2022. március 9., szerda

Új lehetőségek, zöldebb legelők

Hirtelen fényt kaptam, hogy vannak lehetőségeim. Kicsit hülyének is érzem magam, hogy eddig nem jutott eszembe, de egy kicsit érthető is, mert semmi nem volt elérhető, és csak 1 lehetőségem volt.

Az eseménylánc azzal kezdődött, hogy januárban jött a nagy ötlet, hogy lehet végre squasholni járni. Tanárkodás mellett nem volt jó, és utána szájbavertek úgy, hogy össze kellett varrni, akkor elment a kedvem tőle, utána meg jött a covid, de közben a tanárkodás megszűnt, és realizáltam, hogy járhatnék squasholni.

Kicsit olyannak érzem magam, mint egy gyerek, aki rájön dolgokra, hogy ilyen is létezik, ilyet is lehet csinálni. Annyira hozzászoktam a covid alatt a lezáráshoz, és annyira hozzászoktam ahhoz, hogy megállás nélkül tolni kell a pokert, ha valamit el akarok érni benne, hogy ez és ennyi maradt a realitásom csak.

Aztán most megváltozott kicsit a helyzet, mert a GG szó szerint 2-3 havonta rombolja a lehetőségeket. Non-stop egyre szarabb, ennek ellenére egyre több csöves reg jön. Még mindig jönnek magyarok, aztán most megjött egy brazil áradat is. Egy nap alatt, top 20 ban 15 brazil van kb. És az nem volna baj önmagában, de az igen, hogy szétcseszik a Leaderboard-ot (mostantól LB). Ez azt jelenti, h kurva sok játekot kellene letolni a helyezésért ugyanannyi pénzért), és az vele a baj, hogy kurva szar Rakeback%-ot (mostantól RB) ad, és mivel a hiper szuper turbóban konkrétan a rake-et se lehet megverni, ezért RB ből él mindenki, mert hosszútávon nem jön ki máshogy. Vedd úgy, mintha ruletteznél, és a kaszinó, ha eleget pörgetsz, visszaadna 5%-ot neked. De amikor megjelenik a sok csöves, akik ott állnak a kerék körül 16 órában, a kaszinó már csak 1%-ot ad vissza mindenkinek, és onnantól senkinek nem fogja megérni.

Emiatt van az, hogy lehet mondani, hogy "verd meg őket jobban", de fizikailag lehetetlen megverni őket ebben a formatban annyira, hogy nyereséges lehessen. Emellé jön, hogy evvel tisztában is vannak és geci antipókert játszanak. Betanított szart, mert mindegyik ugyanazt csinálja, és gyakorlatilag azt próbálják elérni, hogy minél kevesebb tudás kelljen a játékhoz, és ezáltal elvenni a másik előnyét is. Ez kedvez a sokasztalos játéknak, ha nem kell gondolkodni, és lehet darálni. Akkor persze baj van, ha post flop kerülnek... de nem kerülnek oda elégszer. Geci egy szar felállás.

Emellé nekem végig nagyon tré volt, hogy a retkes GG-n a happy hour, az időszak, amikor kötelező fent lenni, az reggel korán van. Erről már írtam. Próbálkoztam most is vele folyamatosan, fel is kelek, de kurva szar lesz az életem tőle. Szar először is, mert időhöz kötve kell lefeküdnöm aludni, amit nem szeretek, szar, mert nem tudok békésen aludni, mert azon pörgök, hogy ébredés után azonnal be kell detonálnom játszani. Persze van, hogy nem, és csak védeni kell és beülni 10 játékra, de van, hogy 2 óra nonstop játékkal kezdődik, és ez a bizonytalanság is halál.

Ugye halál az is, hogy a kereseted a többi játékostól is függ, mert drasztikusan tudják csökkenteni a RB-t azáltal, hogy mennyire kúrják szét az LB-t. És a sárga kukorica ennek a szarkupactortának a tetejére az, hogy lehet, hogy annak ellenére, hogy gyengébben játszanak, jobban keresnek, mert a GG nekik a PVI értéküket nem baszta le 0.5-re, hanem magasabban tartja akár 1.0 is, ami a különbség aközött mondjuk, hogy valaki 9 chip per game-el keres 0$-t 4k játékon, meg aközött, hogy valaki 2200$-t csinál ugyanennyi játékon ugyanennyi chippel (nem túlzás, ezt kalkulációval számoltam ki)

Tehát gyakorlatilag nincs igazság, mert minél szarabbul játszol, minél favágóbban játszol, annál valószínűbb, hogy magasabb PVI-t kapsz. A PVI miatt van az, hogy olyan playerek, akik a 20at alig verik meg, mennek fel 50-re meg 100-ra, mert nem tudnak annyit bukni, hogy a PVI ne hozza vissza nekik sokszorosan. Ezért van az is, hogy annyi reg van, mert a rendszer nem engedi kihullani a gyengébb regeket, akiket az erősebb regek szétkúrnának. Nekik sokkal többet ad a rendszer vissza a szarabb teljesítményért, és így nekik se nem érdekük fejlődni, se nem érdekük bármin változtatni... és emiatt geci híg marad a fish/reg állomány is, és amikor tolja 2-3 12-20 asztalos faszkalap, meg mellette 10 valamivel kevesebb asztalos reg, 50 ellenfélből látsz 1-2 fish-t, azt csá.

De nekem már az hatalmas életszínvonal váltás lenne, ha nem kellene hajnalban felkelnem állandóan. Mint írtam, lefeküdni is szar, aludni is, de felkelés után 2 órával már létezni is. Ilyenkor rámül az, amit én csak "másnaposság fátylának" nevezek. Az a feeling, amit akkor érzel, amikor fent vagy 24 órán át, és már másnap reggel van, és kicsit ilyen Másvilág feelinged van. Ez rajtam van egész nap, kedvtelenebb és energiamentesebb vagyok, és még szórakozni sincs energiám, ami kurva szar.

Na innen jött az, hogy szakítanom kell lassacskán a GG-vel, mert nagyon egyértelmű, hogy még mindig csak lefelé tart és romlik, és már réges rég vannak jobb opciók.

Erről jut eszembe kis side note... szoktam köpködni a backingekre. Volt az egyik video blog alatt egy kommentelő, aki segíteni akart. 1.0-ás alap tanácsokat adott, de beszélgettem vele, és ment egy konstans párbeszéd, és utána pár óra múlva letörölte a kommentjeit. Nyilván azért, mert rászóltak a rabszolgatartói, hogy ne adogasson tanácsot... nem mintha nem tudnám, hogy léteznek más termek, meg ne tudnám kiszámolni, hol mekkora RB-t lehet elérni és avval mennyit lehet csinalni... de hogy ilyen mély szinten fossanak minden "tudást" kiadni. Tényleg szánalmasnak találom.

Mindenesetre fasza ez a blogolgatás. Találkoztam több emberrel már emiatt. Volt aki élőpókerhez kért tanácsokat, volt akivel elbeszélgettem a netes tapasztalatairól, volt aki tök jófej és segítőkész komoly player volt és lehetőségeket is adott, élő pókeres reggel is találkoztam, és hívott meg privi játékokba... szal fuck yee! Lehet mondogatni, hogy a kommentekbe a FB csoporton meg az akadémián mindenki utál, meg a vesztemet akarja, de ki a faszt érdekel.

Szóval ezek után beszéltem erről az egész váltásos dologgal az egyik barátommal Faékkel (ez lett a kódneve). A lényeg, hogy a végén felmerült a live póker is, és megkísértett...

Arra jutottam, hogy mintát kell gyártsak más online termekben is, hogy reális chip per game-el tudjak számolni, de lehet mintát kéne meríteni élő CG-zésből is. Csak itt jön a bibi... mert hát Dunapóker lenne a hely első lépésben és mondogattam, hogy nem megyek oda, ha nem muszáj, mert úgy érzem, hülyét csinált belőlem a fejes, és faszul érezném magam, hogy ezek után termelem nekik a rake-et, meg esetleg irogatok róluk. Hát lehet, hogy most meg kell ennem saját szavaimat, és mégis lejárogatni.

Dumáltunk róla, hogy a 8k cap az full rablás, de az is igaz, hogy ha 100/200on 5% a rake, akkor csak 100k-s kasszák felett fog számítani, szal attól függ, mekkorák a kasszák, hogy szarrá lopják-e az asztalt, vagy relatív normális a rake végig. Ha lesz elég minta, akkor majd eldönthetem, hogy megpróbáljak-e eljárkálni más game-ekbe is, privikbe, fél privikbe akármibe a változatosság miatt.

A lényeg, hogy egyrészt a saját bioritmusomban élnék, ami az éjjelibagolyság volna, és valszeg alapvetően nagyon sokat javulna az életminőségem/életérzésem/általános jóhangulatom, és az is rengeteget segítene valszeg, hogy nem a legrosszabb időpontba kellene kényszerből pókerezni, hanem akkor, amikor jónak érzem, amikor készen állok, amikor éles vagyok stb. Azt nem is írtam a GG ről, hogy a challenge rendszere miatt, ami szintén kötelező, sokszor előre el kell döntened, hogy a következő 8 órában te most akár 6-7 órát is végig fogsz tolni és nincs kihátrálás, nincs meggondolás, nincs "szar a mezőny" vagy "szarul játszom" inkább kiülök, hanem felcsatoltad magadra a rabláncot és üssed cigány, vagy megdöglesz. És ez sem túlzás. Ha nem csinálod a challenget, akkor többet keresel avval, ha nem ülsz be játszani, tehát nem opcionális.

Na ez mind megszűnik akkor, ha a GG-t sikerül legombolni magamról a faszba. És ugye most megszűnik a maszkozás is végre, mert ülne a faszom maszkba annyit... ráadásul élő póker, readelgetés hahóó... Abban kell reménykedni, hogy a világ nem szűnik meg, és lesz értelme tolni.

Biztos sokkal értelmesebb lesz az életem így, és megint tudom azt csinálni, mint régen, hogy azt tolom, amihez kedvem van, és nem vagyok 1 szaros műfajhoz egy szaros oldalon fullra lekötve. Mert ugye ezek a geci oldalak a viprendszereikkel mind erre törekednek, csak a spinbe annyi rake-et termelsz, hogy sokszor relatív könnyen ki tudod pörgetni a max vip szintet.

Szal jah... rájöttem, hogy van világ azon kívül, amit másfél éve csinálok és ha abban is amúgy is állandóan tanulni kell, akkor miért ne kezdjem el színezni, és tanulgassak más helyeken is, mert a több tudás és a több opció csak több szabadságot eredményez, és nem basz meg, ha a GG beszopatja az összes játékosát, hanem akkor azt tudom mondani nekik, hogy nyasgem és elhúzok a faszba bármelyik másik online oldalra, vagy lemegyek CGzni.

Örülök ennek a találmánynak, kiváncsi vagyok mi lesz belőle, és legalább fogok tudni miről írkálni majd a blogba megint :)

Mondjuk azon agyaltam, hogy vajon ha fogok élőzni, hogyan kellene írnom a dolgokról, hogy ne exploitoljanak le, ne legyek túl köcsög, amikor az emberekről írok, de mégis elég érdekes legyen és személyes ahhoz, hogy jó olvasmány maradjon. Még az is lehet, hogy 1x kipróbálom a videóblogolást live footage-el, úgy, hogy utólag felmondom, elmondom a gondolataimat, mert a live az nem annyira cut throat, mint ez a netes spin geci, meg ott nem az van, hogy 50 ellenfélből 48 reg, és annyiféleképpen lehet játszani, hogy az nemigaz, és annyival lassabb, hogy ugyan az a spot lehet sose jön fel, vagy tök máshogy játszom, meg ellentétbe a spinnel, ahol ha 1 gondolatmenetet leírok, vissza lehetne fejteni a fél játékot, és szarrá tudnának explózni a féreg magyar regek.

Szal ennyi. Várom mi lesz. Lassan keresni kellene fix squash partnert is. Ha valakit érdekel, írjon :)

Písz



Ps.: Szeretném ezt a postomat Németh Andrásnak dedikálni, aki harmadik alkalommal jutott zsinórba valami nagyobb regulár online verseny FT-jére, és ettől megváltozott az életem. Szeretném kifejezni gratulációmat felé magam, és az online közösség nevében. Szótlanságával és teljes információ zárlatával többet adott a pókeres közösségnek, mint bárki, és ezért büszkék lehetünk rá, és példaképünkként tekinthetünk rá, mint a legjobb magyar pókeresre.
(ez nem neki beszólás, hanem az idióta jelenségre ami a PA-n megy)