2011. szeptember 10., szombat

Elképesztő

Megint olyan asztalon veszítettem, hogy azt nem hiszem el. Beültem. Volt egy totális fogalmatlan ember, egy másik telejesn fogalmatlan ember, egy harmadik totálisan fogalmatlan ember, egy negyedik tökéletes célpont (nekik kb 3000€) és jött egy ötödik mester is aki 4 parti alatt 4 buy int szórt be. Ilyen game hogy pározódott board, flösveszély kint KJJQ valami ilyesmi boardon végig beteli a T9o-t riveren is!!! de százakat, a másik hülye (akit nem is írtam fel fogalmatlannak ész szintén volt 600 előtte) végig callolja retkes AA val! Meg 1 pár csek réz, másik egy pár call és donk river bazinagy. WTF moments. Isten asztal volt. Úgy éreztem amúgy hogy kiszívódik az életerő belőlem ahogyan vergődtem mint a partra vetett hal, nem hittem a szememnek és misseltem minden egyes floppot amiket mind kibaszott 2€-ért lehetett nézegetni ha akartam! És akkor:

Mr Kibaszott pró istencsászár Géza meg ül. Emel KK val TT8 flös drawn foldolja mert Tx van kint. Utána meg amikor AQ suitiddel beemel 100 as kassza lesz, jön az A77 flösdraw-s flop, nyilván kint a hetes. A baj az, hogy a preflop pot akkora volt, hogy nem volt esély eldobni.

Ez a 100BB-s hülyeség abszolút skill mentes totál random mákolásról szól, ahol nem dobhatod el a lapodat, és nem tehetsz semmit az ellen ha lemákolnak. 500 bb ből bármit megúszok itt kötelező all in egy ilyen asztalon egy ilyen flop!

Tudom hogy így is nyerőbe kéne lennem. Nagyon nem vagyok abba. Minden all in showdonomat ...90% ban eddig elvesztettem. Tegnap előtt 2x 2 outoltak 1x flop all in egyszer turn all in 600€as potba. nem hittem el mikor rámtolta calloltam és riverre instant esett a két out. Nem is cooler mert Q997-en TT vel baszta rám, hogy végig én beteltem!

És ami miatt rettentően kiszívja ez az egész az életenergiámat, hogy kurvára leszarom, hogy menniyre játszok jól, ha nem kezdek el nyerni szó szerint csöves szar leszek, kidobhatom a kukába az összes gecis póker tudásomat, és mehetek szart lapátolni. Ez a kibaszott realitás és az elmélet meg megbaszhatja magát!

A Doki és A Maffia (baromi tanulságos történetek)

Akarok írni most vagy 3 bejegyzést majd. Ez lenne az első.

Egy értékes dolog amit megtanultam amit szeretnék megosztani azokkal kaik olvassák ezt.

Ne adjatok pénzt kölcsön soha! Lesz egy jó csattanós vége is majd

:) Rengeteget adtam kölcsön és most a legutóbbi sarkalt arra, hogy írjak.

Omaháztam még 1 hete a Monte-ban amikor észrevettem, hogy az egyik arc magyar. Bemutatkozott. Mesélt az életéről, hogy szülés orvos volt minden. Tök őszintének tűnt. Aztán a végén mikor én leléceltem odajött, hogy kéne neki 100€. Mondta, hogy sopronba van aszállása holnap majd jön. Oda adta a lakcímkártyáját, ami mindent alátámasztott azokkal kapcsolatban amiket az órák alatt mesélt magáról. Hát nem jelent meg az azt követő 3 napon át. Feladtam és levontam a következtetést.

Nem adok kölcsön soha többet kivéve, a legjobb 3 barátomnak, a barátnőmnek és a szüleimnek. Ennyi. Jah és a gengsztereknek :) Érdekes story mindjárt jön. Mindenki másnak mindig de írd és mond MINDIG közbe fog jönni valami random szar ami miatt nem fogják vissza adni soha.

Volt 1 dealer még Mo-n akinek adtam mert tudtam ,hogy kapnak fizut. 20k kellett neki rulettre. Elbukta, mondta, hogy kövi hét hétfő. Tudtam, hogy akkor kapnak fizut. Na akkor adott 5k-t és mondta, hogy baj van otthon. Aztán a lakása is veszélybe lett. Haladékot kért év elejéig januárig asszem. Aztán februárig nem is jelentkezett. Aztán mondta, hogy jaj a tv, meg mitom én. Márciusba nyert 400 Ezret ruletten és nagynehezen vissza adott még 5kt!!!!!!!!! Mert hogy abba egyeztünk meg hogy ötösével törleszti. Szopjon le.

Egyszer adtam egy olyan embernek akit sokmindenért tudok tisztelni. Jóba voltunk, nem szégelte hogy bűnöző sőt :) Tényleg haverok voltunk, és egyszer kellett neki 20k hogy kifizesse a számláját, meg hogy haza menjen taxival. Adtam neki. És ez nem ilyen kis hülyegyerek bűnöző volt. Nagyon durván látszott rajta rengeteg dolog. Nem részletezem. A lényeg, hogy nem akartál neki beszólni mert :D:D És amúgy tényleg elszivattuk egymást kártya közbe. Buktunk is egymásnak szép kamikáze allineket. Fun volt. ÉS mit csinált?! Bejött amint tudott a kártyaterembe csak azért, hogy nekem vissza adja azt a 20k-t. Az neki nem pénz, az annyi mint 100 forint kb. És csak ezért bejött. Itt alá támasztotta azt amúgy, hogy ha valamit tisztelnek az alvilágban, az a betyár becsület kb meg a kártya törvénye. Le a kalappal előttük ezért.



És a tanulságos story. Még régen régen a Gold-ba mikor jártam 4-5 évvel ezelőtt. Volt egy alkalom, hogyí 20k éért váltottam, de 25-öt kaptam. nagyon hezitáltam, hogy szóljak vagy ne és végül nem tettem. 5-kt lenyúltam, és most jöttem rá 1 hónapja kb, hogy vissza szedi az élet 100 szorosan. A két csávó akit megkárosítottam vele, lógnak nekem 500k val és soha nem fogom viszont látni. Csak ennyi lehúztam őket 5k val és százszorosát fizettem meg, azt hiszem jogosan. Csak meg kell találni azt a néző pontot ahonnan igazságosnak látszik.

De van két másik fajta történetem is evvel kapcsolatba, az egyiket már írtam valamikor régebben:

Volt ez még régebben, mikor életem első versenyeit játszottam az exkaliburba. 5k unlimited rebuy. Elbuktam az elsőt megyek haza nagy szomorúan a 4-6 on. Egy faszinak kilóg egy tizes (10k) a farmeréből. Kiesik kisvártatva. Megy még 2 megállót. Felmértem ezalatt az embert, hogy áhh úgy sincs rá szüksége mert gazdag. Senki nem látta a tömött villamoson. Mikor leszált rárobbantam. Eltettem. Majd elkezdett lelki furdalásom elnni. Kérdeztem ismerősöket is és a végén arra jutottam, mikor éjszaka sétáltam, oda adtam egy tolókocsis embernek aki kukázott a megélhetésért. Sose felejtem el. Megszólítottam, nagyon mogorva volt. Oda léptem hozzá, a kezébe tettem, úgy hogy ne lássa mi az, össze zártam a kezét és elmentem. És olyan hihetetlen boldogság érzés fogott el, hogy örömkönnyeim voltak.
Az volt a célom evvel, hogy a póker birodalmamat, ne lopott pénzre alapozzam, mert nagyon szar lenne, ha ebből a pénzből indulnék be. Mondanom sem kell, a kövi 5ös versenyt megnyertem és lett 400k-m!


És a mostani. Itt kint, váltottam 200 €ért zsetont. Kaptam két százast. Mondtam a dealernek, hogy törje fel az egyiket tizesekre, oda adom a 100 ast. Oda adja a tizeseket a százassal együtt. (most leírva mindent egyértelmű a válasz de itt évek teltek el ugye) És nagyon agyaltam rajta, hogy mit tegyek, de éreztem mit kell. Mondtam neki, hogy jófej leszek és megspórolok neki 100-at. Vissza adtam. Meglepődött baromira, és a játékosok is és értékelték is, amin meglepődtem. Miután megtettem agyaltam nagyon sokat, hogy helyesen tettem-e? Hiszen ha én hibázok nekem senki nem adja vissza játék közben. Meg rengeteg minsuzba is voltam, és itt esett le amúgy a 4 évvel ezelőtti goldos történet, és hogy miérrt kellett megfizetnem a 100 szorosát. És akkor már tudtam, hogy jó volt. Nem vártam el semmit se érte cserébe, agyaltam rajta, de mondom hülyeség lenne. El is felejtettem amúgy csak mikor már haza értem a sessiönből. Ez a sessiön volt az, ahol behúztam az eddigi legnagyobb potot a reg ellen a 840 eset.



Legyetek őszinték becsületesek és következetesek!