2011. október 6., csütörtök

Baromi nagy bajban

Ha valaki tud tanácsot adni, kérlek segítsen!

Baromi nagy veszélybe került nem csak az én életem (megélhetésem) hanem két másik társamé is.

Ugye kimentem Bécsbe Zsolttal aki a CCC be kezdett osztani. Szeptember végéig volt albérletünk. Utána 1 hónapra mentünk volna egy volt kollégájához, aki nagyon durván rászedett minket és az utolsó pillanatba kiderítettük (mert magától nem is mondta el) hogy másnak adta ki a lakást.
Kevesebb mint egy hetünk volt arra, hogy találjunk valami kecót. Leltünk egyet. A tulaj viszont Angliába van és semmi hozzátartozója vagy ismerőse nincs. Viszont volt egy megoldás. Egy ilyen csere bere "escrow" cucc a moneybookersen keresztül. Az ember beteszi a kulcsot, a látogatási engedélyt és az albérleti szerződést. Egy ügynöknél. Mi ennek az ügynöknek elküldjük a 2 havi albi díjat (1200€) Akkor az ügynök elküldi a cuccot, nekünk van 14 napunk hogy eldöntsük. Ha le OK-oljuk akkor az ember megkapja a pénzt és miénk az albi. Ha mégsézzük akkor visszaküldjük és megkapjuk a pénzt. Körbejártuk minden tutinak tűnt nem átverés megkezdtük a folyamatot: (ez egy email részlet amit a Vikinek írtam és leírja a helyzetet)

Elküldtük az 1200€-t. Elindult a csomag, amit elvileg meg kellett volna kapnunk okt 1. (szombat) Ekkor jött egy mail MB-től, hogy új EUs törvény lépet hatályba szept 30-án. Eddig biztosíthatták ők a csomagot mostantól nem tehetik, ezért kell küldeni még 1200€ at amit vissza adnak azonnal amint megérkezik a csomag. Addig az stoppon van. Pénteken már nem tudtuk elküldeni, mert zárva volta bank. Az MB által megadott linken, hogy hol fozethetjük be volt Szombati bank is. A baj az volt, hogy mi nekünk szombaton már nem volt albérletünk elvileg. Kisírtuk hogy maradhassunk. Szombat reggel elmegyünk és a bank zárva. Hibás volt az adat nincs olyan bank ami nyitva lenne szombaton. Vasárnap ki kellett költöznünk, az éjjelt cuccal együtt munka után a kocsiba töltöttük csövelve várva hogy nyisson a bank. Kinyitott betettük a 2. adag pénzt.
Elküldtük MB-nek leokézták. Azt írták hogy okt 4-re meglesz a csomag, okt 5 re a pénz. Ez volt az utolsó levél tőlük. Azóta nem reagálnak se a válasz mailekre, se ha complaintelős adatlapot töltök ki. Az a kulcs volna a kövi albérletünk belépője.

Jelenleg én itthon ragadtam. A Barátom az osztó (Zsolt) valahogy meg kell oldania hogy kint tudjon maradni és valahol aludjon is. A barátnőmnek október 25én lép életbe a felmondása mert ugye jönne ő is ki. DE!!!

Minden pénzünk kb benne van ebben az egészben és a moneybookers elnémult és halvány lila gőzöm sincs hogy mi tévő legyek. Nem tudunk egy másik albit fizetni a pénz nélkül és olyan érzésem van, hogy hetek sőt hónapok telhetnek el mire az MB-től valamilyen huza vona után vissza tudom szerezni a pénzt.

Teljesen össze vagyok törve és lehetetlennek érzem a helyzetet.

Itt vagyunk. Segítség/tanács kéne. Írtam az albérletet adónak is, hogy ő tud e valamit. Neki se válaszoltak. Nagyon nagy gáz a helyzet és kellenének megoldások, vagy irányok amerre elindulhatnánk.

:S
Nem tudom hogy fejezzem be.