2008. szeptember 13., szombat

Tanuló pénz omahán

Az elkövetkező két hónapom arról fog szólni a netes póker terén, hogy megtanulom rendesen az omahát. Ami a super systembe van róla az szerintem nagyon kevés infó. Tök jó alapok, de vérszegény. Nem baj, mivel az omaha sokkal összetetteb, mint a hold'em ezért szerencsére nem is lehet róla olyan pontosan írni.

Azt csinálom most, hogy ha van egy all in, akkor azt egyből berakom az odds calculátorba, és megnézem, jó volt e az all in.

A célom, hogy kihozzam nullán a két hónapot. Ebbe a hónapba van egy kis előnyöm, mert ugye volt némi plusz a hó elején. Ha le is nullázódik a hónap, csak tanulok annyit, hogy a kövi hónapban, már tudjam hozni a nullát.

Fél beülővel tolom mert így ki tudom iktatni a komolyabb és nehezebb döntéseket, mert már floppon, vagy törnön all inbe tudok menni, ami sokkal megkönnyíti a számolgatást.

Sajnos nincs tippem se, hogy kitől kellene tanácsot kérni. Egy omahást ismerek élőben, de ő nem tolja neten. Hm...we'll see.

Remélem sikerül egy jó nagy lépés előnyt szereznem, ha a jövőben elfakulna a hold'em és betörne az omaha. Meg amúgy is jó tudni ezt a játékot is. A kövi két hónapra még úgy is jön a havi 3k a fordításból, úgyhogy nem lehet baj a $.

Jah két véglet: Volt egy pikkes royal flush-öm, meg volt hogy 8 asztalon (sh asztalok) másfél órán át nem jött le egy szettem se...

Aim: Warsaw

Hát akkor összegezném a megvalósításra váró dolgaimat a pókerben.

Szeretnék kijutni október végén a Polish Poker Open-re Varsóba.

Utána megyek Londonba az APAT World Championship of Amature Poker-re, ami ugye 4 fős csapatból áll, akik a magyarokat képviselik.

Utána szeretnék indulni a Budapest Poker Open-en.

Ezek után lemegy a vizsga időszak, és ha minden jól megy akkor következik februárban az Egyiptom Poker Open.

Jó volna legalább egyik versenyen ITM-be kerülni, hogy legyen valami verseny bankrollom, és próbálkozhassak valami féle sponzoship-es deal kialakításával. Az Odds meg van, akkor se szomorodok el, ha nem sikerül, de jó volna egyet profitálni anyagilag is ezekből, mert az biztos, hogy a játékom ha ezekre a nagy versenyekre mind kijutok, baromi sokat fog fejlődni.