2009. május 25., hétfő

A két farkas

Épp pénz gyártás folyik. Van egy olyan feelingem, hogy Andris kollegám (aki épp ITM-be van a magyar PS-es 2,6k-s versenyen) simán FT-n lesz jó stackel. Top5 az elvárás.

Én is ITM lettem megint a 3. nap is. Nincs evvel gond. De nem ezért írok. Elgondolkoztam az önkontrolon a póker felé, egy kicsit máskép. Nem az asztalnál a játékban tanúsítottról van szó hanem egy másikról, ami legalább ugyan annyira ismerős mindenkinek, ha nem jobban.

A felesleges bad beat storyzás, a siránkozás, a panaszkodás. Mind mind olyan felesleges dolog, ami a másikat egyáltalán nem érdekli, neked nem lesz jobb tőle semennyire, és valahol legbelül érezned kell, hogy felesleges is amit csinálsz nincs értelme.

Akkor merült fel bennem ez, mikor rájöttem, hogy nem is vagyok bukó szériába csak a hozzáállásom az, és ezzel a játékomat programozom vesztőre, vagy kisebb nyerőre. Folyton sírtam, hogy így jaj, úgy jaj, aztán rájöttem, hogy semmi értelme, sé csak magamat erősítem meg a hülye hitemben ezzel ami nem jó. Szal felhagytam. Elég bazi nehéz volt, mert milyen szivesen mondja el az ember hogy 26 omaha asztalon 8 órán át card dead volt...És? Ha elmondod jobblesz? vagy mi a cél, hogy megoszd a fájdalmat a másikkal. Azt hagyni kell. Azt tanultam, hog azt kell megosztani, amit szeretnéd hogy nőjön. A szeretetet, a jóságot az örömöt, a nagylelkűséget ilyeneket. És a kicsinyességet, a kapzsiságot, a haraot és a gyűlöletet pedig magadba kell tartani, hogy ne nője ki magát a világba és elhaljon.

Volt is erre egy jó tanító mese: Az indián mondja a fiának:
-Tudod fiam, bennem két hatalmas vadállat harcol. Két erős farkas. Az egyik a jóság, az odaadás az önzetlenség, a nagylelkűség (stb) farkasa, a másik a hiúság, a gyűlölet, a kapzsiság (stb)-é.
- És melyik győz apa?
-Amelyiket etetem.

Szóval azt hiszem leszokóba vagyok erről ami jó, és azt szeretném kérni, hogy akinek van ereje hozzá, próbálja ki, hogy mondjuk két három aktív játékos hétig. Ha megkérdezik hogy megy, akkor mondja azt, hogy jól, vagy hogy szo-szo, nem annyira, de ne kezdje el részletezni, hogy miért nem. Javítsa ki ha tudja és fordítsa át jóra :)

Ennyi most asszem.