért főleg a gamblerebb játékosok tolják össze", "Egy feszesebb, akár 1.0-s ABC pókeres azért ennyit nem rak bele."

Amellett hogy jogos, attól, hogy valaki high VPIP még nem okvetlenül gambler. Mondjuk nem is azt írta Dennis, hogy gambler, hanem, hogy gamblerebb, és talán a feszes, ABC-hez viszonyítva gamblerebbre gondolt a szövegkörnyezet alapján.

Gizdalord írta...

Stimmel. Meg az is h nincs adatom az 50/100rol szal parttalan

Névtelen írta...

Fuck me. Is this raise of rake actually happened? I am coming to Budapest with my wife in February and our plan was to play quite a lot of poker.

Gizdalord írta...

Dont play anything under 500/500. Or if you do play 100/200 but in a limited fashion or dont expect to win anything