2009. március 23., hétfő

Érdekességek

Hú elment a net szombat óta, most sikerült vissza szerezni.

pár érdekesség ami volt, főleg póker:

Olvasom a Negrenau könyvet. Felénél járok. Olyasmi akar ez lenni, mint Doyle SuperSystem-je, csak holdemre specializálódva. Van 5 contributor akik a könyv 2/3-át írták kb és a maradék 200 oldal szól majd Daniel small ball játékáról. Igazából eddig a pontig újat nem nagyon mondott, viszont megerősített abban amiben kellett, és kicsit turbózta a gondolkodásomat, és valamivel mélyebben átgondolok minden party-t. Ez meg is látszik, mert többet agyalok,, és néha unják, de eskü, hogy full speeden pörög az agyam. Neten ezt nem is lehetne, mert time outolódnék. Szal azt hiszem az összegyűjtött adatokat a könyv hatására, nagyobb hatásfokkal tudom hasznosítani.

Érdekes még, nem tudom, hogy írtam-e már, az image-m ilyen tök változó. Van akinek a szemében egy mániákus gombról emelő és floppon barom módra tovább hívó, véres szájú őrült vagyok, van akinek a számára meg a világ legfeszesebb játékosa, és a poén, hogy tudom, kinek melyik és ezt maximálisan tudom használni.

Valamiért szeretem megmutatni a nagy dobásaimat. Pl ami tegnap volt 500-500on hogy emelek vakról AA-val 6k-ig, 2 call. Flop 5s6x7s és csek fold voltam. Jött a csekkemre egy 15k meg egy call. (jó dobás volt) megmutattam nekik. Miért? Azt hiszem azért, egyrészt, mert egó és büszkeség, de a valódi érték benne megint csak az image. Egyrészt, evvel akiknek a fejében a feszes kép alakult ki rólam az ezt csak megerősíti, és valószínüleg generál egy olyan gondolatot bennük, hogy a csekkel gyenge, vagy ha vissza emelek rá eldobja még az AA-t is, csak bennem ott a másik faktor amit nem tudnak, a read meg a hero call. Ez elég jól működik.

Jellemző persze, csak hogy ellent mondjak magamnak, két jó move-om volt az egész éjjel és mind a kettőt seggbe rakták:

Az egyig egy T7s lap volt. Preflop agresszor voltam. Flop 2 kör A magagassal. Elcsekkeltem és mögöttem is. Törnbe bele hívtam és mind a ketten megadták. Ekkor tudtam, hogy egy QQ-TTig pár és egy FD-ellen vagyok és riveren ezt szépen el fogom tudni vinni egy testes hívással hacsak...River a kör Ász. A legnagyobb seggbe verő lap, hogy az A-mat ne higgyék el és hogy a flöss is megjöjjön. Csek fold lettem, és flös bele is hívott és a JJ meg megadta, mert keveset hívott a flös.

A másik egy random play volt. Preflop egy csóka emelt pozicióból 7k-ig. Nálam KQ. Ez neki egy so-so emelés. Nem akarom leelemezni, beton readem van rajta, ez egy félig gyenge lap messze az AK-AQ AA-KK szinttől. Egyszer eldobtam neki KQ-t ilyenre és akkor pl Jk-t mutatott. Megadom late-ből és ketten vagyunk én oop. Flop 8s2x2s. Bele hív 17k-t. A pot nagyobb volt valamivel, volt sokszor nagy missisipi meg sok limp. Szal bele hívott. Én azt terveztem, hogy ismét elsütöm a csek réz játékot (ő volt a missisipi, tehát buttonon ült), mivel aznap megcsináltam már egyszer és show down lett belőle ahol setet tudtam mutatni. 40k-ig emeltem. Rámtolta. Persze hogy A2s-volt nála :S (almost perfect play és egy totál random eset, hogy kettes van nála...fucked up in the ass) Szal ilyesmik vannak a könyvbe, de ezekre már magamtól is rájöttem.

A floppos élő valamiért nagyon szar volt. Én nem tudom, hogy azért, mert mindenki mindig azt feltételezi rólam, hogy agresszív vagyok és ezért vadásznak rám, plusz hogy elejétől kezdve 7 fős short handed asztal volt amihez agro játék kell, de mivel mindenki állig fel volt fegyverkezve ellenem nem volt jó dolgom. A másik, hogy ott volt Rikk (aki szépen kijátszott párszor engem…pont mögöttem ült pozícióban) meg Döme, akik elég függetlenül játszanak a lapjaiktól, simán vissza is emeltek preflop, vagy én nekik, de ettől gyakorlatilag floppon vagy komittáltad magad, vagy eldobtad, vagy betoltad, nem maradt tér másnak , és emiatt nagyon crap shot szaga volt az egésznek.

Egy érdekessessiön ami live volt 100-200-on:

Bent ült egy igazi idióta. Láttam már egyszer játszani. Több mint 100k volt előtte, úgyhogy, bízva a tudásomba 500BB-ért váltottam zsetont, mert az a max. Szerencsém volt mert kaptam 4 darab prémium párt. Egy KK-t amire preflop dobtak egy JJ-t amit fizettek, egy JJ-t amit kimákoltak és egy QQ-t amit szintén kimákoltak.

A JJ-s party: Late pozból limpelek ugyanis MrIdiot úgy is emelni fog min 1500-at. Így is lett. Kör call, mire én raise 25k (100-200 on jelentős emelés mondjuk) Emberünk természetesen adja, ezen a ponton nem lepődtem meg. Flop comes 446. Csekkeli, hívok 50k-t és adja könnyedén. Turn T csekkel betolom maradék 20-30k-t adja. River 9. És mutat egy K6o-t. Hm

Na a QQ-mat is így játszottam meg azt A5-el adta meg flop A. CSekkelek hív 15öt azt még megadom, mert a semmire is emel ez az ember, és onnan csek csek volt (vicces, hogy még ekkora méretű hal is fél tőlem és nem mer bele hívni a leesett ászába, ami mondjuk nekem sheer value így)

Most ennyi jutott eszembe hirtelen.