2010. november 13., szombat

Hero fold tilt?

A címmel kezdem most aztán jön az egyéb.

Most voltam újra játszani 2 hét után. És ismét szembe találtam magam avval a dologgal amivel már olyan sokszor (ami szerintem irreális is valahol). A helyzet most konkrétan az volt, hogy volt 1-2 jó induló lapom JJ etc és semmit nem értem vele flop fold. Aztán volt 1-2 flop faszaságom. KK meg flop set is, és semmit nem nyertem vele. Aztán jött egy parti fölélap lyuksor nut flush draw ahol én voltam az agresszor és megadták és ugye azért fav voltam és bebuktam. Vissza izzadom magam és utána elkezdek táncolni a nulla körül de mindig 2-7k minuszban.
Ez alatt a folyamat alatt pedig elkezdődik (ha az eddigiek nem lettek volna elegek) az igazi szopató ami miatt nem érzem reálisnak (összekombózva mindezzel) Hogy hero foldolnom kell olyan röhejes szituációkban ami totál vicc. Lehet nem hangzik soknak, de egy QK val ha megadsz egy emelést pre akkor nem feltétlen dobod el egy Q35r-en. De ott és akkor, azonnal látszik (számomra) hogy verve vagyok) Meg ha hajtod a flösdraw-t szép oddsal, akkor egy river random ss félig tilt csávó allinre nem feltétlen dobod el, de vannak amikor igen. És mindig halál pontosan belövöm, hogy mit miért hogyan kell eldobni, és az esetek 90%ban (és tényleg) így is van halál isten. És aztán jön az a parti, amikor már azt mondod, hogy ilyen nincs a kurva anyád annyi minden más is lehet bebaszom nesze bazmeg. És akkor is ugyan úgy érzed, hogy baj van, fel tudom írni, hogy mik a jelei annak, hogy verve vagyok de egész egyszerűen meggyőz az agyam arról, hogy ha pénzt akarok nyerni akkor be kell tenni néha és amúgy is kurvára lehet nála egy csomó minden és nem logikátlan az all in, amúgy is hányszor dobsz még el ekkora lapokat.
A party röviden élő 500 ra volt 2 call amire én 2600 ig emeltem, amit megadott egy feszes csóka, aki tuti vesztőbe volt, de új beszálló volt, kisvakból. Ketten floppolunk, és a flop 235 két káróval(nálam 23s amúgy). Csekkel én hívok 4 et és rámtolja 12 ig. A döntés all in 33 vagy fold. Szimpla. És itt most ha ennyit nézel ez nem feltétlen dobás, nem is feltétlen all in. Rengeteg indok van amellett, hogy miért all in (mert nem tesz semmire, mert várta a cbetet, hogy rámemelhessen (mert tudja hogy agro vagyok) mert kombo draw-ja van, mert sima húzója van, mert fölépárja van. És csomó meg ellene Setje van sora van, látom rajta, hogy jobb. Tudom érzem látom. És mégis.

És ilyen helyzetből van egy pár egy sessiönön belül és kezd az őrületbe kergetni, hogy akkor most én játszok szarul tényleg, hogy nem bírok 5ből 5x hero foldolni, vagy egyszerűen így kell lennie. Vagy mi a fasz van?!

Nem bírom eldönteni, és nem jutok dűlőre a dologgal, hogy mi ez. És elég bizonyos vagyok benne, hogy valójában közel sem ekkora a szopás egy átlag napon. Csak most sok átlagon kívüli van. Meh nagyon nehéz ez a része szerintem és megválaszolhatatlan.


A másik amit megfogadtam, hogy a szerencse fogalmát teljes mértékben kiiktatom az életemből. A pókeren kívül amúgy se foglalkozok/hiszek benne, de mostantól póker asztal mellett se, vagy mikor pókerről beszélek se, fogok a szerencsére hivatkozni, vagy azt megemlíteni, legyen az jó vagy rossz szerencse. Nincs kiírtom, és asszem evvel nagy lépést teszek előe a Zen-em megtalálása felé.

A másik amire fosok, hogy írjam mennyit nyerek vesztek. Ha lesz 1 misim akkor elkezdek 40+20 rebuy-al lejárni és kész nem érdekel mikor. Azt tudom úgy is hogy mennyi pénzem van kb. Ha jól megy egy hónapon belül simán eljöhet az idő. Ha nem az se baj, nem sietek, jól akarok élni és egyelőre úgy érzem ez megvan.

Hát kb ennyi. És a nap bölcsessége:
Ha nem megy a kártya, megy a pénz!