2020. augusztus 29., szombat

Balancing your Soul range

 Az egyik legnagyobb bajom a pókerrel az, hogy semmit nem ad a társadalomhoz. Gyakorlatilag mindenki aki ebből él meg az egy haszontalan semmittevő ha a társadalomhoz tett hgasznosságát mérjük. Lehet persze érvelni avval, hogy azzal, hogy ott ülsz az asztalnál szórakozási lehetőséget nyújtasz azoknak akik szórakozni járnak, és a fizetésed amit nyersz tőlük, és ezt élő pókernél alá is tudom írni...bár akkor itt tennék egy kis kitérőt rögtön:

Mindig is rühelltem azokat az élő regeket akik nem voltak képesek felfogni, hogy "to get action you must give action" ha nem szórakoztatod a halat avval, hogy gamblerkedsz ellene, es nem teszed be ellene soha egy jó nagy flipre, akkor kurvára nem fognak veled játszani majd, és ha sok ilyen ember gyűlik össze (ami rendszeres jelenség volt anno mikor toltam) akkor kihal egy egész kártyaterem emiatt. Dumáltam halakkal sokat erről és ők se vakok, látják a retkes fülhallgatós meg telefont buzizós faszokat akik csak a helyet foglalják. Semmi élményt nem nyújtanak a szórakozni vágyóknak és ezzel sajnos nem csak magukat basszák meg hanem engem is, meg a halakat is, meg a kaszinót is szóval az egész retkes póker ekoszisztémát. Egy jó player (én) szórakoztatja az ellenfeleit, ha kell az agyára megy, de valamilyen féle képpen emlékezetes élményt nyújt a számára akivel aztán szívesen ül le újból játszani aki miatt visszajönnek. Az indok lehet ezer féle: Jó volt vele dumálni, érdekes figura, érdekes a játéka, meg akarom fingatni a kis gecit, elkapni egy blöffjét az agro fasznak, kiblöffölni ezt a fasz betont (az emberek fele úgy gondolta mindig h beton vagyok a másik fele meg véres szájú agrónak vélt) a lényeg hogy megmozgatsz bennük valamit. Na ezt kb senki nem érti még a nyerő playerek közül se és sajnos élőbe a termek sem foglalkoznak ennek a kurva fontos dolognak a lényegességével.
 

Második leágazás: Anno..10+ éve papoltam már arról, hogy a tendenciák amik vannak a póker világban fenntarthatatlanok. Első sorban az online-ra gondoltam és minden ismerősöm faszkalapnak nézett, hogy hülyeséget beszélek, aztán 6-8 évre rá a netes oldalak egy része rájött erre az igazságra és aktívan védik a rekreációs playereket. Nincs HUD, van Nick name váltás bármikor, 1 table only asztalok meg ilyenek. Fasza. Kicsit elkéstek.
Élőbe ugyan ez sose jelent meg. A házjátékosok voltak a legrosszabbak ilyen szempontból, a 25BBvel feszülő push fold játékot játszó sziklák, de nem elég, hogy csak a helyet foglalták, pofáztak is állandóan, hogy nekik sose jön az AA. Fasz kaszinók meg vakok voltak, de miután megismered a tulajt és látod, hogy milyen degenerált gambler az is nem lepődsz meg azon, hogy esélye sincs megérteni sem azt, hogy mi a faszról szól az egész. Tolják a 40€-s max rakes faszságot, átlagban 7.5%-al és fosnak rá mert ömlik a pénz, meg viszik a kaszinó játékaikat mellette...azt hogy utáltam. Amikor a fishek poker helyett a kurva 22-t (a 21 idiótább és sokkal kizsákmányolóbb változata) tolták bakker. A kártyatermek is aktívan baszták a mezőnyt szét. Na mind1. Ugorjunk vissza az első kitérő előtti részhez.

Szóval szar a pókerben, hogy semmit nem ad a társadalomnak, és volt olyan, hogy emiatt fel voltam készülve, hogy abba hagyjam és egy bölcs mester véleményét kikértem a dologgal kapcsolatban, és végül folytattam, de ott készen álltam letenni. Na most ugye hasonló a helyzet, mert nem tanárkodok, hanem pókerolok, de sikerült megtalálnom a megfelelő egyensúlyt a kérdésben, hogy gazdag is lehessek, de adhassak is valamit a társadalomnak.

Van egy srác akit 2 éve coachingolok életre. Angolra, meg minden más tantárgyra is ha úgy alakul, de leginkább életre. Úgy döntöttem, hogy ezt a dolgot nem fogom abba hagyni annak ellenére, hogy nem lesz egyszerű összehozni, és nem termel úgy mint a póker, mert egyensúlyba kell lennie az életnek, és adni is kell, nem lehet mindig csak elvenni, és kell valamit letenni, hogy a dolog mehessen. Balanszolni kell mint a blöff range-t. Sokat szenvedtem kurvára evvel a döntéssel amúgy mert ineffektív, de pont erről szól minden amit feljebb leírtam, nem lehet csak az efficiency-t szem előtt tartani mert akkor megrohasztod a világot magad körül. Ahogy a sok általam "száraz reg"-nek hívott (fentebb részletezett) faszkalap teszi, meg úgy ahogy általában minden egyes nagy cég, aki a rövid távú profit érdekében bátran és büszkén termeli ki az őserdőt, bontja le a hegyeket, égeti fel a világot vagy árasztja el szeméttel (mint szó szerinti szemét és mint felesleges, tömeggyártott hamar elromló és újra vásárolható szarok)

Ugyan ide tartozik azt hiszem az is amivel szenvedek, hogy mennyit is játszak, mert mindig szabadnapra akarok menni de a végén sosem megyek, de azt hiszem ezt az oldalát a pókerelésnek a következő bejegyzésben fejtem ki.

Písz.