2019. augusztus 11., vasárnap

30% rake a Budapest Pókerben!

Annyira megrázott az élmény, hogy azonnal ki is estem a versenyről. Írok kicsit a szituról aztán magáról a versenyről is.

Hirdetés: 6500 freezeout. 60k induló stack, ha időbe ott vagy +10k. Zsír. Megyek. A befizetésnél megkérdezik, kérsz +10k-t 500FT-ért. Nobrainer, muszáj megvenni.

Aki esetleg nem vágja, ez kb olyan, mint ha azt mondanák, hogy a fizetésed után kb 90% adót kell fizetned. Nem túlzok!!!!

Epp kiírják, hogy menniy a prize pool, gyors számolás, és kiderül, hogy 5200 ment bele per fucking player!!! 5200 a 7k ból!!! WTF. Azonnal kaptam a coolert és vágódtam ki elég jó zsetonnal. Literally azon nyomban.

Rágcsálnám még kicsit. Szóval az 500 extra azt úgy sejtettem, hogy azért csinálják, mert ... igazából mert csak, mert nekik nem kerül semmibe mindenkinek adni +10k zsetont, és a sok 500asból meg vagy kifizetik a dealereket, vagy elteszik. Who the fuck knows. Merthogy bele kell dobni a jattolós dobozba. És valamiért ettől azt gondolják (és beszéltem floorral), hogy én ezt jattolom, és ezért default nem befizetés, amikor hát bazmeg! 7k-t fizettem, kaptam érte 70k zsetont, nekem aztán mindegy, hogyan racionalizálják fizettem 7ropit a versenyért, és ebből 5200 ment csak a prizepoolba.

Tehát nem elég, hogy van egy 1300as fee, mellé meg az 500-at is egy az egyben lenyúlják, és így megkapjuk a szép kis majdnem 30% os rake-et. 5200 a totál prize pool, és azon felül még beteszed ennek a 30%-át rake be. 5200+1700as verseny. Ezen annyira kiakadtam, hogy le kellett, hogy írjam. Vágod, nem 10+1, vagy ilyesmi. Nem bazmeg. Totál agyhalálon vagyok ettől.

És attól a patkányságtól is, hogy nem írják ki mennyi a fee, hanem nyomoznod kell utána, és egyenesen akkor se válaszolnak a kérdésre. Rákérdeztem kb 5x mire megkaptam a választ, hogy jah 20% a fee .... ami 30...mert ha 7k-t fizetek be akkor nem 6500 as a verseny hanem fucking 7000es.

Szóval soha a büdös életbe nem fogok vissza menni oda versenyezni, mert a kurva anyjukat azt.

Ami irritált még kurvára, hogy mikor beszéltem a floormannel úgy adta elő, mint ha nem lenne más lehetőségük. Sokmindent mondtam neki, valszeg semmit se számít. Szal az volt a kérdésem, hogy miért nem úgy van kiírva, hogy tudja az ember, hogy mennyi a rake. Erre két válasz jött. Egyrészt, mindenhol magyarországon ennyi....a tipikus retardált érvelés, hogy "there is a retard, and im a retard too" a másik válasz meg az, hogy "nem tehetjük meg" Mondom huh? Van valami törvény. És kifejtette, hogy nem...a lényege a blablájának az volt (és vissza kérdeztem és konfirmálta), hogy nem merik kiírni a garis versenyre a fee-t, mert ha nem jön össze a garantált pénz, akkor nekik azt ki kéne pótolni, és ha ki van írva a fee akkor azután adózniuk kell, ha meg nincs akkor szabadon kiegészíthetik a garantált pénzt rá..............ennyi. Szal azért nem lehet kiírni, mert nem tudják felmérni a helyzetet. Btw, a retkes 30%os rake-el is összejött a 200k-s guaranteed prize pool.
Szal elmehetnek a picsába, én meg fasz vagyok, hogy nem kérdezem meg mennyi a rake. Illetve ez nemigaz, 1 versenyen voltam még régebben ott 4500ason es akkor azt mondtak, hogy 500 a rake, de akkor overlay-es volt a verseny es effektív 0 rake volt.

Nem tudom hangsúlyozni eléggé, hogy mennyire bekaphatják a faszt. Baz....30%!!! Az annyi, hogy a legjobb pókerjátékos a világon se tudna rends pluszt termelni, vagy amit termelne annak elvenné a ház kb a 60-75%át ... mármint a ROI hozamának. Hányok.


Na de akkor írok a Joker asztalról. 2 ember is volt aki kb sose játszott pókert, azt se tudták, hogy kell emelni, meg mi az az ante, totál vicc volt, meg volt még 3 totál beton meg egy gambler. nagyon fasza table volt. 200k ra eleg jól felmentem egy mákos AA-val, de előtte már 130 ra kb egy mégjobb 84-el.

Ha már úgy is olyan fikázós hangulatba vagyok. Volt ott egy csaj, DrBeat-es fülhallgató (már jelzi, hogy idióta consumer marha) mert kifizet a márkáért 10x annyit mint amit ér...de valsz nem számít mert porshe-val hozta a faszija, vagy vmi szuper audi val mittom en mar. A lenyeg, hogy literally 3és fél óra alatt 3 handbe vett részt, és ebből 0 val ment tovább a floppnál, úgy hogy az asztalnál ült 2 olyan ember aki sosem játszott, és mindennel callolgatott, meg ott voltam en es a gambler, a gambler vakon emelgetett, en meg mentem mindig vele, es baz kepes volt ennyire hattal ulni az asztalnak.

Ez is gecire kiborít. Sorban álláskor hallgattam, hogy szövegel valakivel, hogy így nagy verseny meg úgy satelit, és baz, totál ABC póker, de mellette még háttal is ül az asztalnál. Hát bazzzz egy ilyen fucking table-en minden handdel mész, mert minden handben ott lesz a spot, és 2k ba kerül max és van kibaszott 70k előtted mi a nyavaja. Totál eldurran az agyam ettől.

A másik amitől eldurrant a fickó aki mögöttem ült. Kis kitérő, Atka barátommal toltunk egy olnine sessiönt turniztunk, és olyan halva születettek voltunk, hogy az fájt. Kb az volt a játék, hogy jólappal semmit nem nyertünk soha, és amikor meg vak vs vak csata volt és menni kellett állandóan monsteren ültek. Vannak azok a napok amikor halva születsz és csak várod, hogy vége legyen, mert akár mit csinálsz nem nyersz se flippet, se 70-et és ha lopások is rendszerint KK-ba futnak. Na ez volt az a sessiön.

És kicsibe ez volt ma is. A fickó állandó jelleggel megadott amikor mentem, és nem azért mert pro volt, mert tök átlagos és amúgy csöndes és normális figura volt, de akárhányszor mentem, talált valamit, és folyamatosan javult és gyorsult. És amikor felköthette volna magát mákja volt.

2 hand. Az első 95 volt nálam flop QK9 két pikk. Semmi action floppon mega multi way. Turn 9es. Random ember emel, én vissza, amire ő tud miniraiselni. Riverre leesik a 3. szín is és bele tud hívni egy potot. Én eldobtam mert szerintem ha mákom van felezek vele, de semmi értelme nincs annak, hogy potoljon itt egy drillel. Hát drillje volt J9-el és eldobtam a splitet, de halál kamikaze play.

Kövi hand JJ, vel emelek 1k vaknak 5k ig, amire tud miniraiselni megint. Már sírok magamban, hogy dobni kéne mert 2 outra megyek, de van odds setmine-ra mert volt egy rakat zsetonunk. T magas flop, sírva megadom a 20k-t de tudom, hogy dobni kéne, de talán rájátszik az image-re és AK-val egy utcán színezi. (szokás volt, hogy max 1 utcán blöfföltek páran az asztalon) turn K. Fuck you. Check es a 30k ra dobtam.

Na final hand 88, mega multiway, mint kb minden pot. Lyuksor a floppon megint két retkes pikkel. Nem erőlködök megadok valami kis fing hívást. Turn nekem totál jó mert beesett a lyuksor. Nem lehetett nagyobb sor nagyon kint, kiváve a másik lyuksor hosszabítóval. Gambler emel, amit callolnak, én rácsörgetek egy marha nagy reraise-t h minden húzó dobja el. 45k ig emeltem, erre geci, vissza minirézel megint a fickó. 100%osan tudtam, hogy sima retkes nyolcassal csinálja ő is. Nem lehetett eldobni olyan sok volt már bent, a 90 mellé még betettem 60-70et, az volt az all inem kb, és persze hogy suited volt neki es freerollon volt és persze, hogy szét is vágott. Ennyi. És ez a hand előtt tudtam meg pont, hogy 30% a fucking rake.

Jobb is volt, hogy kiestem esküszöm, mert soha a büdös életbe nem törnizek ezen a helyen. Fucking 30%....