2011. június 24., péntek

A könyvökön túl

Beyond the books (haha érzed, most a magyar van fent és az angol cím itt)

Lényegében a "soul read" (lélekolvasás) ról írnék, ami inkább szerintem sokkal inkább telepatikus dolog, most már kimerem mondani. Azt is, hogy aktívan gyakorlom, és amikor megvan a fonál akkor félelmetesen readelek plusz "megérzek"

Olyan dolgokról beszélek pl: Preflop A9 el emelek 1 limp call van. Flop AAK. Cbetelem megadja az egyik ember. turn 8. Csekkel és mögécsekkelek. Miért? Mert instant megérzésem volt, hogy A8 fullja van. Paranoia? Akkor az lenne, ha állandóan mindig mindenkiben a nutsot látnám és csak foldolgatnám mint egy beton, de fordítva is megvan, mikor jó az A magas, mikor kell blöfföltetni, és adni 4-5. párokkal.

Olyan is volt, hogy egy másik csóka belimp callol és már ott tudom, hogy csak azért teszi, hogy kiblöfföljön. És azt is, hogy floppon cbetelhetem mert adja és turn chc-re fog 2 utcán barellezni... és lám így lett (totál board textúra függetlenül tolta)

Ilyesmiről van szó. Sok sok, mikor preflop bemondom a lapját. Tudom, hogy van olyan hogy range-re rakás de vannak olyanok mikor fix 100% be merem vállalni hogy pl ez csakis KJo lesz. Tök érdekes. A bet sizing is benne van de lehetne AT is. Amit amúgy össze is szoktam néha keverni az AT vagy AJ KQ néha mert gyk ugyan olyan preflop.

És tudom, hogy fordítva is van. Van egy pár feel player ahol toltam (privi) akik játékosok, és épp egy nagy blöfföt futtatok és mindenki dobta már csak ő van, és bennem megindul a feeling, hogy nah ezt majd megmutatom ha mindenki eldobja és erre ráérez. (most ezt a fajta gondlatba való megindulásomat gyakorolgatom vissza fogni, hogy a feel playerek se tudjanak így letapogatni) És érzi és nagyon nagyon agyal, és nem a callon, hanem hogy az alá párjával rámtolja mert tudja, érzi, hogy jobb, és baromira jól érzi, csak épp nem gondolkodik annyit erről az egészről mondjuk mint én és elereszti, mert nem bízik önmagában.

Érdekes dolgok most hulla vagyok nem tudom jobban fejtegetni majd holnap átnézem és lehet kiegészítem.

Annyi még hogy a mai napom is vicc volt. (8 óra játék...és tudom, hogy ez csak egy szesön de minden kibaszott sessiönöm ilyen az elmúlt hetekben szal nem "csak egy sessiön") dobnom kellett megint szetet. Akkor a drill vs full aztán meg AK-t is A 45 ös flop után. A legutcsó amikor kiszáltam, mert hogy értelmetlen tolnom mikor QQ-t emeltem és egy sima 3 betre insta fold mert tudtam megint csak, hogy ez még csak nem is KK hanem AA (az volt) és be is dobtam.

A sikerélmény hatalmas ugyanis sikerült kerek 0 ba zárni ami szerintem ilyen lapmenettel nem kis dolog. És emellett úgy érzem egyre jobban rá tudok hangolódni az emberek gondolataira is, szal lehet, hogy lesz itt még csoda is. De az tuti, ha egyszer végre megélnek azok a lapjaim amiknek meg kell, hogy plusszos lehess, akkor baromi nagy plusszokat fogok termelni.

Jah egy jó is volt (ez is mutatja, hogy mennyire jó az image-m és ha olyanokkal tolom akik ismerik a véresszájú maniac oldalamat akkor ennyi is elég hogy borotváljak) AA val reraiselem a 2500 as emelést 7500 ra. Adja. Flop AT2 két pikk. Csekkel hívok 10 et ráteszi 60ig az all int. AQ no draw :) Meglepődtem mikor rámtolta de megint egy sima AQ top pár 2nd kicker fizetett totál cumira. Mint az a másik parti is amit írtam. Ennyi ha épp nem kell eldobnom a setjeimet (jól) akkor baromi nagyokat kaszálok nem is ütközés méretű találkozásokba. Nagyon sok $ van ebbe csak egy kis támogatás kell majd a kártya istenétől :P