2011. szeptember 24., szombat

A halál torka

Eg ybaromira érdekes handet írnék le, ahol, majdnem a minimumot vesztettem, és még is az volt a mákom, hogy lejött a hülyének a lapja.

Annyit előre, hogy baromi nagy asztal volt. Kurvára pörgött a játék. Mentek olyan all inek orrba szájba, hogy az nem igaz. Kb minden 2. partiba. És mákoltak a fishek rendesen is, hogy legyen akció is. Szerencsésen megúsztam, mert nem haltam bele, csak a fél karom veszett oda XD
Összességében, baromira éreztem a játékot. lapjaim nagyon nem voltak és csak néztem az akciót. Két alkalommal csináltam nagyobb potot, ahol elkaptam két blöfföt weak 1 párral és mind a két pot 200 felett volt szal yah. Így kell a szarból várat építeni.

A party. Volt előttem kb 700. 42s el belimpeltem. Nem emlékszem, hogy mekkora volt preflop a pot, vagy hogy hányan néztük, mert általában 3-8 way potok voltak. Flop 226 volt két pikkel. (tényleg nem tudom hogy most volt e valami 8-12 es emelés pre vagy mi de a pot kb 40 volt és 3 emberes lett) Mind1. Egy csóka belenyitott előttem. Relatív jó player volt. Voltak gondolat menetei. Lehetett tudni hogy erős ha hív. De mondom ez perfect spot, hogy csak lecalloljam. Mert sokkal többet érek, ha egy fish csumára végig fizet mint, hogy vele hu-ba elkezdjek hadakozni, és ha estleg blöfföl, akkor eldobassam vele (ilyenre is volt példa pot sized bet és 2nd bar all in A magassal (ezt kaptam el 1p vel) Szóval megadtam és a fish is. Szép nagy bet volt, látszott hogy a draw ellen védekezik. Asszem 40€. Turn blank. Hív megint. 80. Megadom, hogy jöjjön a fish is, és meglássuk, hogy mi a river. River flush sajna. Elcsekkeli az ember, én is, fish belehív 100 at. Itt sajna nagyon sírtam, hogy bassza meg ez elég valószínű hogy flush, és akkor be callolt a pali. WoW. 6:1 hez oddsom van hogy megadjam. A krapekot 2 párra tettem, esetlegesen fölé párral. Mindenkép hero callt éreztem. A fishnél meg valószínű volt a flush, de már játszott ilyen hülyeséget abszolút semmivel is és úgy gondoltam, hogy megvan az esélye, hogy 6ból egyszer ez blöff így megadtam. Flushe volt. De nem ez az igazi, hanem, hogy a palinak meg A2 je! Ha nem jön a flush akkor került volna sokkal többe, mert akkor hív a riveren is. Azt mondta 60% potot, ami 200 felett lett volna valamivel. És akkor sírtam volna nagyon. Nem tudom, hogy megadtam volna-e vagy sem. Akkor lehet fullra teszem. Szerintem baromi érdekes party volt, és fura, hogy az mentett meg, hogy lemákoltak.

Amúgy egész hozzá szoktam már. Olyan sessiönöket tolok, hogy ingázok 200 ról 150, aztán rebuy ugye még 100 akkor fel 300 ra vissza 150 vissza 250 vissza 150 vissza 300 stb. És mindig szinte kurva jó mutatással. Nagyon elégedett vagyok úgy általában a showdownjaimmal, meg amit hozok. Minden nap van egy két ocsmány lemákolás de szinte ingyen megúszom. Ma volt 2x flop sorom, amit turnre azonnal tönkre tett az egy lapos sor felfelé :S Meg 1 nagyon durva AQ val 3 beteltem minraiset (4 to 14) preflop. Q67 en cbetelek 20 adja, turn 9 csekkel, hívok 35 öt adja, river 8 csekkel én is. Mutat TT!

De túlélem ezeket, és csak ott megy be pénz ahol jó vagyok. Annyi ilyen parti van.

Van egy jó hand pár-om, ami reprezentálja a profi edge-ét és amitől nyerő egy nyerő.

QQ-m volt. UTG vagyok nyugis asztal. Emelek 8 ig. 3 call. Fish BB ről raise 30. Itt már gáz volt, mert nem nagyon 3 betelgetet, de mondom lehet akár AK is, és set mine-ra meg volt az oddsom mert 300+ volt előttünk és 100% hogy mindent betesz ha KK v AA ja van és setesedek. Még 2 call! Flop 223r. Bemondtam előre ha egy bizonyos összeget hív akkor 100% hogy AA-ja van. És pontosan azt az összeget hívta be amire gondoltam. Azonnal dobtam. Igazából majdnem csak a nagyon gyenge szar betre nem dobtam volna. Ha csekkelte volna akkor megbetelem 1x és ha nem dob azonnal feladom. Mutattam hogy QQ és ő meg hogy AA.

Az ellen párja:

AA-m van. Fish emel 7 ig. Random szagú. Egy beton a buttonon vissza emel 27 ig. Itt teljesen egyértelmű, hogy KK vagy QQ 8talán JJ de nem valsz ahogy AK sem) Pozin kívül vagyok. A csak call ezért szerintem nagyon szar lenne. bent marad a potenciális fish, és nem tudom kontrolálni semennyire a partit mert pozin kívül vagyok. És ha jó a readem, nincs az az ég, hogy eldobja a 4 betemre a QQ-KK-t Emeltem 60ig. Csak, hogy jó legyen a pot és a fish dobja is, és a csóka bent maradjon. Callolta, és be is mondta, hogy jó az odds. Flop Jxx. Csekkelem, hátha harap rá, illetve AK,ra tesz. Ugyan is úgy gondoltam, hogy ezen a ponton egy QQ-t képes lenne eldobni. Mert beton. Ahogy pre is eldobta volna ha nagyobbat emelek. Látszott rajta, hogy küzd vele. Turn J. Hívok. Direkt egy olyat hívtam, ami bele illet a fejében kialakult story-ba. Tudtam, hogy beparázott a 4 betemtől 100%-ra. Tudtam, hogy el kezdett gyanakodni a floppon, és altatódott a félelme. És itt úgy válaszottam a bet sizinget, hogy abszolút gyengeséget mutasson a számára, és AK nak értelmezze. Rámvágta az all int. Calloltam. Kérdezte bubi? Mutatott QQ. És mikor kicsaptam az ász párt, akkor tört elő belőle hogy basszus annyira éreztem az elején. Csak csodás módon el lett altatva a gyanúja :D

Mind1 nekem ez is nagyon tetszett.