2009. szeptember 26., szombat

RNG pattern...?

Utóbbi két három hétben pihire raktam magam. Minimális póker, az is főleg net.

Toltam egy jópár versenyt. Igazából sikerként kéne elkönyvelnem és azt hiszem annak is teszem. Sok ITM-em volt. Az utóbbi 10 versenyemen 2x voltam bubble boy (...) 1x estem ki első órában (80%al), 3x ITM előtt 30 hellyel és 4x ITM. Kira mérleg. Volt legalább 5 nagy shotom az FT-re, ennek ellenére egyszer se jött össze. El megyek ITM-ig mindig AVG 2x-én kb és jön 2 helyzet amikor legrosszabb esetben vagyok coin flip és valahogy mindig coin flip lesz és bebukom. Tipikus példa, a sebesség váltás deep itm ben FT-re előkészülve. 4. alkalom hogy zsinórba emelek AKs-val, kapok egy geci nagy over bet all int, és tudom, hogy ez akármi lehet. 22 volt... Ilyenek. Nem is ezért kezdtem el most írni.

Van a PokerStars-ban valami baromira fura. Folyamatosan tudom, hogy mi fog történni előre. Tudom, hogy hülyén hangzik, de nem csak én mondom ezt akik regularkodnak PS-en, mind1 hogy CG vagy tour. Egyszerűen tudom előre a sorsom. Hozom a legutóbbi két hülye példát. 100k-s versenyen AA-val all in tudom csalogatni preflop a csókát nagy stackért, mutat AQ-t és leizzadok, hogy ez baj. Feljön a flop 45Q és tudom, hogy nincs esélyem. Vesztettem is.
Másik turni. Deep itm megint. TT nálam late pos. Még senki se beszélt és érzem, hogy szarba vagyok. Jön is az emelés, csak megadom mert tudom, hogy ratyi lesz. Mondom ez olyan 88-JJig lap. Flop JJx. Ok akkor QQ vagy alá pár. Bekerül és QQ. És itt az fáj, hogy le lehet vágni.
Nagyon sokszor versenynél, ha show down van, azt hiszem 70-80% os pontossággal meg tudom mondani hogy melyik lap fog nyerni. Van amikor nem "érzem" és nem tudnék tippelni (tudom baromi hülyén hangzik de tényleg fucking true. Ha fogadásokat köntnék arra, hogy melyik hand fog nyerni, tuti, hogy bazi nagy plusz lennék). Ez egy baromi érdekes cucc, ami nem tudom, hogy miért van. Arra gondolok, hogy rááll idővel az ember agya valamilyen aspektusára az rng nek vagy fasz tudja. De ez csak ps-nél van, de ott rengetegszer. Fasz tudja.

Most jut eszembe, hogy még réégen mesélt valami ilyesmit egy ember, hogy a muki (magyar) nagyjából tudta előre mikor melyik lappal fog tudni nyerni. Persze elég elvadult pletyka meg legenda szaga van, de mondom, hogy ki lehet próbálni :)

Tök más. Toltam triple draw turnit is meg horse turnit is meg razz turnit is és tökre bejön. A stud-ra asszem vevő a fejem, mert nem olvastam nagyon semmit soha róla, de edgem volt a többiek nagyrészén