2008. május 26., hétfő

Tapasztalatok és deep stack toughts

Elmúlt 3 napban csak live toltam.
Sajna nulla lett a vége.
2 sessiön volt az egész. Első nap voltak a vicces handek. Teljesen lapsivatagom volt. Még mindíg váratott magára az AA QQ meg a KK is kb 2 hete (live) 72 vel 104 el lopkodtam szépen kapkodtam el a spotokat, és readeltem magam halálra. Aztán egyszer toltam egy jó kis squeeze-t. Emeltem, amire jött egy kis vissza emelés egy csávótól aki elég sokmindennel emelgetett, de nem volt fish, amit aztán mögötte, egy csávó aki nem nagy stratéga (Milyen szépen fogalmazom) megadott. Rácsörgettem az all int ami kb a pot 3x volt. Csávó dobta, mellesleg nem rosszul mert párja se volt, mire a másik megadja. Nállam éppenséggel q7o volt. Flop A88 turn K river 3. Mondom 1 pár amúgy meg Q kicker. Kivittem a preflop all int Q magassal! Mire adta? 910o-ra mert hogy úgyis csak blöffölök....aha rendben Willi. LoL. Nem ragozom tovább.
Másik asztal mert felbomlottunk és itt megjött első AA KK és QQ is amikkel összesen sikerült 1 beülőt nyerni. Marha hamar jöttek.
Eztán elkezdtünk 4 en majd 6 an crazy pine aple-t tolni ami remek alkalom volt a gyakorlásra a dealer's choise gaméra. Hát végül is megmaradt a péusz amit nyertem holdemen, de úgy hogy előtte el is buktam az egész pluszt is XD. Fura játék az tuti.

Ma nem toltam olyan sokat viszont egy értelmes potom volt. 34s el vagyok flop 567 két egyszín. Emelek egy potot 600 amire ő 2k-t tol, amire én 10k-t toltam, amire ő all in 20k-t Megadtam, mert le tudtam olvasni róla, hogy nincs kész. Setje volt, turn 7 nem kérdés. Kár hogy első nagy kasszámba elbukom a 70-30at. Anyways toltam tovább és 10k-t vissza szedtem az egészből.
Tanulságok:
-Baromi jól readelek XD
-Baromi jól bírom a hosszútávú 12-16 órás pókereket is. Ált én érkezek először és én megyek utoljára is.
-Baromira nem éri meg dupla beülőzni. Azért volt előttem 20k mert rátöltöttem a tizesemre, mert elég fishy asztal volt nagy potokkal, és kellett a maximalizáláshoz. Evvel persze jön az is, hogy nagyobbat bukok ha kimákolnak. Szerintem 100bb elég ilyen fajta játékra.
 
Egy kis kitérő a stack méretekről. Először is, volt olyan party amikor AQ val limpeltem flop A83 (2 káró) csávó UTG nyit 600 at amire én 2k-t tolok amire ő 6k ig tolta és el tudtam persze dobni simán. Eléggé meg vagyok győződve arról, hogy tudok suited connectorokkal játszani, habár nem erőltetem őket. Az elmúlt fél évben 1 partyra emlékszem konkrétan ahol elbuktam, és volt még egy talán februárban amikor elcsesztem. Ez elég +ev így imho.
Szal double és deep-eb stack. Hát nem tudnak ilyet játszani az bisztos. Aki kiszedett a setjével ugye fullal, tipikus béna csávó, aki alattam van 3 szinttel kb (sry az arcoskodásért, de ebben biztos vagyok) de még így is bőven jobb a többieknél. Ugye ő azt hiszi, hogy a semi bluff agróskodás milyen baromira istencsászár játék, csak amikor épp 300bb van előtte akkor is ugyan úgy 4betel. Tipikusan olyan játék amihez nem kell sok ész ha 100bb-d van mert nem  tudsz többet bukni, lejavulhatod a másikat általában 20-25% ban és ugye be is dobják általában ellene, mert nem veszik a lapot. Nos a history-m evvel a csávóval, hogy 2x floppoltam ellene sort és kétszar tolta rám az all int. Egyszer ő hívott én vissza emeltem ő rátekerte.... megadtam és nagyob sordrawja volt egy párral.... turn ugye... meg most raise-t majd a reraise-t reraisel-te és szépen ki is fejtette, hogy azért emelt, hogy amikor én majd vissza emelek ő rátolhassan. Aha jóvan Pubi tartsd csak fennt a szuper játékodat. Biztos levegőre emelek vissza és aztán 3:1 el fogom dobni, mert lehet egyel nagyobb sor is valakinél. Heh. Ez a játék még jó a hülye low emmes szar tourokon ami az összes a deepstackeket kivéve.
Hát ennyi a story. Baromi tanulságos volt, és baromi sokat is tanultam/fejlődtem. Elégedett vagyok. Most pihi live és kicsit go neten omaha meg texas.
Cheers