2011. január 7., péntek

Terminátor

Haha. Önterminálás :/

Leírom a sessiönömet, és a gondolat menetemet az adott partiban akkor amikor benne voltam. Nyilván nem lesz hibátla, csak ki akarom magamból írni.

Az előtörténet annyi, hogy mostanában igen feszes, de mindenesetre nem nagyot emelgetős asztalok vannak, így van értelme 3betelgetni, és elég sokat csinálom. Az image-met tönkre vágom az első két órában totálisan. mindenki szó szerint őrültnek vél. Ez jó mert kifizetnek ha jó vagyok, és megnit jó, mert fellazítom őket és kimozdulnak a komfort zónájukból, viszont kicsit nehezebb nekem, mert több dologra kell rájönnöm, viszont ez tanít és egyébként élvezem is.

Multkor ugyan ez volt akkor kétszer jött a várva várt lap, és kétszer vágták le. (KK-kat)

Na ma első KK val sikerült 4!!betelnem. UTg hívok 1200-t laza arc 3k ig emel, körfold, én 8k ig vissza, hogy kiderüljön. Amit meg ad. mondom ez nem a legjobb hír QQ JJ re gondoltam, nagyon max AK de akkor az nem volt annyira valószínű a számomra. Flop XQJ végig csekkeltük, river A. AK ja volt. Azt mondta, hogy floppon nem adta volna, turnon ha hívok akkor igen. A szomorú, hogy floppon szinte tuti nem hívok bele ha QQ JJ re rakom. Turnon gondolkodtam még rajta, de nem akartam magam belekeverni így elcsekkeltem.

Az image-em annyira tönkre volt hogy az fáj. Voltak 1000 körüli missik meg élő vak úgy hogy 600 és dupla 1200 meg ált 800. És sokszor sokszor a körcallra rávágtam egy nagyon, és vagy vittem, vagy floppon vittem általában. Mutattam 82-t ilyen szituba, meg ilyen szarokat. Tényleg totál kész volt az image-em. Evvel elkaptam egy beton player setjét is aki szintén slowplayezte ellenem. Floppon hívtam tovább a pre agresziómat, majd turnre lyuksorom esett és lestackeltem.

Az volt a jó, hogy annyira nem tiszteltek, hogy mindent megadtak nekem. 5-6k kat 4-5 en többször is.

Volt egy 5k missi előttem. Nézek K6s 15 ig hívtam a körfoldra amit megadott. Flop AJJ nekem színhúzó 25 öt hívtam előtte volt 40 össz. Neki is húzója volt csak kisebb. Sajna sokat hívtam ahhoz hogy rámtolhassa, emrt azon agyalt percekig. Szép is lett volna.

Aztán ami tiltre vágott. KK megint. 2k missi. 3 call, öreg beton 10k. Én sb ből 30k neki 31400 all in. Adom. Mutat AJ. Vágod. Ennyire szét voltak tőlem, hogy AJ vel all int callolnak!!! Riverre esett neki, hogy szép legyen.

Utána volt egy parti AT körfold megint 2k-s a missi (asztal ugye vadult be egyre) AT hátul. Emelek 6ig. Adja ugyan az aki a flös dró. (aki előtte pl limp raise all in 40k 77 el) Flop AJ5. Csekkelem, hogy had hívjon, mert biztos rárabol. Két treff kint. Hív 10 et. Megadtam, és törnön akartam tolni ha nem treff jön. Turn 2x. Csekkelek hív 15k-t. Amibe tuti voltam, hogy nem AJ szinte tuti, h nem is A5. Mondom simán lehet, hogy a flöss húzót hívja, hát ha még párja vagy luksora is van, de nagyon könnyen éreztem, egy kisebb A-t és a kickerem bőven befért. És mivel nem akartam fájdalmasan lecallolni riveren ha esnek ezek a dolgok ezért rátoltam a 15 re még 30 at (45 total) Sajna megadta J5 el. J5 preflop 6k. Szal az image működött, csak ezt az egyet nem láttam át.

Minden egyes alkalommal bemondtam mikor rámcsapdáztak a hülye csekk, majd a tóbiás hív felfogással. Tudtam mindig. Tényleg mindig. Maradt amúgy 20k-m. Ekkor tudtam, hogy tilten vagyok, és úgy fogtam fel, hogy bazmeg ennyit játszok, akkor egyszer megengedem magamnak, hogy ezt a 20k-t elszórakozzam gyakorlatilag. Hogy kiéljem a gambling szenvedélyemet. Tudom, hogy minusz EV de nem akartam otthagyni és ki akartam tudni a rendszeremből. 18k amúgy.

Végül Calloltam egy pre 1k-t 3. nak. Chc raise all in akartam tenni ha olyan a szitu. 78 nálam. Jxx flop csek cbet 3k dobnak. Nekem lyuksor, hát mondom csak nincs J ha meg van akkor 4 out, ha kisebb párral adja akkor 10 out (igen nálam ez a tilt XD másnak ez a normal play) megadta és J-je volt és nem javultam ennyi.

Kicsit fáj, hogy über image-nél 4x volt legitim lapom, négy KK és mind a 4 meghalt zsinórba :/

Viszont amit megtanultam belőle:

Az image építés jó. Ha úgy érzem kialakult a megfelelő kép rólam, akkor felállok az asztaltól, elmegyek vagy beszélgetni, vagy flipperezni, és megpróbálom onnantól sokkal fegyelmezettebb pókerral kamatoztatni. Mert nagyon nehéz mikor VPIP 80% al játszol lelassítani, és még nyersz is vele mellé. És ennek nagy százaléka raise v reraise preflop. Szóval ez tuti viable.
A tilt kontrol eddig is ment. Most egy kicsit kiéltem, és megerősítettem magamban, hogy tiltelni szar, nem jó betenni, meg izgulni se, szal nem éri meg.


Ennyi kb.

Annyi még, hogy a kitűzött cél az az volt ugye, hogy havi 10BI-t csinálok, úgy hogy max a felét költöm el és a másik fele megmarad BR-re. Ez eddig megvan, sőt 150% on pörög, és még némi kölcsön pénzeket is kaptam vissza. Szal 1.6 vagyok egyelőre ami tök jó és megy a hosszú táv és fejlődök tanulok, szal hajrá én :D