2009. április 19., vasárnap

Reply

Kicsit elszállt az agyam, és az előző postok egyik komentjére kezdtem el válaszolni, ahol azt kérdezték, hogy miért nem használtam trackert soha neten. És azon kaptam magam hogy egy kisebb spontán kalandozós agymenős kép született:

Az a része talán még hasznos hogy leelemezd a bukó meg a nyerő partijaid, hogy mit csináltál jól/rosszul, de az teljes mértékben antipóker, mikor játék közbe kiraksz minden playerről 5-6 statisztikát, ami megmond róluk minden infót, mert vettél 100$ ért egy 100 millió handet tartalmazó adatbázist. Ez gyakorlatilag a netes póker valamire való kis statisztikákon kívüli részét is megöli, és gyakorlatilag az egész csak egy versenyfutás lesz a számokkal, semmi póker csak egy sima matekos faszság amit már egyre többen csinálnak és nem véletlen, hogy egyre jobban hanyatlik minden felé a lehetséges nyerés lehetősége (lol) mert mindenki erre kockul rá.

És egyébként is elhülyít és már csak figyelned se kell semmit, és mivel én a pókernek az élőt tartom, ahol van read van tell, van fáradás, van emberi faktor, nincs 10 perc után lelépés és 5 órás legalább egy sessiön. Ahol nem tudod azt megtenni, hogy 500 handet foldolsz zsinórban, mert elküldenek az asztaltól, ahol játszanod kell és nem várhatod ki a halál biztos lapokat, és egyébként is hiba volna, hisz ha tudsz pókerezni, akkor tudsz lapokkal játszani, post flop actionban részt venni és jó döntéseket meghozni. Képes vagy 100nagyvaknál nagyobb (megint lol) stackkel játszani, és pókerezel, nem a statisztikailag pozitív ev-s lapokkal hajtasz be preflop, és ülsz mint egy fasz a gép előtt naponta 8 órát, hogy lerohadjon az agyad, vibráljon a szemed, habozzon a szád, és tikkeljen a nyakad a görcstől, miközben a pofád a porba omlik a hihetetlenebbnél hihetetlenebb ütközéseken, és a tököd is lassan elszáll, ami után már csak egy elvetemült ugrás következik a negyedikről, hogy a képzeletbeli hím végtagod visszaszerezd és a zuhanás közben eszmélsz rá, hogy ott lobog utánad, mesztelen vagy és fél másodpercen belül (elkapott a fantázia :D) bele fogsz detonálódni a földbe. Ráébredsz, hogy mennyire szar is ez az egész netes póker és hogy ide jutottál. De nem baj, mert ápol, s eltakar. Bár a tested a bonc asztalon fogja végezni, ahol pontosan úgy fognak kibelezni, mint a neten a 10% os preflop nézésű asztalon a 3BB-s avg potos feszületek, akiknek fogalmuk sincs az egészről, és potenciális következő áldozatok a listán A Kaszás úrnak. De legalább egy új perspektívából fogod majd látni a világot, ahogy lehullik a hús lepel és sokkal alternatívabb képet látsz. Rájössz majd talán, hogy az egész egy színjáték volt, hogy a pénz nem is számít, de a színmű része volt, és mint jó színész te csak tetted a dolgod. Ugyan el-el merengtél az élet egyéb dolgain, megpróbáltad a kiszakadást életed folyamán többször is, de valami mindig vissza tartott; egy fájó emlék, egy elillanó csók, egy romantikus este, egy világ rengető fájdalom. Végül belenyugodtál, hogy ez a sorsod, és most újra kezdheted majd.

Hm várjcsak! Ott repül a tököm az ablakon kívül, ugranom kell...

7 Forint

Volt egy érdekes sessiönöm, sok utazással.

Andris barátommal és az ő egyik barátjával, aki az én haverom, mentünk el először egy kis klubba, ami már az indulásnál elkezdett haldokolni, szal tuti nem lesz semmi. Nem lett normális cg, csak 4-5 fős low buyines 100-200. Szerencsére nem maradtunk sokáig. Jah mindez este 6kor. Itt lett 12k plusz.

Átmentünk máshova, hogy megnézzük mi a pálya. Sajna folytatódik ami elkezdődött...az aktív kihalás. 100-200on halál asztalok 500-500 meg alig megy és sokszor csak omaha, ami nagyon gáz, mert sztem az adott limit összes omaha cápája ott akar meggazdagodni. Elég szánalmas, folyton ugyan az a 9 ember játszik és van 1 vagy 2 fish összesen. Az egyik csávó valami Európa bajnokságot nyert tavaly, nagy Bridge bajnok is és tanít is. A másik szintén hasonló.... Érdekes megfigyelni, hogy a skilles omahások 90%ban dagi szemüveges kopaszodó csókák. Ott van még 5 regular és Wleee.... szal nem ültünk be.

Ok menjünk tovább. Kövi klubb. Sajna nagyon gyér volt ott is a játék. 10kért váltogat az összes kis pénzes. Alapból halál kaliberű 50k-s bankrollar rendelkező egyedek ülnek az asztalnál akik ráadásul nem is jó játékosok és lehúzható lenne hosszútávon, csak valahogy a 800as potok elhúzása nem ösztönöz eléggé a játékra. Sajna beültem fishnek elbasztam 1 beülőt és gyorsan ki is szálltam...

Kövi cél, P-Szo zárva. Fuck.

Ok menjünk tovább.

5. állomás. 3 asztal megy. 2 100-200 egyiken kisebb stackek, másikon 50-80ks stackek. Hm cool. 3. asztal a nagy asztal, de nem is olyan nagy. 500-500 nak indult és 500-1000-ré avanzsálódott, mikor már ott voltam. Volt pont egy darab hely. Min buy in 100k. Váltottam 200ért, mindezt éjjel 2kor.

Az asztal kalibere: kb 5 percenként rebuy 150k ért átlagba. Tényleg nagyon durván pörgöt. Hoztam a szokásos formámat, és nem volt semmim. Megcéloztam az asztal kapitányát és hangadóját, egy két szépen kivitelezett blöffel, hogy érezze, hogy nem vagyok se chicken, se feszes, és ne engem kezdjen el baszogatni. Ez sikerült is. Király voltam. Közbe kaptam egy AK-t is amivel BB-ből emeltem 7k ig 2 call. Flop AK9. cbeteltem egy gyengét 12k, amit rézeltek is 40ig. Csak calloltam gondolván ez vagy AQ vagy A9. Turn Q. Perfect, mindenkép 2p valszeg. CSekkeltem, hogy hívjon. Nem tette. Remek. Turn T. Yeee. CSek csek, és vittem A8 volt nála.
Ennyi handem volt összesen reggel 8ig.

  Az asztal felállása úgy nézett ki, hogy volt a balom felé indulva, egy viszonlag jól játszó, de mégis hatalmas gambler vérű, és deep stack játékhoz fabatkát sem értő ember. Nevezzük őt "ősz pali"-nak.
  Mellette az A8 reraise ember, aki elég loose callokat csinál random 100ks blöffökkel.
  Mellette az asztal kapitány.
  Mellette (9es szék) egy feszes fasz, a vakok közt a félszemű esete. akkor játszom ki amikor akarom (sry, de tényleg) és csakis fishek ellen tud nyerni.
  Mellette Our money guy. Egy Román Roma.
  1esen Mr Bad Luck. Szét szedték folyton a 2 outok az ürgét, és ettől a játéka szétverődött teljesen (ideális)
  Halál feszes passzív player. Tudja hogyan kell minimalizálni az összes lehetséges nyereségét.
  A jobbomon pedig a feszes, small ball player, nem nagy ellenállás, egyáltalán nem nagy veszély forrás.

Szóval ez volt a line up. én voltam a 4esen. ami kis 100k pluszt össze szedtem az AK val meg a két szupi blöffel eddigre teljesen elolvadt, és sajna a totál sivatagomnak köszönhetően az image építés is bekrepált és totál feszes képem alakult ki. Megshortult az asztal is.

Elhúzott az A8 reraise az asztal kapitány, a feszes fasz, egy duplázás után (flop póker).

A stackek úgy néztek ki: Nálam 200k, ősz palinál 700k, money guy, random 150-400k, Mr bad luck 200-300k, feszes szekció 100k körül és alatta. (sorry ha túl analítikus vagyok reális képet akarok adni.)

A játék mozgatója a money guy. Régebben is látta már Andris a csókát 100-200 on, állítólag volt valami nagy fogás a berkein belül és megszaladt neki. Eddig a pontig, több időt töltött a Roulette-ben mint az asztalon. Elbukott 200k-t kiment 1 órára, visszajött +fél misivel tolta tovább, elbukott 300k-t kiment, visszajött még fél misivel, elbukta megint egy részét, kiment 70kból csinált még egy gurigát (1 misi) és végül végleg vissza jött, hogy most vissza szedi a pénzt és ráváltott 1 millióig. És most vagyunk reggel 8nál.

Handhistorykat keveset fogok tudni, mert elég kómás állapotba voltam és nincs is igazán mit. Az unlucky guy engem állandóan kimákolt kis kasszákba majd mikor a roma csávó turn all in után le lyuksorolta a settjét elhúzott, de addigra már a két feszes csóka is lekopott hála az égnek és nem volt nagyon zavaró tényező.

Egy érdekes party még ami nem velem volt, az őszhajúval történt. Missisipi 14k. Limpelt az ősz, a román rátett még 75k-t, mire az őszhajú bekúrta kis gondolkozás után az all int, amit a román adott instant. Ősz 55, ellenfele AKo. 1 misi feletti volt a kassza. Flop 5 turn full. Kisseb isntecsászár ünneplés, megyünk tovább. Itt kattant be a pénzes zsákunk.

Jah még 1 sőt 2is lesz. Őszhajú mind a kettő. SB ben ül törnön vagyunk nem volt semmi 2pikk két treff két hetes egy bubi és egy nyolcsas a board. Csekkel, még egy csek, D emel (3 way) 10k, SB adja, bb reraise 30k, D adja, ősz figura reraise 100k. Persze hogy makes no sense de már megtanultam hogy nem logikára játszik, és bizony ez lehet simán hetes....az volt. (D volt Mr ulucky, BB meg az A8o guy)

Másik 49el partyba van. Flop 97J két treff. Neki FD és pár. Belehív 10k-t amit A8 guy ad és a feszes all int megy 34k val. Ősz adja, A8 guy reraise 100k. Ősz adja. Trun J!!!. Ősz rákúrja 400k all int. ...... A8 dobta a QTs-t ami szintén fd, és ősz pali nyert 9es párral... no com.

Szal átalakult a játék. Innentől kezdve gyakorlatilag egy duplázásom volt kilences szettel de any párral gyakorlatilag csek call voltam és riveren pedig mikor nagyobb volt a kassza (mert nagyobbra építettem mert erős lapom volt) rendszerint egy nagyobb 100-150k-s blöffel ki akart velem baszni. Hát ugye ez nehezen jött be neki. Végül is ugye volt ez az egy settem, meg kettő vagy három drill és egy sor. Ennyi. Kis.... "kis" party-k 100k ig kb, legtöbbet vittem, párat buktam ellene. menet közbe az unlucky guy is vissza jött és ráváltott 200k-t 2x amivel együtt már 1,4-el volt benne. A román kb 1,5el legalább. Az ősz is 600k val én meg... :P

Fél tízkor megegyeztünk, hogy 12ig maradunk. Jó volt, elég irreális játék, hogy preflop 8-12k ért simán floppott nézegettem értelmesebb lapokkal és gyakorlatilag csak ellene játszottunk. Az ősz csávót is le tudtam volna húzni, ha vadászok rá egy kicsit jobban, de egyrészt baromi mákos volt, másrészt tartott tőlem és kicsit remegett már a kasszáktól a tét miatt, és túl nagy "fenyegetés" volt a román csávó jelenléte az összes kasszában. Gyakorlatilag 2x dobott preflop....egyszer mikor AA val limpeltem (egyetlen párom, meg volt még talán egy KK...ami no action) na mind1. Nem bántam.

Délbe felálltam, mert nem akartam kisérteni. Mr unlucky visszanyerte az agyát és rendesen játszott, és kapta a szeteket orrba szájba. felmet 500k-ra, az ősz csóka kicsit bukott a nagy partijához képest, a román előtt volt még kb fél misi, de nem akartam mohó lenni.

Cash outoltam 7 forint plusszal zárva.

Jó volt.

Edit: Jó persze nem volt ilyen egyszerű, hogy minden párral lecallolgattam. Megvolt benne minden ami póker, trap check, blöffök, 4bet néha nagyon szép pot controll, sőt dobtam én el neki Axx en AQ-t mert lereadeltem, hogy bazi erős, szal nem olyan volt min a pasziánsz.
 Viszont a tét nagyon tetszik még mindig, hogy van miért izgulni, hog yha kiviszegetek kisebb potokat, akkor is lesz pénzem, így megéri skillből tolni nem csak ülni (ellentétbe 100-200al) komoly a dolog. Ugye baromi deep volt 1000 nagyvakkal üldögéltünk ami komoly akár hogy nézem kell hozzá több mint 3 bet all in skill. Nem izgultam szét az agyam mert fáradt voltam. Talán a biggest potom 500k-s volt, de nem borultam le tőle, sőt csak fél percre rá esett le, hogy lehet rekor méretű volt. Nagyon tetszett, és az ilyen méretű játékokat keresem. Nem ártott a netes kiképzés sem, és az se hogy néha erős játékosok ellen toltam live is.

Asszem szép példa ez arra, hogy miben más a net és a live. végül is 1 asztalon jó lapok teljes hiányában, 1 szessön alatt 7 beülő plusz 1 darab lassú asztalon 25 hand/órával...na mind1. Nem baj az, hogy a sok töki a neten nyomja..meg valahol előny is, hogy kiszabadultam és bele tudtam kóstolni ebbe meg hozzá idomodni valamennyire, de erről inkább majd a köviben írok.