2008. március 19., szerda

Itt a tavasz dagad a f...

Szal ez valszeg az egyik indok ami miatt nem bírok megülni a seggemen itthon a gép előtt és mindenkép élőzni akarok. Így van esély találkozásra. Szal voltam tegnap is. Nem részletezem nagyon mert nem erről akarok írni első sorban. Buktam.
Indultam 1 touron is felesbe fizettük a nevezést egy haverral így ócsóbér(XD) mehettem. FT-n kiestem 8. nak. Asszem. A lényeg hogy fejvadász volt és egy ss 3k val egy másik 10k val all int tolt 4ks vaknál. Én rájuk varázsoltam egy reraise ai-t 40k ig szimplán azért hogy kiüssem a 10ksat és besöpörjem a bountit(v akár mindkettejükét) Erre egy idióta barom AJ vel megadja 4. nek az all in. No com.
Cash-en 30k ment el. 5k tilt 2k saját hiba.
Pár érdekes volt azért. Egyik egy KK ami Q magas floppon emeltem 4k-t akkora potba. All in 9k-t adnom kellett. 33 al setje volt
QQ flop A dobtam, mind a két palimadárnak Ax 2 párja lett és turnre full.
Volt egy ami önhiba, hogy bemondtam, hogy a csávó A val várja, hogy nyissak (mert múltkor mikor über agro voltam akkor belé ez beleégett rendesen) és hívtam még riveren persze adta... 
Na és talán a legérdekesebb party. Lényegtelen hogy mi van nálam (nem is emlékszem) Flop előtt emeltem. 2 megadó.
A flop 247. Nyitok 1 megadó. Aszondja nem nézte meg. Mondom wtf. Turn 2. Meggyőződtem róla hogy tényleg nem nézte meg ez a palimadár. Akkor beteltem 2k-t és még ezt is adta vakon. River A. Agyaltam. Ha random lap ellen vagyok akkor a river hívásomat csak akkor adhatja meg ha talál egy A-t vagy egy kettest. Ilyen körülmények között szerintem jó hívni. Hívtam 5k-t, megnézte adta.... igen A x volt nála lol.

Pár dolog ami újabban idegesít. Rájöttem, hogy hogyan tudom fókuszálni a figyelmemet, és ezt tudom tartani jelenleg 4 óráig legalább. Ilyenkor a radar teljes gőzzel megy és elájulok magamtól (csak így szerényen) mert a readjeim halál biztosak. De mivel én pöcsfej vagyok és meg kell győzni magamat ezért az elmúlt két napban az összes gondolatomat kimondtam és fordultak le a székről mert minden read vagy közel volt vagy halálosan pontos volt. Miért mondtam ki. Mert nem voltam biztos abban, hogy mikor csak megfordul a fejemben
akkor mennyire biztos az ezért kimondtam a gondolatokat. Szal megerősítést nyertem. És akkor mi az ami idegesít. Hogy ezek után mikor dobok egy top párt nem hiszik el elkezdenek fikázni stb, ráadásul nem is a bunkó parasztok csak egy máshol osztó dealer aki sokat képzel magáról és még csaj is. És ami ennél is jobban idegesít, hogy ugye olyan fasz vagyok hogy kimondom a readjeimet. Az ellenfelek úgy se veszik komolyan. Kevés igazi regular van. Az ő tiszteletüket elnyertem már sőt van egy nagyon jó játékos is aki nagyon elismerően szólt rólam (és jobb is nálam ezerszer) főleg a spotjaimról meg a readekről. Kiszúrtam a blöfföket is, mindent...tökre hihetetlen volt. A kérdés csak az hogy vajon mindenkinek van ennyi readje, vagy nekem kicsit esetleg sokkal több amit össze tudok halászni. Ezt nem vágom, és valszeg nem is fogom megtudni soha, de az tuti hogy az ottani emberekből 50 ből 2 nézi ezeket.

Érzem, hogy menne ez nekem, hogy egész szépen fekszik az élő csak elvesztem a fejem és nagyon hamar bepipulok, ami nagyon nem jó :/ Ezen pedig csak elhatározottsággal és gyakorlással tudok segíteni.

Ami a tavaszt illeti. Valszeg rá fogok állni a live játékra. Fogok keresni supportot is hozzá, hogy fizessék a versenyeimet és valami féle deal-t intézek majd avval akivel esetleg tudok egy hosszabbat is kötni. A lényeg, hogy most minél többet toljam élőben, mert meg és érzem, hogy valami szintlépés szerű áttörés határán vagyok, és azt hiszem ami ehhez kell az már csak a fegyelem.

Tök más:

Macs naplója juttatta eszembe ezt a kérdést. Az okoskodókat stb. Mert agyalok ám ezeken én is. A helyzet az, hogy az okoskodóknak általában igazuk van, de szerintem van egy hatalmas halom szituáció, amikor egyszerűen nincsen EGY jó játék, főleg, hogy ugye ha a floppon csinálsz valamit ami mondjuk egy feszes okostojásnak elsőre hülyeségnek tűnhet (nem célozgatok csak a macsos fonalat követem) az egy tök másik megközelítésből a turn és river játékkal már is értelmet nyerő dolog.
A szerencse meg a hosszútáv. Szerintem a kifizetéssel sincs gond hosszútávon. Ott való igaz vannak baromi hülye ellentmondások, hogy amikor valaki azért sír, mert a setjeit alig tudja kifizettetni akkor azt vágják a fejéhez, hogy mi a répáért nem csalogatsz jobban stb, ha meg épp ezért verik le zsinórban egy csomó setjét akkor meg azt mondják meg neki, hogy mi a csuminak slow-olsz toljad neki azt kész....szal ez a rész valóban makes no sense de a long runon sztem ez is kiegyenlítődik, akár csak egyiket akár csak másikat vagy ha random v nem random mixeled ezeket a dolgokat.

Ahol disznó módon kijön a szerencse az a tour. Ahol gyk indulsz egy "bankrollal" amit addig játszol amíg milliomos (CL (chip leader) ) nem leszel majd győztes a tornán vagy broke nem leszel. És itt nem mindegy hogy valaki annyit mákol, hogy az elején feldupláz egy mákkal, vagy a final table előtt 1el mákol ki egy embert.
Vagy az oly sokat emlegetett példám. Idióta nagy mák kell egy verseny megnyeréséhez. Természetesen, ha valakinek van trükk, XP, minden a tarsolyában az segíthet...a hosszú távon, vagy esetleg abba, hogy a bazi nagy szerencsét leredukálja baromi nagy szerencsére, mert jó játékos ide jó játékos oda egy hosszab (nem is kell ám hosszúnak lennie) tour alatt ki kell kerülnöd egy két draw-t (66%) és mondjuk legalább vinned kell 4-5 Ak vs A2-t mondjuk ugye a lényeg hogy dominálod (80%), meg általában azért aki versenyt nyer az visz coin flipet is min 1 et (50%) és mákol is egyet.... nah szal ennyit erről. Ha skilles vagy akkor mondjuk max 1 coint kell majd vinned meg kevesebb draw ellen vagy bent vagy neked nagyob drawd van stb. De ezeket mind ki kell vészelni és mind egy kis verseny alatt, és 1-1 verseny életeket változtathat meg.
Nem is kell messzire menni. Bármelyik 10ks verseny v annál nagyobb. Az első fél misi körüli pénzt visz. Hát az egy baromi vaskos bankroll a legtöbb emberkének (nekem biztos) és már teljesen máshogy alakul minden, ne is beszéljünk akkor a nagyobb versenyekről.
Másik kedvenc példám a Pintér Márk. (ne vegyétek tiszteletlenkedésnek) de saját bevallása szerint sem tudott pókerezni mikor másfél éve behúzta a bpo-t. Biztos hogy már most többen jobbak vagytok az akkori tudásánál, de ő behúzta, felkapta a sajtó fizettek neki kismillió beülőt, nyert egy vödör pénzt a bpo val és ingyen játszik mondjuk külföldön havonta 4x legalább és ezáltal, hogy ezt megteheti, akkora előnyre tesz szert mindenkivel szemben, hogy kb csak akkor érheted utól, ha ugyan ennyit játszol te is külföldön nagyobba, mert azért nem lehet összehasonlítani egy 5-10-20ks magyar gambling festet egy bármilyen külföldi eventtel, és nem kell hogy nagyon drága legyen. Egy sima side event 100€ ért vagy hasonló.
Nah mind1 én most nem vagyok se irígy se utálatos, reménykedem és bizom is magamban :)