2019. június 4., kedd

Kedves bárki aki ezt olvassa

Üdv.


Mission Statement: To forge the teachers into some sort of a community, and build a place where ideas could be discussed without any repercussions.
   Valahogy meg kell próbáljam megszólítani a tanárokat, így ehhez a felülethetz nyúlok. A kérésem az lenne, hogy plz terjesszétek ezt a tanárok között ha van rá lehetőségetek. It's not a secret, de kellenek szemek, és eggyüttértés, hogy működhessen. Persze kell nem együttértés is, hogy a pontokat ki lehessen kovácsolni, de ehez mind kell párbeszéd. A terv az, hogy ha esetleg olvasgatják páran, majd kommentekbe lesz valami talán, és onnan tovább lehet majd lépni akár milyen fórum felületre legyen az FB vagy bármi más... a man can dream.

Fontos:  Ide írhat bárki, az nincs névvel ellátva, vagy avval van csak amit megadsz, így anonym módon is lehet írni totál risk free és lenyomozhatatlan, FB-vel ellentétben)

Van még ez előtt kettőve egy bejegyzés, ahol leírok még pár dolgot a bloggal kapcsolatban. Nem olyan szépen megfogalmazott, mint ahogyan az a nagykönyvben meg van írva (mint innentől ez a bejegyzés is)


Azért kezdtem  (folytatom) ennek a blognak az írását, mert kurvára elegem lett abból, hogy a "tanári fórumon" nem lehet írni semmit mert a helyi kis király törli azt ami nem egyezik az érdekeivel, nem ad lehetőséget párbeszédre se, és ha ki van jelentve hogy a vegán az egyetlen viable étkezési mód akkor az úgy van, és ezt kérdőre vonni is kibaszott arcátlan szemtelenség és amúgy is mit képzelek magamról.


Hát erre kiléptem a picsába, és mivel párbeszédet ott nem lehet folytatni, ezért így magamnak kezdek el irogálni dolgokat. Király lenne ha páran el kezdenék esetleg olvasni a tancsik közül és ez aztán lassan kialakítana egy színteret itt, vagy máshol ahol aztán a tanárok normálisan tudnak beszélni mindenről anélkül, hogy basztassák őket, meg minden féle politikai nyomással fenyegessék a megélhetését, mert hát ha hivatalos fórumon felvállalja magát akkor rohadtul meg lesz kövezve és örüljön ha a munkáját megtarthatja.

Beszéljünk a vegánságról, mert ez volt a kirobbantója az egésznek. A fasza az, hogy a vegán álláspontot nem kell elismételnem mert képesek voltak a konferencia elején hozni egy videót és beszélni arról, hogy aki nem vegán az gyakorlatilag gyilkos és öli a földet.

Marha szép irónia, hogy miközbe ez ment, our Holy Mother in Grace kijelentette, hogy mivel ő vegán ezért kapja be mindenki, ma márpedig mindenki vegán lesz. Én már röhögtem ekkor, mert lementem reggel, hogy elintézzem, hogy külön vehessek magamnak ebédet mert nem fogok csak füvet zabálni, és a fejes fickó aki intézte bele lapozott a papírjába és azt mondta, hogy lesz vegán opció is :D
Mellé megjegyzem, hogy a törölt postjaimban a csoportba anno azt is leírtam, hogy nincsen bajom avval ha az eseményen csak vegán kaja van, mert az ő választásuk, avval van a bajom, hogy a kérdést, hogy "miért" sértőnek és tiszteletlennek bélyegezték és ennek nevében aztán törölték is.

Második számú irónia vagy igazságtétel, vagy reality check vagy nem is tudom. Ugye az uralkodók ott fentről intézik a narratívát, és erőltetik, hogy ki mit mondhat és mit nem, és mindezek után szembe megy a tanárok 95%-a avval amit papolnak, mert volt hús és végig sétáltam és megnéztem ki mit eszik és literally majdnem mindenki tolta a húst. Szal ha nem is álltak ki mellettem a fórumon (vagy lehet h kiálltak volna de törölték azt is, vagy nem tehették meg mert kibasszák érte) jó nagy middle finger az egésznek az, hogy mindenki húst feast-elt.  ...és milyen istenkirály volt.

Na de hagyjuk mi is a valóságot hátra, ahogyan azt szokták tenni ők is, és nézzünk egy mi lenne ha scenario-t, vagy minek kéne egyáltalán lenni.
Ugye napjainkban elterjet idióta szokás, hogy a vélemény valamiért felülírja a tudományt az idióták világában. Lásd az oltás autizmust okoz. És szeretném ezért kijelenteni, hogy csak azért mert levetítettek egy agymosó videót arról, hogy aki nem vegán az gyilkos ettől az még nincsen úgy, és az, hogy az erre való térben a párbeszédet kiírtják szerintem default victory-t jelent az eszmények csatájában a mi oldalunknak. Anyways...

Az ember mindenevő. Omnivore. Nem herbivore. Miért? Nézd meg a fogakat és megtudod. Nézd meg az emésztést és megtudod, nézd meg milyen tápanyagokra van szüksége a szervezetének és megtudod.
Evvel akár be is fejezhetném, hiszen ha biológiailag hús és növény evésre vagyunk teremtve, akkor kapálózhat bárki bármivel, a tényen nem fog tudni változtatni, max ignorálja és a bullshitjével covereli.

Amennyiben a húsevés üldözendő bűn, mi van a húsevő állatokkal? Ki kellene irtani mindet? Mert hát ha nem ehetnek húst meghalnak amúgy is. Vagy az a természet rendje? Mert akkor i've got some news for you: Az embert a természet teremtette mindenevőnek.

Fun fact, vannak olyan elvakult idióták akik ezt a vallást ráeröltetik az állataikra is akiket evvel gyakorlatilag kínoznak, és lassú halálra ítélnek.

Next: Sok állatot eszünk. Jah. Mert sokan vagyunk. Ha kevesen lennénk kevesebb állatot ennénk. Ha meg sok másik állat lenne ami húsevő akkor azok ennének sok állatot. Semmi értelme ennek az érvelésnek.

Next: Sokat esznek az állatok, és ha azt mind oda adnánk a szegényeknek... Jelenleg is kaja többlet van. Nem avval van a baj, hogy nincs elég food, hanem avval, hogy nincs odajuttatva ahová kéne. Ennyi. Ezzel le lehet zárni ezt is. De csak extra infó kedvéért:


"We waste a lot of food. In fact, close to a third of the world's food production is wasted each year, accounting for roughly 1.3 billion tons and nearly $990 billion dollars. In the United States alone, Americans waste $160 billion of that total, which is nearly 30 to 40 percent of the entire U.S. food supply."



Nem tudom milyen érvek vannak még, hogy miért legyél vegán. Valami olyasmi volt még hogy sok helyet foglal a farm talán, ami ilyen...wtf. Egyrészt a termesztés is, másrészt még mindig kurva sok hely van a földön csak általába leszarják és ha kell hely akkor erdőket irtanak inkább....by the fucking way most jut eszembe. Volt 3 éve vagy mikor az állatkertes banzáj meg hogy ne egyél pálma olajat (szinte minden amihez olajat használnak pálmaolaj van literally mindenben), mert ahhoz meg az őserdőket írtják ki, hogy termeszteni tudják....i smell double standards.

Anyways, evvel le szerettem volna tudni azt hogy miért bullshit a vegán mint megváltó étkezés és azt hiszem kiemeltem eléggé, hogy miért tré az, hogy ha a párbeszéd el van folytva mint egy diktatúrában, és asszem ennyi.

Btw írtam egy tök jó nyílt levelet is erről a kérdésről, ami diplomatikusan van fogalmazva, de végül nem publikáltam berkeinken belül (se) mert azt is balhénak titulálták volna, és mivel párbeszédet meg nem folytat a másik oldal, és hivatalosat a tanárok se tudnak, ezért teljesen felesleges lett volna. De azért megvan még, lehet ide majd felteszem.